Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Miten sinä käytät Finnair Plus pisteesi?

sunnuntai, 1 maaliskuun, 2015
*Sisältää kaupallisia linkkejä*

Lensimme Markun kanssa kohti Australiaa ja sieltä kotiin pääasiassa Finnairilla ja AY-tunnuksellisella lipulla. Kotiinpalatessa oli hauska ottaa selvää paljonkos niitä pisteitä sinne tilille olikaan kertynyt. Olemme molemmat vielä Basic-tasolaisia, mutta pääsy Silver-tasolle häämöttää edessäpäin. Matkan jälkeen omalla tililläni on vaatimattomat 21 000 pistettä ja Markulla ne nousevat ”jopa” 30 000 pisteeseen. Olemme aikaisemmin käyttäneet pistetä vain Any Seat-lentopalkintoon ja haaveilleet mannerten välisistä matkustusluokan korotuksista ja loungevouchereista. Korotus economysta businekseen yhdensuuntaisella lennolla esimerkiksi Helsingistä Hong Kongiin maksaa pisteissä kuitenkin vähintään 50 000. Olemme molemmat auttamattomasti vielä kaukana tuollaisista palkinnoista. Pääsyn Finnairin loungeen saisi lunastettua kymppitonnilla pisteitä, joten muutamiin sellaisiin olisi kummallakin jo varaa. Sitten tajusin tutkia palkitsemissysteemiä uusin silmin.

Moniko teistä on varannut hotelleja Finnair Plus pisteillä?

Niihin minä nimittäin meinaan pisteemme tulevaisuudessa kuluttaa! (Älkää huoliko, Markku tietää suunnitelmasta ja on siinä mukana :D) Pahoittelen, jos seuraavat asiat ovat olleet aina joillekin itsestäänselvyyksiä. Itse koin valaistumisen asiassa vasta viime viikolla ja haluankin ehdottomasti jakaa asian samantien kaikkien kanssa. Minua on ihmetyttänyt aina miten pisteitä ei voi oikein ”käyttää mihinkään”. Onhan toki olemassa Finnair Plus Shop, josta saa ostettua esimerkiksi suomalaista designia, mutta kaupan valikoima ei ole kuitenkaan minua loppupeleissä henkilökohtaisesti inspiroinut kovin paljon. Pisteitä voi lahjoittaa myös hyväntekeväisyyteen tai ostaa niillä vaikka leffalippuja Finnkinoon. Ne hauskimmat, eli matkustusluokan korotukset tuntuvat olevan aina niille joilla on pistetä valmiiksi ihan sikamaisia määriä. Meillä niin ei tosiaankaan ole. Mietin mihin ihmeeseen voin kuluttaa pisteeni jos niitä on vain muutama kymmenen tuhatta, tai vaikka alle. Nyt tiedän, hotelleihin. Tuli melkein itku silmään kun tajusin miten hullu tuhlari olin kun käytin yli 10 000 pistettä Any Seat-palkintoon, ja hyödyin siitä ehkä parikymmentä euroa. Never again.

Eksyin ensimmäisenä sivuille, jossa oli lueteltuna Finnair Plus Partnerit ja ohjelman suomalaiset hotellit. Aikaisemmin olen jo tutkinut, että korttia respassa heilauttamalla voi saada hyvinkin normihintaisesta yöstä 500-1000 pistettä monessa suomalaisessa hotellissa. En vain ikinä, miten niistä kerätyistä pisteistä voi myös hyötyä hotellivarauksissa! Nyt mie kerron myös teille.

Voit varata hotelliin palkintosetelin käyttämällä pisteitä ja rahaa.

Juuri niinkuin voi varata lentojakin tiettyjen kampanjoiden aikana. Erotuksena vain, että hotellien palkintoseteleissä minusta saadaan pisteille todella paljon parempi arvo kuin joissain lentopalkinnoissa (tässä ei nyt sitten puhuta niistä mannerten välisistä, kun painitaan kuitenkin eri kategoriassa).

Palkintosetelin voit saada halvalla vaikka sinulla olisi alle 10 000 pistettä!

Palkintoseteli esimerkiksi Sokos Hotel-ketjun Original-hotelleihin kustantaa 30€ + 10 043p. Mikäli sinulla on pisteitä vähemmän, maksat vain hiukan enemmän. Jo 3000 p. hyödyttää sinua, ja voit saada palkintosetelin hintaan 48,76€.

Free night voucherin Scandic-hotelliin saa käyttämällä tasan 30 000p, mutta jos pisteitä on vain alle 13 000, yö kustantaa 40€.

Cumuluksissa ilmainen yö veloittaa 28 000 pistettä, mutta reilu kymppitonnilla tarvitsee maksaa rahana enää 40€. Jopa 3428p hyödyttää, saat yön hintaan 60€. Palkintoseteli on voimassa joka päivä ja nykyään ainakin Helsingissä ketjun hotellien yöhinnat ovat reilusti satasen korkeammalla puolella. Tarjous on siis erittäin hyvä.

Se miksi mie oikeastaan aloin kiinnostumaan niin suuresti koko systeemistä, oli näiden luksushotellien mukana olo. Normaalisti minulla ja meillä ei olisi mitään mahdollisuuksia  yöpyä ilman hurjaa säästökuuria jossain Kämpissä tai Klaus K:ssa. Tajuttiin juuri, että voisimme viettää aivan hyvin vuosipäiväämme kesällä Kämpissä. Ja olla vaikka kaksi yötä putkeen. Olemassaolevat pisteemme mahdollistavat sen tämän hetkisellä budjetillamme aivan täysin! Hotels.comin kautta katsottuna hinnat huitelevat Kämpin öille ihan sananmukaisesti pilvissä. Heidän omilta nettisivuiltaan saa yön halvimmillaan hintaan 179€, mutta henkilökohtaisesti en ole koskaan nähnyt yötä tarjottavan alle kolmensadan. (Moni varmasti on.) Kämp on kuitenkin ihan omassa maineessaan ja kategoriassaan joten tämän ymmärrän. Tarjoukset Finnair Plus ohjelmassa Kämpiin ovat kuitenkin ihan huippuhyviä ja sopisivat myös meidän pistemääriimme. 26 274p ja 80€ toimivat hintana yhdelle yölle. Kun käyttäisimme pisteemme yhdessä ja maksaisimme 80€ per naama, meillä olisi viikonloppu Kämpissä hintaan 160€ (!?!!) Pisteet tulivat Australian reissulta. Eli periaatteessa tienasimme lentämällä öitä.

Mikäli Scandic Free Night-voucherit käyvät ihan kaikissa Scandiceissa (joita on siis myös esimerkiksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Belgiassa yms), eivätkä vain Suomessa, olemme ajatelleet hankkivamme useamman voucherin noin 30€ hintaan per kappale ja käyttävämme ne Norjan roadtripillä kesällä. Mulla melkein jopa tämä kutkuttaisi sitä Kämppiä enemmän. Norjassa on erittäin kattava Scandic-verkosto (koska Scandic-ketju osti Rica-hotellit) ja yöpyminen normaalisti kustantaisi roadtripillä varmasti jopa yli 70% kaikista kustannuksista. Jos vetäisimme molemmat pistetilimme nollille ja lunastaisimme viisi Scandic voucheria noin 30€ keskihintaan, vois melko Hangon keksinä lähteä kesäreissulle Pohjolan kalleimpaan maahan. Voin nimittäin kertoa, ettei meidän rahoilla normaalisti osteltais viittä hotelliyötä Norjassa putkeen. Kaksi yötä Tromssassa viime vuonna kustansi 300€ ja se oli kuukauden halvin viikonloppu. Hotelliyöt Norjassa kesällä ovat yleisesti ns. ”Helsingin hinnoissa.”

*mainos*

Voita 1000€ Finnair lahjakortti

*mainos*

Mainitsinko jo että melkolailla kaikkiin hotelliöihin sisältyy ihan normaalisti myös se aamupala?

Niin. Kuuluu se. Suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan tämän sivuston jos sinulla on Finnair Plus-tililläsi edes se muutama tuhat pistettä ja haluaisit käyttää ne johonkin järkevään.

Huomioi, että monilla hotelleilla on ehtoja, miten ja milloin palkintosetelit ovat voimassa. Toiset pystyy esimerkiksi käyttämään ainoastaan viikonloppuna tai tiettyyn aikaan vuodesta. Ja voi olla että minunkin haikailuni viidestä Scandic voucherista on ihan haihattelua, voi olla että rajoituksia löytyy.

Tärkein huomionarvoinen asia mielestäni on se, miten pisteet arvottuvat kun niitä laskee rahan kanssa yhteen. Minusta ehdottomasti kannattaa jättää palkintosetelistä se muutama kymppi maksettavaksi itselleen, eikä lunastaa täysin ilmaisia öitä vaikka pisteitä juuri sen verran olisikin. Pisteet menevät nimittäin hukkaan. Käytän esimerkkinä edelleen tuota Scandicia. Ilmainen yö kustantaa 30 000 pistettä, mutta 21 022 pisteellä tarvitsee maksaa enää 20€. Jäljelle jäävällä melkein kymppitonnilla saa melkein sadan euron arvoisia hyötyjä muiden hotellien pistehinnoittelussa. Ja Scandicilla myös. Suunnilleen tuolla pistesummalla jäisi seuraavalle palkintosetelille maksettavaksi noin 50€. Jos keskihinta Suomessa yöstä maksaa esimerkiksi 150€ (mikä ei varmastikaan ole kaukana todellisuudesta), tottakai haluat hyötyä pisteistäsi mieluummin 100€ kuin 20€.

 Finnairin yhteistyökumppaneina ovat jo mainitsemani hotellit ja ketjut, ja niiden lisäksi hyvä valikoima hotelleja Leviltä (esim Hullu Poroon tosi hyvät tarjoukset palkintoseteleihin), Vanajanlinna, Rantasipit, Finlandiat, Lapland hotellit, ja monia muita yksittäisiä mielenkiintoisia. Katson nyt itse ainakin aivan uusin silmin koko pistejärjestelmää. Harmi ettei näitä ole mainostettu hirveästi, joten siksi ainakin minulta on jäänyt koko homma ihan pimentoon vaikka siellä se on kokoajan ollut. Nytkin löysin edut selailemalla Finskin sivuja ihan tylsyyteeni 😀 Toivottavasti moni teistä, joilla on se muutamakin tuhat pistettä tallessa, löydätte pisteillenne nyt hyvää käyttöä. Hotellihuoneiden yöhinnat pyörii varsinkin Helsingissä ihan järjettömissä summissa, joten tarjouksia kannattaa nyt ehdottomasti hyödyntää mikäli haluaa hotellilomalle tai tarvitsee yösijaa muuten vain.

Pitäisikö tähän nyt kirjoittaa vielä että postaus ei ollut maksettu mainos, vaan inspiraatiopostaus tarjoushaukoille ja halpojen hintojen etsijöille joilla on Finskin pisteitä säästössä odottamassa hyvää käyttöä!

Tätä blogia voi pistää seurantaan esimerkiksi facebookissa ja instagramissa!

You Might Also Like

40 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, 1 maaliskuun, 2015 at 22:27

  Hei siistiä, mäkään en tätä tiennyt, en oo ikinä jaksanu ottaa sen kummemmin selvää. Mullakin roikkuu joku 11 000 pistettä tilillä, ja aiemmin on tuntunut et ne ei riitä oikein mihinkään. En edes muista, että vanheneeko pisteet jossain vaiheessa jos niitä ei käytä?

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 1 maaliskuun, 2015 at 22:32

   Tuollahan sais jo tosi halvalla yön jos vaan tietäisi mihin sen haluaisi käyttää!
   Muistaakseni on siinä joku vanhenemisaika, olikohan se kolme vuotta? Äkkiä hotellivarauksia tekeen ^^

 • Reply Arja / Haavematkoja sunnuntai, 1 maaliskuun, 2015 at 23:49

  Hei enpä ole tällaista mahdollisuutta tajunnutkaan! Olen hirveän laiska selvittelemään kaikenlaisia etujuttuja, ja tähän mennessä käyttänyt pisteeni vain kerran maksamalla osan Lontoon lennoista niillä. Pitää pistää korvan taakse, kiitos siis tästä!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 08:56

   Hieno homma että voisit harkita tätäkin! 🙂 Mieki oon aina aikaisemmin halventanu lentojani pisteillä, mutta se arvo mitä siitä hyötyy on kovin vähäinen verrattuna tähän.

 • Reply Kthetraveller sunnuntai, 1 maaliskuun, 2015 at 23:51

  Mitäpä tuohon lisäämään, Aamen! 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 08:55

   Jee! Sie konkari oot varmasti varaillu näitä jo kauan :p

 • Reply Pointteri maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 01:39

  FP-jäsen vuodesta 1993. Tänä aikana pisteitä kerätty noin 700000 ( joka sekin vielä vaatimatonta, tunnen useita joilla on pisteitä kertynyt pari miljoonaa), useimmat käytetty juurikin hotelliöihin ja kotimaan lentoihin sukulaisreissuilla. Hotelliyö on usein paras tapa käyttää pisteet. Jos haluaa polttaa 44000 (tai enemmän ) pisteitä Keski-Euroopan matkaan maksaa lippu kuitenkin sen 100€ ja määränpäässä pitää yöpyä jossain.

  Miksi muuten pitää sanoa, että joku ”kustantaa” jotain? Eikö voi sanoa, että joku maksaa jotain? Kustantaminen kun minusta liittyy lähinnä kirjoihin.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 09:03

   Tuo on kyllä huikea määrä pisteitä! Työn puolesta paljon matkustavilla pisteitä varmasti kertyy muutamassa vuodessa satoja tuhansia ja jos noin paljon on rahan arvoista etua käytössään, ymmärrän että olet ehtinyt ottaa aikaisemmin jo selvää parhaista tavoista käyttää pisteet. Noilla määrillä varmaan ollaan jo ylemmän tason Finnair Plus-korttilaisia, joten etuja tulee varmasti myös sitä kautta.

   Ymmärsit onneksi mitä tarkoitan, joten suo anteeksi tämä puhekielinen ilmaisuni 😀

 • Reply Katja maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 07:28

  Tää oli hyvä postaus. Itse tyhjensin tilini kokonaisuudessaan viime vuonna Wroclawin matkan aikaan maksaen tuolloin Oulu-Helsinki välini pisteillä. Sitä fiilistä kun pystyi ostamaan liput pelkkien verojen hinnalla 😀
  Mutta tosiaan siinä meni KOKO ELÄMÄNI JOKA IKINEN PISTE, ne kaikki mitä olen 20 vuoden aikana kerryttänyt.

  Hotelleihinhan niitä kannattaa tästä lähin käyttää! Ei ehkö tarvi aivan 20 vuotta kerätä seuraavaa palkintoa 😉

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 08:55

   Hyvä että oot saanu käytettyä pisteesi järkevästi! Mieki oon miettiny että vois periaatteessa ostaa jotkut Suomen sisäiset, mutta en halua alkaa makselemaan niitä veroja ja nykyään tuota väliä saa kampanjoissa tosi edullisesti. Mielummin saan vielä enemmän rahan arvoista hyötyä ja tilaan noi hotellit.
   Eipä mullakaan varmaan koko elämäni aikana ole tullut kuin korkeintaan kaks kertaa tuo 21 000 pistettä 😀
   Kyl sieki tällä vauhilla nyt kerräät yhen hotellipalkinnon meleko äkkiä :p

 • Reply Sandra maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 08:05

  Äärimmäisen informatiivista ja minulle täysin uutta tietoa. Osaatko sanoa, että pitääkö pariskunnalla olla erilliset Finnair-pluskortit vai voiko pisteitä kerätä perheen sisällä? Kun Sergeillä ei ole, niin kävi mielessä, että hänen Australian matkallaan olisi saattanut saada ihan kivasti pisteitä… Toisaalta kaikki ehtii varmaan vanhentua, ennen kuin tullaan taas Suomeen. Mun tuurilla.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 08:53

   Äkkiä hommaamaan se kortti, vielä ehtii ja sitten vaan lähtöselvityksessä vilauttaa sitä niin ne pisteet tulee tilille 🙂 Muistaakseni toimii myös niin että rekisteröityy käyttäjäksi ja vaikka se kortti ei olis ehtinyt tullakaan, sillä omalla finnair plus-numerolla saa ne pisteet tilille lähtöselvityksessä. Perheen/saman talouden sisällä pystyy siirtämään pisteitä tililtä toiselle. Siitä muistaakseni menee jonkinlainen lisämaksu joten niitä kannattaa siirtää kerralla paljon. Me kerätään omille korteillemme ja varataan nuo palkintopistesetelit omien tilien kautta, mutta yhessä käytetään. Tuo finskin plus-etuohjelman sivu on melko informatiivinen, kannattaa katsella sieltä miten homma tarkalleen toimii. Hyvä jos sait tästä informaatiota 🙂

 • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 09:22

  Tosi hyvä infopostaus, kiitos tästä! Tulee tää tieto tosiaankin tarpeeseen (:

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 09:27

   Hieno homma 🙂 Olen tosiaan ihmeissäni miten vähän tästä on ihmiset olleet tietoisia. Toki varmasti enemmän ne, joille pisteitä kertyy esimerkiksi työmatkoilta, ovat olleet myös kiinnostuneempia mitä niillä pisteillä oikein saa.

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 09:26

  Todella hyvä postaus :)! Ja itsehän olen varmaankin sanonut myös sinulle, että matkustusluokan korotus taitaa olla ainoa fiksu tapa käyttää noita pisteitä, mutta todistit, että olenkin täysin väärässä :). En ole koskaan perehtynyt Finnair Plussaan sen tarkemmin, joten en ollut tietoinen näin hyvistä hotellimahdollisuuksista pisteiden avulla. Pitäydyn silti American Airlinesissa ja Britis Airwaysissa, mutta tästä postauksesta on varmasti paljon hyötyä monille :).

  Ps. Koska menemme ensi viikolla testaamaan Kämpin, ehkä siitä on hyötyä päätöksenne suhteen, kun mietitte, mihin hotelliin käytätte pisteet :).

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 09:33

   Kiitos 🙂 Eikös BA:n ja AA:n kautta saa myös kerättyä näitä ihan samoja pisteitä kun ollaan kuitenkin kaikki Oneworldissa? En ole ihan varma miten se systeemi toimii.
   Sitä postausta mie oottelen jo valmiiksi, emmeköhän me sinne Kämpiinkin ennen pitkää eksy!

   • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 09:38

    Jep, Oneworldin lennoilla voi valita, mihin pistejärjestelmään ne pisteet tulevat. Yleisesti ottaen nuo BA:n ja AA:n pisteet ovat ”arvokkaampia” kuin Finnair Plussan. Nuo pistenerothan osaavat laskea rahallisen arvon kaikkien ohjelmien pisteille, olipa kyseessä hotellit tai lentoyhtiöt :).

    Varmaankin kyllä yövytte sielläkin jossain vaiheessa! Kiva tietää, että postaus kiinnostaa 🙂

    • Reply Maarit Johanna maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 09:40

     Aivan! Nyt taidan muistaa että olet joskus tuosta asiasta kirjoittanutkin. Jos joskus alkaa lentämään allianssin lennoilla vieläki enemmän pitää pistää korvan taa myös tuo vaihtoehto. Oon vaan nyt liian innoissaan tästä jutusta että oon ”keksinyt” miten näistäkin pojoista saa oikeasti arvoa :p

 • Reply Kirsi / 50 State Puzzle maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 11:18

  Olemme vaihtaneet pari vuotta Finnairin pisteet IHG-ketjun pisteiksi, jonka hotelleissa yövymme yleisimmin USA-matkoillamme. Vaikka vaihdossa pisteet puolittuvat (40 000 Finnairin pisteestä tulee 20 000 IHG-pistettä), mieheni on laskenut moneen kertaan, että tämä on meille ehdottomasti paras/kustannustehokkain tapa hyödyntää kertyvät pisteet.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 11:28

   Kuulostaa tosi hyvältä! Kiitos tästä informaatiosta, otampa itsekin tuostakin vaihtoehdosta selvää 🙂

  • Reply Pointteri maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 14:16

   Ei pisteitä voi noin verrata. IHG-pisteet ovat IHG-pisteitä ja FP-pisteet FP-pisteitä. Sama jos vertaisi euroja ja puntia. Sama absoluuttimäärä ei ole samanarvoinen. Yleensä ottaen kuitenkin pisteiden muuntaminen toisiksi ei ole kannattavaa.

   • Reply Kirsi / 50 State Puzzle maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 18:20

    Hyvä Pointteri, en missään kohtaa verrannut kahden eri yrityksen pisteitä keskenään vaan totesin, että ne puolittuvat vaihdossa.

 • Reply Pointteri maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 12:07

  Usein kuulee muita pisteohjelmia pidettävän FP:tä parempana, mutta minusta niissä ei ole mitään ratkaisevaa eroa. Minulla on myös Lufthansan ja Deltan kortit joille tulee myös kerättyä pisteitä, mutta nytkin kun varaa olisi kahteen LH:n Euroopan lentoon, niin niiden verot per lippu olisivat noin 250€, kun Finnairilla selviäisi esim Maltan lennolla satasella. LH:lla vielä kaikki olisivat koneen vaihdolla joten matka-aikakin venyisi.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 16:23

   Mielenkiintoista. En olekaan ottanut noin paljoa selvää muista kanta-asiakasohjelmista, mutta en ole hirveästi muilla lentänytkään. Tuo verojen määrä on yks ratkaiseva tekijä miksi en halua käyttää omia pisteitäni lentopalkintoihin. Kuulostaa minun korvaan vähän liian suurelta summalta tuo 250€ per lippu!

   • Reply Pointteri maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 20:27

    Eihän joku 50-100€ lennosta ole paljon?

    Mutta joka tapauksessa: Finnair Plus on suomalaiselle paras vaihtoehto koska jos vaikka keräisi esim. amerikkalaisyhtiön maileja, niin niitä olisi hankalaa Suomesta käsin käyttää. Lufthansan lentopalkintoja olen jonkun verran käyttänyt ja joka kerta verojen osuus on ollut yli 200€/lippu jonka senkin voi maksaa pisteillä, mutta siihen taas palaa lisää.

    • Reply Maarit Johanna maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 21:25

     Niin no, se niin riippuu onko se lento kauas vai lähelle. Tuolla hinnalla kuitenkin saa halpisyhtiöillä jo lennot ihan ilman mitään pisteitäkin. Sen vuoksi olen vähän nirso ollut noiden lentopalkintojen suhteen.
     Kiitos erittäin valaisevista kommenteista, toit paljon uutta tietoa!

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 12:32

  Matkustamme aika vähän kotimaassa ja Pohjoismaissakaan (ja viimeksi Tukholmassa käydessämme sukulaiset majoittivat 🙂 ) – joten ei taida jatkossakaan mennä pisteet hotelliöihin.
  Viimeksi lennettiin pisteillä Vilnaan häihin – ehkä Air Balticilla olisi päässyt tavallaan vielä edullisemmin kuin pisteillä, mutta kun töiden takia viikonloppua ei voinut venyttää mistään suunnasta, niin pistelennot saimme juuri haluamillemme lennoille, sinne perjantaina töitten jälkeen ja takaisin hyvään aikaan sunnuntai-iltapäivällä. Samoihin häihin muilla yhtiöillä tulleet olivat joutuneet tyytymään muihin lentoaikoihin, eli se hyvä puoli noissa pistelennoissa, että niitä usein saa kysytyillekin lennoille kun on ajoissa liikkeellä.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 16:24

   No onneksi niistä oli teille edes jotain hyötyä siinä tapauksessa 🙂 Finski lentää kyllä aikataulullisesti moniin lähikohteisiin tosi hyvin.

 • Reply Kohteena maailma maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 14:24

  Erittäin hyvä blogikirjoitus, josta on varmasti hyötyä suurimmalle osalla Finnair Plus -jäsenistä! Tosiaan vähäiset pisteet kannattaa käyttää kyllä suurimman osan hotelliöihin, joilla saa pisteille jotain vastinetta. Vastaavasti jos enemmän lentää ja haluaa joskus lentopalkintoja, niin silloin parempi on kyllä ne pisteet kerätä AA:lle tai BA:lle.

  Terveisin,
  Rami & Kohteena maailma

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 16:26

   Kiitos Rami! Toivottavasti näin on. Minulla on vuosia harmittanut kun pisteiden kerääminen on niin vaikeaa jos ei lennä suunnilleen työkseen. Onneksi meillekin on vaihtoehtoja vaikka olisi vain hiukan kertyneitä pisteitä.
   En ole oikeastaan vielä suunnannut Amerikkaan tai Lontoon kautta mihinkään, mutta jos tulevaisuus alkaisi näyttämään siltä että AA ja BA ovat useamman kerran vaihtoehtoina, saatan tämän kommenttiboksin vuoksi niidenkin systeemiin siirtymistä 🙂

 • Reply Marimente maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 21:58

  Jes, mielenkiintoinen postaus Maarit! Mäkin tajusin itse asiassa vasta ihan jokusen aikaa sitten, että pisteitä voi käyttää myös hotelliöihin. Lattareihin ja takas lennellessä pisteitä oli ehtinyt kertyä mulle muistaakseni noin 26 000, joilla varasin viimeksi Helsingissä pyrähtäessäni yön Sokos Hotel Helsingistä, jolloin itselleni jäi maksettavaksi vaivaiset viisi euroa. Varmasti olisi voinut sijoittaa hienompaankin hotelliin, mutta halusin säästää ne rahat mieluummin Brasiliassa käytettäväksi 🙂

  Ennen älynväläystä hotelliöistä olen käyttänyt pisteitä myös loungesisäänpääsyyn sekä Roosa nauha-kampanjaan.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 22:36

   Huippua että oot löytänyt tämän jo aikaisemmin ja vielä käyttänytkin etua!
   Tuntuu melkein kuin saisi mannertenvälisten lentojen kaupanpäällisiksi kivan hotelliyön. Viis euroa yöstä kuulostaa oikein hyvältä 😀
   Loungeen miekin voisin käyttää, se on kuitenkin aika hyvä systeemi reissuilla jos ei ole tasokorttia 🙂

 • Reply Pointteri tiistai, 3 maaliskuun, 2015 at 00:44

  Finnair plussan alkuaikoina hotelliyön sai 10000 pisteellä. Finnair oli partneri Lufthansan kanssa, myöhemmin Delta Air linesin. Joskus sain pisteet sekä LH:lta, että Finnairilta samasta lennosta. Korttitasoja ei alussa ollut.

 • Reply Timo maanantai, 10 elokuun, 2015 at 16:59

  Kerran tuli käytettyä pisteitä hotellivoucheriin aikaista lähtöä hoitamaan. Terminaali2:n GLO Hotel Airportissa sai muistaakseni 2000 pisteellä jo 80jotain eurolla yön. Pisteitä tulee säästeltyä lentopalkintoihin, mutta tuossa tuntui saavat aika hyvin vähillä pisteillä.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 10 elokuun, 2015 at 21:32

   Tuo on jo tosi hyvä hinta lentokenttähotellissa! Oon muutaman kerran ollut Pilotissa ja Airport Hiltonissa, mutta Pilotti on ärsyttävän bussimatkan päässä ja Hilton on tosi kallis. 80€ yöstä terminaalissa kelpais mullekin. Pistän harkintaan myös tuon. Kiitos vinkistä!

 • Reply Joskuli torstai, 15 kesäkuun, 2017 at 14:37

  Jos rahaa haluaa säästää niin Finnair plussaa parempi vaihtoehto on usein katsoa halvempia lentoyhtiöitä. Esim pohjois-maihin tai lontooseen pääsee Norwegianilla usein puoleen hintaan verrattuna Finskin lippuihin. Bonuksena tilavammat koneet lyhyillä reiteillä.. Pidemmillä lennoilla esim Turkish airlines on usein sekä laadukas (hyvä ruoka + palvelu, valittu skytraxin matkustajaäänestyksessä euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi) että kohtuuhintainen.

  Lennän itse Finnairilla työn puolesta noin 15-20 edestakaista matkaa vuodessa ja tällä hetkellä on Silver kortti. Vapaa-ajan matkustukseen varaan kuitenkin yleensä halvempia. Finskin pisteet käytän istumapaikanvarauksiin, lounge sisäänpääsyihin tai satunnaisesti vapaa-ajan matkustukseen. Pisteistä saamani rahallinen etu on aika pieni, koska ilman pisteitä en käyttäisi omaa rahaa esim loungeihin tai jalkatilapaikan varaamiseen. Ne ovat lähinnä pieniä etuja jotka tekevät työmatkustuksesta hieman siedettävämpää.

  • Reply Maarit Johanna torstai, 15 kesäkuun, 2017 at 19:47

   Kiitos kommentista! Hauska nähdä että vanha postaus kerää edelleen lukijoita. 🙂 Tottapa puhut, Norski on usein paljon Finnairia halvempi, mutta Lapista matkustaessa Finnair usein voittaa reitityksen ja aikataulutuksen puolesta. Ja lyhyillä lomilla aika on rahaa ja no, siksi niin paljon helpompi vaihtoehto. Turkish on vielä itellä kokonaan kokeilematta, mutta niin paljon hyviä kommentteja kuullut, että häätyy ehkä Aasiaan päin matkaillessa ottaa se harkintaan.

   Silver-kortin edut on surku kyllä, huonontuneet ja vaikka itsekin reissasin muutama vuosi Silverille asti, ei se tuonut sen kummempaa lisäarvoa reissuun. Ainoa lisä oli lounge-etu, joka sekin vietiin sittemmin uudistuksen myötä. Onneksi upgradeja vielä sentään saa, vaikka nekin tulee tehdä niillä omilla pisteillä. Siedettävämpiä ja parempia matkoja toivotan sulle 🙂

 • Reply Petri torstai, 7 joulukuun, 2017 at 13:50

  Terve,

  Eksyin postaukseen, kun tutkiskelin miten varaan huoneen Finnair voucherilla.

  Yleensä pisteitä hotelliöihin käytettäessä ei kannata käyttää koskaan yli 1000 pistettä/varaus, joka on yleensä minimi. Tämä siitä syystä, että pisteiden käytön euromääräinen arvo tippuu radikaalisti minimimäärän jälkeen.

  Esimerkiksi; Original Sokos Hotel yötä varatessa yölle tulee hinnaksi 1000p + 54,08 € (huoneen hinta siis tavallisesti kahdelle hengelle noin 90-140 €); 1000 pisteen arvo siis vähintään sen ~35 €, jopa lähemmäs satasta.

  Jos pisteiden käyttöä nostaa esim. 3000p, jää maksettavaa silti vielä 48,76 €, jolloin 2000 lisäpisteelle jää arvoa enää hieman päälle 5 €.

  Koska Finnair luokittelee Islannin kaikkien muiden Pohjoismaiden kanssa samaan palkintoluokkaan, vaikka se sijaitsee käytännössä yhtä kaukana kuin esim. Barcelona, ovat lennot Islantiin myös erittäin järkevä pisteiden käyttökohde. Ilmaiset meno-paluu -palkintolennot Islantiin saa 19 000:lla pisteellä.

  Myös matkustusluokan korotukset ovat järkevä tapa käyttää pisteitä, etenkin kaukolennoilla.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 12 joulukuun, 2017 at 13:41

   Kiitos paljon kommentistasi! Fiksua pohdintaa 🙂 Postaukseni vaatisikin päivittämistä, koska onhan kirjoittamisesta vierähtänyt tovi. Toivottavasti lukijat päätyvät myös kommenttiosastolle katsomaan tärppejä. Kiitos siis tästä.

 • Reply Tilman lauantai, 9 huhtikuun, 2022 at 17:39

  Heippa! Pieni kommentti multa: Olen vuosien varrella päätynyt oman kokemukseni perusteella, että 100 Finnair Plus pistettä vastaa – tai pitäisi vastata – noin yhtä euroa. Eli jos otetaan esimerkiksi one-way palkintolento Euroopan sisällä, joka maksaa 15000 pistettä (vastaa oman laskelmani perusteella siis noin 150 euroa), se kannattaa maksaa pisteillä mielestäni vain, jos saman lennon hinta olisi rahalla ostettaessa yli 150 euroa. Toisin sanoen jos rahalla sen Euroopan sisäisen lennon saisi vaikkapa vain 100 eurolla, mielestäni siihen ei kannata käyttää pisteitä. Tätä ”100 pistettä = 1 €” sääntöä voi hyvin ”testata” lukiessa tätä blogi-postausta. Siinä huomaa nopeasti, mihin tarjouksiin kannattaa ja mihin ei kannata tarttua 🙂 Toisaalta halusin vielä lopuksi sanoa, että pisteiden järkevin käyttö riippuu toki aina omista mieltymyksistä ja tarpeista. Yleisesti sanoisin, että pisteitä kannattaa käyttää sellaiseen asiaan, mihin joka tapauksessa käyttää rahaa (mun tapauksessa esim. lentolippuihin) – unohtamatta ”100 pistettä = 1 €” sääntöä 🙂 Ja lopuksi vielä vinkki: Finnair Plus pisteitä voi helposti kerätä paljonkin, jos käyttää Nordean Finnair Plus Mastercard -luottokorttia ja sitten maksaa ihan aina jokaisen ostoksensä sillä kortilla (muista laittaa lyhennysprosentti 100%:iin)!

 • Leave a Reply