Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Australia tuntuu jo kotoisalta

lauantai, helmikuu 21, 2015

Ensimmäisten päivien vastustustuntemusten ja ahdistavan kuumuuden jälkeen olen oppinut kulkemaan kaupungilla ilman karttaa ja huristelen suvereenisti pyörälläni tien vasemmalla puolella kiljuen edessä käveleville ring ring, koska kelloa ei ole. Kauppaan menen keskipäivällä, koska illalla kaikki on kiinni ja illalliselle lähdemme vasta seitsemän jälkeen, jos jaksamme. Sivukujien hiljaisuus ja ihmisten rentous ihmetyttää ja ihastuttaa. Täällä ei pelota, että joku hyökkäisi kimppuun tai huutaisi häiriköiviä kommentteja perään kadulla. En itseasiassa edes ajatellut sitä, niin luonnollista se on. En usko että yhtä vapautuneita fiiliksiä voisin tuntea esimerkiksi Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa.

Kaupungissa tuoksuu hyvälle ja jokapaikassa on yhtä siistiä kuin voisin kotona Suomessa kuvitella olevan. Jopa siistimpää. Luonto on läsnä keskellä kaupunkiakin ja koskaan ei kaupungin vilske tunnu liian hektiseltä. Täällä hiukan keskustan ulkopuolella ruuhka-aikojen ollessa jo ohi, voi kuulla pelkän puiden huminan ja omien varvassandaalien läpsytyksen. Vastaantulevat ihmisetkin tuntuvat ihan hiipivän, kuin olisi vain ihanaa olla hiljaa.

  Vilskettä kyllä löytää jos haluaa. Olen huomannut että myös niitä halpoja vaateliikkeitäkin täällä on. Ne ilmestyivät eteeni tällä viikolla ihan yllättäen samantien varrelta mitä pitkin olin sitä ennen jo kävellyt edestakaisin ainakin kymmenen kertaa. Samalla tyylillä olen löytänyt myös hauskoja ravintoloita. Kun kiertää nurkan taakse kauppakadulta on jo kuin toisessa maailmassa. Ne pikkukaupunkifiilikset on ihan käsittämättömät. Kun ytimestä kävelee superpitkää suoraa Hay Streetiä pitkin reilun kilsan suoraan kotiovelle, on ihmismassat jääneet jo kauas taakse. Saan yksin kävellä tai polkea, eikä autojakaan ole risteyksissä paljon paitsi normaaleina ruuhka-aikoina. Ihmiset ovat iloisia ja liikunnallisia. Mikäpä se näissä upeissa maisemissa käydä töiden jälkeen polkemassa tai juoksemassa Swanjoen kauniissa maisemissa muutama kymmenen mukavaa kilometriä ja lähteä sitten smart casual illalliselle polvihameessa ja silkkitopissa. Vitsi ko mieki tahon.

Minusta tuntuu kuin tämä paikka olisi pääni sisällä jännittävä sekoitus Reykjavikia (kyllä!) ja New Yorkia vaikka en jälkimmäisessä ole koskaan käynytkään. Mulla on ollut hyvin aikaa kierrellä joka nurkka ja paikka kun Markku on ollut konferenssissa. Minun ja Perthin välinen lämpeneminen kesti alle viikon. Nyt olen jo myyty. Saatoin sanoa jopa ääneen, että jos tulis tilanne ja tilaisuus tulla tänne, meillä molemmilla siis, en sanoisi ei. Eilen kävin kaupungilla shoppailemassa ja minut oltiin heti ottamassa töihin. Olin häkeltynyt. Sanoin että tuun vuoden päästä takaisin ja tuun sitte heti!

Olen ottanut elämäntehtäväkseni päästä Sodankylän periferiasta pois ja, ensin eksyin valtameren keskelle Islantiin. Ja missäs on Perth? Maailman eristäytyneimpänä suurkaupunkina valtavan mantereen läntisessä kolkassa yksin vasten Intian valtamerta. Täältä on tuhansia kilometrejä toiseen samanlaiseen paikkaan. Voikohan täällä tulla mökkihöperöksi vaikka citystä löytyy kaikki? Mie se olen hyvä tässä periferioihin eksymisessä.

Kai sitä haaveilla saa. Mie vielä viime viikolla ajattelin, ettei olis niin väliksi vaikkei enää Ausseihin eksyiskään. Nyt olen jo ihan päinvastaista mieltä. Reilun vuoden päästä on tiedossa jälleen konferenssi, joten minäkin pääsen ehkä lentolippuni rahoittamalla mukaan. Adelaideen. Ja me ollaan jo katottu pääsisköhän saman reissun yhteydessä tekemään kesäloman Uuteen Seelantiin tai junamatkalle Australian halki. Empä olis uskonut tällaisia tekstejä kirjoittelevani näin pian Islannista itku silmässä kotiutumisen jälkeen.

Täällä ei ole edes vuoristoa tai vuonoja, ihan tavallista kuumaa kaupunkimaisemaa vaan, tosin hiukan eksoottisemmassa ympäristössä!

Mikä minua vaivaa? 😀 Ehkä pää selkenee kun pääsee taas Skandinaviaan ja lähelle Norjaa.

Bloggaajan vaihtuvaa mieltä ja seikkailuja pääsee seuraamaan esimerkiksi facebookissa tai instagramissa!

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Kthetraveller lauantai, helmikuu 21, 2015 at 09:13

  Hahhah! Sieltä se tuli, sut on ”australiasoitu” muru! Sinä kuvasit tunteet todella hyvin, samoilla mäkin menen aina kun siellä maassa oleilen. Se leppoisa elämäntyyli, sekoitus isoa ja pientä kaupunkia, iloisia ihmisiä sun muuta vaan vie mennessään. Onnittelut noista fiiliksistä!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, helmikuu 21, 2015 at 09:20

   Olit siis kokoajan ihan varma että näin käy? 😀 Mie en todellakaan ollut, mutta sieltä se jostain tuli. Kelien lämmetessä lämpesin minäkin vastoin kaikkia odotuksia.
   Kyllä nuo iloiset ihmiset on aina sellainen ihmetyksen ja hämmennyksen aihe. Vaikka se onkin se kulttuurien ero, että kaupan kassa sanoo mua ”honeyksi” ja haluaa tietää etunimen, se on silti niin hassua ja ihanaa että tuntuu mieltä lämmittävältä. Ei Suomessa ikinä ikinä koskaan. Sen kulttuurisen kylmyyden muita kohtaan huomaa vasta kun tajuaa käydä tällaisissa paikoissa.
   Ja kiitos! Ootan jo seuraavaa reissua down under ^^

 • Reply Senja lauantai, helmikuu 21, 2015 at 13:02

  Oi nyt kyllä kuulostaa Perth todella ihanalta! Ja aivan mahtavia maisemia siellä kyllä.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, helmikuu 21, 2015 at 15:16

   Täällä on kyl näitä maisemiaki 🙂 ne vaan on niin erilaisia mitä on normaalisti pitäny upeina! Kun on pari kertaa ääneen sanonu että tuntuu kodinomaiselta niin se tuntuu vielä todellisemmalta että se olis ^^

 • Reply Katja lauantai, helmikuu 21, 2015 at 13:18

  Kuulostaa aivan täydelliseltä paikalta!
  Ja ai että sulla on niin huikeita suunnitelmia! Toivottavasti pääset sitten valloittamaan myös Uuden Seelannin. Varmasti ihan sun paikka!
  Mutta nyt kuitenkin nauti vielä Perthistä ja ota lämmöstä ja kauniista maisemista kaikki irti viimeiseen asti! : )

  • Reply Maarit Johanna lauantai, helmikuu 21, 2015 at 15:17

   Voi vitsi, kiitos Katja! Nuo on kyllä vielä melko kauaskantoisia juttuja toistaiseksi mutta kai sitä saa suunnitella juttuja jo reilun vuoden päähänkin? 🙂 NZ olis kyllä aika wild dream. Siellä sais helposti kulutettua koko kesäloman ^^

 • Reply Annika / Britannika lauantai, helmikuu 21, 2015 at 20:23

  Se on hassua kuinka ajatukset saattaa nopeastikin muuttua. Itse olin kanssa ennen reissaaja joka ei nauttinut yhtään kuumuudesta, mutta yllättävän nopeasti siitäkin oppii nauttimaan – ja alkaa sitä kaipaamaan! Adelaide (jos sekin reissu teillä onnistuu) on muuten pienuudestaan huolimatta mukava paikka, ja siellä lämpö on sellasta ”kuivaa” ettei siellä tuu koskaan samalla lailla kuumaa kun vaikka Australian pohjoisosissa, mä tykkäsin sitä paljon…!

  Ja Uusi-Seelanti, suosittelen ehdottomasti!!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, helmikuu 22, 2015 at 16:23

   Ompa jännä homma! Mie luulin etten koskaan ”lämpene kuumuudelle” mutta niin sitä vain tottuu kun alkaa keskittymään ihan muihin asioihin. Adelaiden reissu tulisi olemaan syksyllä 2016 ja täytyy myöntää että odotan sitä tämän matkan jälkeen ihan uudenlaisella innostuksella! 🙂

   • Reply jujukas/Lempipaikkojani torstai, helmikuu 11, 2016 at 21:25

    Pakko kommentoida, että onpas hauska sattuma, että mekin olemme menossa menossa Adelaideen syksyllä 2016!!! Luin näitä sun Perth -postauksia ja tämä mainintasi osui silmiini. Olenkin kovasti jo suunnitellut tulevaa reissuamme ja yllätyin vähän siitä, ettei suomeksi juurikaan löydy kokemuksia Adelaidesta. Eihän se nyt tietenkään ole mikään Australian kohde numero yksi Suomesta käsin katsottuna. Mekin sisi suuntaamme sinne, koska miehellä on sinne samalla työmatka. Kokosin jo blogiinikin muutamia vinkkejä Adelaiden reissua varten. https://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/2016/02/02/vinkkeja-adelaideen-kaivataan/

    • Reply Maarit Johanna torstai, helmikuu 11, 2016 at 21:52

     Kuulostaa tosi kivalta! Millainen työmatka hänellä on kyseessä?
     Markulla olisi siellä geofysiikan konferenssi, mutta me tosiaan ei olla vielä varmoja onko tätä reissua nyt tulossa sittenkään. Tuo työtilanne on vähän epävarma. Jos se kuitenkin tulee, lähden aivan varmasti matkaan. Australia ja Adelaide kiinnostaa tosi kovasti 🙂
     Toivottavasti teillä on hieno reissu! Mulla kiinnostais ehottomasti kokea Australia ”talvella”. Pitääpä tsekata tuo sinun koosteesi.

    • Reply jujukas torstai, helmikuu 11, 2016 at 22:01

     Toivottavasti teillä matka eli konferenssi toteutuu! Miehelläni olisi onneksi kyse olisi vain yhdestä-kahdesta työpäivästä/kokouksesta, joten meille jää hyvin aikaa kierrellä muuallakin kuin kaupungissa. Me menemme lokakuussa, jolloin siellä on jo kevät. Ihanaa, odotan niin innolla! Paitsi pitkiä lentoaikoja lasten kanssa en niinkään…

     • Maarit Johanna torstai, helmikuu 11, 2016 at 22:27

      On se kyllä melkoista matkustaa toiselle puolen maailmaa ihan muutaman päivän takia! Mutta ihan samalla tyylillä mekin oltiin viimeksi liikenteessä. Yhteensä Australiassa tuli oltua vain kymmenen päivää. Jos Adelaideen päästään, haluaisin kyllä edes muutaman yhteisen vapaapäivän siihen lisäksi. Lokakuu on varmasti jo oikein nautittavaa aikaa 🙂 Toivon teille hyviä lentomatkoja ja kivoja välilaskukohteita ^^

    • Reply jujukas/Lempipaikkojani torstai, helmikuu 11, 2016 at 23:15

     Kiitos 🙂 Me olemme 11 yötä australiassa. Aika vähän tosiaan, mutta täällä Saksassa, jossa siis asutaan ihan vakituiseen, on koulunkäyntipakko. Joten meidän matkan pituus rajoittuu koululaisten syysloman mukaan.

 • Reply Elina / Vaihda vapaalle lauantai, helmikuu 21, 2015 at 22:39

  Australia hurmaa! Se on ihana maa ja mä lähtisin sinne tältä istumalta, jos tilaisuus tulisi lähteä vaikka pariksi kuukaudeksi. Ihan pysyvästi en haluaisi niin kauas Suomesta kuitenkaan. Perth on tosiaan aika kuusessa, mutta on siinäkin pienempiä, kivoja paikkoja lähellä 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, helmikuu 22, 2015 at 16:25

   Todellakin! Pari kuukautta olis tosi optimi, ehtis nähdä muutakin kuin yhden kaupungin 🙂 ne pikkupaikat olis mulla ollu vähän haaveissa mutta junat oli melko hintavia ja päiväretkille ei päässyt kovin kauas. Sinne vielä joskus kattelemaan kenguja ^^

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, helmikuu 23, 2015 at 07:38

  Tämä oli niin hauska kirjoitus :). Tällaisesta tulee hyvä fiilis. Katso nyt, kyllä se kuuma Australia ja kaupunkielämä saattaa iskeä ihan yllättäen ;). Kuulostaa, että tuo olisi täydellinen asuinkaupunki!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, helmikuu 24, 2015 at 08:46

   Oli sitä hauska kirjoittaakin 😀 Tuntuu kyllä ihan pöljälle ja ihmeelliselle että tuollainenkin voi iskeä. Mutta ehkä se on osoitus siitä ettei siihen kotifiilikseen oikeasti paljoa tarvita. Ihminen on sopeutuvainen monenlaiseen paikkaan 🙂

   • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, helmikuu 24, 2015 at 16:16

    Kotifiilis voi tulla yksinkertaisista asioista todella nopeasti, joten se on ihan ymmärrettävää 🙂

    • Reply Maarit Johanna tiistai, helmikuu 24, 2015 at 16:26

     Olet tosiaan oikeassa! Olen ihan vasta sen huomannut ja ihan jännittävä juttu 🙂

 • Reply Miila tiistai, helmikuu 24, 2015 at 11:12

  Ihana postaus, jotenkin tosi positiivinen ja huokui onnellisuutta:) Perth vaikuttaa kyllä kivalta kaupungilta!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, helmikuu 24, 2015 at 15:44

   Kiitos Miila 🙂 Se on tosi ihana paikka! Lähtisin koska tahansa (paitsi ehkä en nyt jetlagin kourissa) sinne uudelleen 😀

  Leave a Reply