Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

KILPAILU – Inspiroidu Islannista!

perjantai, 6 helmikuun, 2015

Heido kamut! Viime viikkoisen blogini saaman tunnustuksen myötä haluan järjestää arvonnan. Sen kunniaksi on jo aikakin, että tässä blogissa ei vain hehkutella omilla voitoilla, anneta vinkkejä tai kehoteta osallistumaan muiden järjestämiin kisoihin. Kävin Rovaniemellä vähän kirjaostoksilla matkailuaiheisilla osastoilla joten täältä siis pesee. Sitä kaikista parasta, minunkin kirjahyllystäni löytyvää Mondo Islanti -opasta ei löytynyt koko kaupungista, mutta muuta kiehtovaa Islanti-matskua kyllä!

Kilpailussa palkintoina on siis Matti Rämön Polkupyörällä Islannissa -kirja, sekä Top 10 Islanti-matkaopas.

Säännöt tulevat tässä:

Valitse kiinnostavin postaukseni Islannista Islanti 2014-sivulta ja linkkaa se tämän postauksen kommenttikenttään tai kirjoita valitsemasi postauksen otsikko. Kirjoita perään MIKSI kyseinen postaus on sinun mielestäsi mielenkiintoisin. Jätä samalla sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja lähetä.

Pelkät linkit tai postausten nimet eivät osallistu kilpailuun lainkaan. Käytä siis hetki aikaa mielipiteesi kirjoittamiseen.

Osallistumisaikaa on kaksi viikkoa perjantaihin 6.2 perjantaihin 20.2 asti.

Top 10 Islanti-kirjan voittaa parhaimman/hauskimman/omaperäisimmän kommentin jättänyt osallistuja, ja Polkupyörällä Islannissa-kirja arvotaan kaikkien osallistuneiden kesken.

Voittajiin otetaan yhteyttä sähköpostitse kilpailun päätyttyä. Jos viikon sisällä ei saada voittajaa kiinni, arvotaan uusi voittaja.

Bonuksena voit tykätä blogistani facebookissa sekä jakaa tietoa kilpailusta myös kavereillesi : )

Onnea kaikille kilpailuun!

(kuva napattu Ylen sivuilta)

pssst… Lisäksi annan vielä loppuun vinkin eräästä loistavasta Ylen järjestämästä kilpailusta, jossa voi voittaa matkan Pietariin. Matkailusta kiinnostuneet ihmiset ovat varmaan joskus seuranneet Ville Haapasalon retkiä 30 päivässä milloin missäkin. Nyt on mahdollisuus voittaa matka Pietariin itse herra Haapasalon seuraavan sarjan kuvauksiin!! Kaikki mitä täytyy tehdä, on kuvata 30 päivää- sarjan tunnusmusiikkiin video. Mulla tuli heti mieleen kauheasti ideoita, mutta jätän mahdollisuudet nyt teille! Tarkemmat ohjeet ja säännöt ”Toteuta villein matkavideo”-kilpailuun löydät TÄÄLTÄ.

Pako Arjesta -blogissa on myös meneillään hieno arvonta!

Ja nyt sitten linkkailemaan Islanti-postauksia olkaa hyvät!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply AnskuBCN perjantai, 6 helmikuun, 2015 at 10:11

  Hei Maarit! Tähänkin arvontaan (tietysti :)) osallistun!

  Minun suosikkini Islanti-postauksista on tämä: https://www.rantapallo.fi/paapilvissa/2014/09/29/ei-tasta-maailmasta-diamond-circle-roadtrip/
  Se oli yksi ensimmäisiä postauksia, joita blogistasi luin, ja jonka jälkeen jäin blogisi seuraajaksi. Upeita maisemia kertakaikkiaan! Ylipäätään tykkään postauksista, joissa on ihan konkreettisia vinkkejä retken tekemiseen, kuten esim. tässä postauksessa kartta ja maininnat kuoppaisesta tiestä 🙂

 • Reply Miila perjantai, 6 helmikuun, 2015 at 14:34

  Oli vaikea valita kaikkista noista Islanti-postauksista yksi suosikki. Olen tässä viime aikoina lukenu kaikki nuo postaukset läpi ja haaveillut Islannin matkasta, niin kuin aikaisemmin kirjotinkin. Lopulta päädyin kuitenkin tähän postaukseen: https://www.rantapallo.fi/paapilvissa/2014/09/19/kotivuonomme-eyjafjordurin-valaita-moikkaamassa/
  Tuo valaiden näkeminen kuulostaa vaan yksinkertaisesti niin mahtavalta! Se on myös se syy miksi alunperin kiinnostuin Islannista matkakohteena. Kovasti yritän tässä houkutella poikaystävää, että saisin varata syksylle matkan tuonne 😛

 • Reply Katja perjantai, 6 helmikuun, 2015 at 20:21

  Arvaa vain oliko vaikea valita kaikista sun supereista Islanti seikkailuista, mutta sitten kuitenkin kun uudelleen selasin tuota listaa tää kyllä nappas heti muistoissa ekana mieleen:
  https://www.rantapallo.fi/paapilvissa/2014/12/10/litra-pehmista-iltapalaksi/

  Tälle herkkusuulle ja jäätelön syönnin prinsessalle jäätelöpostauksille ja maailman parhaille paikoille ei ole voittanutta! Sitä päivää odotellessa kun meitsuli ottaa suunnaksi Islannin ja pääsen kilpailemaan paikallisten kanssa jäätelönsyönnin maailmanmestaruudesta 😉

 • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 6 helmikuun, 2015 at 23:18

  Hmm… nyt pistit kyllä aika pahan, kun noin monesta postauksesta pitää valita :P. Aloitetaan nyt ensinnäkin sillä, että tosi hyvä kilpailu erityisesti Islannin-vaihdon jälkeen ja tuo on mahtava idea (kuten aiemminkin sanoin), että toinen arvotaan ja toinen annetaan parhaalle.

  Mutta mutta… tykkäsin tietysti monista postauksista ja monet herättivät erityisesti mielenkiintoni, kuten Hilton-postaus, sushi-juttu, jäätelötarina yms. Presidenttikohtaaminen oli ensimmäisenä mielessä, koska se oli niin huvittava :P. Tykkäsin myös kovasti noista ”ilkeistä joulupojista”, koska se valotti Islannin perinteitä ihan uudella tavalla. Mutta koska tykkään arvosteluista ja kokemuksista, valitsen kuitenkin postauksen:

  https://www.rantapallo.fi/paapilvissa/2014/12/21/saga-class-kokemus-kef-arn-by-icelandair-16-12-14/

  Eli siis Saga Classista kertovan kokemuksen :). Ensinnäkin tietysti se kiinnostaa sen takia, että Icelandairista ei ole kokemusta ja kyseessä oli sentään businessluokka, jota rakastan yleisellä tasolla :). Oli mm. hauskaa, että oli pakko käydä istumassa monta penkkiä, koska tilaa nyt sattui olemaan ;). Kaikkein eniten tykkäsin kuitenkin siitä, että teit kokemuksestasi niin kattavan ja yksityiskohtaisen arvostelun ja vedit lukijan mukaasi tuolle matkalle.

  Ps. Kiitos tästäkin maininnasta :)!

 • Reply AnnKat lauantai, 7 helmikuun, 2015 at 09:45

  Piti kyllä vielä palata noihin postauksiin, sillä niin monta lempparia sieltä olisi löytynyt…
  Parin vaihtoehdon jälkeen valinta osui nyt https://www.rantapallo.fi/paapilvissa/2014/09/09/myvatn-roadtrip-highlights/ -postaukseen.

  Muistaankseni tämä on ensimmäisiä, joita koskaan luin blogistasi. Islanti on jotenkin ollut aina itselle niin kaukainen ja vieras paikka, ettei sinne matkustamista edes suunnitellut sen enempää. Jotenkin koukutuin kuitenkin blogiisi, kun kuvat Islannista oli kerta toisensa jälkeen vain hienompia ja kauniimpia. Toi luonto näyttää vain niin täydelliseltä. Vaikken ole oikeastaan yhtään mikään patikoitsija, niin näiden postausten lukemisen jälkeen voisin hyvin pakata rinkan ja vaelluskengät, ja lentää Islantiin…

 • Reply Sunna lauantai, 7 helmikuun, 2015 at 15:54

  Oodi nakkikiskalle!

  Pakko myöntää, että en maistanut pylsaa Islannissa, vaikka siihen kovasti usutit. Hiukan jäi jurppimaan oma moka! No, jospa sitten näiden kirjojen innoittamana lennähtäisin uudestaan Islantiin, ties vaikka olisivat lanseeranneet vege-pylsat sillä välin.

 • Reply Lotta Watia | Unagidon sunnuntai, 15 helmikuun, 2015 at 20:48

  Apua mulla on meinannut mennä tää kilpailu ohitse! Onneksi vielä ehtii mukaan! 😀

  Nappasin tällä viikolla lentoliput Islantiin syyskuun alkuun. Kiitos sun vinkkien sain matkaseurueenikin vakuuttuneeksi siitä, että kannattaa mieluummin mennä syyskuussa kuin kesän high season -kuukausina. Olenkin tässä viikon aikana kahlannut jälleen sun Islantipostauksia oikein urakalla. Oon niin fiiliksissä! Oot postauksillasi todellakin saanut mut vakuuttuneeksi siitä, että Islantiin kannattaa matkustaa.

  Postauksista on vaikeaa valita yksi ja paras. Näitä on ollut sen vuoksi kiva lukea, että ne ovat olleet niin monipuolisia; sopivassa suhteessa nähtävyysvinkkejä ja vaihtariarkea.

  Valitsin suosikikseni kuitenkin tämän: https://www.rantapallo.fi/paapilvissa/2014/09/23/no-purkautuuko-se-tulivuori/

  Muistan tuon postauksen otsikon hyvin tuolta ajalta kun sen kirjoitit. Kuulosti pelottavalta, että paikallisillekin tuo kyseinen purkaus olisi erityisen voimakas. Suomessa on vaikea kuvitella, että vulkaaninen maaperä on jollekin arkipäivää. Silti nuo suuremmat Islannin purkaukset vaikuttavat voimakkaasti myös meidän elämäämme.

  Vuonna 2010 huhtikuussa olin lähdössä tekemään matkailualan opintoihini liittyvän työharjoittelua Japaniin. Olin odottanut tuota lähtöpäivää viimeiset puoli vuotta ja olin laukku pakattuna valmiina lähtöön. Vaan enpä päässytkään matkaan. Suomen ilmatila suljettiin Islannissa tapahtuneen purkauksen johdosta puolisen vuorokautta ennen lähtöäni. Epätietoisuus siitä, koska pääsee matkaan, oli todella kurjaa. Sain puhelimitse siirrettyä lentoani eteenpäin aina kolmella päivällä kerrallaan. Harkitsin jo junamatkaa Venäjän läpi, mutta onneksi viikkoa myöhemmin pääsin viimein liikenteeseen – lähes tyhjällä Finnairin koneella.

  Vulkaaninen maaperä kiinnostaa, koska meillä sitä ei ole. Kiinnostaa myös siksi, koska purkaukset ovat niin arvaamattomia ja voimakkaita eikä niille pieni ihminen mitään voi. On todella jännä ihmetellä täällä Suomen kamaralla, kuinka Islannissa eletään niin rinta rinnan näin suurten luonnonvoimien kanssa. Postauksen otsikko sai heti haukkomaan henkeä ja sitä oli heti pakko klikata. Jännitti, meneekö meillä taas taivaat kiinni.

  Vulkaanisessa maaperässä on onneksi niitä ihaniakin puolia. Kuumat lähteet ovat jotain uskomatonta. Japanissa näitä osataan arvostaa ja niissä tulee aina ihan urkalla lilluttua, joten odotan todellakin Islannin kuumia lähteitä innolla.

  Kiitos vielä ihanasta Islanti-inspiraatiosta. En taida olla ainut, joka on näiden ansiosta tänä vuonna Islantiin suuntaamassa. 😉

 • Leave a Reply