Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Valoa lumella

torstai, 5 helmikuun, 2015

Alkaa nämä minun postaukset olla melkoista oodia Auringolle. Se on ihanaa, kun tuo talvella harvinaiseksi käynyt valoilmiö tulee pari kertaa viikossa käymään. Me ollaan oltu viimeaikoina ihan kotosalla valmistautumassa kohta koittavaan Australian reissuun ja käyty hyvinä päivinä Jääkäriprikaatin laduilla hiihtämässä. On siellä yks talven ihmemaa kilometrin päässä meidän kotoa! Ostin juuri uuden puhelimen ja kuvien otto on helpottunut ja laatu parantunut. Samalla hiihtolenkkeihin kulutettu aika on pidentynyt, sillä huudan Markulle kilometrin välein pysähtyväni ikuistamaan jotain hienoa jälleen kerran. Joku varmaan muistaa jo Islannista postaamani jutun, miten rakastan kuvata sähkölinjoja. Tykkään siitä edelleen. Tykkylumipuiden reunustamana ne on luonnossa tavattoman kuvauksellisia ja kauniita. Niissä on paljon sellaista ulottuvuutta, joka tuo säväyksen muuten niin luonnolliseen ympäristöön. Uuden hyvän kännykkäkameran ja upeiden kelien innoittamana olen tehnyt myös itselleni outoja juttuja. Kuvannut kotikylääni Sodankylää. En ole nähnyt täällä mitään niin kaunista, että olisin halunnut jotain ikuistaa. Viime viikolla normaalisti tarkkaan mietityt instaan julkaistavaksi pääsevät kuvat ovat vaihtuneet otoksiin Sodankylästä ja hiihtolenkiltä. Kirkon räystäällä komeilevat jääpuikot näyttävätkin melko majesteettisilta kun tarkemmin silmiään siristelee. Ehkä se kotiseuturakkauden asennemuutos hiukan alkaa nostaa täällä päätään. Talvi kaunistaa.
Tällaista meillä on täällä. Tekee mieli lisätä joka otokseen #WinterWonderland. Onko teillä lunta? : )

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Suomessa tapahtumaa hostaa Destination Unknown, Veera Bianca, sekä Kaukokaipuu. Minut löytää instagramista @magellant

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply Jenna torstai, 5 helmikuun, 2015 at 09:55

  Ihania talvifiilistelyjä! 🙂

 • Reply AnskuBCN torstai, 5 helmikuun, 2015 at 10:53

  Kylläpä on Pyssykylässä nättiä! Meille piti sataa eilen lumi tänne Barcelonaan, mutta ihan ei lumiraja tullutkaan meille saakka. Metromatkan päässä olisi jo ollut hieman valkoinen maa!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 5 helmikuun, 2015 at 12:39

   Lunta Barcelonassa! Kuulostaapa jännältä 😀 Mahtavaa että metrolla pääsisi jo rakentamaan lumiukkoja 🙂

 • Reply Laura/My post-University Life torstai, 5 helmikuun, 2015 at 11:01

  Siellä on kyllä upean näköistä – todellinen talven ihmemaa!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 5 helmikuun, 2015 at 12:39

   Aivan mahtavaa 🙂 Ja niin lähellä kotoa vielä!

 • Reply Jenna/ Journey Diary torstai, 5 helmikuun, 2015 at 11:20

  Oonkin ihastellu näitä sun kuvia instassa. Uus puhelin ja parempi kamera kelpais mullekkin!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 5 helmikuun, 2015 at 12:40

   Voi ompa kiva 🙂 Joo kyllä nyt tuntui että pakko hommata. Mulla ei ole tällä hetkellä oikeaa kameraa ollenkaan ja meinas mennä vanhan kännykän kameran kanssa hermot. Oli pakko ostaa 🙂

 • Reply säppä torstai, 5 helmikuun, 2015 at 12:08

  Niin kaunista!

 • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, 5 helmikuun, 2015 at 12:10

  On kyllä hienoja kuvia :)! Minkä kännykän hankit?

  • Reply Maarit Johanna torstai, 5 helmikuun, 2015 at 12:41

   Kiitos! Samsung Galaxy S III. Se on jo sen verran ”vanhentunut malli” että ei haitannut minun lompakkoa ihan hirvittävästi 😀

 • Reply Kthetraveller torstai, 5 helmikuun, 2015 at 12:14

  Ihania kuvia! Itsekin katselin tuossa eilen kotiin palatessani kuinka kauniilta puut sun muut näyttivätkään lumipeitteineen. Olisin nappassut kuvan nähtäväksenne mutta minähän en kotiani lähellä kuvaa henkilökohtaisista syistä. Jospa ymmärtäisi tänään ikuistaa ihan omaan käyttönsä sen kaiken luonnon kauneuden. Anyway, Lappi on kyllä ansaitusta talven ihmemaa!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 5 helmikuun, 2015 at 12:43

   Kiitos K 🙂 Ymmärrän kyllä ettet halua kuvata. Minullakin on Sodankylässä kaksi kotia joita yhtäläisesti kodeiksi kutsun. Vanhempien koti jossa hengailen päivät tekemässä opinnäytetyötä rauhassa kun kaikki on töissä ja oma koti Markun kanssa jossa muuten oleillaan. Mutta on täällä ihanaa ikuistaa näitä maisemia kotipihalta tai hiihtolenkiltä. Välillä sitä kyllä ymmärtää miksi turistit tulee Lappiin edes kerran elämässä hiihtämään tykkylumisten puiden keskelle. Että tervetuloa vaan sitten marraskuussa!

 • Reply Arja / Haavematkoja torstai, 5 helmikuun, 2015 at 12:17

  Kauniita lumimaisemia! Uudesta puhelimesta tässä alkaa haaveilla itsekin, mutta josko ensin saisi tietokoneasiat kuntoon ja sitten… Kameran/puhelimen kanssa kyllä kaikenlaiset ulkoilulenkit kummasti pitenee ja sitten pitäisikin olla jo enemmän vaatetta päällä kun koko ajan pysähtelee 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 5 helmikuun, 2015 at 12:45

   Kiitos 🙂 Mulla on myös uuden tietokoneen hankinta kohta edessä. Tämä bloggailu on saattanut vaikuttaa siihen asiaan myös, sillä kolme vuotta vanhan (ja painavan!) läppärin kuljetteleminen käsimatkatavaroiden joukossa ei ole se maailman yksinkertaisin juttu enää. Ehkä tässä on tehtävä budjettisuunnitelmaa tulevaisuudelle.
   Hahaa, sulla on vissiin myös kokemusta tästä 😀

 • Reply Lotta Watia | Unagidon torstai, 5 helmikuun, 2015 at 13:07

  Tosiaankin Winter Wonderland! Mä en ole koskaan käynyt talvella Lapissa, joten se olisi oikein eksoottinen kohde. Ehkä ensi talvena… 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 5 helmikuun, 2015 at 17:48

   Kun erisilmin katsoo niin sen eksoottisuuden alkaa huomaamaan 🙂 Parasta on kyllä kun on tällaisia kohteita ihan lähellä. Tänne vain! Heti Islannin reissun jälkeen se olisikin hyvä kohde ^^

 • Reply Kea / Deep Red Blues torstai, 5 helmikuun, 2015 at 17:17

  Ai että tuota Lapin talvea. Sille on mulla tilaus! Onneks pääsen johkin pohjoiseen tässä kohta kuukauden sisään, muuten jäis kyllä tyhjä fiilis talvesta. Hyvää matkaa Ausseihin!

  ps. tuo kuva missä aurinko siivilöityy puiden välistä on upea!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 5 helmikuun, 2015 at 17:49

   Kiitti Kea 🙂 Se oli yks ensimmäisistä kuvista jonka sain kun aurinko vihdoin alkoi näkymään. Kyllä sitä vain sai odottaakin. Talvi ei ole onneksi lähtemässä vielä mihinkään vaan hyviä kelejä kuulemma jatkuu vielä pitkälle! Toivottavasti sun tilaukset onnistuu 🙂 Mieki toivon että vielä Aussien jälkeen pääsisi hiihtelemään.

 • Reply Jenni / Globe Called Home torstai, 5 helmikuun, 2015 at 17:47

  Nää on niin kauniita! Ja mussa on varmaan joku vika, kun olen miettinyt viimeaikoina, että voisi olla hauska lähteä hiihtämään. No, täällä on turha miettiä moista… lähimmät hiihtoladut ovat yli tunnin matkan päässä, ja sielläkin riemu on lyhytaikaista: ladut avautuivat eilen, ja niiden ennustetaan kestävän sunnuntaihin.

  • Reply Maarit Johanna torstai, 5 helmikuun, 2015 at 18:09

   Kiitos! 🙂 Ei se hiihtohimo mikään vika ole 😀 Harmi että teillä ei ladut kestä kauaa. Sama kai se on eteläisemmässä Suomessakin. Onneksi täällä pitäisi latujen pysyä lumisina. Toinen ongelma voi olla sitten liian sankka lumisade tai liian kova pakkanen ettei pääse harrastamaan.

 • Reply Katja torstai, 5 helmikuun, 2015 at 18:56

  Lunta löytyy ja joka päivä sataa lisää, vaan on kyllä siellä vielä enemmän ja ihanasti aurinkokin paistellut!
  Jos lähettäisin tännekin vähän sitä auringonpaistetta. Voisin antaa tämän jokapäiväsen lumisateen tilalle 😉 Saisitte vieläkin enemmän 😀

  • Reply Maarit Johanna torstai, 5 helmikuun, 2015 at 19:01

   Täälläkin sais vain lumisade lakata vähäksi aikaa! Melkoisen tylsä ja valkoinen keli kun vain sataa lunta. Lumi on kauneimmillaan kun pilvet väistyy ja antaa sen auringon paistaa. Vitsi ku teilleki tulis jo kohta kivoja säitä! 🙂

 • Reply Annika | Travelloverblogi torstai, 5 helmikuun, 2015 at 19:43

  Voi miten kaunista! Ehkä minun joskus olisi päästävä Lappiin… Minusta kun tuntuu, että Helsingistä ei ole pääsy kuin kohti etelää, itää ja länttä. 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 5 helmikuun, 2015 at 20:35

   Se taitaa olla se Helsingin ”vika” 😀 Lappiin on kyllä kieltämättä melko kalliit lennot normaalisti joten ymmärrän kyllä että ei ole tullut lähdettyä pohjoiseen. Tule tutustumaan! Täällä on kaunista kesälläkin 🙂

 • Reply Annika torstai, 5 helmikuun, 2015 at 21:23

  Iskee kyllä lumi- ja pakkaskateus. Helsingissä on ollut niin märkää ja harmaata viime viikot! Upeita kuvia!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 5 helmikuun, 2015 at 22:16

   Voi eikä. Sun auttaa nyt sitten ostaa vain lennot Lappiin 🙂 Kiitos!

 • Reply Saana / alwaysabroad.co torstai, 5 helmikuun, 2015 at 23:30

  Voi kun ihania kuvia! Itse olen todistamassa Suomen talvea ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen Lontoossa asumisen jälkeen, ja talvi on tuntunut ihan älyttömän pitkältä! Onneksi tällaiset kauniit kuvat nostattavat mieltä, ei se talvi niin paha ole kuitenkaan 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 6 helmikuun, 2015 at 07:45

   Kiitos Saana! Talvi on tosiaan ollut superpitkä. Varsinkin täällä pohjoisessa valo on ollut tosi tiukassa. Nämä kauniit hetket saa arvostamaan sitä mitä se talvi parhaimmillaan on. Harmi ettei kuitenkaan ihan joka päivä^^

 • Reply lena / london and beyond perjantai, 6 helmikuun, 2015 at 09:56

  Oh my….. upeita kuvia Maarit! 🙂 Ma oon kylla tosi onnellinen, etta ensi viikolla tahan aikaan olen lumisessa maisemassa Suomessa. Lennan 11.2 kotiin ja se on oikeastaan tosi jees. 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 6 helmikuun, 2015 at 10:03

   Kiitti Lena! Kuopiossa on varmaan myös ihanan lumista 🙂 Voi harmi ettei mennä ristiin lentokentällä, me nimittäin lähdetään 10.2 Ausseihin :/

 • Reply marikaw lauantai, 7 helmikuun, 2015 at 15:58

  Nää on kyllä ihania kaikki, vika on mun lemppari! <3

 • Reply satuvw maanantai, 16 helmikuun, 2015 at 21:19

  Ihanan talvisia JA aurinkoisia kuvia, mehän ei hiljattaisella Lapin reissulla nähty aurinkoa kuin vasta sinä aamuna kun nokka suuntasi kohti Norjaa. Ja sitten kuvioihin astui Ole-myrsky. Onneksi nyt kotosalla ollaan saatu nautittua aurinkoisistakin talvipäivistä 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 17 helmikuun, 2015 at 03:41

   Siis voi ei miten huono tuuri teillä tuli Lappiin! Siellä oli niin kaunista silloin kun lähdettiin. Ole-myrsky oli ihan oma episodinsa, toivottavasti selvisitte ehjin nahoin. 🙂 Hyviä talven jatkoja Lillehammeriin ^^

  Leave a Reply