Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Barokkilöytö Brysselistä – Hotel Mozart

tiistai, 20 tammikuun, 2015

Mun on aivan pakko ensin saada tämä hotelli esiteltyä ennen kuin voin kertoa muuta Brysselistä. Siis kattokaa nyt miten överiä! Hotel Mozartista voi saada jonkinlaisen kuvan avaamalla hotellin omat nettisivut auki äänet päällä tähän postauksen taakse ja nakertaa samalla vaikka croissanttia kultakäädyt kaulassa. Sanottakoon heti alkuun että kun tämän löysin Hotels.comista, en tuijotellut paljon Tripadvisoria, halusin tänne. Ei nimittäin löydy Brysselin parhaimmistosta tämä. Olen tosi tyytyväinen etten selaillut sivustoa ennen vierailuamme, sillä olisin saattanut olettaa liikaa negatiivisia asioita heti alkuun.

Sen sijaan, astuessamme vesisateesta sisään hotellin aulaan käveltyämme noin viisi minuuttia Brussels Central-asemalta olimme molemmat lievästi sanottuna suu auki yllätyksestä. Minimalismiin ja erikoisuuksienkin suhteen hillittyyn makuun tottuneena pyöritin päätäni ympäri aulaa ja koitin miettiä mikähän täällä on aitoa ja mikä ei, mutta voi hurja minkä näköistä silti!

Respa puhui hyvää englantia, mutta Kristiina hoiti sisäänkirjautumisen ranskaksi joten sain seurata vierestä ihmetellen. Huoneemme 106 löytyi monen mutkan ja portaikon takaa ja minkälaisten mutkien ja portaiden. Ihan kuin olisimme eksyneet barokkiaikaiseen linnaan, josta kultaiset ja yksityiskohtaiset koristeet pistivät silmään, valtavat muotokuvat meitä tuijottivat ja kaikissa nurkissa oli vitriinejä koruineen. Niin överiä että olin ihan haltioissani. Tripadvisorin arvostelujen mukaan hotellissa on superpienet huoneet, mutta meillä oli jopa kaksi kerrosta ja parvella sängyt. Huonekin oli melkoisen mielenkiintoinen. Alhaalla oli vuodesohva, sohvapöytä, valtava koristeellinen vaatekaappi, niin yksityiskohtaisesti koristeltu tuoli että se olisi kelvannut kuninkaallekin, sekä kylppäri. Valtavat ikkunat olivat auki sisäpihalle ja nyt, virittäkää korvanne. Sisäpihalta kuului Mozartia sekoittuneena sateen ropinaan. Ja sitä kuului koko päivän ihan iltaan asti.

Nukuimme yömme hyvin ja itse en ainakaan kuullut yhtään mitään häiriöääniä. Tyyny oli iso ja pehmeä. Huoneen lämpötilaa sai säädeltyä laittamalla ikkunan auki tai kiinni ja säätämällä hyvin toimivaa patteria. Alun viileys oli muuttunut sopivaksi nukkumislämpötilaksi. Aamulla oli kyllä hassua herätä kun ensimmäisenä sai iskeä päälle valot kattokruunuun. Voi kyllä. Juoksimme aikaisin aamiaiselle, sillä juna Schipholiin kentälle lähti jo ennen kahdeksaa. No se oli kyllä pienoinen pettymys. Buffetia ei ollut vaan, meille oli katettu lautaselle valmiiksi patongin pala, croissantti ja juustoviipaleita. Leivän päälle sai myös hilloa tai voita ja palan painikkeeksi appelsiinimehua, kahvia tai teetä. Ugh. Mulla oli kyllä niin puuroa, hedelmiä ja vihanneksia tuossa vaiheessa jo ikävä, joten puolet jäi syömättä. Onneksi siitä ei tarvinnut maksaa ekstrahintaa.

En ehkä viikkoa majoittuisi tässä hotellissa, mutta yhden yön visiitille se oli ihan loistava. Olen tyytyväinen etten tutkinut Tripadvisoria ennen visiittiä, sillä yllätyin niin positiivisesti. Toki tälläkin hotellilla on omat ongelmansa, joidenka vuoksi en usko että esimerkiksi Suomessa vastaavanlainen voisi menestyä. Sokkelot olivat toisinaan niin hankalia ettei oikeasti tiennyt mihin suuntaan sitä olikaan menossa.

Plussia ja miinuksia

+ No onhan tämä komia! Yksityiskohdat eivät vain lopu. Ne yllättävät uudelleen joka nurkan takana.

+  Meidän huone oli ainakin super tilava meille kahdelle. Vuodesohvan ansiosta huoneessa olisi nukkunut helposti kolme ja tilaa olisi jäänyt reilusti myös tavaroille.

+ Hinta. 70€/ per yö oli keskiarvoa matalampi hinta vertaillessani kyseistä yötä Brysseliin.

+ Sijainti, sijainti, sijainti. Kävelymatkaa Brussels Centralilta oli korkeintaan viisi minuuttia ja käytännössä puoli minuuttia Grand-Placelle. Ihan keskustassa siis ollaan ja kävellen pääsee todella nopeasti mihin vain. Ympäriltä löytyy parin minuutin säteellä kymmeniä ravintoloita, baareja, kahviloita ja sekä suklaapuoteja.

+ Palvelu oli aina moitteetonta ja ystävällistä. Meidät muistettiin respassa.

+ Niin siisti kuin vanhan hotellin voi siistiksi laittaa.

+ Ilmainen aamiainen (joka oli siis hyvin belgialainen)

+ Jostain syystä mie rakastin sitä musiikkia joka sieltä ikkunan takaa kuului. Se oli niin hassua että se tuntui oikeasti kuuluvan tuohon

– Oliskohan tämä kuitenkin aika vanha. Vessassa ainakin tuntui jonkin asteen kosteus. Ymmärtänette mitä tarkoitan.

– Huoneestamme oli palanut eteisestä lamppu joka teki alakerrasta melko pimeän.

– Pistorasioita oli hankala löytää. Yläkerrassa makkarissa niitä ei tainnut olla yhtään. Löydettiin koko huoneesta vain kaksi joista toinen oli kytketty televisioon kahden metrin korkeudessa. Sai sen luurin sinnekin taiteiltua laturiin.

– Mikä tästä on aitoa ja mikä feikkiä? Hankala ajatella miten tällaiseen ”pröystäilyyn” pitäisi suhtautua vai tarvitseeko suhtautua ollenkaan? Tai onkohan sillä nyt edes hirveästi väliä ; )

– Paljon sokkeloita ja pikkuportaita. Meillä meni hetki ennenkuin hahmotettiin missä me oikein ollaan. En ihan usko että tämä hotelli olisi esteetön.

– Vähän jatkoa edelliseen; jos sattuisi onnettomuus, ei minulla ainakaan olisi ollut hätätilanteessa hajua mihin suuntaan minun täytyy poistua. Sisäpihoilta tulee fiilis että on jo ulkona hotellista vaikka onkin vasta toisessa kerroksessa.

Mitäpä tuumaatte tästä ei niin kovin tavallisesta majoituspaikastamme? Luksusfiilikset tuli uskomattoman kuninkaallisista puitteista yleisissä tiloissa, mutta muutama perusjuttu oli vähän niin ja näin. Tämän yöpymisen jokatapauksessa tulen muistamaan.

Kiinnostaako teillä hotelliarvostelut ylipäätään? Itse olen niiden fani ihan kaikissa blogeissa. Hotelleihin on hauskaa päästä kurkistamaan ja minua kiinnostaa palvelutaso ja hauskat yksityiskohdat vierailuilta.

Blogissa seikkaillaan pian Länsi-Australiassa! Juttuja Islannista on myös vielä tuloillaan. Pysy tutkalla seuraamalla blogia facebookissa tai instagramissa!

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Minna tiistai, 20 tammikuun, 2015 at 12:59

  Peukut hotelliarvosteluille ja vinkeille!

 • Reply Kthetraveller tiistai, 20 tammikuun, 2015 at 13:07

  Ou ja mai ja gaad. Tarvinneeko enempää sanoa 😉 en ole klassisen musiikin ystävä joten jo sen takia en olisi edes ninensö takia vilkaissut hotlaa. Pihan musiikki olisi viimeistään ajanut minut pois ja kröhöm, itsesuojeluvaisto. Tulipalon sattuessa tuo hotla olisi varmasti ollut palomiesten otsaryppyjen aiheuttaja kun katsoo jo noita kaikenmaailman koristeita.

  Mutta mutta, lisää näitä rehellisiä hotellipostauksia, rakastan niitä!

  • Reply Kthetraveller tiistai, 20 tammikuun, 2015 at 13:09

   Nimensä, ei ninensö. Höh. Viitaten edellisen kommenttini outoon sanaan.

   • Reply Maarit Johanna tiistai, 20 tammikuun, 2015 at 14:02

    Hahaa 😀 Hyvä kommentti! En itsekään ajatellut olevani mikään superfani, mutta tämä oli niin erikoinen ja fiilikset Brysselistäkin olivat jotenkin niin hassut että tämä toimi. Jollain ihmeellisellä tasolla ne kaikki musiikit ja häröt koristeetkin toimi. :p

 • Reply Maria tiistai, 20 tammikuun, 2015 at 15:45

  Ihanan hassu hotelli, persoonallisuutta kerrakseen! Voisin kyllä kokeilla yön pari, ei ongelmaa, mutta ehkä tuplatarkistaisin sen hätäpoistumistien ennen nukkumaan menoa 😉 Peukut pystyyn hotelliarvosteluille, tykkään lukea. Itse ainakin olen saanut parit vinkit kivasta hotellista.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 20 tammikuun, 2015 at 15:52

   Kiitos! Niitä arvosteluja on nimittäin tulossa pian lisää 🙂
   Tämä oli kyllä persoonallisin paikka missä olen koskaan yöpynyt! Ehkä kuitenkin kallistun omissa makumieltymyksissäni enemmän modernimpiin ja hiukan minimalistisempiin vaihtoehtoihin ja suosin niitä tulevaisuudessa. Oli hauska kokeilla!
   En muuten tajunnut kuin vasta jälkikäteen että olihan näissä kuvissa sitten kyltit poistumisteillekin, mutta niin matalalla ettei aikaisemmin huomannut.

 • Reply Anssi tiistai, 20 tammikuun, 2015 at 19:16

  Oho! Tuohan voisi sisustuksensa puolesta olla mainiosti jossain Marokossa! Tai ainakin sitten, jos nuo eurooppalaistyyliset maalaukset jättäis pois ja laittais klassisen musiikin tilalle jotain arabijoikhausta… 😀 Omistajalla on pakko olla jotain arabitaustaa! Mutta joo, anna tulla hotelliarvosteluita vaan.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 20 tammikuun, 2015 at 20:11

   No varmaan joo! En oo koskaan käyny Afrikassa tai Marokossa mutta voin vain kuvitella miltä tuo vaikuttaisi sellaisella jalla jalla-hoilotuksella 😀 mulla itseasiassa tuli vähän Lähi-Idänkin koristukset mieleen. Sulttaani meets Mozart?
   Sittehän mie kirjoitan niitä lisää! Kiitos kommentista ^^

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, 20 tammikuun, 2015 at 19:54

  Mä haluun tonne! 😀

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 20 tammikuun, 2015 at 20:12

   Ja mie suurella sydämellä suosittelen! 😀

 • Reply Virpi/ Täynnä tie on tarinoita tiistai, 20 tammikuun, 2015 at 22:21

  Waude mikä hotelli! Varmasti kokemisen ja näkemisen arvoinen!
  Ja kyllä, hotelliarvostelut ovat tosi mukavaa luettavaa, itse ainakin bongaan niitä aina! Onhan se tosi oleellista tietoa matkailijalle ja muutenkin kiva lukea minkälaisissa pytingeissä kukin on majoittunut. 🙂

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 08:07

   Ihanaa! Kivaa että sinäkin tykkäät 🙂
   Minustakin on hauskaa ”kurkata kulisseihin” ja nimenomaan saada tietää se bloggaajan oma kokemus. Mulle on vielä sinänsä ihan sama onko hotelli maksettu itse, oltu työmatkalla tai saatu vaikka yhteistyönä. Palvelut ja puitteet on kuitenkin pääasiassa samat.
   Tässä hotellissa oli kuitenkin eloa 😀

 • Reply Jenna keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 19:15

  Herrijee mikä loistava hotellilöytö!!! Mielettömiä kaikki nuo yksityiskohdatkin. Ja vielä tuohon hintaan! Kiitos tästä, jos joskus eksyn Brysseliin niin valitsen majoituksekseni tän (:

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 21:11

   Huippua! Melkein vois mennä pelkän hotellielämyksen takia 😀

 • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, 25 tammikuun, 2015 at 11:16

  No onhan tuo aika hurja ilmestys :P! Siis todella ainutlaatuinen hotelli, mutta ainakin itse menisin ihan sekaisin, kun olen todellakin tottunut siihen pelkistettyyn ja moderniin ilmeeseen :). Hauska postaus ja rohkea valinta! 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 25 tammikuun, 2015 at 11:23

   Kiitti Jerry. 🙂 Mie menin kans ihan sekasin! Ei sitä ajatellut ollenkaan että tuollaisiakin hotelleja voi edes OLLA. Itekki tottunut moderneihin hotelleihin ja niissä kaikki yksityiskohdat on yleensä tarkkaan harkittuja loppuun asti. Mutta täällä, huh huh, niitä oli vain toinen toisensa perään enenevissä määrin 😀 En ajattelis esimerkiksi että vaikka Radisson Blussa tai Hiltonissa tavallisen huoneen parvekkeelle ympättäis oma suihkulähde ruusun terälehdillä ja automaattiradio soittamaan klassista klo 12-20 välisenä aikana. Kuulostais tosi hassulta. 😀

   • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, 25 tammikuun, 2015 at 15:44

    Joo, ei taida ihan sopia noiden hotellien konseptiin tuollainen rönsyily ja boheemi fiilis :P.

    • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 25 tammikuun, 2015 at 15:46

     Ei ehkä minkäänlaisiin suomalaisiin konsepteihin kun ei me taideta olla kovin boheemia sakkia 😀

  Leave a Reply