Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Blondit kaupunkikierroksella AMS/BRU

keskiviikko, 14 tammikuun, 2015

Bonjour!

Mie otin ja lähin parhaimman reissuleissini Kristiinan kanssa kaupunkilomalle hyvin sateiseen Hollantiin ja vähän aurinkoisempaan Belgiaan. En ole hyvin hyvin pitkään aikaan käynyt kunnolla kaupunkilomilla, sillä Markun kanssa ei oikein niitä olla harrastettu. Kristiinan kanssa olen viimeksi käynyt Japanissa jos hänen vierailuaan Reykjavikissa syksyllä yhdeksi päiväksi ei lasketa. Oli siis jo aikakin! KLMSATS-kilpailusta voitetut lennot Amsterdamiin käytettiin siis nyt ja me onnelliset otettiin kaks yötä Damista ja yksi Brysselistä. Amsterdamissahan olen jo viime vuonna Aruban matkan yhteydessä käynyt. Kaupunki ei säväytellyt joten se sai uuden mahdollisuuden. Me puettiin tarpeeksi vaatteita, suojauduttiin sateelta ja tuulelta ja lähdettiin pitkille kävelyille kanaalien vieriä pitkin. Istuttiin kahviloissa, syötiin hyvin, shoppailtiin Marlies Dekkersillä ja Ritualsilla sekä otettiin selfiekeppi käyttöön ja valokuvia.

Pakko myöntää että vaikka meillä oli puolitoista päivää aikaa Damille, se ei ollut vieläkään oikein oikeuksissaan. Olen nähnyt niin kauniita kuvia tulppaaniloistosta kesällä, mutta niin, ei niitä tulppaaneja tammikuussa kasva. Ehkä mielipiteisiini voisi vaikuttaa jos seuraavan kerran matkustaisin kaupunkiin vaikka jonain ihan muuna ajankohtana kuin sydäntalvella.

Mutta hei! En voi olla enempää mielissäni että päätettiin silloin ennen joulua että otetaas reissun yhteyteen yks yö Brysselissä! Kirjoittelen postausta juuri nyt ehkä övereimmän näkemäni seitsemänkymmenen euron hotellihuoneen övereimmällä tuolilla. Tämä paikka kelpais kuninkaallekin. Oikeastaan sisääntullessa tuntui kuin olisi ollutkin sellainen. Hotel Mozart on yllättänyt minut perusteellisesti. Ihastustani ei heikentänyt ainakaan se, että Grand-Place on käytännössä sadan metrin päässä kahviloineen ja lukemattomine chocolaterieineen.

Arvatkaa tarjotaanko jokapaikassa maistiaisia? Arvatkaa käytiinkö visiitillä kymmenessä puodissa ihan niiden takia? Arvatkaa ollaanko ähkyssä ja ostettiin silti lisää suklaata? Niin, voitte varmaan arvata miten hyvää on belgialainen suklaa! Se myös lievitti hiukan pettymystä siitä miten surkean pieni on oikeasti Manneken Pis-patsas. Tiesin etukäteen että pienehkö se on, mutta että varmaan alle puoli metrinen. Ei viivytty kauan ja mentiin ostamaan ranskalaisia ja vohveleita. Hiilaripäänsärky on tuloillaan, mutta voi että täällä on silti niin kaunista ja ihanaa.

Tämä yksi päivä on joskus toistettava, sillä Brysselistä tuli heittämällä minun lempparein eurooppalainen pääkaupunki. Yllätyin.

To be continued… Seuraavan kerran moikkaillaankin sitten Matkamessuilta! Allekirjoittanut on paikalla perjantaina ja tapaa mielellään lukijoitaan 🙂

Lisää kertomuksia reissun päältä ja reissujen jälkeen saa feediinsä seuraamalla blogia vaikka facebookissa 🙂

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Hanna keskiviikko, 14 tammikuun, 2015 at 21:50

  Täytyy lisätä Bryssel kyllä heti kohdelistalle, jos siellä jaetaan suklaamaistiaisia! 🙂 Mä oon kyllä todennu saman, että talvi ei oo mikään ihanteellinen aika reissata Euroopan kaupunkeihin, sillä vaikka olis kuinka hyvät varusteet, niin ei kylmässä jaksa koko päivää kaupungilla kierrellä :/

  • Reply Maarit Johanna torstai, 15 tammikuun, 2015 at 00:16

   No ei kyllä jaksa kovin kauaa pihalla varsinkin kun täällä rannikkovaltiossa myös tuulee! Kyllä me vain hytistiin ja käytiin aina sillon tällön kuumalla teellä. Joka ilta oli suunnitelmissa käydä juomassa reissucocktailit mutta kummasti halutti hyytävästä ilmasta sisälle päästessä mieluummin jotain lämmintä 😀
   Peukutan ehdottomasti idealle tulla suklaareissulle Brysseliin! 🙂

 • Reply Anu Johanna torstai, 15 tammikuun, 2015 at 15:25

  Kuulostaa ihanalta! Ensimmäistä kertaa Bryssel alkoi todella houkutella muakin. 🙂 Amsterdam lienee kyllä ihastuttava kesällä. Mäkin oon käynyt siellä vain alkukeväästä, jolloin oli vielä vilpoista, mutta tykkäsin kyllä siitä silloinkin. Mukavaa reissua! 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 16 tammikuun, 2015 at 17:25

   Kevät voisi olla todella kaunista aikaa kun kukat puhkeaa. Mutta jos oikeasti kolmatta kertaa lähden, niin otan kyllä varman päälle ja ajaksi kesän. Brysseliä suosittelen ihan vilpittömästi! Sinne voisin seuraavan kaupunkiloman yhteydessä lähteä uudelleen. Pariisin tai Luxembourgin kanssa sen voisi käydä helposti. 🙂 niiin kaunis paikka. Mondon matkaopas löytyy myös sinne mikä yllätti minut messuilla tänään!

   • Reply Anu Johanna maanantai, 19 tammikuun, 2015 at 14:50

    Joo, oonkin joskus nähnyt sen Bryssel-oppaan! Täytyypä lukeakin se. 🙂

 • Reply Heidi torstai, 15 tammikuun, 2015 at 22:22

  Ihan huvittavaa, että kävin itse Brysselissä ja Amsterdamissa heinäkuussa ja maisemat eivät hurjasti sun kuvista eronneet! Kauhean kylmää ja sateista oli silloinkin. Milloinkahan siellä sattuu kaunis sää? 😀 Belgialainen suklaa on kyllä herkullista ja Manneken Bis:in luona pääsyttiin myös syömään vohvelit, joista saattaa olla enemmän kuvia kuin patsaasta itsestään, heh.

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 16 tammikuun, 2015 at 17:27

   Ihan tosi? 😀 ehkä se fiilis on kuitenki erilainen kesällä. Ehkä? Voisin ainakin kuvitella. Itse tykkään kaupunkilomilla puistoista ja harmitti ettei ollut aikaa esimerkiksi kasvitieteellisille puutarhoille. Eiköhän se talvi ja kesä erotu ainakin sellaisissa kohteissa aika hyvin ^^
   Mekin syötiin vohvelit ihan siinä patsaalla! Mulla oli suklaata otsassakin sen syöntihetken jälkeen ja siitä on kyllä kuvia 😀

   • Reply Heidi lauantai, 17 tammikuun, 2015 at 09:21

    Mä luulen, että meillä vaan kävi tosi huono tuuri sään suhteen! Eli pitää kokeilla joskus uudestaan 🙂

    • Reply Maarit Johanna lauantai, 17 tammikuun, 2015 at 14:51

     Eiköhän se ole rannikolla missä tahansa aina sää tuurista kiinni. Meillä oli silti aika huippu reissu, kaikesta huolimatta ^^

 • Reply Senja perjantai, 23 tammikuun, 2015 at 14:21

  Amsterdamissa on yleensä kaunis sää huhti-toukokuussa. Muutenkin vierailemisen arvoista Kuninkaanpäivän aikoihin, jos ei isot ihmismassat pelota. Tulet sitten käymään Alankomaissa, kun mä oon sinne kotiutunut niin esittelen sulle paikkoja 😉

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 23 tammikuun, 2015 at 15:08

   Hei joo! Tehään näin 😀 Kiitos vinkistä. Meillä on itseasiassa suunnitteilla pyöräreissu jossain siellä päin. Tosin vähän mietitään lähdettäiskö pyöräilemään Norjaan vai Eurooppaan. Mutta sie varmaan olet vuosia sielä Hollannissa niin onhan tässä aikaa 🙂

   • Reply Senja perjantai, 23 tammikuun, 2015 at 20:55

    Alankomaissa on ainakin litteää, ei tarvitse polkea ylämäkiä 😀 Mutta joo, ainakin neljä vuotta siellä on tarkoitus olla, hyvin suurella todennäköisyydellä pidempään!

    • Reply Maarit Johanna lauantai, 24 tammikuun, 2015 at 11:49

     Hahaa joo ihan tämän litteyden takia se sopiski loistavasti pyöräilykohteeksi 😀 jee, ehkä sitä nyt neljän vuoden kuluessa ehtis vilkaista Hollannin parempaakin puolta ja jättää ne huonot raflat ja hajut muille turisteille 🙂

  Leave a Reply