Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Dublinin Howth – Se tunne kun eksyy ja löytää

lauantai, 3 tammikuun, 2015

Aikalailla tarkalleen kaksi vuotta sitten kärsin myös kaamoksen aiheuttamasta auringottomuudesta. Norwegian sattui ilmoittamaan sähköpostilla uusista kohteista kesälle ja lentoja Dubliniin halavalla. Mikä olisikaan parempaa ”valohoitoa” kaamokseen kuin lentojen varaaminen yhteen unelmiensa kohteeseen? Saako nyt taas vähän yhtä parhaimmista reissuista muistella ja piirtää mieleen sen kaikista aurinkoisimman päivän Howthissa ihan Dublinin reunamilla? 🙂

Viimeisessä throwback-postauksessa kerroin pyöräreissustamme Pohjois-Irlannin rannikolla. Fiilikset pohjoisen retkeä edeltäneenä päivänä olivat surkeat ja keli oli kieltämättä kaikkea muuta kuin aurinkoinen, you know nämä Brittein saaret… Luulimme vakaasti ettei mitään reissua tule, joten varasimme pohjoisessa ollessamme jo pyörävuokran Dublinin lähistölle Howthiin. Saisi edes vähän pyöräiltyä. Ihan randomilla valittiin pyörävuokrapaikka sen mukaan miten helposti siihen viereen pääsee metrolla tai Dart-junalla. Ja helpostihan sinne pääsi.

Suupielet korvissa kun sattui niin hyvä sää!

Parempaa valintaa ei oltaisi voitu tehdäkään. Palatessamme takaisin Dubliniin muutamaksi päiväksi ennen kotiinlähtöä valittiin säätiedotusten mukaan se aurinkoisempi pyöräilyä varten, koska shoppailla voi myös sateisessa säässä. Teimme reissun jälkeen koko vuoden reissuista Ifolor-kirjan ja aukeama Howthin kuvista on meidän kummankin ehdoton suosikki!

Tuo veden väri on jotain eeppistä.

Parin päivän sateista ei tietoakaan.

Pyörävuokraamosta saimme lainaksi kartan Howthin niemestä. Myyjät suosittelivat kierrosta ympäri. Jossain vaiheessa näimme rannalla jotain mielenkiintoista ja poikkesimme reitiltä. Eksyimme ehkä hiukan jonnekin, mutta se oli paras asia joko reissussa. Eksyminen toi eteemme korkeat kiviportaat jotka veivät polulle jonne ei pyörällä päässyt. Ja sielläpä meitä odotti reissun mielettömimmät maisemat!

Follow me…

Muutaman lokin koti.

Jos Irlannissa olisi ollut enemmän aikaa, olisimme halunneet nähdä myös Cliffs of Moherin kielekkeet. Howthin kielekkeet vetivät Moherille aivan vertoja vaikka en ole jälkimmäisiä koskaan nähnytkään! En ymmärrä miten Howthista ei ole ollut opaskirjoissakaan kunnolla mainintaa. ”Tutustu sataman kalaravintoloihin ja rantalomaile Suttonissa”-lauselma ei todellakaan kattanut Howthin parhainta antia. Tsekkasimme yhden fisubaarin, ja söimme hyvät voileivät katkaravulla ja Suttonin pitkä biitsi näkyi junan ikkunasta, mutta ehdottomasti täydellisin paikka oli parin kilometrin vehreä polku kielekkeillä. Ilma oli täydellinen, kalastusalukset houkuttelivat lokkeja merellä, bongailimme perhosia ja nautimme maisemista. Kanssaseikkailijoita oli aivan muutamia, muuten saimme olla ihan rauhassa.

Dublinin kävijälle suosittelen, älä missaa Howthia mistään hinnasta!

Lisää vanhempia ja tuleviakin seikkailuja blogin facebookissa ja instagramissa!

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, 3 tammikuun, 2015 at 12:43

  Oi, todellakin aivan ihania kuvia. Ja mikä tuuri ton ilman kanssa… Ei se ihan perus brittisää! 😀

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 3 tammikuun, 2015 at 18:40

   Kiitos Meri! Tuuri sai todellakin jo tulla kun tuohon mennessä melkein jokaisena päivänä oli satanut 😀 Aurinko tuntui tervetulleelta lahjalta 🙂

 • Reply Senja lauantai, 3 tammikuun, 2015 at 13:43

  Ihania ihania kuvia… Irlantiin pitäisi joskus vielä päästä.. sillä välin kuolaan näiden kuvien perään 😀

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 3 tammikuun, 2015 at 18:42

   Ihanaa ja kiitos! Suosittelen ehdottomasti, lennot on halpoja ja en ole vielä käynyt yhtä monella tavalla sykähdyttävässä paikassa. No joo ehkä Islannissa, mutta voisin kuvitella että jos kiertäisin Irlantia vähän lisää se pääsisi vielä korkeammalle arvoasteikollani 🙂

 • Reply Sandra lauantai, 3 tammikuun, 2015 at 15:48

  Ihania kuvia! Mullakin on joskus käynyt niin, että on vain harhaillut ympäriinsä ja sitten päätynyt johonkin nähtävyyteen yms, josta tuli koko reissun kohokohta.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 3 tammikuun, 2015 at 18:43

   Kiitos sinullekin Sandra! Jälkikäteen muitakin reissuja miettiessä mulle on useammankin kerran käynyt samoin! Kyllä se harhailukin toisinaan kannattaa 🙂

 • Reply Kaukokaipuun Nella lauantai, 3 tammikuun, 2015 at 16:03

  Upeita kuvia! Voi että kun pääsisi itsekin, hmmm……

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 3 tammikuun, 2015 at 18:44

   Kiitokset Nella 🙂 Irlanti on ihana. Palaisin sinne heti ensitilassa jos vain voisin. Ja jos vain olisi kesä. Ainahan saa haaveilla ^^

 • Reply Journey Diary / Jenna lauantai, 3 tammikuun, 2015 at 20:33

  Mielettömät maisemat ja hienoja kuvia! Pitääpä pistää tuo korvan taakse, jos tulee joskus eksyttyä Dubliniin. (:

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 3 tammikuun, 2015 at 20:36

   Kiitos 🙂 Pistä ehdottomasti muistiin, jos olisin lukenut tuosta paikasta jälkikäteen olisin tullut opaskirjailijalle kyllä melko katkeraksi! Oli pitänyt shoppailusta kirjoittamista paljon tärkeämpänä ja sivuuttanut tämän upean paikan tyystin. :p

 • Reply Tiina, Kinttupolulla sunnuntai, 4 tammikuun, 2015 at 11:26

  Tosi komeat maisemat! Tuollaiset jylhät kalliorannat pieksee hiekkarannan mennen tullen 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 4 tammikuun, 2015 at 14:10

   Olen kyllä niin samaa mieltä! Tosiaanki pieksee 🙂

 • Reply Johanna / Kartan reunalta sunnuntai, 4 tammikuun, 2015 at 15:16

  Howth ja tuo koko niemimaan kiertävä polku tosiaan ovat käymisen arvoiset, ja harmittavan huonosti löydettävissä. Mutta myös minä voin ehdottomasti suositella niitä! Kiersin polun aikoinaan mielettömässä auringonpaisteessa, ja turkoosi meri sekä maisemat toivat mieleen Välimeren ennemmin kuin Irlannin. Ja noiden kielekkeiden alta muuten löytyi pieniä autioita hiekkarantoja, joilla oli kiva käydä syömässä eväitä. 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 4 tammikuun, 2015 at 15:19

   Eikä! Sittenhän sinne on pakko lähteä uudelleen! Hiekkarantoja ei nähty ja poikettiin tunnin ihmettelyn jälkeen jo takaisin alkuperäiselle pyöräilyreitille. Kuulostaapa kyllä niin hyvältä! Kiitos valaisemisesta, tämä ainakin helpottaa kohdevalintoja tulevaisuudelle :))

 • Reply ottoizakaya sunnuntai, 4 tammikuun, 2015 at 15:26

  Ei pahat maisemat! Mulla asuu kummisetä Irlannissa ja käväisin siellä jokunen vuosi sitten. Digaan noista maisemista ihan sikana ja noi viewt onkin mielestäni euroopan top kymppiä Irlannin rannikolla. Ja siis harvinaisen hyvä sää teillä! Meitsi muistaa vaan pilvisen irkkulan. 😛

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 4 tammikuun, 2015 at 16:46

   Ootpa ihan onnenpekka ku voit ihan sukuloinnin varjolla käydä Irlannissa! Top kympissä itsellänikin, Norja ainaki mahtuu vielä kärkikahinoihin.
   Muistan myös luokkakaverini näyttämiä kuvia reissultaan Irlantiin ja aika sateiselta näytti. Piti olla edes muutamasta aurinkoisesta hetkestä tyytyväinen 🙂

   • Reply ottoizakaya tiistai, 6 tammikuun, 2015 at 15:11

    Haha, voi olla, että meitsin muistot vielä sateistui viimereissun jälkeen mielikuviin kun tuliaisina tuli ruokamyrkytys mikä piti kärsiä Ryanairin kivikovilla nahkapenkeillä (ryanair on ihan fine muuten, mutta se kone oli tohon tilanteeseen vähän bad) 😛 ens kerralla parempi tuuri.

    • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 7 tammikuun, 2015 at 11:15

     Hyi hele 😀 Joo mie koitan kyseistä yhtiötä muutenkin vältellä viimeiseen asti. En ole niiden turvallisuusarvoista ihan täysin vakuuttunyt. Ruokamyrkytys on järkyttävää ihan maanpinnalla jo joten voin vain kuvitella miten ihana kotimatka sulla oli 😀

 • Reply satuvw tiistai, 6 tammikuun, 2015 at 22:34

  Eih, tuttuja maisemia!! Nyt haluaa tuonne takaisin…. 🙂 Tuosta Cliffs of Moherista täytyy tosin sanoa että mielestäni paikka on vähän ylimainostettu, länsirannikolta löytyy paljon upeampiakin paikkoja vähemmillä turistilaumoilla. Tosin vierailijakeskus siellä on kyllä mielenkiintoinen. Omia suosikkejani noista jyrkänteistä on Slieve League Donegalissa, Loophead Peninsula (kannattaa muuten kiertää koko niemi fillarilla! 🙂 ja West Corkin Mizen Head. Ja vähän pienempiä random jyrkänteitä löytyy kyllä koko matkan varrelta aina siellä sun täällä kun länsirannikolla kulkee 🙂

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 7 tammikuun, 2015 at 11:16

   Kiitos hyvistä vinkeistä!
   Voi olla että Cliffs of Moherille ei sitten erikseen tarvitse lähteä 🙂 Ihanaa että Irlanti-jutut on muutenkin nostamassa taas päätään ja ennen seuraavan reissun suunnittelua ei tarvi ainakaan opaskirjaa ostaa kun kaiken tiedon sää blogeista ^^

  Leave a Reply