Yleinen

Kaamoksen karkottaja – Break Sokos Hotel Levi

maanantai, 29 joulukuun, 2014

Me ollaan käyty Levillä kymmeniä kertoja. Sodankylästä sinne ajaa kevyet sata kilometriä, joten se on sopiva viikonloppuloman vaihtoehtokohde vaikka Rovaniemelle tai Saariselälle. Rantapallon bloggaajakortin mukana tuli Sokos Hotellien lahjakortti yhdeksi yöksi joka piti käyttää vuoden 2014 loppuun mennessä. Islannista palasin juuri ennen joulua ja aluspäivät menivät ihan täysin matkustamisesta palautumiseen, niin etten ehtinyt ajatella yhtään mitään muuta kuin nukkumista vähään aikaan. Jouluna iski paukkupakkaset ja vaikka keli onkin yleensä pukeutumiskysymys, me lukkiuduttiin sisälle muutaman ulkoilun ja nenän jäädyttämisen jälkeen. Tuli tylsää ja mietittiin mitä keksis. Tehtiin kaappien tyhjennysoperaatio kotona ja löytyi lahjakortti jossa oli vielä viikko käyttöaikaa. Tehtiin heti varaus Leville, Suomen pohjoisimpaan Sokos Hotelliin.

Lauantaiaamuna mittarissa oli -30 astetta pakkasta. Päätimme haaveilustamme huolimatta jättää monot pois matkasta. Ei taideta päästä hiihtämään. Mulla jäätyi varpaat jo menomatkalla autossa. Mut oi miten oli komeat maisemat…

Säätiedotuskin sanoo: ”Aurinko ei nouse”

Break Sokos Hotel Levin Kide

Hotelli & Standard King – huone

Saavuttiin kahdelta jo hotelliin. Jätettiin auto lämmitettyyn parkkihalliin (luksusta!) ja saatiin huone samantien. Jonottaa ei tarvinnut vaikka aula olikin tupaten täynnä ulkomaalaisia turisteja. Huh huh, hotellissa vaikutti olevan kiireistä. Meidän huone olisi Loimu-talon kolmoskerroksessa. Standard King-huoneemme oli erittäin positiivinen yllätys!  En ole aikaisemmin vieraillut uudistuksen jälkeen Sokos Hotelleissa ja Break Levin huoneiden design oli ehdottomasti tyylikästä katsottavaa. Lappi-teemalla mentiin ja huoneesta löytyi sen mukaan poro-verhot sekä pitkä maisemataulu. Lappilaisena siitä tuli hyvä fiilis. Ei oltu revitelty teemalla liikaa, vaan pidetty hillittynä. Lopputulos oli ehdottomasti mieleen. Tunnelmavalot oli asennettu huoneeseen telkkariseinän taakse. Tämän tunnelman luomiseen oli selkeästi nähty aikaa ja vaivaa. En voinut olla vertaamatta huonetta saman kylän kylpylähotellin huoneisiin, joissa olen yöpynyt halpojen hintojen ja kylpyläkäynnin perässä useita kertoja. Kuus nolla.

Minibaarin olemassa olosta olin tyytyväinen mutta se oli lukossa! 😀 Ilmeisesti se olisi pitänyt pyytää respasta avattavaksi. Kylppäri oli tosi basic. Siisti ja yksinkertainen, mutta ei mitään erikoista. Jäi vähän harmittamaan, ettei ollut yksittäispakattuja kylpytuotteita. Ne on hotellilomissa yhtä ihanaa luksusta kun aamupalatkin. Ei se loppujen lopuksi merkinnyt mitään sillä emme suihkutelleet huoneessa. Kysyin Markun mielipiteitä asioista mitä en itse hoksaisi kertoa ja mainituksi tuli tilava eteinen jossa iso kasa paksuja talvivaatteitakaan ei näyttänyt sotkuiselta mytyltä. Kyllä! Tämä oli oikeasti hyvä juttu. Avohenkarille ja hyllyille sai tavarat siististi vaikka sitä olikin paljon. Jos vietämme hotellissa vain yhden tai kaksi yötä, ei ole hauskaa piilottaa vaatteitaan kaappeihin.

Saunatilat

Harkitsimme uintiretkeä kylpylähotellille, mutta se oli tällä kertaa vähän turhan kallis meidän lompakolle. Ja meillä oli tällä kertaa myös vaihtoehto! Hotellissamme oli mahdollisuus saunaan joka päivä neljästä kahdeksaan. Tunnin keilauksen jälkeen molemmilla oli lämmin ja kellokin oli sopivan verran. Olimme googlettaneet että saunatiloista löytyisi myös poreamme. Kuvia siitä ei löytynyt tripadvisorista eikä hotellin omilta sivuilta, joten sen koko, näkö ja muoto oli hämärän peitossa siihen asti kun pääsimme pyyhkeinemme tiloihin aulassa sijaitsevan Coffee Housen taakse.

Jes! Se mikään amme ollut kuin ihan oikea kunnon poreallas! Olin niin ikävöinyt lämpimiä kylpyjä Islannista paluun jälkeen että skippasin saunan ensin kokonaan ja kampeuduin altaaseen. Mie ja kolme pariskuntaa mahdutiin sinne ihan reilusti. Markkukin saapui ja samalla porukkaa lähti. Tilaa oli yhteensä ainakin kymmenelle ja vesi oli juuri sopivan lämmintä. Coffee Houseen meni porealtaan ja oleskelualueen luota luukku, josta olisi voinut tilata toiselta puolen virvokkeita vaikka bikinit päällään.

Tästä ei ollut kuvia edes hotellin omilla sivuilla. Tässä ja nyt on, joten olkaa hyvät!

Poreallas oli ihana ja rentoutti. Ei jäänyt kalliimpia kylpyjä ikävä. Vaikka hotelli vaikutti olevankin ihan tupaten täynnä ei saunatiloissa ollut ryysistä. Suihkuihin ei tarvinnut jonotella ja altaassakin oli kokoajan tilaa. Tuli mieleen että ehkä kaikki vieraat eivät tiedä tilojen olemassa olosta? Hississä ja aulassa on kyllä mainokset. Olin jokatapauksessa erittäin tyytyväinen kun hintaan kuului tällaisen rentoutuskeitaan käyttöoikeus.

Aamiainen

Päivän tärkein oli tarjolla seiskasta kymppiin Suvi-talon ravintola Kiisassa. Vaivoin pääsimme mukavasta sängystämme yhdeksän maissa ylös ja ulos. Ravintola oli melkein täynnä, mutta saatiin hyvällä tuurilla oma pöytä keskeltä lattiaa. Ruokapuoli oli hoidettu varmasti kaikkia vieraita miellyttävästi. Lapsille oli oma pöytä kaakaoineen ja muroineen ja aikuisille oli kansallisuudesta ja dieetistä riippumatta paljon kaikkea valittavaa. Mie meen aina hyvillä hotelliaamiaisilla sekaisin ja syön enemmän kuin Markku.

Lemppariteetä!

Hiltonissa viimeksi ja nyt söin varmaan jopa sitäkin enemmän. Koko ilon eestä kolme lautasta kannoin pöytään hyvällä halulla. Ei näihin aamiaisiin voi koskaan kyllästyä! Markku antoi pisteitä karjalanpiirakoista. Niitä minäkin kyllä santsasin. Samoin suklaamunkkeja ja silliä. Aamupalan jälkeen maistui vielä tunnin päikkärit ja sitten oli aika lähteä kotiin.

Plussat ja miinukset

+ Lämmin parkkihalli pakkasella!!! (se oli 12€/vrk)

+ Tilava ja siisti huone. Sopiva lämpötila nukkumiseen. Täysi rauha.

+ Erittäin raikas ja tyylikäs design huoneissa.

+ Saunatilojen vapaa käyttö ja poreallas <3

+ Sijainti ihan keskustassa. Hotellin rakennukset periaatteessa muodostavat Levin alppikylän ydinkeskustan.

+ Yllättävän monipuolinen aamupala.

+ Oikea King-sänky. Ei kahdesta twin-sängystä muodostettua ”parisänkyä”.

– Erilliset hotellirakennukset. Aamiaiselle ja saunaan menimme ulkokautta (ehkä 50m), mutta olisimme voineet kiertää kellarin autohallin kautta. Liian vaikeaa.

– Yleiset tilat ja käytävät oli aika persoonattomat. Siistiä oli joka puolella, mutta respa, aula ja Coffee House eivät sen kummemmin säväyttäneet. Huoneiden ilmeisiin oli onneksi panostettu.

– Respassa oli aika sekavaa, sillä kansainväliset matkatoimistot pitivät päiväretkien varauspisteitään ja infojaan samassa pienessä aulassa. Tilaa oli ihan liian vähän ja porukka suksineen ja laukkuineen täytti sen jo melko vähällä. Ilmoitustauluja ja mainostelineitä oli jokapuolella.

Vaikka kuinka pohdimme ja tuumimme, emme keksineet muuta negatiivista huomautettavaa. Hotelli on Tripadvisorin mukaan neljänneksi paras Levin yhdestätoista hotellista. Kolmessa näistä neljästä olen yöpynyt aiemmin ja luulen Break Sokoksen olevan listalla ihan realistisella paikallaan.  Yhden yön pysäkille Break Sokos Hotel Levi oli mitä mainioin ja vakavasti otamme harkintaamme Sokoksen tulevat tarjoukset Leville seuraavia visiittejä suunnitellessamme ja miksei muuallekin Suomeen. Vaikka hotelli vaikutti olevan täynnä, huoneet ja käytävät olivat hiljaisia emmekä kuulleet omaan huoneeseemme mitään häiriöääniä. Uudistuksen jälkeiset hotellien teemat Break, Solo, Original kiinnostavat ja houkuttavat testaamaan. Jos hinnat osuvat kohdilleen tulevaisuudessa, mikä ettei! Mitäpä tuumivat lukijat tästä minua niin iloisesti yllättäneestä hotellista? 🙂

*postaus toteutettu yhteistyössä Rantapallon ja Sokos Hotellien kanssa. Kuvat saunatiloista on otettu vierailuaikojen ulkopuolella. Kaikki kommentit ja mielipiteet hotellista ovat luonnollisesti omiani.

Blogin seikkailuista voi pysyä kärryillä seuraamalla facebookissa tai vaikka instagramissa!

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply rosita maanantai, 29 joulukuun, 2014 at 09:39

  Olipa hyvä hotelliarvostelu!

 • Reply Kthetraveller maanantai, 29 joulukuun, 2014 at 09:42

  Mahtava postaus. Nyt kyllä meni tuo hotla hyväksi ehdokkaaksi jos ja kun tuolle seudulle päätyy. Kiitos!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 29 joulukuun, 2014 at 09:54

   Kiitokset K! Yritän aina olla tarkka. Eikös teillä ollut Lapin loma pian tiedossa? 🙂

   • Reply Kthetraveller maanantai, 29 joulukuun, 2014 at 12:30

    Jos aikataulut Aussikamun kaa käy yksiin niin marraskuu 2015 on suunnitelmissa 🙂

    • Reply Maarit Johanna maanantai, 29 joulukuun, 2014 at 12:34

     No sit voi todellakin alkaa jo tekemään suunnitelmia :))

 • Reply marikaw maanantai, 29 joulukuun, 2014 at 11:08

  Vaikuttaa oikeen hyvältä! Ja hyvin kirjoitettu, läheskään aina en jaksa lukea kovin tarkasti hotellipostauksia. 😀 En oo ikinä käyny lapissa tai kovinkaan lähellä, muta halu olisi!

  Itse oon superhuono kirjottamaan hotelliarvosteluja, koska en jaksa ottaa huoneessa/hotellissa oikein kuvia. Katellaan mitä kirjoituksia saan aikaan Floridan hotelleista…

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 29 joulukuun, 2014 at 11:37

   Kiitos Marika! Ymmärrän hyvin jos ei aina jaksa hotellipostauksista innostua. En minäkään lue random-kohteiden randomhotelleista mitään ellen satu olemaan juurikin erittäin kiinnostunut kyseisestä kohteesta.
   Siis ihan tosi et ole käynyt Lapissa? 😮 Totta on että Alpeillekin pääsee joskus halvemmalla kuin tänne. Sesongin ulkopuolella täällä on halpaa ja hiljaista. Syksyn ja talven voi unohtaa mutta kesällä saa olla vaikka yksin koko hotellissa. :p

   • Reply marikaw maanantai, 29 joulukuun, 2014 at 12:19

    Pohjoisin paikka suomessa missä olen käynyt on Kalajoki. 😀 Pitäsköhän mun nyt korjata tää aika pian…

    • Reply Maarit Johanna maanantai, 29 joulukuun, 2014 at 12:34

     Hei joo todellakin! 🙂 Lennot Rovaniemelle, Kittilään tai Ivaloon menee tunnissa! Tai sitten voi harrastaa hidasta matkailua ja tulla roadtrippaillen tai junalla. Ainakin saisi heti käsityksen miten komeat maisemat täällä on tähän aikaan vuodesta ^^
     Jos saa suositella aikaa Lapin matkalle niin ehdottomasti syksy. Ruskaretket on minun suosikkeja sillä syksyn värit on niin uskomattomat, ei ole liian kuuma ja mikä tärkeintä, ei enää hyttysiä!

 • Reply Katja maanantai, 29 joulukuun, 2014 at 12:00

  Tosi hyvä ja kattava hotelli arvostelu! Juuri sopivan yksityiskohtaisesti tietoa ja mielenkiintoisesti kirjoitettu. Enpäs ole koskaan käynyt Levillä, mutta jos joskus niin ihan ehdottomasti harkitsen tätä hotellia! : )

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 29 joulukuun, 2014 at 12:04

   Juuri niinkuin olin suunnitellutkin, kiitos 🙂
   Levi on oikein hauska paikka jos meinaa käyttää aikaansa laskettelun ja hiihtämisen lisäksi muunkinlaiseen viihteeseen ^^

 • Reply ottoizakaya maanantai, 29 joulukuun, 2014 at 13:33

  Hyrr, täällä etelässäkin ollaan viimepäivät paleltu ja se tuntuu kurkussa. Heh. Iso plussa tosta spa-alueesta, näyttää houkuttelevalta. Muutenkin viihtyisän lappi-henkistä. 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 29 joulukuun, 2014 at 14:48

   Spahan minäkin ihastuin! Kyllä sinne näillä keleillä kelpas pulahtaa. Olin vähän varautunut Lappi-teemaan koska sen voi vetää niin helposti yli. Mutta tää yllätti hyvin 🙂

   • Reply ottoizakaya tiistai, 30 joulukuun, 2014 at 00:17

    Indeed! Hyvä Levi. 🙂

 • Reply Marimente maanantai, 29 joulukuun, 2014 at 21:45

  Ihanan perusteellinen ja mielenkiintoinen hotellipostaus, hyvä Maarit! Tuo poreallas näyttää just passelille paljulle ja todellakin kelpaisi lämmittelyyn saunan kera näillä pakkasilla. Harmi että sattui aika vilposet kelit, mutta mahtavia maisemia siellä voi silti nähtävästi ihailla vaikka ikkunasta jos ei ulos tarkene!

  P.S. Mekin mietittiin ekana, että käytetään tuo lahjakortti jossain mahdollisimman kaukana pohjosessa, mutta aika loppu kesken, joten piti jäähä vähä lähemmäs 😉

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 30 joulukuun, 2014 at 10:24

   Kiitos Mari kehuista 🙂 koitan aina kirjotella sellaisia arvosteluja millaisia itse tykkäisin lukea ja mistä saisi paljon informaatiota.
   Poreallas kyllä teki suuren plussan meidän visiittiin ja varsinkin näillä keleillä. Eli en siinä mielessä jäänyt edes pakkasia harmittelemaan. Antoi hyvän ”tekosyyn” jäädä sisälle rentoutumaan.
   Me taas suunniteltiin syksyllä jo että käytetään varmasti Helsingissä nämä blogi-yöt, mutta vastaan tuli meilläkin ajankäyttö ongelma ja eiköhän blogeissa ole Helsingin Sokokset jo aika perusteellisesti koluttu. Tietääkseni muut bloggaajat eivät ole kovin pohjoisesta tehneet vielä arvosteluja. Eiköhän sekin asia korjaannu ^^

 • Reply Anu Johanna maanantai, 29 joulukuun, 2014 at 22:32

  Parisänky on oikeasti tärkeä (ja jostain syystä typerän harvinainen) juttu, se oikeasti nostaa hotellin pisteitä mun silmissä! Eli hyvä kun mainitsit. 🙂

  Ja hotelliaamupalat on tietty parasta, ne on onneksi kai yleensä Sokos-hotelleissa aika hyviä. Mun yksi ensimmäisistä työpaikoista on ollut Rovaniemen Sokos-hotellin aamupalalla. Oli se yhtä riemua, kun sai aina työpäivinä sen jälkeen kun breku oli mennyt asiakkailta kiinni nauttia sellaisen toisen aamupalan kunnon hobittityyliin. 😀

  Levi on yksi sellaisista kohteista, joihin tällä hetkellä eniten haluaisin matkustaa. Etenkin kiinnostaisi mennä sinne keväthangille. Oon niin hävettävän huono lappilainen, että oon käynyt Levillä vaan kesällä, mutta pitää ottaa virhe takaisin asap.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 30 joulukuun, 2014 at 10:27

   Minuakin on useasti ihmetyttänyt miksi kuvitellaan että parisänky olisi muka kaksi yhteenvedettävää pikkusänkyä. Tällainen olettamus saa multa aina negatiivis-sävytteisen arvostelun tripadvisoriin jos olen kuitenkin maksanut parisängyllisestä huoneesta enkä siitä että saan tipahtaa sänkyjen välissä olevaan rakoon kymmenen kertaa yössä.

   Vau en hei tiennytkään että olet ollut Rollon Sokoksessa töissä! Vitsit miten unelmahomma. Tuollainen systeemi kelpais mullekin. Mahtavat edut :p

   Suosittelen tulemaan! Itse en ole oikein Levin hangista kiinnostunut vaan tulisin juurikin mieluummin kesällä. Hankimatkailen itse sellaisiin kohteisiin joissa on kansallis-/luonnonpuistot hollilla. Takaavat ainakin loistomaisemat. Ei ne kyllä Leviltäkään puutu ^^

 • Reply Lena / london and beyond tiistai, 30 joulukuun, 2014 at 05:31

  Mä tykkään näistä hotellipostauksista tosi paljon. 🙂 Me mietittiin Sokos-hotellia kun oltiin Levillä Matteon kanssa mutta päädyttiin sitten Hulluun Poroon. Hintasyistä, olisi ollut tosi kiva tosin piipahtaa Sokos-Hotellissa myös.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 25 tammikuun, 2015 at 16:51

   Miten olenkaan unohtanut vastata tähän kommenttiin, huh anteeksi 😀
   Mulla kiinnostais tosi paljon kokeilla myös Hullu Poro, koska onhan se legendaarinen ja kaikki sen tietää etelässäkin. Samalla fiiliksellä haluttais testata Pohjanhovi Rovaniemellä. 🙂

 • Reply Journey Diary / Jenna tiistai, 30 joulukuun, 2014 at 12:58

  Aaaa Levi <3 Kiva mini-irtiotto, kelpais itellekkin! Hyvä arvostelu (:

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 30 joulukuun, 2014 at 15:23

   Levi on kyllä mainio kohde ja pienet lomat lomien sisällä piristää aina! Kiitos ^^

 • Reply Jenni / Globe Called Home keskiviikko, 31 joulukuun, 2014 at 19:23

  Näyttää siltä, että teillä on ollut todella kiva breikki tuolla, kelpaisi kyllä mullekin. 😉 Tosin meillä on tälläkin hetkellä poreallasosasto täällä Steamboat Springsin laskettelukeskuksessa, eikä olla vielä sinne saakka ehditty…

  Hyvää uutta vuotta!

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 31 joulukuun, 2014 at 19:46

   Oli kyllä huisia 🙂
   Ihanaa vuoden vaihdetta höyrylaivalähteille! Postauksia sieltä odotellen ja nauttikaahan teki porealtaista ^^

  Leave a Reply