Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Maarit maailmalla 2014

torstai, joulukuu 25, 2014

Ihan kohta ollaan jo vuodessa viistoista (ihan tosi, vieläki ajattelen että millenium oli ihan pari vuotta sitten…) ja uudet seikkailut, reissut ja kokemukset jo odottavat. Niin mielettömiä juttuja luvassa että mahaa nipistelee jo pelkkä ajatuskin! Tulevasta vuodesta on tulossa reissujen suhteen aika vilkas ja sekös on matkabloggaajalle ihanan piristävää ajateltavaa. 🙂

Ennen ensi vuoden hullutuksia vielä kertauksena vuoden ikäisen pikkublogin ekan vuoden matkat.

Amsterdam, Hollanti, tammikuu

Neljän tunnin visiitti melkein vuorokauden mittaisella välilaskulla keskustaan. Oli pimeää, syötiin raakaa lihaa ja käytiin Hard Rock Cafessa.

Aruba, Karibia, tammikuu

Reissu joka osaltaan inspiroi minut aloittamaan koko blogin. Ebookersilta voitetuilla lentolipuilla viiletettiin ensikertaa Atlantin yli Karibialle viikoksi ottamaan aurinkoa, syömään loistavia pihvejä, uimaan uskomattoman kirkkaassa vedessä ja lähteä jeeppireissulle seikkailemaan. Oli vähän lämmin!

Teneriffa, Kanaria, maaliskuu

Tenskulla oli sopivaa. Meitä ei paljon aurinko hellinyt. Kun oli auto alla, oltiin onnellisia. Roadtripit ympäri saarta, tulivuori, Anagan metsät, shampanja-aamiaiset ja uimaretket tekivät reissusta täydellisen. Niin aliarvostettu paikka! Me palataan varmasti uudelleen Kanarialle.

Tromssa & Lyngseidet, Norja, heinäkuu

Reilun tuhannen kilsan roadtrip Sodankylästä Tromssaan sattui täydelliselle pitkälle viikonlopulle. Kesäkelit, auringonpaiste merta vasten, valkoisena hohkaavat vuoret ja muutenkin hengästyttävät retket kaupungissa ja maastossa saivat hengästymään. Oli loistava idea ottaa pyörät matkaan, bongailla Hurtiglaivoja ja ihailla maisemia Fjellheiseniltä! Oltais voitu jäädä vaikka viikoksi, mutta illuusio olisi varmaan särkynyt kun aurinko olisi mennyt pilveen.

Santorini, Kyklaidit, elokuu

Kuumaa, liian kuumaa. Santorinin reissu toteutettiin seitsemän hengen yhdistettynä perhe-/hää-/aktiivi- ja huvimatkana. Turistisesonki oli kovimmillaan Kamarin kylässä ja sen huomasi kyllä keleistäkin. Kiivettiin porukalla tulivuorisaarelle ja Markun kanssa käytiin patikkaretkellä yli neljänkympin helteissä ilman pilven hattaraa taivaalla. Jos joku on koskaan ihmetellyt mistä blogin bannerikuva on otettu niin siltä retkeltä Firasta Oiaan. En ole koskaan hikoillut niin paljon ja juonut yhtä suurta määrää vettä lyhyeen aikaan. Santorini on järkyttävän kaunis, mutta kuumuus oli niin piinaavaa etten pysty hetkeen ajattelemaankaan sinne palaamista. Plus niiden lentokenttä meinasi haluta jättää meidät kokonaan saarelle.

Islanti, syys-joulukuu

Vain viikko Santorinilta kotiutumisen jälkeen muutin sitten Islantiin loppuvuodeksi. Tästä ei varmaan tarvi sen kummempaa selostusta kirjoittaa, kaikki jutut vaihto-opiskelun ajalta löytyvät yläpalkin Islanti 2014-välilehdeltä. Parempaa paikkaa en olisi voinut vaihdolleni kuvitella.

Vuodelle 2015 on olemassa jo koko joukko suunnitelmia, mutta ihan muutamat on vain lyöty lukkoon. Suunniteltu Amsterdamin reissu Markun kanssa siirtyikin jo muutaman viikon päähän ja lähden matkaan Kristiinan kanssa ennen matkamessuja. Hollanti hoi! Myös ensivuosi alkaa Amsterdamilla. Kolmen päivän matkallamme saatamme pistäytyä myös Belgiaan, mutta se riippuu kyllä budjetista. Australia odottaa helmikuussa ja keväälle saattaa olla suuria suunnitelmia merten taa, tai sitten ei. Tähän elämään kuuluisi myös opinnäytetyön kirjoitus keväällä ja tradenomin papereiden hankinta koulusta ulos. Melko moni asia voi ratketa sen jälkeen. Odotuksia on, ja minussa elää optimisti. Kaikki järjestyy ja tästä vuodesta tulee vielä loistava!

Blogia voi seurailla facebookissa ja instagramissa. Pistäkäähän tykäten! 🙂

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply jdJenna torstai, joulukuu 25, 2014 at 18:35

  Upealta näyttää viime vuosi ja mielenkiinnolla jään oottelee sun ens vuoden reissupostauksia(:

  • Reply Maarit Johanna torstai, joulukuu 25, 2014 at 18:36

   Joo kyllä tässä melko monta maata ehti kävässä ja ei vaikuta ens vuoden suunnitelmatkaan yhtään huonoilta ^^ Kivaa!

 • Reply Katja torstai, joulukuu 25, 2014 at 20:19

  Kyllä on ollut sullakin matkailurikas vuosi!
  Jotenkin nää koonnit on niin huippuja, näkee tavallaan sen kuinka paljon oikeasti vuodessa saakaan aikaan vaikka välillä itsestä tuntuiskin että oma elämä on aivan super tylsistyttävää. 😀

  • Reply Maarit Johanna torstai, joulukuu 25, 2014 at 20:25

   Maita ei monia, mutta seikkailuja suuria 🙂
   Sano muuta, itsekin tykkään! Vuosi tuntuu tosi lyhyeltä, mutta toisaalta pienikin matka tuntuu jälkikäteen isolta kun sen mahduttaa tähän joukkoon. Muidenkin koonteja on huippua lukea. Varsinkin nuorten blogien. Ihanko totta tuostakin reissusta on niin ja niin kauan kun tuntuu että siitä olisi lukenut jo ”vuosia” sitten… 😀

 • Reply lena perjantai, joulukuu 26, 2014 at 05:32

  Huikea vuosi sulla takana. 🙂 Ja eipä tuo ensi vuosikaan huonolta näytä, nauti kaikista reissuista! Mua tuo Amsterdam kiehtoo ihan pirusti, voi olla että sinne joudun menemään tässä keväämmällä. Ootan paljon juttuja sieltä! Niinkuin toki muistakin paikoista….

  Toivottavasti on ollut kiva joulunaika Lapissa 🙂 pieni kateus ehkä iski kun tajusin että täällä tuo joulu meni hieman ohi. Kyllä se lumi joulun tekee!

  • Reply Maarit Johanna perjantai, joulukuu 26, 2014 at 10:36

   On kieltämättä ollut menneessä vuodessa tekemistä. Amsterdamia minäkin odotan kun siitä pelkkä väläys on vasta koettu 🙂 Lapissa on ollut rauhallista ja aattona loimusi puoli taivasta revontulia. Käsittämättömän hienoa! Kyllä lumikin fiilikseen vaikuttaa mutta myös taivaan valkeat ^^

 • Reply Sandra perjantai, joulukuu 26, 2014 at 08:47

  Vau, et ole tosiaan paljon Suomessa vuoden aikana ollut! Myös ensi vuoden suunnitelmat kuulostaa loistavalta 😀

  • Reply Maarit Johanna perjantai, joulukuu 26, 2014 at 10:38

   Joo niimpä :p Toivoisin ens vuonna olevani Suomessa vieläkin vähemmän 😀

 • Reply AnnKat perjantai, joulukuu 26, 2014 at 18:48

  Näihin kuluneen vuoden matkoihin on kyllä ihana palata vielä tällä tavalla.
  Jollain tavalla sitä itsekin alkoi miettiä, että mitähän kaikkea sitä tuleva vuosi tuokaan tullessaan. Itse en ainakaan olisi osannut ennustaa vuotta aikaisemmin yhtää millainen oma vuoteni oli. Itsellä tulevan vuoden matkat ovat vielä yhtä auki kuin aina tähän aikaa vuodessa. Tosin, vuoden ensimmäinen matka on varattu tammikuulle Pariisiin ja keväällä olisi lähtö ensimmäistä kertaa Intiaan. Näitä odotellessa…

  • Reply Maarit Johanna lauantai, joulukuu 27, 2014 at 10:10

   Samoilla fiiliksillä! En yhtään tiedä mitä tapahtuu kesän jälkeen ja mihin nokka osoittaa. Ne ekat reissut on ja niiden avulla on hyvä lähteä etenemään. Pariisi olisi niin ihana kokea uudelleen. <3
   Huippua uutta vuotta sulle ja sun reissuille 🙂

 • Reply Anu Johanna perjantai, joulukuu 26, 2014 at 18:53

  Oon samaa mieltä Kanariasta: aliarvostettu paikka.

  Ylipäänsä oon sitä mieltä, että turistien suosima kohde ei automaattisesti ole huono. Ei ihmiset ole tyhmiä, vaikka ne oiskin pakettimatkaajia, vaan yleensä jonkun paikan suurelle suosiolle on myös syy. Mie en oo vielä käynyt Teneriffalle, mutta ens viikolla lähden sinne!

  Kreikkaan kannattaa mennä toukokuussa tai syys-lokakuussa, jos haluaa tehdä jotain fyysistä, kuten patikoida. Keskikesällä se on oiva aurinkolomakohde, mutta keskellä päivää ainoastaan aurinkovarjollisissa paikoissa. 😉 Kuumuus käy välissä munkin hermoille, mutta silti rakastan Kreikkaa. Santorini tosin ei ole mun lemppari, vaikka onkin älyttömän kaunis.

  Ihanaa loppuvuotta ja alkavaa uutta! 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, joulukuu 27, 2014 at 10:15

   Puit sanoiksi ajatukseni! On todellakin kohteiden suosioille syynsä. Muutama vuosi sitten vielä vierastin Teneriffaa jo sanana niin paljon ettei minua kiinnostanut tippaakaan kenenkään reissut sinne. Olinhan kahdeksanvuotiaana käynyt Fuerteventuralla ja ”tiesin” kaikkien saarten olevan samanlaisia. Onneksi olin väärässä ja liian innoissani Norskin halvoista lentolipuista Oulusta Tenskulle. Sain vasta lippujen oston jälkeenkin googlettamalla selville että sieltä se Espanjan korkein vuorikin löytyy. Reissu oli niin upea ja siitä hetkeäkään ei vietetty edes rannalla loikoillen.
   Palaamme siis ainakin patikoimaan! Toivottavasti teille tulee upea reissu ^^

   Kreikan saarilla haluaisin matkustella enemmänkin ja juurikin syksyllä. En pidä liian lamaannuttavasta kuumuudesta. Se luonto on niin kaunista, että sitä haluaa lähteä tutkimaan 🙂

   Sullekin upeaa uuttavuotta!

   • Reply Anu Johanna lauantai, joulukuu 27, 2014 at 14:48

    Sama juttu mullakin. Kävin ekaa kertaa Kanarialla viime vuonna, mihin suurimpana syynä olivat varmastikin nuo ennakkoluulot. Olen vasta sitten tajunnut, että Kanariansaaret on aika isoja ja niissä riittää paljon nähtävää jo sen vuoksi. Onneksi parissa kuukaudessa ehtii hyvin seikkailla ympäriinsä. 🙂

    Kreikan luonto on upea! Mulla olisi suurin haave mennä joskus Kreikan saaristoon seikkailemaan maaliskuussa, kun on jo lämmintä mutta kuumuus ei ole vielä polttanut kaikkea kasvillisuutta. Sekin on ihan oma kokemuksensa mennä turistipaikkaan sesongin ulkopuolella, kun mikään turistiravintola tai -kauppa ei ole vielä avannut oviaan. 🙂

    • Reply Maarit Johanna sunnuntai, joulukuu 28, 2014 at 18:24

     Vou, pari kuukautta Kanarialla kelpaisi minullekin! Siinä ajassa ehtisi matkailla kaikki saaret ja jäisi vielä seikkailtavaa myöhemmällekin.
     Teneriffalla ehdimme muutaman päivän kokea turistialueen ulkopuolella hengailun. Kanakeitto maksoi ravintolassa euron (jossa ei ollut meidän lisäksi muita länkkäreitä) ja meidän perään tuijoteltiin kun jatkettiin matkaa vuorille. Kyllä voisin lähteä sinne niin vaikka heti uudelleen ^^

 • Reply Pirkko / Meriharakka lauantai, joulukuu 27, 2014 at 13:47

  Olitkin jo ehtinyt kommentoimaan minun vastaavaa yhteenvetoani 🙂
  Hieno vuosi Sinullakin näyttää olleen – ja kivoja kuvia on riittänyt tähänkin juttuun!

  Oikein hyvää matkailuvuotta 2015 Sinullekin!

  Pirkko

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, joulukuu 28, 2014 at 18:22

   Kiitos Pirkko kommentistasi ja hyvää ensi vuotta sinulle ^^

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta lauantai, joulukuu 27, 2014 at 19:02

  Mahtavia kohteita sulla on kyllä sattunut tälle vuodelle! Ja ensi vuosikin kuulostaa ihanalta, Australiaan haluaisin niiiiin itsekin takaisin. Pääsen ainakin fiilistelemään kengurumaata taas sun juttujen perusteella 🙂 Ihanaa ja seikkailullista uutta vuotta!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, joulukuu 28, 2014 at 18:25

   Niinhän se kuulostaa! Toivottavasti tulen tapaamaan edes muutaman kengurun ^^ Kerrankin ymmärtäisin mitä turistit näkee poroissa kun tulevat Lappiin 😀
   Kiitos ja ihanaa uutta vuotta sinullekin 🙂

 • Reply Annika - travellover sunnuntai, joulukuu 28, 2014 at 22:36

  Ihana matkavuosi! Näyttää olleen jokseenkin kaikilla matkabloggajilla ihan huippuvuosi! Ihania juttuja myös ensi vuoteen!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, joulukuu 28, 2014 at 22:50

   Olen ihan samaa mieltä! Tämä on bloggaamisen parasta aikaa ja huippua muistella myös kanssabloggaajien upeita reissuja. Kiitos ja samoin sinulle Annika ^^

 • Reply Kaukokaipuun Nella maanantai, joulukuu 29, 2014 at 19:49

  Kyllähän sä tiedät, mun sydän nyrjähtelee sun huikeille luontopostauksille! En voi olla tykkäämättä sun kuvista ja teksteistä ja etenkin sun asenteesta.

  Vuosi on ollut ihan huippu, kuten tästä postauksesta näkee. Ja ensi vuosi on myös täynnä seikkailuja! <3

  • Reply Maarit Johanna maanantai, joulukuu 29, 2014 at 21:25

   Ja mun sydän sun kommentille! ^^ Kiitos kehuista Nella 🙂 Ensi vuotta suurin silmin odotellaan ja toivottavasti matkamessujen merkeissä nähdään heti vuoden aluksi!

 • Reply Sofia / Liikkeellä torstai, tammikuu 1, 2015 at 12:01

  Mulla on kans jo varovaisia suunnitelmia ens vuodelle, mutta täytyy sanoa että viime vuosi oli niin upea meidänkin puolesta; sulla näyttää kans olleen totta kai! Islanti oli varmasti ihan upea kokemus ja hienoa että pääsit sinne ja valmistuminenkin häämöttää, tsemppiä!

  • Reply Maarit Johanna torstai, tammikuu 1, 2015 at 14:37

   Kiitos Sofia! 🙂 Kyllä varovaiset suunnitelmat on aina parhaita. Ikinä ei kuitenkaan tiedä mitkä johtaa toteutumiseen ja mitä ihmettä vuoden aikana voi tapahtua. Mulla ei ollut viimeksi uuden vuoden kieppeillä mitään hajua esimerkiksi että olisin lähdössä Islantiin. Niin se vain yllätti! Tsemppiä teidänkin suunnitelmiin ^^

  Leave a Reply