Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Viimeinen viikko Islannissa

torstai, joulukuu 11, 2014

Puhuin eilen siskoni kanssa puhelimessa ja suunnittelimme mitä teemme kun tulen kotiin. ”Sitten ensi perjantainahan me voitais…” Siis ensi perjantaina. Kuulostaa uskomattomalta että voin edes sanoa noin ja tarkoittaa jotain asiaa mitä aion tehdä Suomessa. Alle viikko on jäljellä Islanti-eloa ja tyypit on alkaneet jo lennähdellä takaisin Eurooppaan. Toinen Gula Villanin slovakeista lähti alkuviikosta ja ihana tanskalainen lähtee tänään. Tai sen piti lähteä jo eilen mutta lumimyrsky.

Yliopistollakin melkein näki ikkunoista.

Koko viikko on ollut yhtä läksiäishumua. Onneksi en ole vielä ite menossa.

Vielä viimeisen kerran jädelle! Viimeiset jouluoluet! Kävellään vielä yliopiston kaunis kävelyreitti ja ostetaan niin paljon villalankaa ettei mahdu laukkuun!

Tanskalaisen läksiäisiä vietettiin meillä. Kaksi valtavaa kulhoa pizzataikinaa ja vieraat toivat täytteet. Viisitoista ihmistä ahtautui aivan liian pieneen keittiöön ja yksitoista pizzaa tuli uunista ulos viidessä tunnissa. Oli käsittämättömän hauskaa. Se hälinä oli hirvittävää, mutta ensimmäisten pizzapalojen suuhun viemisen aikana laskeutui vain tyytyväinen hiljaisuus. Mahtava ilta ja mahtava porukka. Aamulla halasin tanskalaista ja lähdin surullisena kouluun. Satoi hiljakseen lunta. Puolen päivän aikaan alkoi lumimyrsky. Länsivuonoilla oli mitattu 46m/s voimakasta tuulta, ja bussi oli kaatunut tielle. Ykköstie suljettiin kokonaan lumivyöryvaaran vuoksi ja minun kengät oli kotimatkalla täynnä lunta. Hassuinta on se, ettei myrskyssä ole kylmä. Pakkasta oli ehkä aste. Kävelin kyyryssä aukeilla paikoilla kahlaten kotiin ja tanskalaisen tavarat olivat eteisessä. Bussit ei kulje. Jee, yksi päivä vielä!

Vegejuttuja pizzan päällä :3

Silkkaa rakkautta

Myrsky ei tunnu kuvasta.

Vietimme lumimyrskyä sisällä. Edellisen postauksen perusteella varmaan jo tiedätte että talon tytöille maistuu jäätelö. Suunnittelimme leffailtaa ja tutkimme pakastinta. Saksalainen on persoin jädelle ja se oli syönyt viimeiset. Ei muutakuin lähikauppaan. Mun ainoat farkut oli litimärät aamun seikkailusta koulusta kotiin mutta muistin minulle olevan vielä yhdet vedenkestävät housut kaapissa. Niin muisti on hyvä mutta lyhyt. Lähetin ne housut jo Suomeen viime viikolla kun oli vielä hyviä kelejä! Villahame ylle ja lapikkaat jalkaan. Matkaa on ehkä 400m mutta siihen meni yllättävän kauan. Keli oli suoraan sanottuna perse. Lunta oli ihan järkyttävästi ja me kahlattiin. Ei uskaltanu kävellä autotiellä sillä fiksut islantilaiset oli monsterikaaroillaan liikkeellä ja näkyvyys oli surkea. Saimme jäätelölitran ja banaaneja mukaamme ja patikoimme kotiin.

Lunta. ON.

Jäätelöt ja banaanitki löytyy!

Illan ohjelmassa oli rivi tyttöjä kutimet käsissään katsomassa yläkerrasta lähteneen slovakin huoneessa Crazy, Stupid, Lovea ja mussuttamassa jäätelöä, kuumaa mansikkakastiketta ja latvialaisen tekemää suklaavanukasta. Tuuli vinkui, ulvoi ja piiskasi taloa, mutta meillä oli mukavaa. Ikkunoihin oli jäätynyt siihen kauttaaltaan lentänyt lumi. Tuntui kotoisalta. Ei ollut minnekään kiire, ei edes kouluhommiin. Menin pitkästä aikaa myöhään nukkumaan.

Aamulla Þingvallastraetilla oli puolitoistametrinen lumivalli keskellä tietä. Ihmeellisen huvittavaa. Keskustaan menevistä autoista näkyi vilahdus kattoa ja antenni. En tajua tätä paikallista auraus-systeemiä ollenkaan. Käytännössä kaikki pysähtyy kun tulee lunta. Ja nämä on sentään yhtä tottuneita lumeen kuin on suomalaisetkin. Tässä talossa ei ole muuten lumilapioita. Oikeasti. Ja ulko-oven edessä on polveen asti lunta. Tämä on selkeästi joku juttu jota mie en nyt tajua.

Viisi yötä jäljellä Akureyrissa.

Seikkailut ei toki lopu. Tykkää blogista facebookissa!

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply jdJenna torstai, joulukuu 11, 2014 at 16:56

  Tuo sitä lunta vähän Suomeenkin sieltä! Näyttäispä munkin ikkuna nyt tuolta, kun tuossa viimesessä kuvassa… Vettä vaan sataa koko ajan 🙁 Mutta nam noi pitsat, ite tehdyt on vaan parhaita (:

  • Reply Maarit Johanna torstai, joulukuu 11, 2014 at 23:11

   Minä lupaan! Tosin olen menossa Lappiin jota varmasti todennäköisemmin lumella hemmotellaan kuin Helsinkiä. 🙂 Täällä on kieltämättä yyberkaunista!

 • Reply marikaw torstai, joulukuu 11, 2014 at 18:53

  Lunta noin paljon ihanaa! Mäkin kaipailisin lunta tänne pk-seudulle. Ehkä reissun jälkeen täällä olisi jo sitä.
  Tsemppii vikaan viikkoon (päiviin) siellä, toivottavasti lumimyrskyt ei estä sun kotiinpääsyä. 🙂

  Ps. Crazy Stupid Love on ihana!!

  • Reply Maarit Johanna torstai, joulukuu 11, 2014 at 23:13

   On ihanaa 🙂 Salikorttini juuri umpeutui ja ulkouimalaankaan ei viitsi joka päivä niin lumenluonti on sitä kolmanneksi parasta liikuntaa 😀 Pitäisi onneksi luvata hyviä lentokelejä alkuviikolle.
   Elokuvasta olen samaa mieltä. Loistavaa matskua tyttöjen iltaan!

 • Reply Sofia / Liikkeellä torstai, joulukuu 11, 2014 at 19:01

  Huh, onpas keli! Täällä on kans pyryttänyt (nollakeli kuitenkin) ja vaikka yleensä olen omasta mielestäni suht. varma kuski, kello 03:50 aamulla ei hirveesti naurattanut ajaa töihin kun kaistoista ei ollut aavistustakaan, aura-auto joka meni edellä olis yhtä hyvin voinut ajaa takana ja renkaan nousi loskan päälle minkä kerkesivät. Ehjänä perille ja vielä takaisinkin, mutta olihan noita sattunut onnettomuuksia iltapäivään mennessä… Nauti viimeisistä hetkistä ja tervetuloa kotiin! 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, joulukuu 11, 2014 at 23:14

   Hui järkyttävää! Voin vain kuvitella miltä tuntuu ajaa tuolla kelillä. Onneksi Suomessa sentään ei ole sen lisäksi vielä lumivyöryvaaraa. Säästyit onnettomuuksilta ja se on toki tärkeintä 🙂
   Kiitos toivotuksista, nautin ^^

 • Reply Kthetraveller torstai, joulukuu 11, 2014 at 23:23

  Ihqu keli. Kiva että tuot sen tänne 😉

  • Reply Maarit Johanna torstai, joulukuu 11, 2014 at 23:44

   Toivoakseni vain lumet, en myrskyjä 😀

 • Reply Sandra perjantai, joulukuu 12, 2014 at 06:17

  Tervetuloa takaisin! Ihanan lumista 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, joulukuu 12, 2014 at 10:28

   Kiitos Sandra! jo tässä on ehtiny potea vähän koti-ikävää vaikka lumimaisema sitä helpottaakin 🙂

 • Reply Marimente perjantai, joulukuu 12, 2014 at 16:52

  Apua mitkä kelit siellä on!! Toisaalta, eipä täällä Helsingissäkään paljoa juhlita vesi/räntäsateessa ja kovassa tuulessa..hyh.

  Muistan omalta vaihtoajalta, kuinka haikeaa oli se vika viikko, kun osa porukasta lähti yksi toisensa jälkeen ja aina ajateltiin, että vielä viimeisen kerran pitää tehä sitä ja tätä, käydä pannukakkulaivalla syömässä ittensä ähkyyn jne. 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, joulukuu 12, 2014 at 21:00

   Nyt on keskimäärin joka neljäs päivä ollu hirmumyrskyä! Ihan hullua, toivottavasti täältä pääsee poiskin että kotimaanlennot lentää.
   Voin vain kuvitella. Onneksi on ihmisiä jotka on käynyt läpi ihan saman systeemin niin ei tunnu niin pahalta 🙂 Ja vielä on muutama päivä aikaa ^^

 • Reply Terhi lauantai, joulukuu 13, 2014 at 00:12

  Tämä on ollut mukava blogi lukea, kiitos. Olen seurannut seikkailuasi Islannissa miltei alusta asti. Pidän tavastasi kuvailla arjen pieniä asioita. Hyvää loppureissua ja toivotaan myrskytöntä kotimatkaa 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, joulukuu 13, 2014 at 11:16

   Kiitokset Terhi ihanasta kommentistasi 🙂 mukavaa että olet seuraillut matkaani ja pitänyt kirjoituksista! Lämmittää mieltä ^^

 • Reply säppä sunnuntai, joulukuu 14, 2014 at 21:06

  Kivoja viimeisiä päiviä ja juttuja! 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, joulukuu 15, 2014 at 08:35

  Olipa jotenkin mahtavan kuvaileva postaus :)! Tunne todella välittyi ruudun toiselle puolelle. Hyviä viimeisiä päiviä Islannissa :).

  Ps. Muut maat ei vaan osaa tuota lumijuttua 😉

  • Reply Maarit Johanna maanantai, joulukuu 15, 2014 at 18:24

   Joskus pitää kirjoittaa vähän arkista sepostusta 🙂 Ei taida kyllä osata, sen verran ihmeellistä touhua saanut seurata ikkunoista täällä.

  Leave a Reply