Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Oodi nakkikiskalle

sunnuntai, 7 joulukuun, 2014

Maa jossa melkein kaikki kasvikset ja hedelmät tuodaan ulkomailta. Paikalliset tomaatit maksaa sikana ja tuoreosasto talven lähestyessä ei ole kovinkaan laaja. Mitä siis teen. Syön säilykkeitä. Pastaa. Pakasteita. Epäterveellistä shaibaa! Niiden lisäksi olen aktivoitunut ulkonasyöjä. Kyllä. Islantilaisten perinneherkkuun lampaanpäähän en ole vielä koskenut enkä koskekaan. Mutta hodari. Pylsa. Oi. Tuo täynnä remouladekastiketta, kuivattua sipulia, tomaattikastiketta ja sinappia oleva nautinto on tullut tutuksi! Eikä se edes maksa paljon mitään. Olen kerran erehtynyt ostamaan pylsan Nætursalanista, mutta se oli virhe. Se ei ollut SS-pylsa. Vain tämän merkkiset ovat syötävän makuisia. Olen vieraillut Sandran ja talon tyttöjen kanssa Hlölla bátarissa, joka tarjoilee hyviä täytettyjä patonkeja, mutta myös oikeaoppisia pylsia.

Tämä taisi olla koko syksyn eka herkku Akureyrissa.

Kaverille kans!

Lauantai-ilta.

Noita vierailuja onkin ollut sitten useampi.

Ihan säälittää lukea VR:n hodarikohusta ja miten surkian näkösiä ne hodarit oli jälkeenkin päin. Vihasin hodareita aikaisemmin Suomessa. En koskaan syönyt niitä missään. Täällä oli pakko tutustua kun matkalla Reykjavikiin pysähdyimme kuuden tunnin aikana vain kerran ja piti saada äkkiä JOTAIN. N1-asemilta saa SS-pylsaa. Loppuun on vielä sanottava että ei ole tullut ikävä vaikka saarella ei ole ainuttakaan Mäkkäriä tai Burger Kingiä. Akureyristä löytyy maailman pohjoisin Domino’s Pizza, mutta en ole käynyt siellä kertaakaan vielä. Seuraavassa postauksessa voikin avautua jäätelöstä. Nom :3

Aineksethan saa myös kaupasta jos kiinnostaa tehä ite. Ovat myös oikeaa SS-merkkiä. Mistä lie keksineet nuo kaksi ässää…

 Seikkailua voi seurata blogin facebookista 🙂

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply jdJenna sunnuntai, 7 joulukuun, 2014 at 13:51

  Mä en oo ikinä välittänyt hodareista, kunnes tapasin Berliinissä bratwurstin, rakkautta ensi haukkaisulla <3

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 7 joulukuun, 2014 at 14:22

   Hoo joo! Meki käytiin Berliinissä pari joulua sitten ja hups, currywurstia meni muutamassa vuorokaudessa vähän enemmän ku olis varmaan suositeltavaa nauttia 😀 Ei vaan Suomen jauhomakkarat maistu miltään näihin verrattuna.

 • Reply marikaw sunnuntai, 7 joulukuun, 2014 at 14:34

  Reykjavikin satamassa oli joku supersuosittu koju, jossa oli koko ajan jonoa ja päädyttiin sitten testaamaan se, vaikka en oikeastaan makkaraa syö. Se kuitenkin yllätti positiivisesti, kokonaisuus oli erittäin hyvä. En tiiä oliko se SS, mutta toimi! 😀

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 8 joulukuun, 2014 at 11:24

   Oho! Hei en ole kuullutkaan 😀 Luulen että mulle on kerrottu vain siitä mistä saa lampaanpäätä. Nämä kyllä osaa tämä hodarihomman. Ei sinne väliin paljoa tarvita 🙂

 • Reply Lotta Watia | Unagidon sunnuntai, 7 joulukuun, 2014 at 20:27

  Aika yllättävä tieto tuo, että ei ole Mäkkäriä siellä lainkaan! Luulin, että se on ihan kaikkialla. Tää on siis vaan positiivinen juttu! 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 7 joulukuun, 2014 at 20:50

   En edes ajatellut koko asiaa ennenkuin joku mainitsi siitä. Tosiaan, ei muuten olekaan 😀 Olen vain ollut niin tottunut kun olen itsekin niin pieneltä paikkakunnalta kotoisin ettei ole ketjupaikkoja etten ajatellut siinä olevan mitään omituista. On todellakin positiivista!

 • Reply satuvw maanantai, 8 joulukuun, 2014 at 00:24

  Ha ha, näyttää kovin samanlaiselta pikaruualta kuin täällä Norjassa!!! 🙂 Ja tuo tuli itsellenikin yllätyksenä että siellä ei ole Mäkkäriä, luulin Ullan tapaan että Mäkkäriä ei pääse pakoon missään!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 8 joulukuun, 2014 at 11:25

   Muistan kans Norjassa R-kioskin tyylisistä paikoista napanneeni aina hodarin matkaan kun se oli halvinta sapuskaa mitä löytyi :p Olen ihan onnellinen ettei löydy Mäkkiä!

  Leave a Reply