Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Tapahtui 28.11.2013 // Blogisynttärit!

perjantai, 28 marraskuun, 2014

Opiskeluaikana vapaita iltapäiviään Rovaniemellä viettävä nuori sai idean. Tai oli saanut jo hetken aikaa sitten, mutta ei vielä kehdannut sitä toteuttaa. Facebookin päivitys oli tylsää hommaa ja sinne ei jaksanut raportoida arkipäivisiä tekemisiään jatkuvasti. Ainoat statukset piti päivittää reissusta ja muutenkin lomilla. ”Teeksie mittään muuta ko reissailet tai suunnittelet reissuja?” siltä usein kysyttiin. ”No välillä…”

Keväällä se oli jo pistänyt Instagramin, jotta pystyisi seuraamaan matkablogeissa alkanutta #InstagramTravelThursday-kampanjaa paremmin. Se koukutti. Ihan mahtavia juttuja sai lukea! Inspiroivaa. Ehkä silläkin olisi jotain sanottavaa reissuista. Jostain arkistoista se lisäsi itse kuviaan matkaan ja sai seuraajia, myös suomalaisia matkabloggaajia. Vau! Torstaina 28.11.2013 se sitten istui koneelle, loi tunnukset Rantapallon blogiyhteisöön ja kirjoitti sinne ensimmäisen blogipostauksen.

Siinä se oli. Ensimmäinen banneri ja julkistus Instagramissa.

Tästä on nyt vuosi, ja takana on 130 julkaistua artikkelia. 1343 kommenttia (joista noin puolet ovat minun vastauksiani), sekä ihan kivasti seuraajia. Oma kirjoitustyyli on löytynyt ja olen oikeasti jopa oppinut käyttämään jollain tavalla tätä WordPressia ja lisäämään kuvia Flickrin kautta postauksiin. Muutaman kerran on meinannut tulla hermoromahdus kun ei omat koodailutaidot riitä saamaan sivusta halutun näköistä. Nyt se on pikkuhiljaa sitä lähellä.

Islantiin lähtö vaikutti bloggailuun piristävästi ja juttua on riittänyt. Suunnitelmat keväälle myös vahvistavat että blogi aikoo jatkua. Edessä olisi vielä valmistuminen koulusta, mutta tätä harrastusta en kyllä jätä taukoilemaan ilman pakkoa.

Ensimmäisenä vuonna käytiin Aruballa, Amsterdamissa, Teneriffalla, Norjassa, Santorinilla, Suomiretkeilemässä ja muutettiin syksyksi Islantiin. On huippua, että on kanava josta reissuja voi nyt kotona seurata eikä tarvitse puhelimessa tai facebookissa kertoa kaikille erikseen hienoista kokemuksista. Täällä ne voi jakaa kaikkien kiinnostuneiden kanssa. Ihan yllätyksenä on tullut miten paljon liikennettä blogiin on tullut. Pelkästään nyt kuukauden sisällä reilusti yli kaksituhatta yksittäistä lukijaa on käynyt sivustolla. Suositulle blogille se ei ole numero eikä mikään, mutta minä pieni ihminen olen ihan pilvissä. Niin. Vuosi sitten en voinut kuvitella että jollain muullakin kuin äitillä kiinnostaisi lukea minun juttuja. Näköjään sielä on ruudun takana muitakin!

Kiitos kuuluu kaikille lukijoille ja ihanille matkabloggaaja-kolleegoille jotka ottivat heti mukaan porukkaan. 🙂

Paintilla muokattujen kuvien muistoksi ^-^

Til hamingju með afmælið Pää Pilvissä!

Seikkailua saa seurata ja blogia edelleenkin peukuttaa naamakirjassa. 🙂

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Marimente perjantai, 28 marraskuun, 2014 at 13:42

  Onneksi olkoon 1-vuotiaalle blogille! On ollut hienoa seurata sinun reissuja milloin mistäkin ja tykkään tosi paljon sun kirjoitustyylistä. Toivottavasti jatkossakin saadaan lukea mielenkiintoisia postauksia ja oivalluksia matkan varrelta. Hyvä Maarit! 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 28 marraskuun, 2014 at 13:43

   Kiitos Mari! 🙂
   Ihanaa että tykätään! Jutut ei ole loppumassa, koska uusia reissuja on tulossa. ^^

 • Reply Maria perjantai, 28 marraskuun, 2014 at 14:11

  Paljon Onnea yksivuotiaalle! On ollut kiva lukea postauksia ja toive päästä Islantiin on kasvanut aivan mahdottomaksi 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 28 marraskuun, 2014 at 14:14

   Ihanaa! Niin hyvän mielen kommentti ^^

 • Reply Katja perjantai, 28 marraskuun, 2014 at 15:37

  Huikean suuret synttäritonnittelut yksi vuotiselle!
  Jatka samaan malliin! Täällä pysytään linjoilla ja seuraillaan seikkailuja 🙂 !

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 28 marraskuun, 2014 at 18:14

   Jeee! Kiitos 🙂 Jatkan varmasti ^^

 • Reply Saila perjantai, 28 marraskuun, 2014 at 19:33

  Tässä vietän rattoisaa perjantai iltaa. Nautin Saarelan Veijon laulusta. Jotenki hyvin natsaa tuo born to be wild sinun juttuihin ja hurjaan matkailuinnostukseen. Leppoisaa lauantaita ja Suloista Sunnuntaita! Voi hyvin <3

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 28 marraskuun, 2014 at 19:35

   Kuulostaa mahtavalta 🙂 Kiitos Saila! Voi hyvin sinäkin <3

 • Reply Anu Johanna lauantai, 29 marraskuun, 2014 at 11:52

  Onnea vuoden ikäiselle blogille, joka on yksi lemppareistani! 🙂

 • Reply marikaw sunnuntai, 30 marraskuun, 2014 at 12:54

  Onnea 1-vuotiaalle! 🙂 Keep up the good work, on kiva lueskella sun juttuja.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 30 marraskuun, 2014 at 16:57

   Kiitokset Marika 🙂 Täällä ei olla lopettamista suunnittelemassa ^^

 • Reply satuvw maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 11:24

  Onnea 1-vuotiaalle!! Ihana kuulla että IGTT-innosti lähtemään mukaan, jee!!!! <3

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 12:22

   Kiitos! Kyllä se on sanottava että IGTT oli ihan kantava voima 🙂

 • Reply journeydiary maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 18:14

  Paljon onnea vuoden ikäiselle blogille(: Kivoja ja mielenkiintosia juttuja kirjottelet, aina tulee sun postaukset luettua!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 19:43

   Meitsi kiittää 🙂 Ihanaa kun on lukijoita ^^

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, 15 joulukuun, 2014 at 08:24

  Onneksi olkoon :D! Ja mielestäni kommentti ja lukijamääräsi ovat hieno saavutus vuoden ikäiselle blogille. Itselläni on noihin vielä matkaa, mutta onneksi tämä ei ole mikään kilpailu :P. Jatka samaan malliin, kirjoitat hienoa blogia!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 15 joulukuun, 2014 at 18:23

   Kiitos 🙂 Olen todellakin onnellinen ettei bloggaamisessa tarvi kilpailla kuin itsensä kanssa.

  Leave a Reply