Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

RUB23 * Ehkä maan parasta sushia

maanantai, 24 marraskuun, 2014

Oli taas kerran perjantai ja olin syönyt melkein koko viikon tonnikalaa ja nuudelia. Oli aika lähteä jälleen hakemaan uutta makuelämyskokemusta ja testata Akureyrin ravintoloita. Alkuperäisenä suunnitelmana oli mennä Kea Hotellin Múlabergiin, mutta se oli täynnä pukumiehiä ja hyvin meikattuja naisia pikkumekoissaan joten teimme farkuissamme ja tuulitakeissamme täyskäännöksen takaisin ulos. Múlabergin cocktailit saavat odottaa jotain toista hetkeä. Japanilainen ravintola RUB23 hauskassa punaisessa rakennuksessa on käytännössä vastapäätä hotellia ja muistin sen olevan Akureyrin ravintoloista Tripadvisorissa sijalla 1. Sinne. Perjantai-ilta ei ehkä ollut maailman paras vaihtoehto lähteä liikkelle ilman pöytävarausta, mutta mahduimme sittenkin sisään eikä paikalla ollut vielä kauheasti porukkaa. Asiakkaat olivat pukeutuneet ihan normaalisti, ja pystyimme rentoutumaan. Tämä ei ole jäykkispaikka. Pöydissä oli lapsiakin. Huh.

rub23 (3)rub23 (2)Huomion kiinnitti isot rivit viinilaseja heti kättelyssä. Täältä siis saa hyvää viiniä ilmeisesti. Meille tuotiin menun lisäksi joulumenu, mutta se olisi pitänyt tilata kokonaisuudessaan eikä siihen lompakon varat olisi riittäneet. Tai no, olisi, mutta seuraavalla viikolla olisi sitten täytynyt syödä ehkä kynsiä. Matkabloggaajayhteisössä on hehkutettu japanilaista ruokaa niin kauan kuin jaksan muistaa ja minua hävettää että Japanissa käyneenä minulla ei ole siitä paljon yhtään kokemusta. Ihmeellinen ruoka ”tempura” on kuulemma verrattavissa taivaalliseen nautintoon. Sitä löytyi starteri-listalta. Tilasimme molemmat nieriätempurat ja tarjoilijan antaman varoituksen ”ne on sitten pieniä annoksia” jälkeen otimme lohimaki-annoksen vielä puoliksi. Sandra heittäytyi hurjaksi ja otti vielä päälle lahtivalas-nigirejä kaksi kappaletta.

rub23 (5)rub23 (8)rub23 (13)rub23 (16)Se tempura oli niiin herkullista. Noilla lisukkeilla oli jotkin erityiset nimet listalla mutta ei mitään hajua mitä ne tarkoitti tai mitä ne on. Veikkailtiin merilevää tai ruohoa, tuskin ollaan oikeassa kummassakaan 😀 Suli suussa. Ja tajusin itseäni hämmentävän jutun. En ole koskaan syönyt näin tuoretta sushia. Luulin että jotain on vialla kun sushi ei ollutkaan jääkaappikylmää niinkuin olen tottunut. rub23 (18)rub23 (19)rub23 (21)Olen aina ostanut sushini valmiina, en koskaan ravintolan listalta. Onkohan se ikinä ollut myöskään näin hyvää. Sandran valasnigiri katos äkkiä ja kommenttina oli ettei voi olla mahdollista tehdä samalla puoliraakaa, mutta mureaa. Pitänee minunkin jotain valasta maistaa ennen kotiin lähtöä. Olimme niin vaikuttuneita pienen pienistä annoksistamme, että avasimme listan uudelleen. Viimeiseksi herkuksi valitsimme californiarullat puoliksi. Avocado oli loppunut, joten valitsimme mangoa. Ja entistä parempaa. Huokailtiin vain ja hörpittiin laseistamme. Samalla koko paikka oli täyttynyt ja perjantai-illan viettäjät olivat löytäneet mestoille. Sushi ei mitään pikaruokaa ole ja mulla rupes jo huolestuttamaan kuinkahan kauan niissä calirullissa meneekään kun oli jo niin paljon asiakkaita.

rub23 (7)rub23 (24)Yhtä nopeasti ne saapui kuin aikaisemmatkin annokset. Jos voi olla vieläkin parempaa kuin lohimaki niin tämä californiarulla mangolla. Aivan käsittämättömän suussa sulavia paloja. Pinnalla oli pientä mätiä, ei mitään hajua mistä kalasta mutta se toimi. Pian ne oli uitettu soijan kautta suuhun ja oli aika lähteä. Maksoin omasta kokonaisuudestani johon kuului siis starter-kokoinen tempura, puolikas lohimaki lautanen, puolikas californiarulla lautanen sekä lasi viiniä euroissa noin kolmekymmentä. Ollakseen Akureyrin paras ravintola, hinta oli jopa edullinen. Heti tuli fiilis että pitää käydä vähintään takeawayt hakemassa tuolta vielä ennen kotiin lähtöä!

rub23 (4)Suosittelen suurella sydämellä. <3

RUB23, Kaupvangsstræti 6, 600 Akureyri

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Lotta Watia | Unagidon maanantai, 24 marraskuun, 2014 at 11:10

  Nam, näyttää hyvältä! Islannissa on varmasti tuoretta sushia, kuten oli Norjassakin. Ihan eri makuista tosiaan kuin jääkaappikylmä. Japanissa saa yhtä hyvää ja tuoretta, mutta nää pohjoismaalaiset sushit on musta mukavan fuusiosusheja skandinaaviseen makuun! 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 24 marraskuun, 2014 at 11:14

   Oli tosiaan! Ihanan erikoista siihen mihin Suomessa tottunut. Luulin siis olevani jo tottunut sushin syöjä mutta pyh, mullahan on vielä opittavaa. 🙂 Okei kuulostaa hyvältä. Mun on pakko maistaa oikeaa japanilaista sushia vielä joskus ihan Japanissa!

 • Reply satuvw maanantai, 24 marraskuun, 2014 at 12:20

  Eih, tässähän tuli nälkä…. Ja täytyy tunnustaa että en ole ekspertti mitä tulee japanilaiseen ruokaan, mutta parhaat sushit (vai oliko sashimit – termit hieman hukassa) söin Vesterålenissa, kalamies toi sinä päivänä pyydetyt ainekset mukanaa. Oli herkullista!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 24 marraskuun, 2014 at 12:33

   En ole ekspertti minäkään mutta voin vain kuvitella islantilaisten fisusafkojen olevan vähintään yhtä tuoretta tavaraa kuin Norjassa. Veikkaan että mikä tahansa kalaruoka suoraan merestä tuodusta kalasta tehtynä on herkullista 🙂 Ihmeen vähän täällä muuten kalaa syödään ja se on kaupassa ihan järkyttävän kallista. Luulin saavani kalaa täällä päivittäin, mutta kyllä Suomeen tuotua norjanlohta on ihan ikävä.

 • Reply Sofia / Liikkeellä maanantai, 24 marraskuun, 2014 at 15:44

  Hyvältä näyttää ja onpa kauniin oloinen putinki! 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 24 marraskuun, 2014 at 16:08

   Kyllä 🙂 Vitsi olisimpa tajunnut ottaa muuten ulkoa päinkin kuvan! Hauska punainen kivirakennus keskellä kaupunkia. Pitääkin tehdä asiaan muutos ja käydä ottamassa. 🙂

 • Reply journeydiary maanantai, 24 marraskuun, 2014 at 16:46

  Ai että, näyttää niin hyvältä!

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, 15 joulukuun, 2014 at 08:20

  Olen jotenkin ihan varma, että kommentoin tätä postausta jossain muodossa Japanista käsin, mutta voin muistaa väärinkin x). Mutta kommentoidaan sitten nyt, että herkulliselta näyttää ja kuulostaa :)! Mahtavaa, että pääsit maistamaan kunnollista sushia ja vielä sitä tempuraakin :P!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 15 joulukuun, 2014 at 18:22

   Kommentoit facebookissa muistaakseni kiireisenä 😀 Todellakin kannatti maistaa tempuraa, se oli niin herkullista että koitin etsiä jo reseptejä sitä varten !

   • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, 15 joulukuun, 2014 at 20:56

    No niin se taisikin olla :). Tempuraakin on todella monia erilaisia, joten kannattaa ensi Japanin reissulla maistella niitä ihan urakalla :D. Taidanpa jossain postauksessa mainita sanasen suosikkipikaruokaketjustani, joka painottuu tempuraan ;).

  Leave a Reply