Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Pätevät unet Hilton Reykjavík Nordicassa

tiistai, 11 marraskuun, 2014

HiltonNordicabyMaaritJohanna (24)HiltonNordicabyMaaritJohanna (22)Tylsä ketjuhotelli vai laadukkuuden symboli? Hilton voi olla molempia. Mulle se edustaa laatua ja helppoa luksusta johon voi luottaa. Sehän on periaatteessa ketjujen pointti. Tietä mitä voi jo odottaa ja saa mitä odottaa. Voiko 22-vuotta vanha (nuori) edes harrastaa tällaisia mielipiteitä? Mun kaksvitonen kämppis ei ole koskaan ollut hotellissa yötä. Missään hotellissa. Ja mie kehtaan vielä kirjoittaa arvosteluja. 😀 Hahaa! Saavuimme Markun kanssa viimeiseksi viikonlopuksemme Reykjavíkiin pienellä vuokra-autolla. Kyydissä oli myös kaksi kämppistäni makuupusseineen. Heillä ei ollut mitään hajua missä he seuraavan yön tulisivat nukkumaan. Olisi toki seikkailu löytää majapaikka! Me kurvattiin Hilton Nordican parkkipaikalle ja lähdettiin omalle seikkailulle ovista sisään. Parkkipaikasta ei maksettu mitään. Tytöt ei voineet uskoa miten saatettiin tuhlata melkein 200€ yhteen yöhön hotellissa. Me taas ei voitu uskoa miten he eivät olleet varanneet mitään ja meinasivatko edes saada majapaikkaa mistään. Seikkailunsa ja hupinsa toki jokaisella omansa! 🙂

HiltonNordicabyMaaritJohanna (2)Sisäänkirjautuminen sujui nopeasti ja saatiin avaimet huoneeseemme 214. Palvelu oli juuri sopivan kohteliasta ja ystävällistä, hissien tai huoneen suunnan olisi voinut vielä avainkorttien ojentamisen jälkeen osoittaa, sillä haahuilimme kapsäkkeinemme aulassa hetken ennen hissien löytymistä. No ei ne kaukana olleet. Toisesta kerroksesta löytyi meidän huone ja fitness center. Sen olemassa olo oli hyvä tietää, joskaan emme ehtineet edes piipahtaa ihmettelemässä paikan päällä.

HiltonNordicabyMaaritJohanna (26)HiltonNordicabyMaaritJohanna (40)HiltonNordicabyMaaritJohanna (27)Queen bed-huoneemme oli meidän koti seuraavan vuorokauden ajan. Markku nimesi eteisessä olevan tilan murjotusnurkaksi heti sisälle astuessaan. Minusta se oli paikka pukeutumiselle, mutta miten vain. Murjotusnurkka siitä tuli ja murjotusnurkkana siitä puhuttiin! 😀 Sain onneksi otettua kuvat siististä sängystä ennen toisen hyppäämistä lakanoille pötköttämään. Parasta hotellilomassa tietenki, heti pitää mennä lakanoita rypistämään ku toinen haluais ottaa hyviä kuvia! No onneksi ei tarvinu kauaa ootella.

Markun pötkötellessä löysin kylppäristä kylpyammeen. Ihanaa. Hiltonin tunnusmerkkiset Peter Thomas Roth-tuotteet olivat paikallaan. En voi vastustaa minikokoisia saippuapulloja. PTR-merkin hoitoaine ei ole pitkille hiuksille se paras vaihtoehto, mutta tuo oranssi kirpeä sitruksinen sekä miehille ja naisille sopiva suihkusaippua on ehdottomasti yksi suosikeistani. Koskaan en ole vielä löytänyt hotellista hygieniatuotteiden sarjaa, joka olisi sopinut minulle kaikkien tuotteiden osalta hyvin. Yksittäisiä helmiä löytyy, mutta varsinkin huistuotteet ovat yleensä vähän toislaatuisia. Mutta se niistä!

HiltonNordicabyMaaritJohanna (28)HiltonNordicabyMaaritJohanna (29)HiltonNordicabyMaaritJohanna (39)Meilläpä oli vedenkeitinkin ja pistin teetä ja kahvia tulemaan. Olen nähnyt enemmänkin vaihtoehtoja, mutta onneksi löytyi myös minulle kelpaavaa teelaatua. Tosi hassua, että oli pahvimukit. Niihin olis ollut myös kannet. Siis en kai mie keitä huoneessa kahvia ja juo sitä take-away mukista siellä? Jos ottaisin kahvin mukaan, tilaisin sen alakerrasta. Ja mitä jos mulla haluttaa teetä tai kahvia useamman kerran, pesenkö mie ne pahvimukit? Ehkä olisin satsannut oikeisiin posliinimukeihin. En oikein ymmärtänyt noiden pahvien ideaa. Mutta vedenkeitin on aina ihana olla olemassa. Mulla kuluu teetä nimittäin helposti kymmenen kuppia päivässä.

HiltonNordicabyMaaritJohanna (30)HiltonNordicabyMaaritJohanna (34)Kupin kanssa sai levähtää ja tuijotella ikkunasta. Meillä näkyi siellä Mount Esja ja Grand Hotel Reykjavik. Ei pahat näkymät toisesta kerroksesta. Ei ollut paha tuijotella huonettakaan. Telkkaria meillä tulee harvemmin katsottua hotellissa, en taida muistaa yhtään sellaista kertaa jolloin niin olisi tapahtunut. Puiset yksityiskohdat miellyttivät meidän kummankin silmää. Ei mikään ole nimittäin tylsempää kuin sairaalaa muistuttava valkoinen huone. Toki lakanat saa ja periaatteessa pitääkin olla valkoiset ja puhtaat, mutta muuten sisustuksessa oli onnistuttu käyttämään muita materiaaleja ihan mukavalla tavalla. Huone oli perus-Hilton. Ei oikeastaan millään tavalla yllättävän tai odottamattoman ihana, vaan juuri sellainen mistä olimme maksaneetkin. Paitsi että lattialla oli tahra. Sellainen näkyvä, ihan kuin olisi hammastahnaa. Kehtasin ladata tuon kuvan myös Tripadvisorin arvosteluni yhteyteen.

HiltonNordicabyMaaritJohanna (32)HiltonNordicabyMaaritJohanna (35)Lähdimme iltaretkelle keskustaan. Sinne oli hotellilta pitkä matka! Tarjolla olisi ollut ilmainen shuttlebus-kuljetus puolen tunnin välein mutta skipattiin, sillä olimmehan juuri ajaneet melkein kuusi tuntia Akureyrista. Pieni kävely oli vain paikallaan. Suoraa tietä pääsimme Laugavegurille ja etsimään ruokapaikkaa ja hyvää kahvia. Takaisin tullessa emme olleet enää yhtä iloisia. Keli oli paljon kylmempi, vettä alkoi satamaan ja se 25 minuuttia kävelyä mateli samalla kun paleltiin. Suosittelen siis kokeilemaan ilmaista kyytiä ainakin toiseen suuntaan, se voi Reykjavikin arvaamattomilla säillä olla kultaakin kalliimpi etu. Lämmittelimme hetken huoneessa ja olin jälleen vedenkeittimestä onnellinen.

HiltonNordicabyMaaritJohanna (53)HiltonNordicabyMaaritJohanna (49)Hiukan persoonaa oli saatu aikaan alakerran baariin ja oleskeluaulaan. Juututtiin myöhällä tutkimaan hauskoja karttoja, (Rakastetaan karttoja, meidän kämpän seinillä ei muuta olekaan kuin sellaisia eripuolelta maailmaa) ja valtavaa viinihyllyä. Baarissa olisi varmaan saanut ihan mitä vain. Tiskillä oli lista kilpailuja voittaneista cocktaileista, joten minun oli pakko maistaa. Karpaloinen Harpa oli erikoinen mutta ihan loistava. Hintakaan ei hirvittänyt. Markku meni viskilinjalla. Istuttiin mukavan muhkeille tuoleille rauhalliseen paikkaan. Wifi ei toiminut, ja pyörittelin melko paljon silmiäni tämän takia. Niin ettei yleisissä tiloissa saa yhteyttä. Ei iPadilla, ei minun eikä Markun puhelimilla. Ok. Luin sitten mukanani tuomaa Mondo-lehteä. Harkitsimme toisia cocktaileita, mutta oli jo sen verran myöhä että hiivimme vain hauskoja portaita pitkin omaan kerrokseemme.

HiltonNordicabyMaaritJohanna (54)HiltonNordicabyMaaritJohanna (50)HiltonNordicabyMaaritJohanna (48)HiltonNordicabyMaaritJohanna (47)HiltonNordicabyMaaritJohanna (43)HiltonNordicabyMaaritJohanna (44)HiltonNordicabyMaaritJohanna (51)HiltonNordicabyMaaritJohanna (52)Heräsimme hyvissä ajoin aamupalalle. Pelkkä huone olisi maksanut 137€, mutta aamupalan kanssa hintaa tuli 171€. Oli pakko. Mun mielestä ei ole mitään järkeä edes yöpyä huippuhotlassa jos ei ota samalla huippuaamiaista. Tultiin hyvään aikaan, ei ollut vielä ryysistä ja palveluun kuului pöytiin tarjoiltu kahvi, tee ja appelsiinimehu. Se tuli ennen kuin ehdin edes laukkuani laittaa pöydälle merkiksi. Jes! Joka pöydällä oli valikoima teetä, mutta ei mitenkään erityisen paljon valinnan varaa.

Mutta se buffet, oi mahoton. Täytin ensin lautaseni leivällä ja leivän päällysillä. Hain skyriä ja lisää mehua. Siirryin hedelmiin ja lämpimään puoleen ja lopuksi vedin croissantteja ja muffinsseja. Ei ollut kuuteen tuntiin nälkä sen jälkeen. Harmittavan huonoja kuvia sai aamiaiselta kun otin vain kännykän mukaan ja oli niin paljon porukkaa ympärillä ettei kehdannut kuvata pöytiä joita kaikki oli sorkkimassa. Mutta ah. Kovin usein ei käy niin että mie syön Markkua enemmän. Mutta niin kävi ja sain santsailtua samalla kun toinen selaili nettiautoa. Ihanaa että sai skyriä. Olisi saanut myös islantilaista D-vitamiini Lýsiä. Jotain kamalan makuista kalanmaksaöljyä. Viikinkien terveyslääkettä kuulemma. En ottanut, mutta hauska idea pitää sitäkin esillä, jotain paikallisia elementtejä on aina hyvä huomata. Suomessa Hiltonissa tarjoillaan esimerkiksi karjalanpiirakoita ja graavilohta.

HiltonNordicabyMaaritJohanna (1)HiltonNordicabyMaaritJohanna (9)HiltonNordicabyMaaritJohanna (11)HiltonNordicabyMaaritJohanna (13)HiltonNordicabyMaaritJohanna (14)HiltonNordicabyMaaritJohanna (15)Karattiin kymmenen maissa Golden Circlelle ja tsekattiin itsemme ulos. Auto oli paikallaan ja maha vielä täynnä. Ei tullut vau-efektiä, mutta jäi oikein hyvä fiilis.

Plussat: Tosi hyvät yöunet. Ihan luksussänky ja mahtis lakanat.

Hiltonin aamiainen on käsite. Mie santsasin kolmesti.

Jopa toisesta kerroksesta oli kunnon näköalat vuorille. Mieletöntä.

Niin viihtyisä aulabaari ettei edes tehnyt mieli lähteä muualle tutkimaan vaihtoehtoja.

HiltonNordicabyMaaritJohanna (41)Miinukset: Wifi ei toiminut alakerran lobby-alueella eikä baarissa.

Keskustaan liian pitkä matka.

Meiltä meni hirvittävän kauan selvittää miten suihku toimii. Tosi ovelat blondilukot.

Se tahra.

Minibaaria ei ollut. Jääkaappi löytyi huoneesta, mutta se oli tyhjä. Mainitsin asiasta myös arvostellessani hotellia Tripadvisoriin ja sain vastaukseksi heidän tehneen respaan sen verran hyvän valikoiman omaavan pikkuisen ”kioskin”, joten asiakkaat voisivat asioida siellä. Minusta tämä oli pieni miinus, tykkään minibaareista! Olenko old-fashioned? Ai niin, oli oikein hauska lista huonepalvelulle, mutta palvelumaksu oli sen verran korkea ettei edes harkittu.

HiltonNordicabyMaaritJohanna (31)

Hilton Reykjavík Nordica, Sudurlandsbraut 2, Reykjavik, Iceland 108

Mielenkiintoista luettavaa? Seuraa blogia facebookissa.

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Kthetraveller tiistai, 11 marraskuun, 2014 at 16:07

  Kiitos, on tätä postausta odotettu 🙂 ei ihan vau-efektiä saanut tämä Hilton, perusjutulta vaikutti. Ja tuo hinta, auts mutta Islanti on Islanti (?). Itse olen tyhjien minibaarien ystävä, saa itse täyteltyy jääkaappiin mitä ja mihin hintaan haluaa 😉

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 11 marraskuun, 2014 at 16:25

   Samaa mieltä. Mielettömät fiilikset jäi puuttumaan, ja tilalle tuli sellainen perustyytyväisyys. 😀 Kuten ihan aluksi mainitsin: tietää mitä odottaa, ja saa mitä odottaa. 🙂 Reykjavikissa olisi ollut myös hotelleja yli viidelläsadalla eurolla yö. Josko niistä olisi löytynyt sitä efektiä 😀 Mie luulen, että halvemman hintaluokan maissa ketjulta saa paljon parempaa laatua ja enemmän elämyksiä samalla hinnalla. Hilton vaikutti olevan luksushotellien halvin, eli ei varmastikaan parhaasta päästä. Minkäs sille voi että täällä kaikki maksaa. 😀 Ens kerralla on kokeiltava sitä Helsingin Strandia. 🙂
   No joo, minibaarissa on yleensä parille jogurttipurkillekin tilaa. Ilman aamiaista, se ylimääräinen tila jääkaapissa on silloin oikein kätevä.

 • Reply Jenni / Globe Called Home tiistai, 11 marraskuun, 2014 at 19:35

  Vaikuttaa tosi hyvältä! Mä opiskelijana säästin aina majoituksessa, mutta nykyään olen tottunut siihen, että hotelliyöstä nyt vaan maksetaan toista sataa tai joissain kaupungeissa kolmatta sataa taalaa/euroa.

  Noita pahvimukeja on käytännössä USAssa aina, jos huoneesta saa kahvia/teetä, ja kyllä mun käsittääkseni pointti nimenomaan on, että sen voi sitten ottaa mukaan. Välillä ollaan otettukin, eli keitetty aamuvalmistelujen lomassa kahvia/teetä, ja sitten puoliksi juotu kuppi mukaan autoon. Tää tietty tekee enemmän järkeä paikoissa, joissa ei ole aamiaista, mihin sarjaan myös moni Hilton täällä päin kuuluu. 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 11 marraskuun, 2014 at 20:42

   Oli kieltämättä oikein mukava paikka 🙂 Kyllä sitä itsekin aina koittaa säästellä silloin kun sitä lompakon täytettä ei liikaa ole. Oli kuitenkin ihan mukava valita yksi laadukkaampi majoitus yhdeksän päivän ajalle. Ainakin tämän ajanjakson jälkeen Suomenkin hotellihinnat tuntuu kohtuullisilta vaikka varaisikin tasokkaampaa. 😀

   Hyvä tietää jos joskus sinne Amerikkaan päin eksytään! En aavistanutkaan että siellä olisi myös aamupalattomia Hiltoneita. Siinä mielessä pahvimukit olis kyllä käteviä. Mutta kuitenkin ne on tarkoitettu vain kertakäyttöön niin olisin sitten halunnut useamman pahvimukin :p

   • Reply Anton keskiviikko, 10 elokuun, 2016 at 04:33

    Hiltonilla saa ihan oikeatkin mukit olitpa missä päin maailmaa tahansa. Soitto respaan, ja homma hoituu. Hilton Hotels & Resorts kuuluu ns. ”full-service” hotelli-segmenttiin. Hiltonin asiakkaat osaavaat pyytää mitä eriskummallisempia asioita ja palveluita huoneisiinsa ja hotellin henkilökunta tekee kaikkensa asiakkaiden tarpeiden täyttämiseksi. Tämä sillä, että me suomalaiset olemme kovin arkoja pyytämään ns. ”erityiskohtelua”. Olipa ilo kuulla, että Islannissakin on Hilton! Ja tuo aulabaari vaikutti kuvissa todella mukavalta.

    • Reply Maarit Johanna lauantai, 13 elokuun, 2016 at 21:17

     Hyvä tietää näin jälkikäteen 🙂 Kiitos infosta!

 • Reply journeydiary tiistai, 11 marraskuun, 2014 at 19:57

  Kyllä joskus saa olla niin mukavuudenhalunen et laittaa satasia kunnon hotelliin (: ehkä mäkin vielä joku kaunis päivä pääsen yöpymään hiltonissa =D

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 11 marraskuun, 2014 at 20:43

   Hyvä! Tottakai saa olla. Varsinkin jos on kyseessä vain yhden yön miniloma 🙂 Eiköhän sitä ketjun hotelliin pääse halvemmallakin niin ei kuluta pankkitilin saldoa ihan kamalasti ^^

 • Reply ananas2go tiistai, 11 marraskuun, 2014 at 20:07

  Hiltonia olen tainnut tähän mennessä kokeilla vain Lontoossa, se kun sijaitsi käytännössä lähtöportilla. Luettuani juttusi harmittaa, etten varannut lisämaksullista aamiaista.

  No, onpahan kokemus odottamassa sitten joskus…

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 11 marraskuun, 2014 at 20:45

   Kiinnostavaa! Ovatpa yllättävän paljon lentokentille levittäytyneet nämä Hiltonit. Kyllä se aamiainen on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 11 marraskuun, 2014 at 20:22

  Tavallaan ketjuhotelleissa tietää, mitä saa, mutta toisaalta yllätys on sitäkin kovempi, jos kaikki ei mene niin kuin pitää :P. Kaikkia ketjuhotelleitahan on eri tasoisia, joten kokemukset voivat vaihdella laidasta laitaan. Minulla on henkilökohtainen kokemus vain yhdestä Hiltonista, mutta käsitykseni mukaan tämä vaikuttaa melko perus-Hiltonilta. Eli ei mitään tajunnanräjäyttävää, mutta kuitenkin tarpeeksi hyvä :). Yleistilat näyttävät kyllä kivoilta ja aamiainen runsaalta :). Mutta kunhan on sentään sitä suihkusaippuaa ;).

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 11 marraskuun, 2014 at 20:48

   Aivan, olen niin samaa mieltä sinun kanssa. Toisaalta olisi hauska tutkia lisääkin näitä ketjuja, mutta toisaalta sitten etsiytyä persoonallisiin pikkuhotelleihin joista ei voi etukäteen todellakaan tietää.
   Mulla on kokemusta tätä ennen vain Helsingin ja Amsterdamin lentokenttähotelleista, ja voin vain sanoa että Helsingille viisi tähteä ja Damille ehkä kolme. Eroja siis todellakin on ja samalla niitä erilaisia kokemuksia kuten sanoit.
   Aula oli tosiaan todella mukava, näki että siihen oli panostettu paljon.
   Suihkusaippuaa on edelleen jäljellä, pakko säästellä kun se tuoksuu niin hyvälle! 😀

   • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 11 marraskuun, 2014 at 21:13

    Tuohan on matkustamisen sisimmäinen pulma… miten kaikkialle ehtii ;)? En aio jatkossakaan orjallisesti mennä vain Hiltoneihin, mutta vähintäänkin vilkaisen, millaiset mahdollisuudet ne tarjoavat määränpäässäni :). Pisteiden keräämisen kannalta on hyvä keskittää yöpymiset, mutta kokemusten laajuuden kannalta se ei ole välttämättä fiksuinta.

    Tuon Helsingin lentokenttähotellin haluan kokeilla itsekin joskus :). Ja pitäisi vissiin ottaa siihen tuliaisarvosteluun kasa suihkusaippuaa ja muita tuotteita Hiltonista x).

    • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 11 marraskuun, 2014 at 21:14

     *tuliaisarvontaan… ei mihinkään hemmetin arvosteluun :P.

    • Reply Maarit Johanna tiistai, 11 marraskuun, 2014 at 21:45

     Kyllä miekin tunnustan jo että olen tutkinut Perthin ja Amsterdamin Hiltonit jo vain todetakseni niiden olevan joko aivan liian kaukana sieltä missä haluamme aikaa viettää tai aivan liikaa budjetin ulkopuolella.
     Hyviä pointteja, silti mie ehkä kerään vielä mielummin welcome rewardseja ku HHonors pisteitä että voi muissakin hotelleissa yöpyä.
     Kannatan ideaa saippua-arvonnasta! 😀

  Leave a Reply