Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Mitä matkabloggaajalla meikkilaukussa?

sunnuntai, 9 marraskuun, 2014

L’Occitane, Lumene, L’Oreal, luomu… Näillä merkeillä täyttyy minun meikkipussi.

Kiitos haasteesta Lena! Tässä astutaan ihan tuntemattomille poluille, sillä en normaalisti pahemmin ajattele minkälaisia tuotteita sinne meikkipussiin joutuu.

Olen melkein aina luokitellut ihoni todella hyväksi. Kasvoissani on vähän epätasaisuuksia ja epäpuhtauksia, joten olen melko harvoin valikoiva millekään kasvorasvoille tai kosteusvoiteille. Syksyllä talvea kohden ihoni kuivuu, joten ensimmäisiä kelejä varten on viimeistään saatava jotain ylimääräistä naamaansa. Reissuilta hamstrailen aina paikallisia ja mieluiten luonnollisia merkkejä ja meikkipussin sisältöni koostuukin erittäin sekavasta seurakunnasta luottomerkkieni tuotteita, minikokoisia näytepurkkeja, äitin tekemiä luonnonvalmisteita ja ulkomaiden tuliaisia.

maaritin meikkipussi (3)L’Occitanen löysin Bangkokissa 2010. Hotellimme hygieniatuotteet tulivat merkiltä ja rakastuin. Säästin jokaisen minipullon ja käytin niitä erittäin säästeliäästi. Varsovassa 2012 löysin ensimmäistä kertaa merkin liikkeen ja kulutin sinne melkein koko matkakassani. Myöhemmin samana vuonna huomasin, että myös Helsingissä on liikkeet. Nykyisin vaikka en tarvitsisi edes mitään, tiedän mihin suuntaan ihan aina Helsingissä ensimmäisenä. Vartalotuotteista Verbena (rautayrtti)-sarja on suosikkini, mutta meikkipussin sisälle pääsee lähinnä Angelica (väinönputki)- ja Shea (karite)-tuotteita. Aikaisemmin melkein kaikista kasvotuotteistakin sai matkakokoisia versioita, mutta nyt on tyydyttävä suurempiin. Fakta on se, että suosin melkein mitä tahansa merkkiä, jos tuotteita saa matkakokoisina. Minipurkit ei ole ehkä luontoystävällisimpiä vaihtoehtoja, mutta reissulla älyttömän käteviä! Islannissa mukana on Creme Radieuse Hydration Cream Angelica, joka on ehdoton lempparini koko meikkilaukun sisällöstä. Mulla on sitä varmaan kohta kymmenes purkki menossa. Lisäksi 25% Ultra Rich Face Cream Shea Butter, Verbena huulikiilto, ja Verveine Eau de Toilette.

Lumene on luotettava suomalainen, ja ne varsinaiset meikit on mulla kyseistä merkkiä. Huulipuna Raspberry Miracle Shine 103, Ripsari Blueberry Wild Volume Rich Black, Valokynä Touch of Radiance with Arctic Cloudberry.

maaritin meikkipussi (5)

Lisäksi tämä oikeasti hintsusti hilloilta tuoksuva yövoide 🙂

L’Orealiin turvauduin kun ei tullut Islantiin mukaan yhtään luomiväriä. Ostin apteekista lähinnä edellistä luomiväriäni muistuttavan tuotteen Smoky E4. Olen valehtelematta käyttänyt sitä ehkä kaksi kertaa. Olen surkean huono ja hirvittävän laiska meikkaamaan. Oma naama kelpaa jos siinä on hitunen puuteria ja ripsiväriä. Puuterina käytän tällä hetkellä Rimmelin Stay Matte 001 Transparentia. Pitäski ostaa taas uus.

Mini Longchamp toimittamassa meikkilaukun virkaa.

Nuo loput randomit on Aphrodite Olive Oil Day Cream w/ Aloe Vera & Honey, jonka ostin Santorinilta. Hyväksi havaittu minikoko ja kulkee oikesti uimakassissa. Avenen Hydrance Optimale kasvovoide on ilmaisnäyte apteekista ja siinä on suojakerroin 20. En uskonut tarvitsevani sitä Islannissa, mutta syyskuun aurinkoiset kelit yllättivät. Markun kanssa en käytä tuota, sillä se kuulemma haisee oksennukselle. (? :D) Omaan nenään se ei haise mitenkään erityiselle, joten voin yksin ollessani sitä käyttää. Ihan hyvä kokeilla näytteitä ensin, ettei tule tehtyä virheostosta ja isoa, kallista mutta haisevaa rasvapurkkia. Äitiltä sain matkaan itsetehtyä pihkavoidetta. Siinä mulla luonnon omaa ”bepanthenia” sydänkoristeisessa purkissa 🙂

maaritin meikkipussi (2)Enemmän tai vähemmän kaikki nämä kulkevat mukanani pitkillä ja lyhyillä reissuilla. Selvää on ettei patikkaretkillä meikata ja mukaan lähtee vain pienin rasva. Kuumassa ilman alassa meikkaan harvemmin kuin kylmemmässä sillä silloin tuntuu, että kasvot hehkuu kauniisti ilman mitään apukeinojakin.

Haastan blogit Marika – World ja Journey Diary vastaamaan haasteeseen!

Ohjeet löytyvät Tämä Matka-blogista.

Mielenkiintoista luettavaa? Seuraa blogia facebookissa.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply marikaw sunnuntai, 9 marraskuun, 2014 at 17:48

  Ounou, kiitos haasteesta. 😀 Haaste vastaanotettu ja yritetään saada huomenna tehtyä.

  Mulla aika sama juttu, oon superlaiska meikkaaja ja aika harvoin mietin näitä juttuja. Nyt on vähän mietittävä!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 9 marraskuun, 2014 at 19:18

   Sitähän varten haasteet onki hyviä :p Mukavaa jos lähet matkaan 🙂

   • Reply marikaw maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 17:45

    Haasteeseen vastattu!

 • Reply journeydiary sunnuntai, 9 marraskuun, 2014 at 18:30

  Kiitos haasteesta, ihan kiva kirjotella välillä vähän erilaisesta aiheesta 🙂 Tää on ihan selkeesti Samin heiniä!;D

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 9 marraskuun, 2014 at 19:18

   Joo just siksi mietinki että te voisitte tulla matkaan, niin sais näkökulmaa sekä mieheltä että naiselta :p

 • Reply Anna Koskela sunnuntai, 9 marraskuun, 2014 at 18:46

  Onko tuo L’Occitane oikeasti niin hyvä? Ainakin niillä on tosi kivat myymälät.

  Kaikki kehuu sitä, mutta itse en ole vielä kokeillut….Täytyy otta nuo tärpit muistiin ja kokeilla jollain lentokentällä niitä 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 9 marraskuun, 2014 at 19:20

   Mulle se on ainakin sopinut. Ja pidän luonnollisista tuoksuista, enkä mistään kauheista esansseista. Mulla olis haaveena päästä sinne Provenceen ihan katsomaan miten niitä tuotteita tehdään 🙂 Lentokentillä on yleensä hyviä tarjouksia joo ja viimeksi löysin Teneriffalta alle puolella hinnalla just lempparituotteeni. 🙂

 • Reply lena / london and beyond maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 09:06

  jes, kiva kun suostuit haasteeseen! Aika samanlaisilla linjolla itsekin menen.. olen nimittain L’Occitanen ystava myos! Suomessa minulla on ko merkilta muutama vartalovoide, tosi hyvaa tavaraa on. Tykkaan. Lumenekin on joskus ollut kaytossa, eika siina ole valittamista.

  Mun aidilla on kans tuo pieni Longchamp meikkilaukkuna, haluaisin itse myos tuollaisen pienen johon voi laittaa meikit tms tavarat helposti ja sujauttaa isompaan laukkuun. Voipi olla etta lentokentalta ensi viikolla tarttuu mukan… 😀

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 10:26

   No kiitos haasteesta sulle! Onhan näitä hauska tehdä 🙂 L’Occitane on ehdoton lemppari. Mulla on varmaan kolmea erilaista vartalovoidettaki, puhumattakaan shampoista ja hoitoaineista :p
   Tuo Longchamp on ihana. Ostin sen viime vuonna itselle synttärilahjaksi enkä ole kyllä katunut. Juuri sopivan kokoinen ^^

  Leave a Reply