Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Reykjavík, you silly!

lauantai, 11 lokakuun, 2014

IMG_1012IMG_0856Eilen skippasin luontokurssin tunnit ja hurautin akureyriläisen Ingan kimppakyydillä Reykjavikiin. Olin jo tehnyt laskelmia miten kamalasti rahaa menee Reykjavikiin lähteissä kun bussimatkoihinkin menee 7000kr (n. 50€) suunta. Vihaan bussissa matkustamista vielä yli kaiken, sillä tulen heti huonovointiseksi. Lentäminen on pienempi paha, sillä pahaa oloa joutuu kestämään siinä huomattavasti vähemmän aikaa. Kuulin kuitenkin tällä viikolla ilouutisen. Islannissa on oma kimppakyyti-sivusto samferda.net. Mietin kahdesti uskallanko jonkun random Gunnarin kyytiin lähteä viideksi tunniksi, mutta onneksi keskiviikkona myös kuskini Inga pisti sivulle oman ilmoituksensa. Maksoin hänelle 3000kr bensarahoja ja sain kahden muun kyytiläisen kanssa oikein rentouttavan kyydin pääkaupunkiin tilavan Land Cruiserin takapenkillä. Matkassa meni noin viisi tuntia ja pääsin alle puolen kilometrin päähän hotellilta. Mahtavaa palvelua!

IMG_0926Ehdin kirjoittautua pieneen hotelli Metropolitaniin Ránargatalla ja hengähtää hetken, ennenkuin lähdin ystävääni bussiasemalle vastaan. Hotellilla tajusin, että olen ollut puhelimitse häneen yhteydessä viimeksi keväällä ja olen kesällä ostanut uuden puhelimen. Hienoa, ei edes numeroa mistä saada kiinni! Onneksi joku oli niin fiksu, että osti kentältä islantilaisen liittymän (tyyppi on täällä viikon!!) ja soitti mulle siitä. Yks huoli vähemmän. Hengailin turistikaupoissa ja kuuden maissa treffattiin viimeinkin Harpalla. Melko onnekasta saada kaveri vieraaksi kun Reykjavikissa oli pilvetön taivas ja aurinko vastassa. Ihan mieletöntä! Koko kaupunki tuntui ihan hassulta verrattuna siihen mitä yhden yön reissullani näin kuukausi sitten.

IMG_1008Vieras ei vain voinut lopettaa ihmettelyä miten uskomatonta on olla Islannissa ja miten Reykjavik on kuin Tromssa. No joo, olen ehkä hiukan samaa mieltä! Talot on kuin joulusaduista vaikkei jouluvalojakaan vielä ole. Siis puisia omakotitaloja keskellä keskustaa. Mieki haluan! Löysin myös hotellin missä yövyin saapuessani Islantiin ja se olikin yllättävän keskeisellä paikalla. Hotdogeja eli paikallisittain pylsaa myytiin joka kadun kulmassa ja voi miten meille tuli nälkä. Tai mulla kyllä jo oli, sillä automatkalle en kovin paljon evästä ottanut. Osuimme Prikið-ravintolan hollille ja tunnistin sen. Instagramissa kyseisestä paikasta on useita otoksia. Se on samalla sekä Reykjavikin että Islannin vanhin rafla, joten olimme kiinnostuneita. Vieraan mielestä hinnatkin olivat kohtuulliset, siispä astelimme sisään hyvin pubimaiseen syöttölään.IMG_0854 Paneroitu kala sitruunalla, salaatilla, ranskalaisilla, majoneesilla ja valkoviinillä oli herkullista. Annokset olivat esteettisiä ja kuvasimme kilpaa. Oli onnellista istua siellä ja katsoa kun ilta pimeni äkkiä ja hyvin pukeutuneet paikalliset riensivät baareihin puvuissaan ja minihameissaan. Villapaita taitaa olla arkivaate. Viikonlopun rientojen tullessa täällä todellakin pukeudutaan kuin oltaisiin etelässä ja villavaatteet heitetään nurkkaan. Oli noin +10’c, mutta tuuli oli voimakas. Palelin pihalla lapasissani ja paikalliset viiletti oikeasti vähillä vaatteilla. Ensimmäistä naista minimekossa ja ohuessa bleiserissä katsoin erikoisesti, mutta kun niitä tuli myöhemmin vastaan enemmänkin olin vain hämmentynyt tästä oudosta maasta! Meillä on Suomessakin kylmä mutta sentään ulkona puetaan lämmintä päälle. 😀

IMG_0866Hyvän illallisen jälkeen ehdimme vielä Eymundssonin Kaffi & Te-kerrokseen iltateelle ja kaakaolle. Kaikki hauskan näköiset kahvilat olivat jo kiinni joten se oli ainoa vaihtoehto. Barista luuli minua Danske Bankin luottokorttini takia tanskalaiseksi ja oli erittäin yllättynyt että niinkin pohjoisessa kuin Suomessa käytetään jotain tanskalaista. Ihmeellistä. Tee teki väsyneeksi ja tyytyväiseksi ja lähdimme tekemään lähempää tuttavuutta hotellihuoneen kanssa. Kyllä vain osas väsyttää. Maanantaina kotiin ja sitä ennen pitäis vielä kiertää koko tämä erikoisin ja hassuin näkemäni pääkaupunki, joka ei näytä edes kaupungilta nähtävyyksineen ja Kultainen kierros vesiputouksineen. Kouluhommiakin olisi muka ensi viikoksi. Saa nähdä voittaako blogi, esseet vai nukunko vain vähän vähemmän 😉

IMG_0909

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply floridian lauantai, 11 lokakuun, 2014 at 23:18

  Moi! Haluaisin niin paljon käydä Islannissa! Olen lentänyt maan yli kymmeniä kertoja, ja aina ajatellut että jonain päivänä tuonne on pakko päästä. Ehkä ensi vuonna! Ei vaan viitsisi keskitalvella mennä, kun siellä on silloin varmaan aika pimeää?

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 13 lokakuun, 2014 at 18:45

   Keskellä talvea on varmasti pimeintä. Syksyn aikaa suosittelen, ei ole niin paljon turisteja ja ainakin tänä vuonna on kelit suosineet kuulemma kesäaikaakin enemmän! Voin vain kuvitella miten huvittaisi laskeutua Islantiin jos on jo niin monesti lentänyt yli ^^

 • Reply Lena / london and beyond sunnuntai, 12 lokakuun, 2014 at 11:47

  Oi mua alkaisi tuo Islanti kiehtoa. Syksyllä varsinkin, ehkä ensi syksyllä olisi aikaa ja rahaa. 😀

  Mitä muuten kustantaa ulkona syöminen Reykjavikissa, ihan uteliaisuuttani? Näyttää tosi herkulliselta 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 13 lokakuun, 2014 at 18:47

   Syksyllä ehdottomasti. Tämän jälkeen en kesää harkitsisikaan. Kuulemma aivan tukossa turisteja. Nyt on ihan off-season ja kyllä katukuvasta turistit silti löytää. Melkoisen samanlaiset hinnat ravintoloissa kuin Suomessa. Kala ja lammas on samantyyppisellä hinnoittelulla kuin vaikka poronliha Helsingissä. Kallista siis vaikka periaatteessa ”paikallista” 🙂

 • Reply Lotta Watia | Unagidon sunnuntai, 12 lokakuun, 2014 at 12:20

  Kivalta näyttää Reykyavik ja herkulta nuo ateriat!

  Mutta mikä on islantilainen joulupukki?

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 13 lokakuun, 2014 at 18:47

   Reykjavik oli ihana. Idyllinen pikkukaupunki! Ja niimpä, tuosta huijarista pitää kyllä lähteä ottamaan selevää! 😀

 • Reply ottoizakaya sunnuntai, 12 lokakuun, 2014 at 12:40

  Oon kuullut, että Reykyavikin nightlife on todella poshia ja kosmopoliittia, samaa henkeä kun tyyliin Köpiksessä. Sikspä ei yllättänyt hyvin ja pienesti pukeutuneet kansalaiset. 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 13 lokakuun, 2014 at 18:48

   Eikös siitä ole tehty jopa ihan oma elokuva? Pelkästään kaupungin yöelämästä. Pitää joskus ottaa selvää. Kyllä olen kuullut että näin on. Ja mitä kylmempi ilma, sitä hurjemmat bileet 😀

 • Reply Marimente maanantai, 13 lokakuun, 2014 at 17:52

  Voi että näitä sun Islanti-tarinoita – yhä enemmän ja enemmän haluan joku päivä käymään siellä! Koitan tässä kuroa kiinni blogipostauksia joita oon missannu reissussa ollessa ja inspiraatio alkaa jälleen kytemään suuntaan jos toiseenkin 😉 Noista minimekoista, en ole ikinä tajunnut miten välillä Suomessakin lähetään kylmillä keleillä vähällä vaatteella yöelämään. Mulla on pahimmilla pakkasilla ollu nätisti toppahousut jotka oon kuorinu villapaitoineen ja pörrösukkineen pois baariin päästessä. Tai sit en oo ees mennyt jos on ollut kovin kylmä! 🙂

  Ja ihana tuo islantilaisen Joulupukin postilaatikko 😀

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 13 lokakuun, 2014 at 23:07

   Mullaki alkaa aina inspiraatiot kytemään kun lukee tarpeeksi mielenkiintoisia postauksia. Ja olen toki itsekin seikkaillut muutaman kerran pakkasessa baariin sukkahousuissa ja toiste en kiitos kokeile. Toppahousut jalkaan ja sisällä narikkaan. Ei ole kiva flunssaa saada ennenkuin on ehtinyt edes sisälle!
   Ja sanoppa muuta, mutta Rovaniemellä on onneksi oikealle joulupukille vielä isompi ja hienompi ^^

  Leave a Reply