Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Neljä viikonloppua Reykjavíkissa ja lukiolaisten pikatreffit

keskiviikko, 8 lokakuun, 2014

Tänne on melkoista hulinaa tiedossa. Talon tytöillä on vuorotellen vieraita ja kohta minäkin pitkän hypetyksen jälkeen saan omani paikalle! Markun piti tulla Islantiin 10. lokakuuta ja olla 16 päivää. Suunnitelmat ei aina voi toteutua, mutta onneksi Finnairilta oli ostettu muutoskelvollinen lippu ja viidelläkympillä lennot vaihdettiin saapuvaksi Keflavikiin 17. lokakuuta viikon mittaiseksi ajaksi. Hotellin ehdin kuitenkin varata Reykjavíkista ja siinä ei tietenkään ollut rahat takaisin-mahdollisuutta. Hmph. Kaikki kääntyi kuitenkin loistokkaasti, sillä vaihtarikaverini Rovaniemi-ajoilta on tulossa Pietarista minua moikkaamaan tulevaksi viikonlopuksi, eikä minulla näin siis valu rahat varatusta hotellista hukkaan!

Tarkoitus olisi nähdä Reykjavikistä enemmän kuin tämä aukio, jonne näkymät oli CenterHotel Plazan ikkunasta.

Reissuleissiäni Kanadassa kohtasi suuri suru, ja hän kiitää ensi viikolla Suomeen. Takaisin hän matkaa Islannin kautta ja olen hänen lyhyestä vierailustaan onnellinen <3 Venäjän vahvistuksen ja reissuleissini kanssa vuokraamme auton Golden Circleä, eli sitä kaikista tavanomaisinta Islannin kierrosta varten ja meinaamme olla päivän ajan kunnon turisteja. Tuleva viikonloppu ei suinkaan jää ainoaksi reissuksi Reykjavíkiin, vaan perjantaina 17. päivä menen Markkua vastaan. Seuraavana viikonloppuna saattelen takaisin lentokentälle ja jo marraskuun puolelle livahtavana viikonloppuna Harpa-keskuksessa ollaankin porukalla töissä Arctic Circle-konferenssissa. Pääkaupungissa ennen vaihtoa aikaa viettäneet talon tytöt ovat sitä mieltä, että Reykjavík on tylsä ja päivässä nähty. Minussa se ainakin herätti mielenkiinnon saapuessani yhden yön pysähdykselle keskustaan elokuun viimeisenä. Tarkoitus on viettää nyt NELJÄ seuraavaa viikonloppua siellä. Vinkkejä ja linkkejä saa laittaa, niitä kiitollisena ja mielenkiinnolla otan vastaan 🙂

Välimatkaan ei varmaan ehdi kyllästyä. Maisemat on sen verran silimiä hivelevät!

Sananen vielä tämän päivän aktiviteeteista. Oli erittäin mielenkiintoista käydä ”pika-treffeillä” Akureyrin lukiolaisten kanssa! Opettajamme oli hoitanut vaihtariporukkaa kasaan ja lähdimme yhdessä tutustumaan paikalliseen lukioon ja opiskelijoihin. Olen oikeasti nyt kateellinen tuosta lukiosta. Ensinnäkin kasvitieteellinen puutarha ympäröi koulun ja upea vanhanaikainen kartano, jota olen luullut museoksi, onkin osa koulua ja täynnä luokkahuoneita. Kyllä näitten kelepaa.

Niin. Ja vertaat tätä nyt sitten vaikka Sodankylän lukioon. 😀

Mulla ei ole vielä edes mitään hajua mistä bussit Reykjavíkiin lähtee Akureyristä ja onko kaupungissa ajo vaikeampaa kuin meillä täällä landella. Lähtis ottamaan selevää, pysykää tutkalla…

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply journeydiary keskiviikko, 8 lokakuun, 2014 at 19:35

  Tulee heti sellanen islantiinnytheti -fiilis kun näitä sun päivityksiä lukee! noi maisematkin..!

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 8 lokakuun, 2014 at 23:24

   Maisemat ansaitsee superlatiiveja! 😀 Kiitos kommentista, eikös matkablogin tarkoituskin ole kuulumisten lomassa vähän herättää matkakuumetta 😉

 • Reply Katja keskiviikko, 8 lokakuun, 2014 at 20:33

  Odotan sun Reykjavik kuulumisia yhtä innoilla kuin nyt yleensäkin kaikkia kuulumisia 😀
  Jänniä viikonloppuja tiedossa : )

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 8 lokakuun, 2014 at 23:25

   Jee! Niitä on kyllä tulossa 🙂 Toivottavasti saa tarpeeksi mielenkiintoista juttua aikaiseksi ^^ Tai no, miksipä ei sais. 😀

 • Reply sandra torstai, 9 lokakuun, 2014 at 06:01

  Sulla on taas paljon kivaa tiedossa. Jään innolla seurailemaan!

 • Reply maripui torstai, 9 lokakuun, 2014 at 09:38

  OO kauheesti kaikkea kivaa tiedossa!

  .. Ja mitkä maisemat! En kestä tätä omaa kaukokaipuuta!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 9 lokakuun, 2014 at 11:23

   Tervetuloa seurailemaan! :)) toivottavasti saat pian siihen helpotusta ^^

 • Reply lena / lnd and beyond torstai, 9 lokakuun, 2014 at 10:03

  Onneksi kaikki jarjestyi parhain pain! Ja onneksi saitte Markun lipunkin vaihdettua, kai sita pitaisi itsekin joskus suosia noita muutoskelpoisia lippuja eika vaan niita halvempia 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 9 lokakuun, 2014 at 11:24

   No sano muuta. 🙂 Tuo oli ensimmäinen kerta ku ikinä kokeiltiin ostaa muutoskelpoisia! Onneksi otettiin, muuten olis vararikko kohdannut.

 • Reply C torstai, 9 lokakuun, 2014 at 12:39

  Hii, kaikkea jännää sulla siis luvassa! Mielenkiinnolla odotellaan kertomuksia Reyjavikin valloituksesta. 🙂 Käykää ainakin siellä kuuluisalla hodarikiskalla, niin ja sitten niissä ihanissa jätskibaareissa. En oo ikinä syönyt niin isoa pehmistä – saati niin hyvänmakuista kuin Reykjavikissa. Sinne yhteen torniin pääsee myös ylös ilmaiseksi katselemaan maisemia (sieltä olis huikeeta katsella Uutena vuotena ilotulituksia, näkee joka puolelle!). Kiva, kun ei koskaan muista minkään paikan nimiä, mutta siellä ne kuitenkin on… 😀

  • Reply Maarit Johanna torstai, 9 lokakuun, 2014 at 15:19

   Hodarikiskat ja jätskibaarit on Akureyrissä tulleet jo tutuksi, joten ihan varmasti vien vieraani herkuttelemaan 🙂 Näköalapaikkoja etsiskelen myös aina joten kiitos vinkistä! Koitan löytää kyseisen tornin. Mietin vielä otanko tietokonetta matkaan Reykjavikiin vai tuleeko postauksia vasta ensi viikolla lisää. Saa nähdä, huomenna vasta lähdetään ^^

   • Reply C torstai, 9 lokakuun, 2014 at 20:09

    Piti nyt kaivaa tuon tornin nimi, kun jäi itseänikin kaivelemaan. Vesitorni Perlan se siis oli, mitä tarkoitin, siellä pääsee ylhäällä kiertämään näköalatasanteella kokonaan ympäri. Sisällä on rafla ja suihkulähde ja kaikkea muutakin. 😀

    • Reply Maarit Johanna torstai, 9 lokakuun, 2014 at 21:28

     Löysin sen äsken itsekin googlettamalla ”viewpoints in Reykjavik” ja tuli heti 😀 Kiitos anyhow, tuonne on kyllä tehtävä visiitti!

 • Reply Arja / Haavematkoja perjantai, 10 lokakuun, 2014 at 13:55

  Reykjavikissa menisin heti takaisin Nautholsvikin geotermaaliselle rannalle, josta itsekin aikanaan jotakin kirjoittelin! Siellä on varmasti vielä paljon siistimpää kun ulkona on kunnolla kylmä 🙂 Meinaatko mennä bussilla kehätietä vai keskiylängön läpi?

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 10 lokakuun, 2014 at 19:21

   Kuulostaapa tosi huisilta! Pitääpä tsekata sun postaus ja tutkia vähän googlesta missä tuo on. Saavuin Reykjavikiin tunti sitten kimppakyydillä 🙂 Keskiylängön tiet on melkein kaikki suljettu kun laavaa on jo niin suurella alueella.

  Leave a Reply