Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Talviko tulossa?

sunnuntai, lokakuu 5, 2014

”If you do not like the weather in Iceland, just wait for five minutes.”

Ihan niinkuin suomalaisetkin, myös islantilaiset tykkäävät puhua säästä. Tällä hetkellä täällä paistaa aurinko siniseltä taivaalta, niinkuin koko viime kuun. Lunta ja talvimyrskyjä on luvattu aina ”huomiselle” ja säätiedotuksen mukaan saattaa taivas jotain tiputtaakin jos tarpeeksi odottelee. Mie kyllä toivon että se jokin on sitten kans lunta eikä tuhkaa. Eilen uutispalveluissa povattiin Akureyriin kolmeksi päiväksi lunta ja miinusasteita. No, minusta tämä tuntuu lähinnä Islannin inkkarikesältä.

Samat maisemat, kuukausi eroa. Tästä huomaa miten paljon sitä kuvaillaan vuoria koulumatkalla.

Häikäsee ja villapaitaki hiostaa. Se lumi tulee todennäköisesti silloin kun sitä ihan vähiten odottelee, niinkuin kaikki muutkin asiat täällä. Nyt on ohjelmassa Akureyri Backpackersin brunssin testaus tyttöjen kesken, kokemuksista myöhemmin blogissa. Ihan loistosunnuntaita joka iikalle ja syksyisiä kelejä!

Päivän íslenska: Veturinn er að koma – Talvi on tulossa.

Kyllä se tulee, vaikkei eilisaamun lenkkimaisemat antaneetkaan vielä asiasta viitteitä. 🙂

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Katja sunnuntai, lokakuu 5, 2014 at 14:54

  Sää taitaa olla se perinteinen puheenaihe kaikissa maissa, joissa sääolot on vaihtelevia 😀 Täällä on nyt ollut tällaista tasaisen pilvistä ja suht. lämmiintä eikä haittaa yhtään en oo jotenkaan vielä valmis talveen.

  Hauska muuten nähdä tuosta kuvasta kuinka se luonto kuitenkin muuttuu. Vuorelle on selvästi tullu lunta ja lehdet ei ole enää niin vihreät. Saa nähdä milloin sinne tulee se lumi 😉

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, lokakuu 5, 2014 at 16:45

   Mie muistanki sinun puhuneen ettet ole kovin talvi-ihmisiä. Täälläkin on ihan yllättävän lämmin. Ollaan ihmetelty miten Islanti voi olla tällainen, täällähän piti olla kylmää ja sateista enemmän tai vähemmän aina 😀
   Totta puhut tuosta kuvasta. Minua vaan ällistyttää miten se raja näkyy missä lumi pysyy ja missä on edelleen vasta syksy. 🙂

 • Reply Sofia / Liikkeellä tiistai, lokakuu 7, 2014 at 14:05

  Tykkään ihan todella tästä sun ’päivän islenskasta’, huippu idea! 🙂 Odotan kyllä jo talvea kovasti, uudet kujeet 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, lokakuu 7, 2014 at 17:23

   Jee kiitos! Sitä ei ihan jokaisessa postauksessa ole ihan siitäkin syystä, etten ole vielä oppinut niin paljon. Kovasti kuitenkin yritetään 😀 Talvi, joo, täällä pohjoisessa se on kuulemma paras ^^

 • Reply ottoizakaya tiistai, lokakuu 7, 2014 at 17:09

  Musta näyttää vielä ihan kesäiseltä!! 🙂

  Hei se mua kiinnosti btw, kun kerta talvesta on kyse, että mimmoiset laskettelu mahdollisuudet Islannissa on? Islanti on ihan kärjessä tulevan talven mahd. matkakohteista!! Sytyn jotenkin joka kerta enemmän ja enemmän kun tsekkaan sun päivityksiä. 😉

  • Reply Maarit Johanna tiistai, lokakuu 7, 2014 at 17:26

   Sepäs se onkin hauskaa kun ympäröivät vuoret on talvisen valkoiset vaikka kaupungissa on vielä aivan tavallinen syksy. Kontrasti on tosi outo suomalaiselle! Meillä ainakin Akureyrissä on ihan 5min ajomatkan päässä juurikin kuvassa esiintyvällä vuorella laskettelurinne. Muutamalla vaihtarilla on laskukamppeet matkassa joten luulisin että ovat ottaneet mahdollisuuksista selvän. Vuoria ja rinteitä kyllä siis löytyy! En tiedä tarkalleen kuinka paljon ja missä, mutta voishan sellaisestakin postausta yrittää kyhätä kunhan tuota lunta tulee vähän lisää 🙂 kiitos kommentista, ihan samat fiilarit sun kirjoituksista!

 • Reply Jenni / Globe Called Home keskiviikko, lokakuu 8, 2014 at 08:55

  Mä olen jo melkein (en ihan, melkein) tottunut siihen, että Coloradossa lämpötilat vaihtelee ihan miten sattuu – melkein 20 astetta päivän ja yön välillä on normaalia, sama ero voi olla eilisen ja tämän päivän päivälämpötiloissa – ja katselin juuri Helsingin säätä, että miten siellä voi olla joka ikinen päivä ihan samanlaista! No okei, sade sentään tuo vaihtelua säätiedotukseen, mutta että tasainen +10 koko viikon…

  Tämä ei tainnut oikeastaan liittyä ollenkaan sun postaukseen, mutta tulipa vaan tuosta alun lainauksesta mieleen.

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, lokakuu 8, 2014 at 14:01

   No kyllähän tämä juurikin liittyy! Samoilla fiiliksillä mennään täällä. Kyllähän sitä melkein vois tottua siihen että säätiedotus on sama ku aamulla aukaisee ikkunan ja katsoo ulos. Ja sekin saattaa muuttua ihan hyvin viidessä minuutissa. Kyllä Sodankylässä oli helppoa kun pystyi viikoksi eteenpäin suunnittelemaan ulkoilujaan kun ennusteet piti melkein poikkeuksetta paikkansa 😀

  Leave a Reply