Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Kotini, Pohjois-Islanti

torstai, 2 lokakuun, 2014

Meillä myrskyää. En oikein tiedä onko täällä nyt syksy vai talvi, vai jonkinlainen teini-ikä niiden kahden välillä. Vuorten huiput ja rinteet saivat lumipeitteen viime viikonloppuna, mutta kaupungissa on vielä puissa lehdet ja kaunis ruska. Meidän keltainen koti sopii ihanasti pihlajien ja koivupuiden taakse piiloon ja kotiovelta vesiliukumäelle on 80m kävelymatkaa.islantiinsta2 Kuukausi eloa Islannissa takana. Silti tähän maisemaan ei totu. Koulumatkat ovat silkkaa seikkailua ja vuorinäkymät taltioituvat kännykän muistikortille. Tähän mennessä Islannista olen ottanut yli 2700 kuvaa vain puhelimellani ja valehtelematta suurin osa niistäkin on vain ihanasta Akureyristä. Mikroseikkailut, joita ainakin Destination Unknown-blogin pitäjä Satu harrastaa, ovat saaneet täällä ihan uuden ulottuvuuden. Salille lähtökin voi olla seikkailu. Matkaa on kilometrin verran, mutta se ei koskaan ole nopeasti kuljettavissa, sillä vuonolle on aina poikettava. Samalla morjenstetaan vesilintuja ja ihaillaan huvipursia.islantiinsta3 Liikkumisesta nauttii ihan eritavalla kuin Suomessa. Kuljen pää kenossa ja ihailen vuoria, merta, ja hymyileviä vastaantulijoita vaikka olisin vain menossa sinne salille, postiin tai ruokakauppaan.

islantiinsta1Akureyrin Yliopistolla pyöritään jokainen arkipäivä. Yleensä paikka on hiljainen, mutta ei ollenkaan huonolla tavalla. Näkymät luokkahuoneista ei vois olla paremmat, kelpaa tavailla uutta kieltä! Íslandsklukkan valvoo opiskelijoiden tietä yliopiston edustalla kallion päällä. Pienempien opiskelijoiden ehdoton lempparipiilopaikka.

Näistä paateista mulla on varmaan sata kuvaa. Niin kuvauksellista matskua ihmiselle, joka on ikänsä asunut vain joen rannassa!

Kaiken hyvän lisäksi ihmeelliset luonnon nähtävyydet ovat muutaman tunnin ajomatkan sisällä kotoa. Kaikkia aarteita ei ole edes vielä löydetty. Eikä varmaan tarvikkaan. Tänne pitää muutenkin tulla joskus takaisin…

Vartin ajomatka Akureyrista ja heti tällaista.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdaytä. Tarkoituksena on koota blogeihin matkailuaiheisia instagram-kuvia. Kurkata voi myös suomalaisten hostien blogit: Kaukokaipuu, Destination Unknown ja Wanderlust Expert.

Omat instagram-kuvani löytyvät nimimerkillä @magellant, ja blogia voi seurata myös facebookissa.

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply Kea / Deep Red Blues torstai, 2 lokakuun, 2014 at 11:35

  Mulle tulee sun innostuksesta ihan mieleen omat ajat Alaskassa. Sielläkin elämä on yhtä mikroseikkailua. Ikinä ei tiedä onko kauppareissullakin karhu parkkipaikan puussa tai lumivuohi tienposkessa.

  Kerropa mulle onko noi pihapiirin puut kaikki ihan luonnostaan tuolla, vai onko ne istutettu? Mä kun jotenkin luulin mun aikaa sitten tehdyn Islannin matkan perusteella ettei siellä puita juurikaan ole…

  • Reply Maarit Johanna torstai, 2 lokakuun, 2014 at 13:40

   Voi Alaskaan haluaisin myös seikkailemaan. Mikroseikkailu on tosi hyvä termi täällä liikkumiselle koska joka päivä myös löytää jotain uutta. Kuulostaa tosi extremeltä kohdata karhu parkkipaikalla 😀
   Musta tuntuu, että city-puut on enempi tai vähempi istutettuja. Heti kun lähtee taajaman ulkopuolelle niin puita ei vain ole. Alimmassa kuvassa maisema on vangittu sen ainoan puun takaa mikä sattui parkkipaikan liepeillä olemaan. 🙂

 • Reply satuvw torstai, 2 lokakuun, 2014 at 11:43

  Täällä Norjassa on vielä neljänkin vuoden jälkeen melkein samanlaiset fiilikset, eihän näihin maisemiin voi kyllästyä! Ja nuo Islannin maisematkin pitää vielä itse kokea, kuten olen tainnut muutamaan kertaan mainita… 🙂 Melkein harmittaa että en ole enää opiskelija, vaihtovuodet/lukukaudet kun ovat niin kätevä tapa tutustua uuteen maahan oikein kunnolla. Oletko muuten vaihdossa koko vuoden vai yhden lukukauden? Olin itse aikoinaan vaihdossa Norjan Bergenissä kevään, rakastuin paikkaan ja nyt sitten asumme täällä. Eli ei sitä koskaan tiedä miten sitä vielä käy…. 😉

  • Reply Maarit Johanna torstai, 2 lokakuun, 2014 at 13:43

   Kesäisen Tromssan reissun jälkeen olen pyöritellyt Norjaan muuttoa mielessä tulevaisuutta ajatellen ja puolitosissaan tutkinut työpaikkoja Finnmarkista. Saa nähdä, veri vetäisi vuorten syliin. Sieki lähdit, ehkä vielä miekin 🙂
   Opiskelijana on kyllä helppoa! Olin niin 100% varma vielä viime vuonna etten taatusti ole lähdössä mihinkään vaihtoon ennen valmistumista, mutta miten olisinkaan katunut ja katkeroitunut jos en olisi lähtenyt. Jouluksi tulen jo kotiin 🙂

 • Reply Laura/My post-University life torstai, 2 lokakuun, 2014 at 12:14

  Oih, en kyllä yhtään ihmettele jos kävelet pää kenossa noita maisemia ihastellen 😀 Todella upean näköistä, Islannissa olisi kyllä kiva päästä käymään, siellä olisi varmasti paljon nähtävää ja koettavaa!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 2 lokakuun, 2014 at 13:44

   Täällä on! Ja maisema vielä muuttuu jatkuvasti. Varsinkin nyt on ihan mieletöntä seurata miten ensilumi sataa ensin vuorille ja vähitellen se sulaa ja sataa uudelleen. Saari on tosi pieni, mutta näkemistä ja tekemistä löytyy varmasti kuukausiksi. En voi kuin suositella :))

 • Reply Anna / Tämä matka-blogi torstai, 2 lokakuun, 2014 at 12:43

  Yhtään en ihmettele Islannin lumoa.
  Luen kaikki kirjoituksesi ja ihailen kuvia, vaikka en aina jaksakaan kommentoida.

 • Reply Rimma torstai, 2 lokakuun, 2014 at 13:53

  Upeata! Kerrassaan huikean näköistä. Mä niin haluan Islantiin. Eikä se edes olis kaukana.

  • Reply Maarit Johanna torstai, 2 lokakuun, 2014 at 14:00

   Kiitosta. Ja niimpä, yhtä kaukana ku eteläinen Eurooppa! Sun pitää sitten ehdottomasti tulla 🙂

 • Reply Tiina, Kinttupolulla torstai, 2 lokakuun, 2014 at 13:58

  Upea asuinpaikka sulla 🙂 Vuoret on kyllä niin ihania ja kun on luonto lähellä, niin elämä hymyilee 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 2 lokakuun, 2014 at 14:01

   Meillä ei Lapissa ole vuoria ollenkaan. Käsivartta en siihen lähinaapurustoon ihan laske. Täällä on ihmisen helppo olla tyytyväinen 🙂

 • Reply noora torstai, 2 lokakuun, 2014 at 15:30

  Vautsi, on kyllä tosi upeen näköstä! Muutenkin mielenkiinnolla seuraan seikkailuasi ja kasvattelen samalla omaa Islanti-kuumetta 😀

  • Reply Maarit Johanna torstai, 2 lokakuun, 2014 at 15:56

   Kiitos kommentista Noora, hauska kuulla! Tänne kyllä kasvaa kuume, ihan paikan päälläkin vielä ihmettelee miten voinkaan olla täällä 🙂

 • Reply Katja torstai, 2 lokakuun, 2014 at 15:31

  Oi Islanti <3
  Mua kyllä niin harmittaa kun ei ole mahdollisuutta käydä moikkaamassa sua siellä 😀 Nuo maisemat vaan kerrasta toiseen lumoaa.
  Se sun lähettämä korttikin pääsi jo muutes koristamaan kämppää keittiöön sopii ihan täydellisesti valkoiseen seinään : )

  • Reply Maarit Johanna torstai, 2 lokakuun, 2014 at 15:57

   Se on kyllä harmi! Ja seki että oon niin vähän aikaa vain ja suunnitelmia on ehditty jo lyödä lukkoon teidänkin päässä. Kyllähän tänne joutaa myöhemminkin onneksi! Voin lähettää vaikka kymmenen korttia lisää niin saat niistä kollaasin seinään 😉

 • Reply lena torstai, 2 lokakuun, 2014 at 16:15

  Mikä tuo vesiliukumäki on? 😀

  hauska lukea tätä postausta, samantyyppisen tosiaan itsekin juuri julkaisin. Arkijutut on tosi kivoja. Nuo islantilaiset omakotitalot on ihanaa katseltavaa 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 2 lokakuun, 2014 at 16:42

   Meillä on tien toisella puolella Akureyrin geoterminen uimala 😀 Mun ikkunasta on suorat näkymät tuohon liukumäelle. Matkaakin on tosiaan alle satametriä etuovelle 🙂
   Siinäpä se arki meneeki rullaillessa kodin, uimahallin ja koulun väliä, ei mitään erikoista mutta silti niin ihanaa.

 • Reply Hanna torstai, 2 lokakuun, 2014 at 17:46

  Pohjois-Islanti ei kyllä näytä hassummalta asuinpaikalta 🙂

 • Reply Laura torstai, 2 lokakuun, 2014 at 23:59

  Islanti on upea, siitä ei pääse mihinkään. Roadtrip pitkin tuota taianomaista maata on vielä omassakin blogissa täysin käsittelemättä, mutta joskus sitten. Muistan, kun mun reissukaveri sanoi reissussa, että: ”Akureyri on uusi Reykjavik”. Tykättiin molemmat siitä kovasti, niinku koko Islannista. Nautihan siellä ja mikroseikkaile ahkerasti, pidä silmät auki niiden Islannissa kuuluisien trollien varalta 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 3 lokakuun, 2014 at 00:55

   Oi sun postauksia odotellessa! Voin olla melkolailla kyllä samaa mieltä sun reissukaverin kanssa Akureyrista. Olisi vielä mahtavaa asua hetki Reykjavikissa niin saisi kunnon tuntuman sinnekin. Rakastan tätä paikkaa. Ja hei, kiitos varoituksesta 😀

 • Reply Lotta Watia | Unagidon perjantai, 3 lokakuun, 2014 at 19:28

  Islannissa on pakko vielä päästä käymään. Nää sun Islantipostaukset on ihania! Kiva nojatuolimatkailla kotoa käsin. (-:

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 3 lokakuun, 2014 at 21:06

   Tää on kyllä ihan pakko kerran elämässä ainakin kokea 🙂 nojatuolimatkailukaan ei ole huono vaihtoehto, kiitos kehuista ^^

 • Reply Kaukokaipuun Nella lauantai, 4 lokakuun, 2014 at 18:17

  Voi huokaus mitä kuvia ja tunnelmia! Mikroseikkailut on hyvä juttu, niitä suositaan täälläkin. 🙂 Ja hei, kauan nyt olet siellä?

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 4 lokakuun, 2014 at 20:14

   Kiitos 🙂 Täällä seikkaillaan viikkoa vaille jouluun asti ^^

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 7 lokakuun, 2014 at 09:49

  Tavallaan voisi olla varmaan aivan mahtavaa elämää vaihtaa kotipaikkaansa (omasta tahdostaan) vaikka puolen vuoden tai vuoden välein, jolloin aina tuntuisi tuolta niin kuin sinusta nyt tuntuu :). Jokainen pienikin kävelyreitti voi muuttua seikkailuksi. Hieno postaus, josta välittyy upeita tunteita :)!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 7 lokakuun, 2014 at 17:27

   Tavallaan niin 🙂 Näihin postauksiin jotenkin yrittää välittää sitä kauneinta kuvaa Islannista. Vaikka samalla onkin jo koti-ikävä 🙂

   • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 7 lokakuun, 2014 at 19:11

    Mutta koti-ikävä on hyvä asia, koska se kertoo siitä, että kotona on jotain odottamassa 🙂

    • Reply Maarit Johanna tiistai, 7 lokakuun, 2014 at 23:33

     On se kyllä vain ja ainoastaan positiivista :))

  Leave a Reply