Yleinen

Menin lankaan huijauskilpailuun!

perjantai, 19 syyskuun, 2014

Ehkä muistattekin vielä hämmästyttävän tuurini? Ehkä myös 17. kohdan listan, jonka tein some-kilpailuihin osallistumisesta?

No, menin itse halpaan ja sorruin kohtaan numero neljä. Omassa listassani!! Siitä voin myös ainoastaan syyttää myös omaa listaani, sillä kehotin ihmisiä tutkimaan Rantapallon kilpailusivustoa ja osallistumaan sieltä löytyviin kilpailuihin. En epäillyt mitään, vaikka ”ensimmäiselle tuhannelle laivayhtiön seuraajalle palkinnoksi pääsy Baltic Princessille”. Ajattelin sen olevan aivan fine, kun se kerta oli listalle päässyt. Kommentoin, tägäsin, seurasin ja tykkäsin. Ei kuulunut mitään. Aloin epäillä.

Kyseinen instagram-tili paljastui silmissäni huijaukseksi ensimmäiset kuvatekstit luettuani: ”Olimme eilen Tallink Staarilla. Star on yhtä nopea laiva kun Tallink Superstar. Star on pieni laiva” sekä ”Tänään Turussa pilvinen päivä. Tekisi mukavaa lähteä M/S Baltic princesin mukaan Tukholmaan, mutta on muitakin hommia.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ööh, ei ehkä ihan ison laivayhtiön markkinointi-ihmisten kirjoittamaa tekstiä? Silti 370 ihmistä seuraa tiliä ja yli sata osallistui huijauskilpailuun, minä mukaan lukien. Rupesi hävettämään. Ihmettelin, miksei kukaan muu ole huomannut. Profiilissa on linkki laivayhtiön virallisille sivuille. Sivuilla on linkki instagramiin, joka ei todellakaan johda tähän kyseiseen profiiliin. Kävin tekemässä oikeaan profiiliin ilmoituksen, ja samalla pistin viestiä toisaalle, että ”kilpailu” poistettaisiin myös muualta internetistä. Huh huh. Pieni juttu, mutta silti! Monet ihmiset lankeaa näihin, vaikka pienellä tsekkauksella huijaus paljastuu.

On niitä rehellisiäkin kisoja vielä olemassa! Elävä esimerkki täällä moi, ja lähdössä Islannista paluun jälkeen Amsterdamiin voittomatkalle! Skál!

p.s Kilroylla on meneillään melko cool-kisa instassa! Tsekkidaut: #kilroyfrenzy

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Katja perjantai, 19 syyskuun, 2014 at 12:15

  Äääh tollaset on kyllä kurjia :S Mitä ihmiset saa siitä, että kehtaa edes väsätä tommosia. Ihan typerää touhua.

  • Reply Katja perjantai, 19 syyskuun, 2014 at 12:15

   Nii ja onnea vielä täälläkin Amsterdamin matkan voitosta!! 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 19 syyskuun, 2014 at 12:43

   En kyllä ymmärrä, eihän instagramista edes saa mitään fyrkkaa vaikka olisikin muutama tuhat seuraajaa. Ja ennemmin tai myöhemmin joku muu olisi hoksannut tuon saman. Kaikki kuvat oli pikselimössöä ja pöllitty suoraan laivayhtiön nettisivuilta. Ja ne kuva tekstit, huoh… -.-
   Ja onnitteluista takk fyrir!

  Leave a Reply