Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Mitä mahtuu kahteen viikkoon?

maanantai, 15 syyskuun, 2014

Aika kuluu. Yllättävän nopeasti itseasiassa!

Uusi kotikaupunkini ja yliopistoni on ottanut minut oikein lämpimästi vastaan ja kaksi viikkoa on kulunut oikeastaan aikamoisella vauhdilla. Jokaikinen päivä on ollut auringonpaistetta ja hyvin lämmintä. Yhtenä päivänä jouduin laittamaan salille mennessäni sadetakin päälle, mutta sade loppui juuri kun pääsin perille. Keskiviikkona katsoin säätiedotusta ja ei tämä minusta näytä kovin tyypilliseltä islantilaiselta syksyn säältä. Vai mitä te olette mieltä? Minua on siis todellakin säiden puolesta hemmoteltu. Kun kelitkin on olleet kohillaan, on joutanut juoksemaan vaikka missä ja kotonakin tekemään paljon.

Kämppä on siis kunnossa ja viihdyn mielettömän hyvin omassa huoneessani. Jos tekemisen puute yllättää, voi aina ottaa jonkun neuvon seinältä ja lähteä sitä seuraamaan. Yleensä lähen kahville. Ja otan kirjan messiin. Minulla on Laxness kesken.

Olen löytänyt oikoreitin ruokakaupasta kotiin. Helgamagrastraeti! Kuhan siis alkaa muistamaan mitkä näistä järjettömän pitkänimisistä teistä onkaan siinä kotitalon suunnilla, voi alkaa opettelemaan vähän enemmänkin reittejä.

Olen uinut ja saleillut yllättävän paljon, koska täällä urheilu ei ole missään muodoissa pakkopullaa.

927447_600361020074784_795667576_n.10661062_863954530282123_82394351_nKoulun kautta ollaan päästy laskemaan koskea!  Lisäksi porukalla tehty Mývatnin reissu on vielä tuoreessa muistissa. Sinne. Uudestaan. (Lisää postauksia kyseisistä jännittävyyksistä tulossa!)

rafting19

IMG_0211
IMG_9976Ja pikkuruiset heposet torstaina! Ei voi olla totta että mieki oon nyt sitte ratsastanu näissä postikorttimaisemissa ihan ite. Enkä edes tipahtanu selästä.

927165_376625269155808_1613189104_nLisäksi tänne saapui juuri toinenkin Suomi-tyttö! Ihan mahtavaa hölöttää välillä kotimaan kielellä toiselle tytölle. Mutta pakko myöntää, koulun takiahan tänne alunperin tultiin ja onhan tuolla Akureyrin yliopistolla ravattu jokainen päivä. Mulle oli merkittynä viisi kurssia, joista kaksi on intensiivisiä kolmen viikon paketteja joskus marraskuun lopulla ja muita on sitten maanantaista perjantaihin yhteensä niin, että olen koululla noin kaksi tuntia päivässä. Otin yhden täydentävän kurssin lisäksi kalenteriini ihan harrastuksen vuoksi, ja voi olla että menen vielä kokeilemaan italian alkeita. Enemmän minua kiinnostaisi intensiivinen islannin kielen kurssi, mutta meille oli saatavilla ainoastaan tämä alkeiskurssi, jota on neljä tuntia viikossa. Haluaisin ehdottomasti joulun aikaan edes ymmärtää mitä minulle kaupan kassalla sanotaan ja vastata ymmärrettävästi. Toki paikalliset on jo mielissään, kun huikkaa lähtiessään edes ”Takk fyrir” ja ”Bless bless”. Opiskelen siis islantia vieraana kielenä, ja islantilaista historiaa, geologiaa ja kulttuuria käsittelevä kurssi on myös meneillään. On mukava palata takaisin kouluarkeen ja alkaa täyttämään kalenteria tehtävillä.

10598645_499989140136970_1980137331_nSuunnitelmia uusista seikkailuista pyörii päässä myös jatkuvalla syötöllä. Haluaisin mennä tutkimaan Länsivuonoja, käydä enemmän kuin kerran Reykjavikissa, ajaa ykköstien ympäri Markun kanssa, kokea Iceland Airwaves festivaalit ja tehdä pikkuretkiä lähimaastoon bussilla ja vuokra-autolla. Pitänee kattoa mitä lompakko meinaa sanoa kaikista suunnitelmista. 🙂

Päivän íslenska: Góða nótt og dreymi þig vel! – Hyvää yötä ja kauniita unia!

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Katja maanantai, 15 syyskuun, 2014 at 18:34

  Kyllä vaan kahessa viikossakin ehtii tehdä ihan huimasti ja alan varmaan jo toistaa itseäni kun haluan taas ylistää maasta taivaaseen näitä kuvia ja toivottaa sulle sinne niin hyviä ja mahtavia päiviä 😀
  Sun seikkailua on ilo seurata, joten lisä postauksia odotelessa!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 15 syyskuun, 2014 at 21:24

   Jes! Kiitos, tulossa, kyllä vain! 😀

 • Reply ottoizakaya maanantai, 15 syyskuun, 2014 at 19:37

  Oi, ihan huikeita maisemia. Islanti, Färsaaret ja Grönlanti on ehottomasti top of my list in Europe. Islanti etenkin kun tsekkaan näitä kuvia. Toi gym view on aika huikee. 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 15 syyskuun, 2014 at 21:27

   Voi kuule, ihan samat mielenkiinnon kohteet! Oompa tutkinu Air Icelandin lentoja Färsaarille ja Nuukiin, Ilulissatiin ja Kulusukiin koska Reykjavikista pääsee suoraan, mutta Fäärille alkaen 600€ menopaluu ja Grönlantiin yli 900€… Eli vaikka mulla onkin täällä rahaa, nuo kohteet taitaa silti olla minun budjetin ulottumattomissa toistaiseksi. Mutta siihen asti voiki lähtiä vaikka salille fiilistelemään miten huikeassa paikassa sitä nyt asuu 😀

 • Reply Kthetraveller maanantai, 15 syyskuun, 2014 at 20:41

  Voi pyhät hyssykät mikä energiapesä nää oot. Mää joudun nostelemaan hattua sun tekemisille niin paljon että hattukyynärpää alkaa vaivaamaan pian 😉 Kyllä sulla on mahtavat kokemukset jo plakkarissa ja lisää pukkaa.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 15 syyskuun, 2014 at 21:45

   Jaa mie vai? 😀 Blogista vaan saa sellaisen kuvan :p Oikiastihan tämä elämä on aikalailla koneella istumista, silakkaesseitä, geotermisen energian presentaatioita, koulukirjojen lukua mutta nämä kaks viikkoa on kyllä ollu melkoisen mukavia kun sillon tällön kaikkea kivaa järjestetään 🙂 Kyllä mie koulujutuistaki ja laiskemmasta elämästäki meinaan vielä kirjoittaa. Kunhan saan nämä jännemmät pois alta 😉

 • Reply Teea / Curious Feet maanantai, 15 syyskuun, 2014 at 21:33

  Aaaah kun sulla on siellä ollut kaikenlaista hauskaa puuhaa! Kiinnitin Oton tavoin huomiota tohon kuntosalin näkymään – ei paha 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 15 syyskuun, 2014 at 21:48

   Siis kuntosali, se on täydellinen. Voisin muuttaa sinne asumaan 😀 Ja on ollut kyllä aikaa kaikenlaiselle tässä hetken aikaa, kohta varmaan enemmän kouluhommia 🙂

 • Reply lena / london and beyond tiistai, 16 syyskuun, 2014 at 10:44

  Kiva lukea näitä Islanti-juttuja, vihdoin alkaa helpottaa kiire ja on aikaa lukea ja kommentoidakin 🙂

  Huhhei, aika kuluu kyllä tosi nopeaan, komppaan sua ihan täysin. Varmaan meillä molemmilla tuo johtuu siitä, että on kaikkea uutta ja jännää ympärillä.

  Ja tykkäys sun italian kielen kurssille! Mä oon siinä pisteessä että jokin kurssi pitäisi ehkä ottaa… ymmärrän ihan ok (aiheesta riippuen) ja osaan jotain sanoakin, mutta tuo kurssi ehkä selventäisi päätä tuolla saralla. Tosin tämä kiinan opiskelu vie nyt voiton, myöhemmin sitten. Tsemppiä myös islannin kanssa, mun entinen kämppis on färsaarilta ja hän muutti Islantiin töihin hetkeksi. Oppi kuulemma aika hyvin, tosin färsaarten kieli muistuttaa kai paljon islantia. Onko ruotsista apua?

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 16 syyskuun, 2014 at 11:58

   Kiitos kommentista! Ihan varmasti on ollu sullakin kiire uuden opiskeluelämän aloittaessa. 🙂 tänään pitäisi tosiaan alkaa italian kurssi ja saa nähdä sekoittaako se päätä islannin kielen opiskelun kanssa. Ja on muuten yllättävän helppoa opiskella islantia ku on ruotsia ja norjaa taustalla! Muutamia sanoja on suoraan suomen kielestä. Esim käytiin eilen ravintolassa ja otin annoksen nimeltä Mr. Rock. Kuitissa luki Herra Rock. Muitakin hassuja yhtäläisiä sanoja löytyy. 😀 mutta mulle on ehkä helpoin oppia islantia kuin esimerkiksi meidän luokan slovakeilla. 🙂

 • Reply Marimente tiistai, 16 syyskuun, 2014 at 18:02

  Jee, vaikuttaa huipulta jo nämä sun ekat kaksi viikkoa Islannissa! 🙂 Ja kovasti suosittelisen italian kielen opiskelua, se on vaan niin ihana kieli, vaikka toki Islannissa varmaan on hydyllisempää opiskella paikallista kieltä 😉

  Mulla on aina ollut sellanen käsitys Islannista, että siellä olisi jokseenkin jatkuvasti kylmä, mutta nyt vesitit nämäkin harhaluulot!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 16 syyskuun, 2014 at 22:41

   Mie oon nyt vielä vähän kahden vaiheilla ottaa sitä italiaa mutta katotaas nyt, ehkäpä sitä vois jatkaa. On tullu turhan paljon muitakin kursseja kerättyä 🙂
   Samat käsitykset ollu täällä päässä! Mutta paikalliset on olleet ihan yhtä hämmentyneitä näin lämpimästä syksystä. En kyllä valita 😀

 • Reply marikaw tiistai, 16 syyskuun, 2014 at 21:13

  Ihanaa, että oot saanut nauttia hyvistä ilmoista! 🙂 Toivottavasti jatkuu.

  Mietin hetken Grönlannin reissua kun Islannissa oltiin, mutta aika ei riittänyt. Sinnekin on silti vielä mentävä.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 16 syyskuun, 2014 at 22:42

   Sanoppa muuta, tsekkasin kyllä säätiedotuksia ja ens viikonloppuna pitäis alkaa säiden puolesta jo ihan ”oikea syksy”. Nautitaan siis siihen asti ainakin! Toi Grönlanti kuumottelis niin paljon. Ehkä hyppään ens vuoden puolella Huippuvuorilla käymään jos se lieventäis arktisten saarien ikävää vähän ^^

 • Reply C keskiviikko, 17 syyskuun, 2014 at 12:38

  Aika kuluu nopeasti, kun on paljon kivaa ja kiinnostavaa menoa ja paikkaa. Onneksi sulla on vielä päiviä jäljellä. 🙂

  Yritän täällä väsätä kevättä varten Learning agreementia, mutta kurssit aiheuttavat hiukan päänvaivaa. Osaatko sanoa, onko kurssitarjonta todella sellainen kuin se listalla näyttää (englanninkieliset kurssit)? Eli onko esim. tuo nature-kurssi todella vain syksyllä (kuulostaa niin kivalta, musta se voitais pitää keväälläkin :D)? Entä mistä saisi tietää kielikursseista, kuten tuo sun italia tai jos jostain löytäisi ylimääräisiä islannin kielen kursseja? Kv-hepulta sain aika niukasti lisätietoa.

  Kyselkää muuten, jos siellä lähistöllä olisi vielä joku réttir eli sheep round-up (tai sitten hevosten, niitäkin ajetaan nyt syksyllä). Harmittaa, kun itseltä jäi väliin – olisi varmasti hauska kokemus! 🙂

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 17 syyskuun, 2014 at 20:19

   Onneksi on vielä useampiakin päiviä 🙂
   Mun on kyllä sanottava että netistä löytyvä kurssitarjonta pätee 90% todennäköisyydellä. Ainakin meidän tapauksessa. Vain yksi kurssi otettiin pois tarjolta, koska siihen ei saatukaan englannin kielistä opetusta. Muistaakseni luontokurssia ei ollut samanlaisena keväälle, mutta jotain samantyyppistä oli ja vissiin vielä laajempi 8op kokonaisuus. Kielikursseja ei koulu tarjoa enempää, mutta paikallinen opisto (jonka kautta myös se italia on) tarjoaa myös kursseja aloittelijoille ja edistyneille.
   Meiltä kävi pari koulukaveria yhdessä réttirissä samana päivänä kun oltiin raftingissa! Mahtoi olla mielenkiintoista 🙂 Keväällä niitä ei todennäköisesti ole.

  Leave a Reply