Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Mývatn – Roadtrip highlights

tiistai, 9 syyskuun, 2014

IMG_0095Mikä eeppinen lauantai meillä oli viime viikolla! En tiedä koska olen kokenut jotain noin upeaa kuin eilen. Kaikki me Gula Villanin tytöt ja yksi vaihtaripoika ahtauduimme kahteen pieneen autoon ja lähdimme tutkimaan sadan kilometrin päässä olevaa Myvatn-järven ympäristöä. Sanotaan, että sieltä löytyy koko Islanti pienoiskoossa Krafla-tulivuoren valvovan silmän alta. Mývatn tarkoittaa ötökkäjärveä, ja teimmekin tuttavuutta pienten kärpästen kanssa. Niitä tuli kirjaimellisesti ovista ja ikkunoista ja meni suuhun, silmiin ja nenään. Suosittelen varautumaan esimerkiksi huivilla. Olimme 14h reissussa ja ehdimme nähdä todella todella monta upeaa ja mielenkiintoista paikkaa. Teidättekö sen tunteen kun toisena päivänä vain heräät ja hengailet verkkareissa ja toisena saat aikaan niin paljon. Lauantaina oli se jälkimmäinen ja siinä ohella otin neljäsataa kuvaa. Väsyneinä takaisin tullessa kävimme läpi mitä kaikkea oikein olimme ehtineet kokea ja selasimme samalla autossa kuvia taakse päin, olimme totaalisesti unohtaneet mielettömän vesiputouksen jonne matkasimme ihan ensimmäiseksi! Melkeimpä siis liikaa yhdelle päivälle. Kohteita oli useita, joten teen retkestä ainakin kaksi eri postausta nopealla tahdilla. Siksi tietenkin etten ehdin unohtaa mitään muuta tärkeää. 🙂

GODAFOSS

”Unohtumaton” vesiputous, jonka monista Islanti-postikorteista löytää. Hyvin helposti saavutettavissa autolla. Takapenkillä istuneelle reissaajalle oli ilmeisesti unohdettu kertoa mihin ensimmäisenä oltiin matkalla, sillä näkymä on ensikertalaiselle leuat loksauttava. Ei minun tarvi tämän jälkeen nähdä Niagaraa kovinkaan välttämättä. Matkalaiset saavat mennä niin lähelle putouksia kun uskaltavat ja kielekkeillä tuli kiikuttua ja kuvailtua. Toiset mitä hurjempia poseerauksia tehden. Olen onnellinen, että olen menossa lokakuussa Myvatn-kierrokselle uudelleen. Voin nauttia maisemista ehkä ilman kameraa ja selfie-kuvien tulvaa. Antaa kuvien puhua puolestaan!

IMG_0066
IMG_0099
IMG_0082
IMG_0113
DCIM\111GOPRO
GOPR1999

 

NAMASKARÐ – DEVIL’S KITCHEN

Siis hyi elämä. Jos hajuaistisi on sinulle kallis, tai vähintään yhtä herkkä kuin minulla, suosittelen pitämään tiukasti nenästä kiinni tai suojautumaan vaikka paksulla huivilla. Tämä paholaisen keittiö nimittäin puskee rikkipitoista kaasua maan syvyyksistä mitä erikoisimmissa muodoissa ja tokihan se kaasu haisee. Mädöille kananmunille nimittäin. Toisille on helpompaa hengittää ja hajun jopa kestää. Itse yritin ottaa pari hengenvetoa ilman että pidin nenästä kiinni ja kokeilu päättyi kovaan yökkäilemiseen. Ihanaa.

IMG_0245
IMG_0251
IMG_0275Geologisesti alue on todella mielenkiintoinen ja informatiivisia tauluja löytyy jokaisesta kohteesta, myös täältä ja myös geologiasta sen kummemmin tietämättömille. Maisema on niin utopistinen, että luulisi olevan elokuvan lavasteissa. Tämä ”savupiippu” päästeli sellaisia ääniä jotka voisi hyvin kuvitella studiossa tehdyiksi.

IMG_0254
IMG_0269
IMG_0264

 

JARÐBÖÐIN VIÐ MÝVATN – MÝVATN NATURE BATHS

Päätimme reissumme iltakuuden aikoihin jo etukäteen suunniteltuun kohteeseen. Kaikki olivat hikisiä päivän ohjelmasta ja sen verran väsynyttä oli myös, että pulahdus lämpimään geotermiseen kylpylään oli todellakin hyvä lopetus päivälle. Parkkipaikka oli täynnä autoja, mutta altaissa oli todella väljää. Jos halusi ihan olla yksikseen, oma soppi löytyi ihan varmasti, laavareunojen taakse voi vaikka piiloutua. Yleensä uidessa en pidä pelkästä oleilusta lämpimissä altaissa vaan haluan uida matkaa, mutta kaksi tuntia meni yllättävän nopeasti vain hengaillessa suurimmassa ja kuumimmassa altaassa koko porukalla. Tarjolla olisi ollut myös hiukan viileämpi iso allas ja muutama erillinen hotspotti. Vastaanotosta pystyi ostamaan virvokkeita ja nauttimaan altaassa. Meidän porukalta kului paljon jäätelöä ja olutta. Kahdeksan maissa laski aurinko ja voin vain suositella kylpyjä kyseisen luontoelämyksen katsomiseen. Aiomme ehdottomasti vielä palata kun on oikeasti kylmää, hotspottien idea tulee varmasti paremmin esille kun ei ole +18 astetta lämmintä kuin meillä eilen.

IMG_0276
IMG_0277
GOPR2235

 

PISTEENÄ I:N PÄÄLLÄ, MORDORIN VALOT

Aurinko oli jo kauan sitten laskenut kun lähdimme ajamaan takaisin Akureyriin. Hiukan ennen Godafossia näimme auringon ihan väärässä suunnassa Kuun vieressä. Paitsi, ettei se ollut aurinko. Talonmiehemme oli kertonut joillekin tytöistä, että Bardarbungan purkauksen laavakentät on nähtävillä pimeällä säällä ja kirkkaalla kelillä mahdollisimman korkealta. Oli melko pilvistä, mutta tuo punainen hehku ei voinut olla mitään muuta kuin purkauksen aiheuttamaa kuumuutta ja laavaa. Autossa oli ihan hiljaista ja mietimme vain miten se voi olla mahdollista. Päivän seikkailut oli vielä tuoreena mielessä ja nyt vielä tämä. Oikeasti. Kotiin tullessa kaaduin sänkyyn melkein samantien ja nukahdin. Yöllä oli tietenkin revontulet, mutta olisi ollut jo vähän överiä kokea samana päivänä sekä taivaan, että maan uumenten valot. Tämä saari ei lakkaa hämmästyttämästä minua. Ja olen ollut täällä vasta viikon.

(Ensimmäinen kuva on siis auringon lasku, ja seuraava purkausvalot)

IMG_0281
IMG_0301

Päivän íslenska: Ísland er fallegt land – Islanti on kaunis maa

Piditkö lukemastasi? Tykkää blogista facebookissa!

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Kthetraveller tiistai, 9 syyskuun, 2014 at 13:51

  Vau mitä maisemia ja tunnelmia. Ihan tuli himo lähteä käymään Islannissa!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 9 syyskuun, 2014 at 14:25

   Sano muuta! Mulla oli se sama himo pitkään ja nyt en vain saa tästä paikasta tarpeekseni 🙂

 • Reply Maria tiistai, 9 syyskuun, 2014 at 14:15

  Upean näköistä! Tekee mieli kokea nuo kaikki myös itse 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 9 syyskuun, 2014 at 14:26

   Ehdottomasti, en voi muuta kuin suositella 🙂

 • Reply Päivi/Matkasto tiistai, 9 syyskuun, 2014 at 14:24

  Mukava lukea tutuista paikoista! Taisin olla täsmälleen samanlaisella retkellä kuutisen vuotta sitten, eikä se unohdu koskaan. Niin ihmeellistä ja upeaa.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 9 syyskuun, 2014 at 14:28

   Ompa mukava kuulla 🙂 Olitteko järjestetyllä retkellä vai omineen? Aika helppo oli löytää kaikki kohteet kun ne näkyivät jo kaukaa. Ihan mieletöntä kyllä. Aion ehdottomasti käydä vielä uudelleen kun on tässä aikaa!

 • Reply Elina tiistai, 9 syyskuun, 2014 at 14:58

  Ai että miten kaipaisin nyt tuollaiseen kuumaan altaaseen, kun hytisen flunssassa ja pienessä kuumeessa täällä kotisohvalla! Ihania vesiputouksia. Islanti muuten vaikuttaa melko monipuoliselta. Siellä on ilmeisesti yhtä ärsyttävät kärpäset kuin Länsi-Australiassa ja haisee yhtä pahalta kuin (upeassa) Yellowstonessa 😀 Tahtoo Islantiin!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 9 syyskuun, 2014 at 16:32

   Ajaisiko kuuma kylpy saman asian? 🙂 Tosin se olisi ilman maisemia, ellei ole isoja ikkunoita kylpyhuoneessa. En ole paljon nähnyt vielä Islantia, lauantainen reissu Mývatnille oli oikeastaan ensimmäinen retki Akureyrin ulkopuolelle jos totta puhutaan. Mutta alue itsessään järven ympärillä on monipuolinen, eli jos Islantiin tulee niin kannattaa harkita Golden Circlen lisäksi ehdottomasti kierrosta Mývatnilla! En ole Amerikassa enkä Uudessa Seelannissa käynyt, mutta voin vain kuvitella 😀

 • Reply Emma tiistai, 9 syyskuun, 2014 at 15:58

  Vau, aivan upean näköistä! Tuonne pitää päästä joskus 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 9 syyskuun, 2014 at 16:33

   Luonto se on vain niin ihmeellinen 🙂 Suosittelen !

 • Reply Sofia / Liikkeellä tiistai, 9 syyskuun, 2014 at 17:58

  On teillä ollu varsinainen aktiivipäivä ja varmasti kiinnostava sellainen! 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 9 syyskuun, 2014 at 18:10

   Se sunnuntain koomailu tuon jälkeen johtui pelkästään siitä miten ylikierroksilla käytiin jokaisen kohteen luona 😀 Niin paljon kiinnostavia kohteita yhtenä päivänä! Tuon päivän olisin mieluusti jakanut vaikka kolmeen osaan 🙂

 • Reply Marimente tiistai, 9 syyskuun, 2014 at 18:07

  Ihan mahtavia maisemia ja Islannin ihmeitä! Sinun innostuksen kuulee ihan rivien välistä – kiitos tästä inspiroivasta postauksesta! 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 9 syyskuun, 2014 at 18:12

   Kiitos ja ole hyvä! Oikeassa vain olet, ei riitä superlatiiveja tarpeeksi jotta saisi minusta kaikki sanat irti tuon roadtripin maisemien kanssa. 🙂

 • Reply sandra tiistai, 9 syyskuun, 2014 at 21:00

  Ihania kuvia! Kiva lukea näistä sun seikkailuista 🙂

 • Reply Arja keskiviikko, 10 syyskuun, 2014 at 12:50

  Ihanaa lukea Islanti-postauksia! Tuo alue on kyllä niin ihmeellinen, että itsekin jäin odottamaan milloin sinne pääsisi uudelleen. Ja että vielä näitte tulivuoren valot pisteenä iin päällä, ah! 🙂

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 10 syyskuun, 2014 at 13:03

   Mukava kuulla 🙂 Syksyinen mutta aurinkoinen päivä oli ehdottomasti paras aika vierailla Mývatnilla, en voi kuin ihmetellä meidän hyvää tuuria sään suhteen. Ja tuo purkauksen näkeminen näinkin kaukaa oli kyllä ihmeellistä. Paikallisethan ajavat lähelle katsomaan purkausta, itse en ole aivan varma uskaltaisinko… 😀

 • Reply satuvw keskiviikko, 10 syyskuun, 2014 at 13:51

  Oi oi mitä paikkoja ja kuvia! Sulla on varmasti tulossa upea vuosi….! Jos en ole ihan väärässä, tuttavani ovat meloneet alas tuota Godafossin vesiputousta. Itse en uskaltaisi… 🙂

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 10 syyskuun, 2014 at 15:57

   No huh huh, nyt kuulostaa jo melko extremeltä! Mulla hirvitti jo tuolla jyrkänteellä joten never ever tekisi sellaista temppua 😀 Uskomattoman hienot puolitoista viikkoa on ollut jo tähän mennessä ja voin vain kuvitella millaisten muistojen kanssa tullaan jouluksi kotiin 🙂

  Leave a Reply