Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Tulivuorelle kiipeän, tulivuorelle nöyrryn. Ehkä.

torstai, 21 elokuun, 2014

Torstaita taasen!

Instagram Travel Thursdayta vietetään tällä viikolla Santorinilla ja voi miten mielettömiä kuvia olenkaan jo tähän mennessä ottanut! Vulkaaninen maaperä ja koko Santorinin kalderajärvi pienempine saarineen on ehkäpä maailman kuvauksellisinta seutua. Tiistaina pääsimme retkelle ”järven” keskellä sijaitseville tulivuorisaarille. Isompi saarista Nea Kameni on aktiivinen tulivuori ja kiipesimme sinne heti aamusta laivaretken jälkeen. Huipulle asti päästiin ja nähtiin jopa maasta puskevaa superkuumaa höyryä. Aktiivisuus kyllä tuntuu.

Hattu-kraatteri. Ympärillä on niin kauhea tuuli, että turistien hatut lentää kraatteriin. Oppaat keräävät ne kerran viikossa pois ja kauden lopulla järjestetään hattunäyttely!

Tulivuoren huipulla!

Eilen patikoimme pääkaupunki Firasta Oiaan, jossa on otettu 80% kreikkalaisista postikorteista. Enkä yhtään ihmettele. Melkein kuitenkin enemmän viehätyin maisemista, jotka kalderan reunalla kolmentoista kilometrin matkan aikana näin. Kalderajärven pyöreä muoto, valtavat mittasuhteet korkeuksineen ja ne kaikki värit mitä auringon valo osasi tehdä meren pintaan ja kaikkiin kasveihin joita en koskaan aikaisemmin edes ollut nähnyt.

Katettu kivinen polku kulkijalle.

Kalderan reunalla.

Luonto on ihmeellinen. Tulivuori kokemuksenakin oli todella hieno, eikä voinut verratakaan Teneriffan Teideen, jossa kävimme autolla. Tämä tuntui konkreettisemmalta. Santorini on joskus ollut pyöreä saari, mutta jäljellä on enää vain reunan muodot valtavasta purkauksesta aikoja sitten. Ihan mieletöntä. Vieläkin läheisempää tuttavuutta saatan joutua kokemaan ihan lähihetkinä tulivuorten kanssa, sillä jännityksellä seuraan Islannin Vatnajökullin alla uhittelevaa Bardarbungaa. Lähtöön olisi reilu viikko. Viimeinen lentokaaos kesti sen viikon. Toivon sydämeni pohjasta, että pääsen Islantiin, eikä lentojani peruta juuri lähtöni ajankohtana. Toista reittiä ei Islantiin näillä varoilla oikein ole, enkä ole vuokraamassa kalastuslaivaa vaihto-opiskeluni mahdollistamiseksi. Vaikka täällä huomasinkin, että pysyn oksentamatta sellaisenkin kyydissä! Jee!

Lääkkeen voimalla keulassa. Kyllä kelpas!

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday-tempausta. Tarkoituksena on tuoda blogimaailmaan Instagramiin kerättyjä reissukuvia. Kurkkaa myös järjestäjien blogit Kaukokaipuu, Wanderlust Expert sekä Destination Unknown. Omat Instagram-kuvani löytyvät tunnuksella @magellant.

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Teea / Curious Feet torstai, 21 elokuun, 2014 at 17:40

  Hattunäyttely :D. Miten hauska idea! Eipä ole sulla maisemissa valittamista. Viikko vai pari sitten tuonne oli äkkilähtölentoja superhalvalla. Harkitsin hetken, mutta välistä jäi. Kiva lukea sun blogistasi nyt tunnelmia sieltä 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 21 elokuun, 2014 at 20:47

   Joo katsoin kans uteliaana olisiko tänne päässyt jopa halvemmalla! Mukavaa, että voit tunnelmoida tätä kautta ^^

 • Reply Laura/My post-University Life torstai, 21 elokuun, 2014 at 18:25

  Kauniita kuvia ja hauska idea todella tuo hattunayttely! Santorinilla olisi kylla kiva paasta jossain vaiheessa kaymaan!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 21 elokuun, 2014 at 20:48

   Kiitos Laura! Sanoppa muuta, tosin mietittiin että päätyvätkö ne katukauppiaiden käsiin loppupeleissä ja takaisin myytäväksi turisteille :p

 • Reply Anna Koskela torstai, 21 elokuun, 2014 at 20:46

  Hauska on hattunäyttely idea 🙂

  Uskon vahvasti, että pääset matkaan!

  Itse olin viime tuhkakaaoksen aikaan Soulissa, ja sieltä takaisin tuleminen oli hieman hankalaa ja vei tovin, mutta kaikki järjestyi 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 21 elokuun, 2014 at 20:49

   Kiitos kannustuksesta Anna, miekin kyllä kovasti uskon ettei se vielä poksahda mutta ei voi koskaan olla luonnonvoimista varma 🙂 Soulista voisi hätätapauksessa ajaa vaikka autolla laivamatkan jälkeen mutta siinä menis monta viikkoa :p

 • Reply Jenni / Globe Called Home torstai, 21 elokuun, 2014 at 21:50

  Vau mitä maisemia! En ole itse käynyt tuolla, mutta tätini perhe on käynyt melkein joka vuosi, ja olen jotenkin pitänyt sitä vain geneerisenä biitsikohteena. Mutta tuoltahan löytyy vaikka mitä muuta!

  Jos lentäminen Islantiin ei onnistu, niin mä kyllä ottaisin sen enemmän mahdollisuutena. Eihän tuo lautta Tanskasta ole mitenkään kohtuuttoman hintainen (noin 200 euroa): http://www.smyrilline.com/Denmark-Iceland-18555.aspx …ja jos lennot ovat poikki, niin sulla varmaan on tuohon aikaa? Kelaa mikä kokemus?

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 22 elokuun, 2014 at 21:56

   On tämä siis muutaki kuin biitsikohde! Ja on sellainenkin, mutta erittäin korkean tason. Todella puhdasta kaikkialla, ja ei ole afrikkalaisia myymässä hattuja ja aurinkolaseja. Lähinnä siis häämatkalaisille suunnattu. Ollaan pidetty täällä tosi aktiivilomaa ja kerron siitä lisää tulevissa postauksissa 🙂 KIITOS tuosta tiedosta. Olen aikaisemminkin tutkinu Smyril Line sivuja mutta en ihan tällä mielellä! Vois olla mieletön seikkailu… 😀

 • Reply Tiina, Kinttupolulla torstai, 21 elokuun, 2014 at 22:02

  Hienot maisemat! Kyllä niisä pari hattua raaskii lennättää 😉

 • Reply Katja torstai, 21 elokuun, 2014 at 22:36

  Voi että mitä Santorini kuvia! Toivotaan ettei tulivuoret poksahtelet ja pääset onnellisesti perille Islantiin, tosin eipä tuo Jennin ehdotuskaan kovin paha vaihtoehto ole 😉

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 22 elokuun, 2014 at 21:58

   Kiitos! Mie toivon kyllä että pääsen käyttämään jo tilatut lennot. Ehdottomasti joku päivä mennään Smyril Linellä Färsaarten kautta Islantiin ja otetaan auto matkaan!

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta maanantai, 25 elokuun, 2014 at 05:47

  Mahtavat maisemat! Lähtisin kyllä niin mielelläni Kreikkaan seikkailemaan 🙂 Etenkin tulivuorille!

 • Reply Veera Bianca tiistai, 26 elokuun, 2014 at 23:08

  Ihanaa, että oot ite mukana kuvissa -se ei tunnu olevan niin yleistä matkablogien maailmassa, mutta tuo heti eritavalla luonnetta menoon mukaan ! 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 26 elokuun, 2014 at 23:34

   Kiitos mielipiteestä Veera! 🙂 Olen alkanut vähän enemmän kiinnittämään huomiota myös blogeihin joita luen, näkyykö niissä naamoja ollenkaan, koskaan. Tuntuu matkablogeissa enemmän aidolta se mitä bloggaaja on kokenut jos se näkyy ihan kuvastakin! Ja tykkään olla kameran molemmilla puolilla, se on blogissa hyvinkin näkyvillä 🙂

  Leave a Reply