Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Tunnin unilla lennolle ja terveisiä Santorinilta!

sunnuntai, 17 elokuun, 2014

Kalimera ja hyvää sunnuntaita!

Kirjoitellaan vaihteeksi reissun päältä. Aamulla lennähdettiin Finnairin lomalennolla Santorinille ja Santellini-hotellin uima-allasalue on oikein miellyttävä paikka bloggailulle. Täältä voi bongailla jopa Kamariin laskeutuvia lentokoneita. Biitsi on ihan vieressä ja uimavesi kuin linnunmaitoa. Tultiin häämatkalle! Ei tosin omalle 🙂 Eilinen vietettiin Kotkassa häissä ja ajettiin samoilla silmillä Helsinki-Vantaalle sillä lento lähti jo 6:15. Mukana on pikkusiskoni aviomiehineen, Markku ja minun koko perhe. Vietämme siis porukalla nuoren parin häämatkaa maailman kauneimmassa häämatkakohteessa!

Allaselämää oliki ikävä!

Vielä on väsynyttä porukkaa paikalla sillä yöunet jäi kakkosterminaalin kylmässä melko lyhyiksi ja siitä sai vain paleltuneet varpaat. Lento meni hyvin, mutta torkkuminen koneessa ei ole minulle maailman rentouttavinta. Pakko myös todeta torstaiseen postaukseeni viitaten, että lennolle valmistautuminen oli taas ja silti hyvin vaikeaa. Vaikka luottamukseni Finnairiin, lentäjiin ja uusiin Airbus-koneisiin nousi torstaisen kokemukseni (joka on tähän mennessä kerännyt jo 1200 istuntoa Google Analyticsin mukaan!) myötä kirjaimellisesti pilviin, Kotkasta Helsinkiin taivasta väritti todella raju ukkonen, joka tietenkin ahdisti minua suunnattomasti. Lensin kaksi vuotta sitten Budapestistä Helsinkiin todella rajun lennon ukkosrintaman liepeillä ja kokemus oli turbulenssin puolesta niin hirvittävä että luulin sen olevan viimeinen. Onneksi taivas oli kuudelta pilvetön, joten koneeseen mennessä sai olla jo ihan hyvillä mielin. Lentoemot lupailivat myös pehmeää lentosäätä, mikä olikin paikkaansa pitävä tieto.

6am.

Seuraava viikko siis seikkaillaan täällä! Aurinkomatkojen puolesta ollaan varattu jo muutama matka tulivuorelle ja auringonlaskuristeilylle, joten retkistä on tulossa arvostelua ja juttua myöhemmin.

Lopuksi on vielä pakko kiittää kaikkia lukijoita ja kertoa pari faktaa postauksestani lennosta ohjaamossa.

Se, että bloggaan, ei vaikuttanut pääsemiseeni ohjaamoon, sillä sitä lentäjät eikä matkustamohenkilökunta tiennyt etukäteen.

En usko, että lentopelkoisen teeskenteleminen saa teitä pääsemään ohjaamokäynnille, sillä olen aina lentäessä kysynyt lentosäätä, voinut huonosti ja myös näyttänyt huonolta. KLM, SAS, Finnair, Blue1, Lufthansa. Kymmeniä lentoja takana ja tämä on ensimmäinen ja todennäköisesti ainoa kerta kun minulle näin on tapahtunut.

Ohjaamovierailuja tapahtuu todella harvoin. Todella harvoin. Ja ainoastaan kapteenin pyynnöstä tai suostumuksella. Ainahan voi kysyä, mutta ei kannata alkaa tungettelevaksi. 🙂 

Suuri kiitos kaikille uusille ja vanhoille ja varsinkin edellisen postaukseni lukijoille! Yllätitte minut ällikällä.

Nyt mie meen syömään vaikka kalmaria ja otan pirteän smoothien! Täällä on ainaki kolmekymmentä varjossa…

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Anu Johanna sunnuntai, 17 elokuun, 2014 at 20:37

  Ihanaa Santorinin-lomaa! Se on kiva paikka. 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 18 elokuun, 2014 at 10:22

   Kiitos Anu! Vaikuttaa täydelliseltä jo nyt ^^

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta sunnuntai, 17 elokuun, 2014 at 21:41

  Mukavaa matkan jatkoa 🙂 Ihana idea lähteä porukalla häämatkalle. Oon itse miettinyt samanlaista järjestelyä tosin lähinnä muutaman kaverin kera, joten kiva tietää etten ole aivan ainoa jolla tää on käynyt mielessä 😀

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 18 elokuun, 2014 at 10:26

   Kiitos Annika! Joo meillä oli tällainen suunnitelma kun voitimme lahjakortin tammikuussa. (Siitä lisää täällä https://www.rantapallo.fi/paapilvissa/2014/01/09/igtravelthursday-melkoinen-kisaviikko/ ) Porukalla tai ei ollenkaan. 🙂 saimme paljon ääniä kilpailussa juurikin siksi että saisimme opiskelevalle pariskunnalle samalla häämatkan joka olisi muuten jäänyt toteuttamatta. Samalla saimme loman koko perheelle ja tietenkin myös mulle ja poikaystävälleni Markulle ^^ Suosittelen! Meillä on kolme eri huonetta ja käydään syömässä tai rannalöa toisinaan porukalla ja toisinaan keskenämme. Aivan mainiosti käy näin!

 • Reply Sanna/ Tuntematon turisti maanantai, 18 elokuun, 2014 at 17:57

  Vihdoinkin siellä 🙂 Ihanaa lomaa!

 • Reply Veera Bianca maanantai, 18 elokuun, 2014 at 20:23

  Nauti lomasta! Tuo sun ohjaamokokemus oli kyllä huikea, varmasti unohtumaton! Tunnistan sun lentopelossa paljon itseäni, tai sitä osaa joka on jo täysin tiessään. Vuosia sitten lensin Hongkongista Singaporeen supertaifuunin läpi ja olin suhteellisen varma, että se oli viimeinen lentoni. Näin ei missään nimessä ollut käymässäkään, joten pelkoni oli turha. Myöhemmin olen käynyt Rantapallon bloggarina NLP pelkokurssilla ja lukenut Lentopelko Hallintaan kirjan, sekä toki työskennellyt Helsinki-Vantaalla pari vuotta ja nykyään koen oloni turvallisemmaksi ilmassa… Minullakin oli tapana kysellä lentosäästä ja ilmoittaa, että saatan hieman pelätä. Muistan monta lentoa, jossa sydän on pamppaillut tavallista tiheämpään ja edelleen sitä tulee ihmeteltyä miten rennosti voin ottaa koneessa. En tiedä oliko se NLP, tuo kirja, jatkuva lentäminen vai työ sekä opiskelu joka vei tuon pelon pois, mutta what ever it was, it sure worked!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 19 elokuun, 2014 at 16:21

   Kiitos kommentista Veera! Tuo pelonhallintakurssi olisi mielenkiintoinen käydä ja uskon kyllä että pelko lieventyy näillä kamalilla kokemuksilla joista kuitenkin on selvinnyt ehjänä maan kamaralle. Mulla ainakin luotto kovenee juuri niiden pahimpien hetkien jälkeen vaikka en tietenkään niitä koskaan haluaisi kokea enää. Kiitos vinkistä tuohon kirjaan, voisin ehdottomasti lukea sen!
   Luulen myös että jatkuva lentäminen vaikuttaa lentopelon poistamiseen. Ainakin nyt kun on tosi paljon lentoja tiedossa lyhyen ajan sisälle Islantiin lähdön vuoksi, ei oikeastaan edes jännitä niin paljon kuin jännittäisi yksittäistä lentoa jolloin edellisestä kerrasta olisi paljon aikaa. Katotaas miten tässä loppupeleissä käy ja onko säät kohillaan tulevien viikkojen aikana ^^

  Leave a Reply