Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Kyllä mieki oon Pariisissa käyny!

lauantai, 26 heinäkuun, 2014

#throwback

Käyty on. Ja vielä kahdesti. Tämän ikäiselle se on jo aika hyvin!

Pariisilla on minun reissuelämän aloittamiselle hyvin erityinen merkitys. Ensimmäisen reissun sinne tein 14-vuotiaana äitini ja tätini Sailan kanssa. Sitä ennen olimme matkustaneet ainoastaan perheen kanssa autolla Skandinaviassa ja käyneet kerran Kanarialla. Monta kuukautta ennen matkaa opettelin matkaoppaan ja kartan lähes ulkoa ja osasin suunnistaa metrolla minne vain suvereenisti samantien, vaikka en ollut aikaisemmin matkustanut metrolla edes Helsingissä. Asuimme sukulaiseni omistamassa pienessä boheemissa yksiössä Le Maraisin kaupunginosassa gay-baarin yläkerrassa. Se oli tälle mademoisellelle seikkailu! Sodankyläläiseen omakotitaloasumiseen tottunut sai olla ihmeissään seurailemassa tavis-pariisilaisten elämää 1600-luvulla rakennetussa talossa. Sain aamuisin hakea lähi-boulangeriesta meille yksin patongit ja tuoremehut ja huikkailla samalla naapureille Bon Jour!

”Dream came true!”

Shoppailu Montmartren vintage-putiikeissa jäi matkalta päällimmäisenä mieleen Eiffel-tornin ”huiputuksen” kanssa. Muistan myös 150€ hintaisen (14-vuotiaalle kovat rahat :D) niin ihanan ja kauniin punasävyisen mekon ostamisen pienestä merkkiliikkeestä Maraisissa. Mekko käärittiin silkkipaperiin ja aseteltiin siististi laatikkoon ja laatikko vielä paperipussiin. En ollut koskaan omistanut mitään niin hienoa ja se kaikki kääriminen teki shoppailusta oikean kokemuksen. Mekko roikkuu minulla muistona vieläkin kaapissa ja käytän sitä matkoilla ja joskus juhlissa. 🙂

Astetta hirviämmät turistiposeeraukset HRC-paidassa Moulin Rougen edessä. Tuolloin en ollut edes nähnyt kyseistä elokuvaa, vaan kirjasta olin vain lukenut paikan olevan kuuluisa kabaree-mesta.

Kauheat poseeraukset vol 2. ”Päästäni kasvaa Eiffel-torni”. Kuvasta huomattavissa myös hieno tyylini teini-iässä.

Yksi tärkeimmistä täräyksistä reissussa oli matkaoppaassa oleva pieni ravintolaesittely. ”Hard Rock Cafe tarjoilee amerikkalaisia makuelämyksiä.” Minulle oli itsestään selvää, että siellä käyn. Valitettavasti viimisen päivän lounaspaikka oli lyöty lukkoon jo aikaisemmin joten koko mesta jäi näkemättä. Kotona olin katkera, sillä olin sitä odottanut. Tein selvän päätöksen, että ens kerralla menen ja siitä ei tingitä etteikö sitä seuraavaa kertaa olisi pian tulossa ja ettenkö olisi myös menossa.

Hard Rockin Berrylicious-drinksu, jaettu ilo, paras ilo!

Keväällä 2009 nousin äitin kanssa taas lentokoneeseen ja mukana oli myös siskoni Taru, ystäväni Kristiina, serkkuni Aino ja tätini Rauna. Tällä kertaa ei yksiö riittänyt vaan otettiin iso huone hostellista ihan läheltä Sacre Coeuria. Ompahan tästäkin aikaa! Taisi olla ihan reissun ensimmäinen päivä, kun se meidän kaikkien odottama hetki vihdoin tuli ja päästiin lounaalle Hard Rockiin. Eiffelit ja Louvret seurasivat sitten vasta tämän tärkeimmän jälkeen.

La Gioconda. Siitä ehdottomasti ei saanut ottaa valokuvia. Kielto on siis paras kannustus, ja kamerat kävivät!

Louvren suihkulähteillä

Tällä reissulla pääsimme näkemään myös Versaillesia, mikä aikaisemmin jäi välistä.

Neljänkympin helteissä piilouduimme puutarhassa varjoihin ja löysimme ihanan kahvilan jonne ei ollut mitään viittoja. Ainoa paikka koko Pariisissa, jossa ei ollut yhtään ruuhkaa!

Kultaporteilla helteessä

Versaillesin valloittajat

Pariisin reissujen jälkeen olen ollut sillä mielellä, että se on maailman kaunein kaupunki, minun lemppari, johon tahdon aina palata, vähintään kerran vuodessa. Ensimmäisenä kaupunkilomakokemuksena se olikin aika täydellinen, sillä molemmilla reissuilla ilmat suosivat ja kaupunki on täynnä sitä omaa ranskalaista romanttista mystiikkaa. Olen niitä lempparipaikkoja löytänyt Pariisin jälkeen myös muualta maailmasta, joten mikään kiire Ranskaan ei ihan lähiaikoina ole. Ellemme tee roadtripiä, interrailia tai muuta kiertomatkaa jonka varrelle Pariisi vahingossa saattaisi joutua. Se voi ollakin hyvin mahdollista.

Täällä on varmaan muitakin joille Pariisi on niitä ensimmäisiä reissurakkauksia? 🙂

(Postauksen kuvamateriaalin kalastelin omista facebook-kansioista jälkimmäiseltä reissulta, sillä alkuperäiset ovat koneelta hävinneet jo autuaat ajat sitten)

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply lena lauantai, 26 heinäkuun, 2014 at 12:02

  Ihana tarina Pariisista! Mun ehdottomia lempikaupunkeja, eikä taideta olla ainoita 🙂

  Hauska on aina katsoa miltä sitä itse näyttikään teininä, omat kuvani ovat ainakin jotain ihan kamalaa… siis ei. Se tukka ja ne vaatteet. 😀 Mutta huumoriarvo on kova. Ja onhan nekin kuvat matkamuistoja. 🙂

  Meillä muuten aika sama kaava Pariisissa käyntiin, eka kerran olin siellä noin 13vuotiaana (perheloma Disneyssä) ja sitten palasin sinne 17 vuotiaana lukion ranskankurssin mukana. Noiden kertojen jälkeen siellä on tullut käytyä noin kuusi kertaa (kiitos Ryanair :D) ja toivottavasti pääsen pian takasin. Täältä ainakin olisi helppo lähteä…

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 26 heinäkuun, 2014 at 20:34

   Voi sanoppa muuta! Tästä Pariisi-ajasta vuosi eteenpäin niin mulla olis ollu mustatukka ja näytin joltain blackmetal-hörhöltä mikä taisin jo ollakin 😀 sinä aikana ainoat reissut tais olla Tuska-festareille joten sitä aineistoa ei varmaan blogiin taida eksyä. Meillähän on yksiin menny nuo Pariisin reissut! Mullakin oli kaks vuotta sitten lentolippu Tukholmasta Ryanairilla Beauvaisiin mutta se jäi parin muuttujan vuoksi käyttämättä. Disneyland on vielä kokematta, pakko sielläki käydä 🙂

 • Reply Veera Bianca lauantai, 26 heinäkuun, 2014 at 13:44

  Huikea stoori! Pariisi on mullekin yksi ensimmäisistä matkakohteista 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 26 heinäkuun, 2014 at 20:35

   Kiitos! Jes, mie arvasin että meitä on usiampiki ^^

 • Reply Anu Johanna lauantai, 26 heinäkuun, 2014 at 17:49

  Minä en oo vielä kertaakaan käynyt Pariisissa, enkä muuallakaan Ranskassa! Aukko sivistyksessä, mutta se pitää varmaan paikata mahdollisimman pian. Oon itse asiassa miettinyt asiaa ihan viime aikoina, ja tää ei ainakaan vähentänyt houkutusta varata lentoja. 🙂

  P.S. Teiniaikojen tyyli <3 Oon niin onnellinen, että mun yläasteaikoina suurin osa tutuista käytti vielä filmikameraa (!), eikä hirvittävistä poikatyttövaiheistani ole liikaa todistuaineistoa. 😀

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 26 heinäkuun, 2014 at 20:37

   Loistavaa! Mulla on ollu houkutuksena varata lennot vaikka Marseilleen ja käydä kiertämässä Provencea 🙂 kyllä Ranskan visiitti kuuluu sivistykseen.
   Voi sinua onnekasta, mie taisin olla just sitä sukupolvea joka oppi webkameralla kuvaamaan angstityylisiä otoksia kovalevyn täyteen ja lisätä niitä irc-galleriaan ja muihin kuvapalveluihin. Hyi jestas 😀 mulla on nimimerkkikin siellä vielä tallessa, enkä ole edes poistanut sitä! TallulahSmeagul, saa käydä nauramassa…. :p

 • Reply Panu / Panun matkat sunnuntai, 27 heinäkuun, 2014 at 00:46

  En ole käynyt Pariisissa, mutta tämä oli mahtava tarina! Arvostan tällaisia muisteluja.

 • Reply Hanna sunnuntai, 27 heinäkuun, 2014 at 09:37

  Pariisi on munkin suuri rakkaus, ja aina se tunnelma viehättää, vaikka kolme kertaa oon jo siellä käynyt 🙂 Pariisi oli mullakin eka reissukohde, jonne lähdin ilman vanhempia tai kouluryhmää ja olihan se jännää, miten kaksi kahdeksantoistavuotiasta selvisi kahdestaan isossa kaupungissa 😀

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 27 heinäkuun, 2014 at 10:48

   Vitsit, ihana kuulla 🙂 itsellä tuli kans kierrettyä heti täysi-ikäistyttyä muutamat cityt yksin kaverin kanssa 🙂

 • Reply Katja sunnuntai, 27 heinäkuun, 2014 at 16:28

  Enpäs ole päässyt käymään vielä, mutta suunnitelmissa olis syyslomalle, jos nyt sellaista yliopistossa on. 😀
  Kiva nähdä miten sääkin olet kasvaessa muuttunut ulkoisesti ja tyyliltään. 😀
  Mulla itsellä on aihetta koskien postausideaa tulossa saa nähdä milloin saan toteutettua. Mutta alkumietteinä mun kasvusta reissujen merkeissä näkee parhaiten mun fb sivulta, minne oon keränny kaikilta reissulta ne muutama kuvaa itsestäni. Jos kiinnostaa ennenkö saan sitä postausta aiheesta aikaan. 😀

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 27 heinäkuun, 2014 at 16:36

   Minustaki hauskaa katseltavaa! Varsinkin tulossa oleva Lontoo-postaus silmänrajauksineen ja goottitakkeineen 😀 Olen sinun fb:stä itseasiassa jo katsellut vanhojakin otoksia, kyllä niistä aikuistumisen erottaa ihan tyyliltä ja kasvoistakin 🙂 Syksyllä Pariisi on varmasti edukseen!

   • Reply Katja sunnuntai, 27 heinäkuun, 2014 at 20:36

    Niinhän sen näkee vaikka muhun ei oo suuremmin koskaan vaikuttanutkaan mitkään muoti ilmiöt ja meikkiä en ole käyttänyt oikeastaan koskaan.
    Mä niin odotan sun Lontoo postausta!!! 😀 Mäkin oon muuten katsellut aika hyvin sun fb kuvia läpi 😀

  Leave a Reply