Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Saako haaveilla? Positiivisuus haaste osa 3

keskiviikko, heinäkuu 16, 2014

Päivät Sodankylässä toistaa itseään. Herätään aamulla kaurapuuron keittoon, saattelen Markun pyörällä töihin ja tulen kotiin kirjoittamaan hetkeksi ennen kuin lähden itse kaupalle. Illalla käydään salilla tai pyöräretkellä ja katsotaan jalkapalloa tai sarjoja ennen nukkumaan menoa. Siskon häät olivat ja menivät ja hauskat brittivieraat tulivat tutuksi. Virvelöinti kotirannassa oli parasta puuhaa ja tuli itsellekin muutama suunnitelma retkestä Guernseyhin jossain vaiheessa elämää.

Ajattelin vähän muokata positiivisuushaastetta omiin tarpeisiini. En keksi montaa osaa pelkästään samalla tyylillä joten tässä tulee bucket-listan tyylistä haaveilua tulevasta ajasta. Norjan retki kolottelee edelleen takaraivossa, joten se saattaa tekstissä näkyä vielä pitkään.

1. Uus pyörä

Vaikka nykyinen onkin niiin rakas. Ostettiin se käytettynä mulle neljä vuotta sitten ja olen ajanut sillä varmaan tuhansia kilometrejä. Autoa en omista enkä haluaisikaan. Rovaniemellä tuli päivässä aina vähintään 20km kesät talvet, käveleminen oli liian hidasta kouluun menoa. Joka ikinen kesä tähän mennessä tuo on varastettu kerran. Toisen kerran jälkeen se oli maalattu kirjavaksi saamenlipuksi spray-maalilla joten iskä vetäisi sen kerralla mustaksi. Kolmannen kerran viime kesänä se vietiin pihalta lukittuna. Mietin että kolmas kerta toden sanoo mutta viikon jälkeen se löytyi taas! Ihan käsittämätöntä pelleilyä. Markku on saanut innostumaan maastopyöräilystä, mutta en ole pääsyt sitä vielä edes kokeilemaan. Mummopyörä painaa ihan sikana ja se hajoaisi varmaan ensi metreillä. Markun pyörän perässä olen kateellisena koittanut pysyä mutta oman haluaisin heti kuin mahdollista. Säilyttäisin sitä parvekkeella lukossa ja lähtisin onnellisena reissuun sen kanssa!

2. Hurtigruten, joskus ehkä

Moi laiva!

Käytiin Tromssan satamassa bongailemassa Hurtigruten-reitillä risteileviä aluksia. Finnmarken-niminen oli laiturista lähtemässä kun saavuttiin paikalle. Mikä fiilis kun porukka vilkutti kannelta ihmisille ja valtava paatti tekee lähdöt. Oltaispa vain voitu olla itse kyydissä. Sitä päivää odotellessa kun uskallan tuollaiseen nousta. Joutuisin varmaan ottamaan Postafenia 12h välein etten olisi merisairaana koko matkaa. Olemme harkinneet muutaman päivän risteilyä ehkä ensikesälle. Haluan jo tietää kestäisinkö oikeaa merimatkaa aikuisiässä 🙂

3. Valmistuminen alle vuoden sisään

Tämä saattaakin haaveeksi jäädä niin pitkään, kuin kirjoittelen blogia sen sijaan, että aloittelisin opinnäytetyötä kirjoittelemaan. Onneksi työn lisäksi tutkinnosta ei olekaan paljon muuta jäljellä.

4. Aussit tai Sinkkis

Tämä kuva on kyllä Bangkokista, mutta uima-allas näköaloilla kelpaa aina!

Kaukainen unelma, joka ei ehkä olekaan kovin kaukainen. Markku lähtee ehkä taas ensi helmikuussa geofysiikan konferenssiin Perthiin. Viime kesänä olin töissä Kiirunassa silloin, mutta pääsin sentään Helsinkiin sitä takaisin tullessa vastaan. Nyt haluaisin mukaan reissuun tai vastaan vähän lähemmäksi. Ehkä Singaporeen, jossa en ole koskaan käynyt! Mullahan olis yks lahjakorttikin… Harmi kun lennot on niin tuhottoman kalliit!

5. Islannin kielen oppiminen.

Olisi mahtava puhua vaihdon jälkeen kieltä jota kovin moni maailmassa ei osaa.

6.  Uusia kävijäennätyksiä!

Kippistä sille!

Viimeisin vinkkipostaus kuinka niitä kilpailuja voi voittaa poiki uuden kävijäennätyksen! Lähes samaan ylsi viimeksi postaukseni lentopelosta, joka Rantapallon omalla facebook-seinällä myös jaettiin. Huh, kiitos kaikille lukijoille ^^

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply lena keskiviikko, heinäkuu 16, 2014 at 12:57

  jee, onnea kävijäennätyksestä! Niitä on aina kiva kokea ja miettiä että mikä ihmiset saa liikkeelle 🙂 Ja tosiaan, haaveilu on sallittua. Oli se sitten pyörä, Aussireissu ta valmistuminen. Nuo kaikki kun varmasti toteutuu vielä jossain vaiheessa!

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, heinäkuu 16, 2014 at 13:02

   Kiitos! ^^ On se kieltämättä jännä nähdä mitkä kaikki porukalla kiinnostaa. Uskon kyllä että haaveet toteutuu jos ne on tarpeeksi realistisia, eihän tässä Kuuhun olla sentään kajoamassa 🙂

 • Reply Jenni keskiviikko, heinäkuu 16, 2014 at 16:25

  Ai olivatko ne vieraat Guernseystä? Siinä tapauksessa suosittelen sulle kirjaa nimeltä ”The Guernsey Literary and Potato Peel Society”, joka ainakin mulla nostatti matkakuumeen Guernseyhyn. Voitin sen taannoin yhdessä blogiarvonnassa, ja oli ihan mahtava! Annoin vaan sen jo eteenpäin paikallisessa bookswapissa, joten en voi tarjota lainaan. 🙂

  Hyviä nuo unelmat. Sellaisia sopivan isoja mutta konkreettisia.

  • Reply Maarit Johanna torstai, heinäkuu 17, 2014 at 09:14

   Hei kyllä olivat! Tuore lankoni sukulaisineen on sieltä kotoisin ja heidän juttuja kuunnellessa ja kuvia katsellessa aivan päässä pyörii lento Pariisiin, juna rannikolle ja lautta saarelle. Kiitos kirjavinkistä, tuo otetaan ehdottomasti muistivihkoon ja koitetaan jostain löytää ellei sukulaisilla ole jo kirjahyllyssä ^^

 • Reply Katja torstai, heinäkuu 17, 2014 at 10:44

  Ihania tavoittelemisen arvoisia haaveita kaikki eikä myöskään liian kaukaisia toteutettavaksi. Mullekin kelpais uus pyörä ja lennot vaikka Singaporeen. 😀

  • Reply Maarit Johanna torstai, heinäkuu 17, 2014 at 22:40

   Kyllä se haaveilu edes auttaa kaiken toteutumista 🙂

  Leave a Reply