Yleinen

Toivepostaus! 17 vinkkiä – Kuinka voittaa somekilpailuja?

maanantai, 14 heinäkuun, 2014
*Sisältää kaupallisia linkkejä!*

Minulta on niin monta kertaa kysytty sitä salaisuutta. Miksi ja miten ihmeessä mie aina voin voittaa? Eilen kesken työpäivän sain inspiraation tämän postauksen kirjoittamiselle ja aloin tauoilla ottamaan hyviä pointteja ylös. Näiden avulla olen osallistunut valehtelematta satoihin kilpailuihin, niin arvontoihin, kuvakilpailuihin, videokisoihin ja melkein mihin tahansa some-kilpailuun, jossa on hyvät palkinnot. Blogini olemassaolon aikana olen voittanut vaikka mitä, mutta sitä ennen myös. 14-vuotiaana lähdin koittamaan onneani ensimmäisessä kuvakilpailussa. Kokemusta siis on!

Nämä ohjeet olen kerännyt teitä varten. Somessa ja muualla netissä liikkuu tälläkin hetkellä ainakin kymmeniä suomalaisia kilpailuja vain odottamassa osallistujiaan. Vinkit eivät ole missään järjestyksessä, mutta niillä on kaikilla tarkoitus. Parhaiten ne toimivat kuvakisoihin ja aktivoiviin viikosta muutaman kuukauden mittaisiin mittelöihin. Nettipeleihin en ole perehtynyt. Takaan että jos noudatat ohjeitani, tulet saamaan menestystä ennenpitkää. Vinkit ovat yleispäteviä lähes kaikkiin mielikuvituksellisiin kilpailuihin palkinnosta riippumatta.

Olkaa hyvä!

1.   Tärkein ensin. Muista että kilpailut ovat pääosin yritysten mainostemppuja. Lahjakortti tai hyvä palkinto on vain porkkana potentiaalisille asiakkaille osallistua kilpailuun, joka tekee yrityksen tuotteita tutuksi kilpailuun osallistujille ja heidän some-piireilleen. Yritys voi myös tarpeeksi hyvällä idealla varustettuja kuvia käyttää omassa markkinoinnissaan. Muista että palkinto ei ole vain lahja sinulle kun olet kerännyt eniten ääniä kuvaasi. Järjestäjillä on koska tahansa oikeus muuttaa sääntöjä ”sinua vastaan” jos kuva ei vastaa heidän tarkoituksiaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Missä tahansa kuvakilpailussa koira aurinkolaseissa tai hassussa hatussa on jo vanha juttu. Ellei sitten pyydetä juuri sellaista. Panosta siis ja käytä mielikuvitusta. Ota kuva jossa on hyvä ja uusi idea. Kuva saa olla jopa niin hyvä että se käy melkein mainoksesta. Useinkaan sellaista ei pyydetä, mutta mikä estää sinua ylittämästä kriteerejä positiivisesti? Usein sinun tarvitsee keksiä hyvät perustelut miksi juuri sinun tulisi voittaa. Anna itsellesi aikaa miettiä ja osallistu vaikka vasta huomenna. Yllättävän hyvä ja kekseliäs selitys voi olla mielen päällä vaikka vasta seuraavana aamuna.

Ebookersin kilpailussa kysyttiin että miksi juuri sinun pitäisi päästä Karibialle? Vastaukseni: ”Koska: talvella on kylmä, Suomessa ei kasva ananaksia, aina ei jaksa hiihtää, kerrospukeutuminen on tylsää, ja olis mukava nähdä Aurinko muutenkin kuin kuvasta! Ja jos aamunsa sais aloittaa vaikka biitsijuoksulla ja mojitolla? Haittaisko se? :)”

3. Käytä hyväksi kilpailun huono markkinointi. Jos huomaat ettei järjestäjän facebook tai instagram-tili ole kilpailun alussa tai edetessä kovinkaan aktiivinen, tai se ei ole kerännyt edes seuraajia, käytä tilaisuus hyväksesi. Huono markkinointi = vähemmän osallistujia = sinulle enemmän mahdollisuuksia olla näkyvillä. (Vinkki vinkkinen myös kilpailuja suunnitteleville yrityksille! Ei se siellä netissä itsestään pyöri…)

4. Oikeat yritykset järjestävät kilpailuja ja ne on yleensä järjestänyt jokin markkinointifirma tai markkinointiosasto. Laadukkuuden tunnistaa. Unohda siis huijauskilpailuihin osallistuminen. Jos H&M tai joku toinen iso ketju haluaisi oikeasti jakaa satoja 200€ lahjakortteja sen mainoskampanja olisi valtava! Epäile siis vastaavia ainakin instagramissa.

Jyrkkä ei tällaisille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Julkinen profiili ja seuraajat tuovat näkyvyyttä jota kisan järjestäjät arvostavat. Unohda huijausprofiilien teko. Olen nähnyt niitä kymmeniä ja pääosin ne ovat säälittäviä kötöstyksiä jotka eivät seuraa ketään ja joilla ei ole yhtään seuraajaa. Veikatkaapa kahdesti toteutuuko yrityksen markkinointi tällaisen voittajan kautta? Mikäli sinusta tuntuu että nolostut siitä, että tuhat seuraajaasi näkee sinun hassun kilpailukuvasi instagramista, mieti uudelleen. Mikäli palkinto on niin hyvä että se toteuttaisi unelmasi, eikö se olisi enemmänkin inspiroivaa kuin noloa??

Fanipalan instakisassa Häshtäg Rovaniemi ja häshtäg Uusipussi. = 6 pussi Fanipaloja kotiovelle. Kuva ei mieletön sydämien kerääjä ollut instagramissa, mutta ei se minua haitannut palkintojen kotiutumispäivänä. 🙂

6. Muista että aktivoivissa kilpailuissa (esimerkiksi juuri kuvakilpailut tai muut joissa pitää käyttää aivoja ja mielikuvitusta) voittaa helpommin kuin kasvottomissa arvonnoissa. Sellaiset jäävät sekä järjestäjien, että osallistujien mieleen.

*mainos*
*mainos*

7. Noudata sääntöjä, ohjeita ja kehotuksia. Jokaisella kilpailulla on säännöt. Lue ne ennen osallistumista. Olen jättänyt osallistumatta muutamiin matkakilpailuihin sen takia, että palkintona olisi ollut matka tiettyyn aikaan, jolloin olen ollut varattuna tai lomalla ihan toisaalla. Jos kyse on lahjakortista, tsekkaa myös lahjakortin voimassaoloaika, jotta ehdit sen varmasti käyttää. Säännöistä löytyy usein myös muuta hyödyllistä tietoa. Usein kilpailun voittajan valitsee tuomaristo jolla voi olla säännöissä merkittyjä ohjeita tai kriteerejä voittajan kuvasta/videosta/työstä. Suunnittele kuvasi tuomariston ohjeiden mukaan! Tämä tuntuu monesti olevan ihmisille yllättävän hankalaa. Tunnelmallinen joulukuva, josta huokuu välittäminen, yhdessäolo ja perheen läsnäolo ei tarkoita kuvaa piparkakkutalosta. Oikeasti. Vaikka se olisi kuinka hieno. Ota siis mielummin kuva, jossa rakennatte piparkakkutaloa yhdessä vaikka takkatulen loisteessa.

Saarioisten joulukuvakilpailun tunnelmaa ja 3000€:n arvoinen voittokuva

8. Aktivoidu somessa ja kilpailusivustolla; kehu, kommentoi ja tykkää!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

9. Varasta ideoita. Se on ihan sallittua.

10. Jos joku on keksinyt hyvän idean, keksi parempi tai jalosta vanhempaa.

11. Instagram-kisoissa pyydetään usein tägäämään oma kuva jollain kilpailun virallisella häshtägillä. Ota uusi kuva äläkä tägää vuoden vanhoja otoksia. Osoita mielummin aktiivisuus kuin välinpitämättömyys. Älä myöskään tuki kilpailusivua lisäämällä kymmeniä kuvia putkeen. Usean kuvan lisääminen on toisinaan hyvä asia, mutta tee se kilpailuajan puitteissa ja vaivihkaa.

Kaverin kans Sherwoodciderille? Tällä kuvalla voitettiin Sherwoodin instakilpailu, jossa harmi järjestäjän puolesta, iso osa osallistujista oli huijaustilejä.

12. Jos voittamiseen tarvitaan ääniä esim facebook-ystäviltä, ota selvää voiko äänestää jokapäivä vai rekisteröidäänkö vain yksi ääni jokaiselta. Muista että samasta ip-osoitteesta et voi latoa koko sukuluetteloasi äänestämään kuvaasi, se huomataan ja sinut suljetaan kilpailusta ulos. Älä huijaa tai spämmää. Järjestäjät huomaavat aggressiivisuuden.

13. Ota koko perhe tai kaverit matkaan! Ison palkinnon tavoittelu on hauskempaa porukassa. Eikös olisikin helpompi kerätä esimerkiksi satoja ääniä monen ihmisen kesken kuin yksin? Yhdessä mahdollisuuksien kasvattaminen on myös helpompaa. Esimerkiksi yli 1000€ matkalahjakortilla pääsee reissuun helposti ainakin kaksi ihmistä, summan noustessa useampikin!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

14. Rantapallon kilpailusivulta löytyy usein kivoja kisoja, mutta sivusto on pääsivulta piilossa eikä sinne useinkaan päivity kaikki mitä meneillään on.

15. Ala seuraamaan sivustoja esimerkiksi Facebookissa ja Instagramissa joilla on usein meneillään kilpailuja hyvillä palkinnoilla. Tällaisia ovat esimerkiksi Voice Suomi, Loop Suomi, Finnair ja KLM Finland. Monet matkanjärjestäjät kuten Aurinkomatkat ja Finnmatkat järjestävät toisinaan skaboja. Ja osallistu niihin kisoihin! Osallistu kaikkiin missä on niin hyvät palkinnot että voisit niistä tapella!

16. Liity blogini facebook-seuraajaksi, päivitän sinne silloin tällöin kisoja joita ei Rantapallon sivustolta löydy.

17. Yritä uudelleen. Ja uudelleen. Sinnikkäästi!

Lopuksi tarvitset hiukan hyvää tuuria. Näillä ohjeilla pärjää toisinaan myös ilman 😉

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply lena maanantai, 14 heinäkuun, 2014 at 16:09

  Huippu postaus! Sulla on tosi hyviä markkinointiin liittyviä ideoita myös 🙂 Ihan mahtavaa kyllä tuo sun onni noissa kilpailuissa, mutta toisaalta, taidat tietää mistä puhut ja miten osallistua kilpailuun että oma kuva jää mieleen. Pitäsköhän itsekin aktivoitua…. 😉

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 14 heinäkuun, 2014 at 16:30

   Kiitos Lena! Ehkä mie olen sittenkin oikealla alalla! Opiskelen markkinointia parhaillaan mutta tuntuu että omat ideat lentelee ihan eri sfääreissä kun peruskurssit 🙂 ja kyllä, tässä on ollut myös taidosta kyse, ei pelkästään tuurista!

 • Reply Katja maanantai, 14 heinäkuun, 2014 at 17:34

  Tämä postaus oli ihan MAHTAVA!!!
  Täytyy laittaa jonnekin kirjanmerkkeihin ja käydä aina selailemassa kun tulee joku kilpailu vastaan. Niin ja yrittää aktivoitua niissä kilpailuissa 😉

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 14 heinäkuun, 2014 at 18:16

   Kiitos Katja! Postauksellani on siis tarkoitus ^^

   • Reply Katja tiistai, 15 heinäkuun, 2014 at 07:37

    No on ihan ehdottomasti! Laitoin jakoon mun blogin fb sivullakin 😀 !
    Kyllä nyt alkaa ihmiset voittamaan 😉

 • Reply säppä maanantai, 14 heinäkuun, 2014 at 19:17

  Hei kiitos tästä! Ihan huippua että sulla on jatkuva yrittäminen tuottanu myös noin kivasti tulosta. 🙂

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 14 heinäkuun, 2014 at 19:19

   Olkaa niin erittäin hyvä! 🙂 Ja sano sie muuta 😀

 • Reply +1 Experience Point tiistai, 15 heinäkuun, 2014 at 00:00

  Kiitos hyvästä postauksesta ja vinkeistä. En ole ikinä voittanut mitään ja olen aina luullut sen olevan vain minun huonoa tuuria. Nyt paljastuikin, että minun on vain yritettävä enemmän. Toki en ole kovin moneen kisaan vielä osallistunutkaan.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 15 heinäkuun, 2014 at 08:28

   Arvonnoissa se voikin olla osaksi huonoa tuuria mutta silloinkin täytyy vain maksimoida ja osallistua kymmeniin arvontoihin 🙂 aina kannattaa yrittää hiukan enemmän! Kiitos kommentista 🙂

 • Reply Bra lauantai, 21 marraskuun, 2015 at 19:04

  Erittäin hyvä postaus. Itsellä vielä ”suuri voitto” saamatta, mutta hotellilahjakortteja olen muutaman voittanut 🙂 Ja näitä arvontoja löytyy siis pilvin pimein http://www.kilpailumaailma.com -sivulta.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 21 marraskuun, 2015 at 19:19

   Kiitos 🙂 Onneksi olkoon jo voitetuista lahjakorteista! Täytyypä tsekata itekki tuo kilpailumaailma ^^

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA sunnuntai, 19 helmikuun, 2017 at 15:35

  Mulla on kyllä maailman huvittavin palkinto: Särkänniemeen Valion Pingu-pingiivin synttärijuhlille pääsyliput ja päivärannekkeet kahdelle. :’D Mielummin ottaisin noita sun 3000 euron lahjakortteja ennemmin!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 19 helmikuun, 2017 at 16:57

   Ahaha 😀 no mutta onhan tuokin palkinto!! Mun huvittavin on ehottomasti laatikollinen suuvettä… siinä oli varmaan viis litraa yhteensä :p

 • Reply Pääpersoonallisuus plus avecit torstai, 3 elokuun, 2017 at 10:26

  Tosi tyylikäs blogi! Kiitti hyvistä vinkeistä 🙂

  PS: Näilä vinkeillä meikäreikä pääsee karipiale pokaamaa muijjia. Mut seuraavax iskuvinkkejä pliis.

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 4 elokuun, 2017 at 10:00

   Kiitti itelles! Karipiala varmaan sitte törmäillään 😀 Mie vähän luulen että sie saat niitä iskuvinkkejä hetken ootella :p

 • Reply Heman maanantai, 8 heinäkuun, 2019 at 23:51

  Hauska postaus 😁 Tämän kun yhdistää hyvän äpin kanssa, josta löytyy helposti some-arvontoja niin hyvää tulee 😜 Giveaway App lanseerattiin tuossa muutama kuukausi sitten Suomessa. Äpistä löytää itselle mielenkiintoisia arvontoja helposti. Android ja Apple kaupasta löytyy kyseinen sovellus 😊 Tai lisätietoja sivusta http://www.giveawayapp.com/?lang=fi

  • Reply Maarit Johanna torstai, 11 heinäkuun, 2019 at 10:25

   Hei kiitos vinkistä, täytyypä tsekata!

  Leave a Reply