Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Arctic-Alpine Botanic Garden

keskiviikko, 9 heinäkuun, 2014

Tromssan kasvitieteellisellä puutarhalla on tittelinä myös ”maailman pohjoisin”. Kovin monessa en ole vieraillut, joten minulle se oli samalla myös maailman kaunein ihanteellisen vuorten keskellä olevan sijainnin vuoksi. Auton sai parkkiin yliopiston pihaan, josta Geology Walkia pitkin kuljimme kauniina aamuna puutarhaan.

Pienenä tiesin kaikki luonnonkukat mitä Lapissa kasvoi, mutta näistä kauniista ilmestyksistä en tainnut tunnistaa kuin unikon. Latinankieliset nimet eivät myöskään sanoneet mitään, joten tyydyin vain ihmettelemään ja ihastelemaan. Kea julkaisi vasta blogissaan kuvia kävelyretkestä Alaskassa Point Bridgetille ja olen aivan varma, että samoja kuvissa näkyviä kukkia löysin Tromssasta. Arktisella vyöhykkeellä molemmat paikat sijaitsevat, mutta mielenkiintoista ajatella, että samat kasvit asuvat kummallakin puolella merta!

Haimme hauskasta puutalokahvilasta itsepuristettua mehua ja perinteisiä norjalaisia Kvikk Lunsj- patukoita syömisiksi. Ostin myös yhden kukan kotiin viemiseksi. Se on edelleen hengissä 🙂 Kahvilaostokset olivat puutarhakäynnin ainoat rahan menot, se on muuten ilmainen ja sinne pääsee vuoden ja kellonympäri vierailulle.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply fresa keskiviikko, 9 heinäkuun, 2014 at 23:05

  Upeita kuvia!! Mitä maisemia taas ja noi kukatkin vielä! 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 10 heinäkuun, 2014 at 10:44

   Kiitos! Melkeimpä parasta noissa kuvissa on vielä tuo mieletön luonnon valo joka terästää kaiken ^^

 • Reply Katja perjantai, 11 heinäkuun, 2014 at 08:19

  No kyllähän tämä on paljon hienompi kuin Oulun vastaava 😀 Täällä kun tuo maksuton ulko osio oli päästetty ihan ränsistymään 🙁
  Mutta joskus kun tulet käymään Oulussa niin pidän sulle sellasen nähtävyyskierroksen voidaan käydä Oulun vastaavassa ja voit itse vielä todeta Tromssan olevan ehdoton ykkönen 😀 !

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 11 heinäkuun, 2014 at 09:27

   Mistä sie arvasit millaiset suunnitelmat mulla oikein oli 😀 harmittavaa että se oli ränsistynyt, sun täytyy käydä tuolla vähän laadukkaamassa paikassa visiitilla! Jännä että Oulussa piti maksaa kun Norjassa jossa yleensä ihan kaikki maksaa oli maksutonta käydä katselemassa 😮

 • Reply Jenni tiistai, 15 heinäkuun, 2014 at 13:00

  Jotenkin uskomatonta, että tuollainen kukkaloisto löytyy noin pohjoisesta. Kauniita kuvia!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 15 heinäkuun, 2014 at 14:58

   Sano muuta! Olin itsekin ihan ihmeissään! Kiitos 🙂

  Leave a Reply