Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Seaview, yes please!

lauantai, 5 heinäkuun, 2014

Kolme yötä merinäköalalla. Vähänkö mie nautin! Meillä oli kova homma valita majoitusta Tromssasta. Oltiin suunniteltu, että otetaan sieltä kaksi yötä ja ollaan takaisinpäin tullessa vielä yksi jossain muualla. Paljon suositeltiin leirintäalueita, mutta me haluttiin ehkä vähän luksusfiilistä pienelle kesälomallemme. Hotels.comista tutkittiin jokainen ajankohtana vapaana oleva hotelli ja päädyttiin varaamaan Clarion Collection With. 284€ kahdelta yöltä kustansi tämä lysti. Saattaa kuulostaa vähän kalliilta, mutta oikeasti tämä tuli halvemmaksi kuin olisi tullut vaihtoehdoista näennäisesti halvin!

Varpaat ja vuoret sopii oikein hyvin samaan kuvaan!

Meille on tärkeää, että hotellissa aamupala sisältyy hintaan. Mie en ainakaan pysty herätessä edes ajattelemaan mitään muuta kuin ruokaa, joten ajatuskin jonkin kahvilan etsimisestä heräämisen jälkeen on tuskaa. Tripadvisorin mukaan Withissä hotellivieraille tarjotaan myös iltapäivällä vohveleita ja seitsemästä yhdeksään kevyt illallinen. Siis periaatteessa puolihoito! Tästä ei siis ole mitään mainintoja varaussivustoilla. Kerrotaan kyllä että se on rankattu parhaaksi hotelliksi Tromssassa. En epäile hetkeäkään etteikö olisi. Ilmaisen puolihoidon lisäksi kahvikone surraa erikoiskahveja 24/7 asiakkaille veloituksetta. Ainoa miinus ja lompakon velottaja oli parkkipaikattomuus. Takapihalla oli toisen hotellin parkkipaikka johon sai maksua vastaan jättää autonsa. Jos oli tilaa.

Vohveleita jogurtilla, hillolla ja norjalaisella ruskealla juustolla, nam!

Kaikki ruokaiselle juustoja ja keksejä, pastaa, pestoa, salaattia ja lihapullia.

Lofoottien roadtripillä yövyimme Thon Harstadissa ja söimme illallisemme ravintolassa. Hamppari lisukkeitta oluella ja kanaleipä siiderillä kustansi euroissa kuusikymmentä. Samanlaisissa hinnoissa pyörii ravintolat Tromssassakin. Pienellä yhteenlaskulla tajusimme säästävämme melkoisen summan valitessamme Clarion Within. Ehkäpä mietitte miten tylsää on syödä kaikki ruokansa samassa hotellissa. Ei näillä näköaloilla! Hotellin ruokasali on huipputyylikäs ja terassillekin saa mennä. Tunsin olevani enemmänkin Rivieralla kuin Pohjois-Norjassa.

Aamupala terdellä auringossa.

Ja vielä siitä merinäköalasta. Meillä se sisältyi hintaan, mutta meitä ennen sisäänkirjautunut pariskunta joutui maksamaan siitä ylimääräistä NOK 150 per yö. Muuten olisi joutunut tuijottelemaan toisen hotellin ikkunoita ja varastoaluetta. Huone oli siisti ja avara laivateemalla. Jokaisella huoneella oli oma nimi ja tarina. Markku tutki niitä vähän enemmän kun mie keskityin ottamaan rennosti ja spottailemaan Hurtiglaivoja ikkunasta. Sijainti oli täydellinen. Tromssan silta ja toisella rannalla oleva Arktinen katedraali näyttää ikkunasta niin kauniilta, samoin pienet laivat hauskassa pienvenesatamassa.

Kolmas yö nukuttiin Lyngseidetin kylässä tunnin ajomatkan ja 20minuutin lauttakyydin päässä Tromssasta. Magic Mountain Lodgen löysin Instagramista uskokaa tai älkää! Maisemat vaikuttivat niin paljon, että se oli löydettävä varauspalveluistakin. Yllätykseksi booking.comista se löytyi meidän yöllemme vielä alueen halvimpana vaihtoehtona. 120 eurolla yö sai todella tilavan huoneen omalla kylppärillä, aamupalan ja nuo maisemat.

Huone numero 4

Magic Mountain Lodge ja maagisen hyvät aamuteet

Omistajaporukka on huippumukavaa ja ei kunnolliseen lomapaikkaan muuta tarvitakkaan. Patikkapolkuja lähtee ihan vierestä. Täydellinen pakopaikka, en voi muuta kuin suositella.

Mitä kriteerejä teillä on hotellille varauksia suunnitellessa?

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply lena lauantai, 5 heinäkuun, 2014 at 16:22

  Siis terve mitkä maisemat! Ja tuo hotelli vaikutti oikeasti ihan ok hintaiselta, ottaen huomioon tämän Norja-muuttujan. 😀 Eikös Suomessakin Sokos-hotellista yms saa pulittaa sen 100 per yö lähes?

  Aamupala on mullakin yleensä kriteeri, tosin olen huomannut että paljon vähemmän niitä on nykyään hintaan kuuluvana. Esim Aasiassa harvoin (yritän aina etsiä tarjouksen johon sisältyy aamiainen) ja Euroopassakin melko harvoin. Pohjoismaissa aika hyvin löytyy näitä aamiaisia, lähes joka paikasta.. 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 5 heinäkuun, 2014 at 17:36

   No ei minustakaan ollu mitenkään ökykallista! Suomi on kyllä todella kallis hotelli maa ja riippuen tietenki kaupungista nuo hinnat per yö. Helsingissä on ainakin sesonkina melkein samat hinnat kuin Norjassa. Parhaimmillaan (pahimmillaan) Cumulukset pyöriny Hiltonin hinnoissa, alkaen 150€/yö. Onneksi näin ei aina ole 😀
   Aamupala on tosiaan ajan, rahan ja hermojen säästäjä! 🙂

 • Reply sandra sunnuntai, 6 heinäkuun, 2014 at 08:00

  Siis vau nainen, mitkä hiukset sulla on! Oli ihan pakko kommentoida tähän alkuun.

  Itse pyrin valitsemaan hotellin, josta saa aamupalan, sillä se tosiaan on ajan, rahan ja hermon säästäjä. Hotellin kuntosali erityisesti Suomen reissuilla on myös tärkeä juttu, sillä jos joudun matkustamaan vaikka työn takia, joudun myös istumaan koko päivän ja silloin kaipaa pientä urheilua 🙂

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 6 heinäkuun, 2014 at 10:52

   Kiitos! Kaikki on omaa tukkaa 🙂 Ja hei. Hyvä pointti tuo kuntosali. Aruballa meillä olis loma ollut epäonnistunut jos hotellilla ei olisi sitä ollut. Melkoinen löhöilijän paratiisi se oli eikä paljon liikunnallisia aktiviteetteja ollut tarjolla. Olis veltostunut täysin ilman kuntosalia 😀

 • Reply fresa sunnuntai, 6 heinäkuun, 2014 at 19:30

  Ohhoh, mitkä maisemat! Ja ihanan näköinen tuo hotelli myös! En ole koskaan käynyt Norjassa, mutta tämä sai ehdottomasti harkitsemaan matkaa sinnekin jossain vaiheessa…:D

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 7 heinäkuun, 2014 at 08:22

   Se oli tosi ihana ja ylitti odotukset ketjuhotellista 🙂 vierailemisen arvoinen maa, suosittelen!

 • Reply satuvw maanantai, 7 heinäkuun, 2014 at 13:51

  Clarion Collectionit on kyllä siitä kivoja että niissä on kaikissa tuo ”kevyt illallinen”. Tosin Sveitsistä tulleet ystäväni olivat hieman pettyneitä, koska olisikohan ollut hotels.comin saksankielisessä versiossa puhuttiin illallisesta ja he odottivat jotain vähän enemmän. Itselleni on aina kyllä kanssa riittänyt tuo ihan kunnon illallisesta. Ja LOFOOTIT. Sinne NIIN kaipaan takaisin!!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 7 heinäkuun, 2014 at 15:03

   Ai onko niissä kaikissa? Hyvä tietää tulevia Norjan reissuja suunnitellessa! Englanninkieliseltä sai ainakin käsityksen ainoastaan kevyestä illallisesta yhdellä vaihtoehdolla eikä muuta odotettukaan 🙂 Lofootit on kyllä otettava uudelleen ajan kanssa!

 • Reply Anu Johanna tiistai, 8 heinäkuun, 2014 at 08:35

  Ei tuo hinta kovin pahalta vaikuta, kun ottaa huomioon Norjan hintatason. Sitä paitsi oon samaa mieltä, että lyhyellä lomalla pitää olla vähän luksusta. 🙂 Nuo maisemat on kyllä niin upeat, että siitäkin voi vähän maksaa.

  Mulla/meillä hotellia varatessa on tärkeää lyhyillä lomilla just tuo, että huone on kiva ja pidemmillä matkoilla otamme monesti halpishotellien väliin yön tai pari jossain neljän tähden hotellissa. Esimerkiksi nyt Kreikassa me asutaan pääosin aika vaatimattomasti, mutta Ateenasta varattiin kivanoloinen hotelli, jonka terassilta voi illallista syödessä ihastella akropolista, kun piipahdetaan siellä ens viikolla ihan vaan ohikulkumatkalla. 🙂

  Aamupala on etenkin minilomilla ehdoton, sillä hyvien hotellien aamupalat on usein luksusta. Pidemmillä reissuilla voin metsästää sen kahvilan, vaikka olenkin myös aika nälkäinen aamuisin.

  Yleisesti ottaen oon kyllä nykyään valmis maksamaan vähän enemmän siitä, että saan kivan asuinpaikan sen sijaan, että tyytyisin siedettävään.

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 8 heinäkuun, 2014 at 09:35

   Maisemista me maksettiinkin! Olisi ollut älyvapaata ottaa luksushotelli jostain piilopaikasta ilman merinäköalaa. Teidän reissu kuulostaa ihan huisilta! Tuollainen monta kohdetta kerralla on meilläkin tehty niin että yhteen kohteeseen otetaan vähän parempi. Irlannissa nukuttiin kaksi ensimmäistä yötä ihan mielettömässä linnamaisessa pytingissä ja loput reilu viikko majataloissa ja vaatimattomammissa paikoissa 🙂 Aamupala kyllä vaikuttaa paljon. Onneksi Tripadvisoriin ihmiset usein senkin tasosta kertoo.

 • Reply Katja tiistai, 8 heinäkuun, 2014 at 14:03

  Ei paha majoitusvaihtoehto nuo näkymät ja kevyt illallinen ja nuo maisematkin tuohon hintaan!
  Mullekin on ehdottoman tärkeää, että aamiainen kuuluu hintaan. Tosin tällä espanjan matkalla se on joka paikassa ollut pari leipää tomaatilla ja siihen kuuluva kahvi… Ei siis pidä nälkää kovinkaan paljoa, mutta minkäs teet kun espanjalaisilla ei ole itsellään tapana edes syödä aamiaista.
  Ihanaa päästä kotiin syömään kaurapuuroa kun on 2 viikkoa syönyt saman leivän samalla täytteellä 😀

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 8 heinäkuun, 2014 at 15:25

   Hyi kamala mie en pärjäis hetkeäkään pelkällä leivällä ja kahvilla! Hyvä tietää jatkoa ajatellen, otan omat prodepirtelöt ja puurot matkaan :p

  Leave a Reply