Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Pohjolan Pariisissa pyöräretkellä

torstai, heinäkuu 3, 2014

Me napattiin roadtripille pyörät matkaan. Mikäpä sen parempaa kuin tutkia paikkoja omilla härveleillä! Aikaisemmilla reissuilla on jäänyt pelkällä jalkapatikalla niin paljon paikkoja näkemättä, ja Tromssan pyörävuokraamojen hinnat hirvittivät että oli pakko ottaa omat. Eikä harmittanut!

Tromssa sijaitsee pienellä Tromsöyan saarella Kvalöyan ja Tromsdalenin U-laakson välissä. Saarella on pituutta 12km ja leveyttä 2km. Helposti pyöräiltävissä siis. Hotellimme Clarion Collection With oli parhaimmalla paikalla Tromsöhavnilla, josta oli lyhyt matka joka puolelle. Kulkuyhteydet ovat muutenkin aika helpot koko saarella. Eksyminen on mahdotonta, koska rantaan on aina lyhyt matka ja saarelta ei pääse pois pyörällä kuin siltoja pitkin. Lähdimme hotellilta ajamaan kohti saaren eteläkärkeä. Säät suosivat ja oli melkein 15 astetta lämmintä. Fiilis oli kuin aurinkolomalaisella verrattuna Sodankylän viikkoja kestäneeseen vesisateeseen ja muutaman asteen lämpöihin.

Maisemat oli HENGÄSTYTTÄVÄT. Me vain jäätiin istumaan rantakivikolle ja tuijoteltiin. Parasta oli, että Langnesin lentokentälle laskeutuvat koneet lensi suoraan ohitse. Haluan ehdottomasti joskus lentää Tromssaan, se olisi pilvettömällä säällä varmasti kuin Hurtigruten-kokemus tunnissa. Löydettiin myös uimaranta. Ketään ei ollut pulikoimassa, koska Jäämeri ei ehkä kesälläkään ole se ihanteellisin paikka kylpemiseen.

Spottaa SAS

Saaren keskustassa on Prestvannetin järvi, jonne suunnistimme seuraavaksi. Tromsöyalla on hieman korkeuseroja jotka sain tuntea reisissäni kun yritin pysyä Markun perässä painavalla mummopyörälläni. Tuolla varmasti kunto kasvaisi, jos pääsisi useasti polkemaan. Reitti kulki keskellä saarta melko läheltä asutusta. Markku haaveili kaikista alamäkipyöräilyreiteistä, jotka risteilivät varsinaiselta pururadalta ihan joka suuntaan. Outdoor-ihmisen unelma asua ihan reitin vieressä!

Yritin pysyä perässä

Muutama tuommoinen mäki vielä niin mie talutan!

Prestvannet

Pidettiin Prestvannetilla evästauko ja väisteltiin pesiviä lokkeja. Kartan perusteella päätettiin vielä jatkaa suunnistusta sellaiseen paikkaan, josta ehkä näkisi lentokentälle. Päätin haluta nähdä Langnesin kunnolla. Oliskohan reissaavalle lentospottaajalle edes parempaa paikkaa kuin mäki jonka päältä näkee ehkä maailman kauneimmalla paikalla olevan melko vilkkaan lentokentän? Skihytta näytti kartassa sijaitsevan korkealla, joten pistettiin maitohapot vielä liikkeelle ja puhistiin rinteitä ylös. Viimeisellä ylämäellä päätin, että se maastopyörä on hommattava mullekin vaikka hinnat pyörii samoissa lukemissa kuin lennot Singaporeen. Valintoja valintoja!

Langnesin kiitorata puiden välistä

Eikä sieltä hiihtomajalta mitään nähnyt. Kaistaleen kiitorataa ja muutaman pienen Wideröen koneen. Metsä peitti näkyvyyttä aika hyvin. Istuttiin silti rinteessä spottailemassa melkoinen tovi ja tasauteltiin hengitystä.

Takaisin keskustaan päästiin melkein pelkkää alamäkeä. Hotellilla jo iltapäivävohvelit odottivat…

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply lena torstai, heinäkuu 3, 2014 at 17:10

  Siis eikä mitä maisemia. Minäkin haluan! Seurasin instassa jo näitä aivan kateellisena, tuolla pyöräily ei liene yhtään huonompi tapa viettää aikaansa. 😉

  • Reply Maarit Johanna torstai, heinäkuu 3, 2014 at 18:28

   Joo mie haluan kans! Tuntui oikeasti uskomattomalta, niin pöljältä ku se kuulostaaki että tuolla ihmiset saa asua. Tuli mieleen että onkohan Norjassa kallista siksi että etuisuutena tulee aina niin mielettömät maisemat asumisen päälle. 😀

 • Reply Hanna torstai, heinäkuu 3, 2014 at 19:06

  Wau! Tuonne mäkin haluan 😀 Tosin pyöräilemisestä en tiedä, oon aika varma, ettei kunto kestä tollaisia hirmumäkiä..

  • Reply Maarit Johanna torstai, heinäkuu 3, 2014 at 19:37

   No mie kyllä myönnän ettei mullakaan kestäny ainakaan noin huonolla (ei maastoon soveltuvalla) pyörällä. Pakko oli taluttaa useampiki mäki 😀

 • Reply Elina / Narulelu maailmalla torstai, heinäkuu 3, 2014 at 21:59

  Vitsit mitkä pyörämaisemat! Norja on kyllä upea.

 • Reply Jenni perjantai, heinäkuu 4, 2014 at 02:27

  Mahtava idea tuo pyörien mukaan ottaminen! Minäkin olen pohtinut, mutta ei ole autossa pyöränkuljetustelinettä… Minkä mallinen teillä muuten on, ja miten on toiminut?

  • Reply Maarit Johanna perjantai, heinäkuu 4, 2014 at 08:35

   Se oli paras idea lähtemisen lisäksi! 🙂 Meillä oli ihan tavallinen vetokoukkuun kiinnitettävä teline, mutta sen kanssa oli kyllä aikamoista värkkäämistä. Markun pyörä mahtui sisälle pakettiautoon, mutta tuo minun mummo-malli on niin iso ja hankala niin se piti taiteilla telineeseen. Pyörässä ei ole edes sitä normaalin mallista runkoa, joten mennessä se vähän hyppi siinä telineessä ja piti Kilpisjärveltä ostaa uusi ”mustekala” että sai sen vähän tiukemmin kiinni. 😀 Kyllä me haaveiltiin aina vastaantulevilla autoilla olevista kattotelineistä ja mie tietenkin ihan uudesta ja kunnollisesta pyörästä 🙂

   • Reply Jenni lauantai, heinäkuu 5, 2014 at 08:04

    Meillähän on rättikatto autossa, joten pitää meilläkin ostaa tuo koukkuun kiinnitettävä teline. Vähän vain mietityttää, kuinka paljon sen kanssa tulee ongelmia. Mutta kahtotaan miten käy!

    • Reply Maarit Johanna lauantai, heinäkuu 5, 2014 at 10:00

     Onhan se kätevä ja helppo jos on sellaiset ”normaalin malliset” pyörät. Näkyi niitäkin paljon porukalla. Mutta rättikattoautoja vähän vähemmän :p

 • Reply Katja tiistai, heinäkuu 8, 2014 at 14:09

  Pyöräily ja nuo maisemat <3 Kyllä tuonne on vain päästävä!!!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, heinäkuu 8, 2014 at 15:26

   Sano sie muuta! Lähtisin uudelleen vaikka heti ^^

 • Reply Marjatta Kylmälä lauantai, heinäkuu 4, 2015 at 14:48

  On ollut kiva pistäytyä silloin tällöin sivuillasi. Varsinkin Islanti ja Norja kiinnostavat luontonsa vuoksi. Olin aikoinaan Kristiina Katariinan risteilyllä Tromsö-Bergen. Silloin jäi kaipuu palata noihin maisemiin.Islannissa pysähdyin Kanadan matkallani. Nyt on sitten kaksi haavetta toteutumassa: Reykjavikin pitkä viikonloppu sekäTromssa.
  Lennän Oulusta Luleån kautta Tromssaan. Mielenkiintoista kokeilla uutta lentoreittiä,jota voisi hyödyntää matkaan Hurtigrutenilla Kirkkoniemeen ja takaisin tulevaisuudessa. Sinähän voisit testata, millainen meri on talviaikaan!
  Kiitos sinun vinkeistäsi, sillä sain Clarion Collection With.hotellista tarjoushinnalla majoituksen; jopa illallinen kuuluu nyt hintaan! On ihan totta, että säästää, vaikka ”joutuukin syömään” hotellissa. Halusin paremman hotellin, sillä tämä matka on syntymäpäivälahja.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, heinäkuu 6, 2015 at 20:25

   Kiitos jälleen paluusta blogini pariin Marjatta! Kiva kuulla, että olet viihtynyt postauksien parissa. Ihan mielettömiä matkoja sinulla on tiedossasi. Minun kesäsuunnitelmani vievät myös minut Norjaan, mutta epävarmaa on, olenko siellä lyhyen viikonlopun ja viikon. Olenkin halunnut kokeilla tuota lentoyhteyttä Tromssaan, toivottavasti se on toimiva ja hyvä linkki Oulusta Norjaan!
   Clarion With on muuten ihan mahtava hotelli. Pidin siitä tosi paljon, ja enkä vähiten sen ilmaisen illallisen vuoksi 🙂
   Risteilytestaus kyllä kiinnostaisi, mutta epäilen oman vatsani kestoa ja matkapahoinvoinnin kovuutta. Ehkä viellä uskallan pidemmällekin laivaretkelle.
   Upeaa syntymäpäivämatkaa!

  Leave a Reply