Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Throwback roadtrip // Kiruna-Narvik-Harstad-Å i Lofoten

tiistai, 24 kesäkuun, 2014

Ihanaa päivää!

Nyt kun Tromssan reissukin alkaa olla ajankohtainen enkä jaksa pysyä nahoissani sen takia, voikin palata viime vuojen reissuja muistelemaan. Mahtavaa että olen unohtanu tästä julkaista blogissakin juttua!

Joku muistaneekin, että vietin viime kesän kokonaisuudessaan Norrbottenissa Kiirunassa kesähommissa yhtä Irlannin reissua lukuunottamatta. Kiiruna on ihana! Markku työskenteli Sodankylässä, mutta tuli muutaman kerran visiitille Ruotsiin viikonlopuksi. Ajomatkaahan on vain 350km suuntaansa. Lappilaisittain sole matka eikä mikhän!

No yks kaunis viikonloppu me päätettiin ottaa hatkat vähän kauemmas Kiirunasta. Hoodsit oli jo nähty joten lähettiin puottelemaan E-10 tietä pitkin sinne missä kyltit osoittivat väheneviä kilometrejä Narvikia kohti. Kummankin eka kerta koko kaupungissa. Käytiin jossain ostoskeskuksessa jäätelöllä ja suunnattiin tärkeimpään kohteeseen, eli ylös. Narvikfjellet näkyy koko kaupungista ja luonnollisesti koko kaupunki näkyy myös sieltä. Ylös pääsee gondolihissillä ja turisteja palvelee ainakin kahvila ehkä hurjimmalla terassilla mitä oon koskaan nähnyt! Oli tavallinen sadepäivä, joten huokailtiin maisemille kuvaushetken jälkeen sisäpuolelta.

Kaksi yötä nukuttiin Thon Hotel Harstadissa, huippuhotelli jos kiinnostaa Hurtigruten-laivojen bongaaminen. Satama on ihan vieressä ja melkein kaikista huoneista on merinäköala. Kaupunki on hyvin suloinen keskieurooppalaistyylinen. Sen tutkimiseen meillä ei ollut kovin paljon aikaa, vaan seikkailtiin mielummin maastossa. Harstad sijaitsee Ofoten-saaristossa Lofoottien pohjoispuolella. Hassua, en tiennyt että niillä on jotain eroa.

Sateinen city

Varattiin yksi kokonainen päivä Lofoottien läpi ajoon. Viikko olis ollu lähempänä kelvollista! Vuoden takainen facebook-päivitykseni kiteyttää tunnelman roadtrip-päivältä:

Voiko 640km ajamiseen mennä 13,5h? Voi, ainaki Lofooteilla jos tulee asuntoautoja vastaan keskellä tietä, tuulee 25m/s ja sataa kaatamalla vaakatasossa ja väistellään itsemurha-alttiita pyöräilijöitä.. Olipahan reissu, E10-tien loppuun asti ja takasin. Ollaan ainaski hengissä, ja nähtiin kaikki hienot maisemat kahesti! Never again.

Lödingenin kylän satamasta

Mieletön Skagsanden Beach, tyypit surffas tuolla!

Semmosta meininkiä. Ens kerralla suunnitellaan vähän enemmän ehkä säätiedotusten mukaan 😀

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Kthetraveller tiistai, 24 kesäkuun, 2014 at 12:59

  Ihania kuvia mahtavista maisemista!

 • Reply Anu Johanna tiistai, 24 kesäkuun, 2014 at 17:24

  Apua, niin ihania kuvia! Pakko päästä kans! Ja joo Lapissa 350 kilometriä on pikkumutka vaan. 😉

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 24 kesäkuun, 2014 at 18:03

   Niinhän se on! Tulevat tuhat kilometriä ei tunnu missään :p ja kiitos!

 • Reply Jenni keskiviikko, 25 kesäkuun, 2014 at 02:02

  Keskustelu Iiron kanssa sun blogia selaillessa:
  ”Hei lähdettäiskö joskus Pohjois-Norjaan?”
  ”Ei.”
  ”Mutta kun Lofootit? Kauniita maisemia?”
  ”Ei.”
  ”Voitaisiin mennä kämppäämään ja vaeltamaan ja katselemaan tuntureita!”
  ”Ei, siellä on kylmä.”

  Ehkä joskus myöhemmin siis, mutta siihen saakka keskityn ihailemaan näitä kuvia. 😀

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 25 kesäkuun, 2014 at 10:28

   Hahaa! Mutta oikeassa on Iiro, kylmä siellä tulee! Meillä on Tromssaan luvassa jopa yli kymmentä astetta, mutta meinataan silti pakata pitkiä kalsareita ja villapaitoja, niitä vain tuolla päin tarvitsee aina :p

 • Reply Marimente keskiviikko, 25 kesäkuun, 2014 at 09:46

  Aika mieletön seikkailu teillä! Haluan tonne Skagsandenin biitsille, ehkä vähän lämpimämmällä kelillä tosin 😉

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 25 kesäkuun, 2014 at 10:30

   Seikkailua se oli, pelkäsin niitä vastaantulevia autojaki 😀 tuosta biitsistä meillä on useampikin kuva jossa meillä on sitten pipot ja hanskat ja muut varusteet. En voinu käsittää millä innolla täytyy surffata jos noilla keleillä tarkenee hyisessä meressä pelkällä märkäpuvulla! Lämpimällä kelillä tuo biitsi olis uskomaton.

 • Reply Sofia keskiviikko, 25 kesäkuun, 2014 at 22:13

  Tää tuli kun tilauksesta tää juttu, koska me ollaan lähössä loppukesästä testaamaan uutta asuntoautoa Lofooteille. Otetaan harjotusreissu johonkin Suomessa ja sit valitaan Norjan reitti 😉

 • Reply Maarit Johanna torstai, 26 kesäkuun, 2014 at 10:16

  Hui olkaahan varovaisia asuntoautolla! Vaikka E10 onkin valtatie, se on paikoin Lofooteilla yhtä leveä kuin tiekin. Mutta maisemat kyllä palkitsee. Suosittelen reittiä Kolarin kautta kiirunaan ja sieltä eteenpäin. Kiirunasta eteenpäin on ihan mieletön tunturikeskus Björkliden, ansaitsee vähintään kahvitauon, maisemat on hurjat!

  • Reply Sofia perjantai, 27 kesäkuun, 2014 at 19:18

   Hei kiitti vinkeistä! Pitää kyllä käydä tuolla Björklidenissä, googlasin heti 😀 Kyselenpä sulta lisää jos tulee jotain mieleen! 🙂

   • Reply Maarit Johanna perjantai, 27 kesäkuun, 2014 at 21:48

    Mahtavaa! Sitä ei todellakaan kannata jättää välistä 🙂 kysele ihmeessä jos tulee jotain mieleen.

  Leave a Reply