Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Rollon viimeiset kerrat

keskiviikko, 11 kesäkuun, 2014

Heissan ihmiset!

Joku ehkä saattoi jo huomata mitä itse en ollut huomannut kuin vasta tällä viikolla. Miehän muutan takaisin kotiin perjantaina. Siihen päättyy tältä erää minun tarina Rovaniemellä. En ollu yhtään osannu valmistautua tähän! Tottakai tiesin, että opinnot on kohta jo siinä pisteessä, ettei tänne enää tarvitse tulla. Sisko ja sen tuleva mies muuttaa minun kämppään syksyllä jolloin itse huitelen Islannissa. Sen jälkeen mulla taitaa olla enää muutaman kuukauden harjoittelu hyvällä tuurilla opinnoista jäljellä. Sitähän ei ole mitenkään sitoutettu mihinkään kaupunkiin joten tämä Rolloilu tais olla tässä. Pakko siis tehdä asioita vielä viimeisiä kertoja tälle keväälle.

Viimeinen iltakävely siltojen lenkillä. Kaupungin läpi rautatiesillan kautta Jätkänkynttilälle ja kotiin.

Viimeinen hasselpähkinälatte Coffee Housessa tai Royal Mojito Cafe&Bar 21ssä.

Kerran vielä pyörällä Pöykkölään.

Vartiokadun päähän lentsikoita bongailemaan.

Siltojen lenkillä

Ihan viimeinen visiitti ei taida tässä Rantavitikan kampuksella vielä olla. Mutta tälle keväälle voi sanoa kohta soronoo!

Mulla tulee tätä kaupunkia ikävä! Joo joo, tuleehan täällä käytyä ja varmasti useastikin. Ei se vain ole sama asia jos täällä asuu. Vois melkein taas perua edellisen postauksen positiivisen kommentin siitä, että muka tykkäisin Sodankylästä. No joo, on se minun kotipaikka ja sen vuoksi rakas, mutta ei se tälle vedä vertoja. Heti kun tänne muutin, niin koin tämän kaupungin omaksi. Tämä on mulle sopiva, täydellinen ja kaikinpuolin erinomainen paikka, Lapin pääkaupunki. Joki on lähellä, pyörällä pääsee joka paikkaan ja mikä parasta täällä on lentokenttä, josta lentää ihan oikeita reittilentoja,  sekä rautatieasema! Kuinka mie kestän Sodankylässä taas..? Siellä on rautatie ehkä vuonna 2030 ja lentokentälläkin pörrää vain pieniä koneita.

En ala.

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Katja torstai, 12 kesäkuun, 2014 at 08:15

  ”Lentää ihan oikeita reittilentoja” 😀
  Onneksi Rovaniemellä pääsee aina käymään takaisin! 🙂 Teillä on upea retkeilykesä tiedossa siellä Sodankylässä!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 12 kesäkuun, 2014 at 10:27

   No LENTÄÄ 😀 Sie kyllä huomasit varmaan miten tiesin jo mistä ne lentää ja koska ne laskeutuu :p ”iltafinski tulle puoli kympiltä tuosta meiän tien yli”.. No joo, tulee ihanaa retkeilyä, pakko myöntää!

 • Reply Jenni / Suurherttuan vieraana torstai, 12 kesäkuun, 2014 at 12:34

  Tää on oikeastaan tosi mielenkiintoista lukea, kun en itse ole koskaan asunut Suomessa muualla kuin Helsingissä. 🙂 Minä kun olen jo Luxemburgissa helisemässä, että voi että kun täältä kentältä ei ole suoria kaukolentoja, ei auta että esimerkiksi Lontooseen on kuusi lentoa päivässä…

  • Reply Maarit Johanna torstai, 12 kesäkuun, 2014 at 13:14

   No se perspektiivi on täältä periferiasta vähän eri 😀 Tykkään bongailla koneita keskustasta ja Sodankylästä hyvällä tuurilla näkee kerran viikossa Shangahai-Köpis-vuoron tai Norskin matkalla Kirkkoniemestä Osloon jossain kymmenessä kilometrissä. Ei paljoo lämmitä 🙁 Joo Luxi on kyllä keskellä kaikkea mutta silti kaukana hyvistä yhteyksistä. Onneksi pääset kohta Amerikkoihin :))

 • Reply Sofia perjantai, 13 kesäkuun, 2014 at 10:49

  Koneiden bongailu on kyllä parasta viihdettä! 🙂 Nauti nyt Rollosta täysillä, vaikka ei tuo Islantilaan varmaan mikään ihan turha paikka ole…. ;D

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 13 kesäkuun, 2014 at 16:56

   Niin on! Ja nautin, vielä muutaman päivän 🙂

 • Reply lena perjantai, 13 kesäkuun, 2014 at 11:32

  Haha, mä kans tunnistan Kuopion lentoaikataulut samalla lailla. 😀 Ja ne lentää porukoiden talon yli. Rovaniemi on kyllä niin ihana, ymmärrän ihan täysin miksi pidät siellä asumisesta. Mutta hei, postaa Sodankylästä jos mahdollista, kiinnostaa miltä siellä näyttää 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 13 kesäkuun, 2014 at 16:58

   Se taitaa Kuopioki olla sellainen samantyylinen pikkukaupunki jonne kentää alle kymmenen vuoroa päivässä :p Kyllä huomenna tulee parku kun täytyy lähteä, olen kyllä jo alkanut tutkimaan yliopistosta maisterivaiheen tarjotaa jos hakisi tänne kun eka valmistuu AMKsta 🙂 Ja kyllä! Pistetään postausta tulille Sodiksesta!

 • Reply Anu Johanna tiistai, 17 kesäkuun, 2014 at 09:14

  Voin niin samaistua tähän! Vaikka nykyään Rollo tuntuukin ihan periferialta, niin on se silti aivan eri kuin Sodankylä tai Ranua, josta mie oon kotoisin. Ymmärrän täysin sun fiilikset.

  Nuo asiat, joita luettelit, herätti kyllä taas valtavaa nostalgiaa. 😀 Lapsena Pöykkölä oli mulle kuin toinen koti, kun kaksi kummitätiä asui siellä ja tuli paljon vietettyä aikaa siellä. Haluaisin kans pyöräilemään sinne!

  Tuolla 21:ssä mie en ole vieläkään käynyt kertaakaan, mutta ensi kerralla Rollossa kyllä menen. Kaikki puhuu siitä!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 17 kesäkuun, 2014 at 09:59

   Minunkin kummitäti lapsineen asuu Pöykkölässä, muuten ei tulis siellä päin pyörittyäkään! Ihanan kotoisa fiilis kun olen ravannut siellä. Alle kymmenen vuotiaasta asti käynyt serkkujen luona kylässä. Opiskeluaikana oli hauska ottaa tavaksi silloin tällöin pyöräillä ainakin kerran viikossa sinne. Keskustasta paras reitti oli Kolpeneentien kautta, vettä tien kummallakin puolella ja niiiin kauniita uusia omakotitaloja! Ja käyt ehdottomasti, 21 on kallis, mutta ehdottomasti palvelun ja tuotteiden puolesta kaupungin paras 🙂

   • Reply Anu Johanna tiistai, 17 kesäkuun, 2014 at 15:22

    Kolpeneentie on pop, oon jakanut siellä 17-vuotiaana mainoksia fillarilla! Ne on ehkä vähän vähemmän kauniita muistoja, mutta ehkä sitä nyt on jo päässyt traumoista yli. 😀

    • Reply Maarit Johanna tiistai, 17 kesäkuun, 2014 at 20:33

     Oho, sillon voin kyllä ymmärtää jos ei ole muuten halunnut siellä päin hengailla 😀

 • Reply Sisko lauantai, 23 kesäkuun, 2018 at 11:09

  Hei! Satutko tietämään hyvää yksiötä rauhalliselta paikalta rollosta. aloitan siellä opiskelun ja en tunne paikkkoja ja en ihmisiä`Autatko?

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 2 heinäkuun, 2018 at 16:45

   Moikka Anneli! Valitettavasti en osaa auttaa sen enempää kuin neuvoa tori.fi:n ja vuokraoven kautta tutkimaan. Toivottavasti tärppää! Muutin itse tammikuussa omaan yksiöön ja silloinkin oli hyvät yksiöt tosiaan kiven alla. Piän sulle peukkuja 🙂

  Leave a Reply