Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Meikän kesä!

lauantai, 7 kesäkuun, 2014

Viikonloppuja!

Kelejä pitelee ja jätskiä kuluu. Tämän kesän ajatuksena, pääpointtina ja suurimpana tavoitteena on tienata rahaa Islannin vaihtoa varten. Mulla on vielä Rovaniemellä viikko syventävää liiketalouden harjoittelua jäljellä, jonka jälkeen lähden/palaan loppukesäksi rakkaaseen Sodankylään! Nyt on muutama viikonloppu saatu maistella jo sitä oikeaa kesäduunia. Arkipäivät harjoittelua Rollossa, viikonloput jätskikiskalla Sodiksessa. Tulukaahan moikkailemaan jos satutte ohikulkumatkalle 🙂

Markku on työmatkalla Cayelissa Turkissa vielä viikon (postauksen kuvat Markun ensimmäisiä instagram-otoksia Mustan meren rannikolta! Lisää löytyy nimimerkillä @geofizikboy), joten tämän viikonlopun vapaahetket saan ihan ite laittaa meidän parveketta uuteen uskoon. Se, ettei tätä kesää vietetä taas Kiirunassa, eikä ole tiedossa lentoreissuja kuin Santorinille juuri ennen Islantiin lähtöä, mahdollistaa nyt ensimmäistä kertaa viherpeukaloksi alkamisen. Töpeksinnästäni saatan pistää kuvamateriaalia ainakin instaan. Tänä aamuna ostin torilta kukkia ja amppelitomaatin. Olen ihan mielettömän innoissani jo siitä pienestä tomaatista!

Älkää silti huoliko. En aio muuttaa parvekkeelle asumaan ja jäädä sinne. Reissuja lähiympäristöön kummankin kotiutumisen jälkeiselle ajalle suunnitellaan joka ilta skypettämällä. Lapin kukkulat, vaarat, tunturit, reitit ja ehkä myös kyläpahaset tulee varmasti tutuksi kesän aikana. Ens kesällekin pitää tietenkin jättää seikkailtavaa.

Jos onnistutaan saamaan neljä yhtäaikaista vapaapäivää johonkin väliin, lähdetään kävelemään Kevon kanjoni Utsjoella. Ivalojoen Kultala, Pallaksen Taivaskero ja Kiilopään maisemat on myös tämän kesän listalla. Minun uusi punainen tilaihme-superkånken on valmis lähtöön!

Roadtrip Norjaan pyörii myös mielessä. Palkkapäivän jälkeen varmaan selviää jääkö rahat Islantia varten vai liikeneekö muutaman päivän reissuun yhtään. Tahdon Tromssaan ja vuoristoon.

p.s. Nuo Cayelin maisematkin aiheuttaa vähän sydämen tykytyksiä. Ainut vain, että vuoriston läheisyys tekee siitä kuulemma sellaisen rankkasateita rakastavan paratiisin. Noin aurinkoisia päiviä on ehkä 1/10…

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Anu Johanna sunnuntai, 8 kesäkuun, 2014 at 11:27

  Haluaisin kanssa Pohjois-Norjaan reissaamaan: Jäämerelle, Lofooteille, vuoristoon, Tromssaan! Jostain syystä pohjoisen reissut oli dissauslistani kärjessä niin kauan kuin Lapissa asuin, ja nytpä ei sitten lähdetäkään sinne ihan niin helposti.

  Pari helsinkiläistä kaveriani kävivät pohjoisen roadtripillä viime kesänä, enkä kestä, kun ne kuvat olivat niin ihania! Toivottavasti sie pääset reissuun, niin munkin on sitten pakko järjestää aikaa sille ensi kesänä, kun tuun liian kateelliseksi. 😉 Oon kyllä hurjan kade myös Islannista, siinä on toinen unelmakohde, josta oon haaveillut iät ja ajat.

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 8 kesäkuun, 2014 at 13:36

   Mullapa on viimekesän Lofoottien roadtripistäkin postaus työnalla, ilmestynee viikon sisällä 🙂 kyllä nämä kohteet täällä on ihan mielettömiä mutta olen kyllä ollut aikaisemmin ihan samanlainen. Ei paljoo kiinnostanu lähteä pohjoisemmaksi kesälomalla jos valmiiksi jo ”joutuu” täällä asumaan. Ja silti nyt vaan katse on kohti pohjoista Norjaa, Huippuvuoria, Färsaaria ja tietenkin sitä ihanaa Islantia. Mun oli pakko ottaa se vaihtokohde sinne koska se on sellainen maa jonne matkustaminen turistina on niin törkyhintaista että pakko mennä asumaan 🙂

   • Reply Anu Johanna keskiviikko, 11 kesäkuun, 2014 at 17:20

    Jee, jään odottamaan postausta Lofooteilta! Vaikka varmaan kuolen kateuteen 😀

    Tuo on muuten just hyvä syy muuttaa Islantiin. 😉

    • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 11 kesäkuun, 2014 at 21:46

     Elä sie kuole! Julkaisen sen nimittäin pian 😀

 • Reply Marimente tiistai, 10 kesäkuun, 2014 at 04:09

  Sun kesäsuunnitelmat kuulostaa kivoilta! Mulla on pienestä pitäen ollut sellainen ruusuinen haavekuva, että joskus haluaisin olla jätskikiskan myyjä, mutten yhtenäkään kesänä ole jostain päätynyt tähän ”unelma-ammattiini” 🙂 Ja parvekeviherpeukalointi kunniaan, itekin kasvattelin viime kesänä siellä chiliä ja korianteria!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 10 kesäkuun, 2014 at 08:31

   Oii ihanalta kuulostaa 😀 Mulla haluttais vielä rucolaa ja salaattia pistää. Kiskalla on ihan mukavaa olla töissä:)

  Leave a Reply