Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Trooppinen Rovaniemi

torstai, 5 kesäkuun, 2014

Talvella luulen itseäni kesäihmiseksi ja kesällä tulee se fiilis, että ehkä mie olenki enemmän talvi-ihminen. Oikeasti ehkä syksy on minun lempparivuodenaika, koska en kestä liiallista kuumuutta ja talvella Lapissa on liian pimeää. Jos aurinkoa olis keskellä talveakin, niinkuin vaikka Alpeilla, tykkäisin talvestakin taatusti enemmän!

Nyt on kuitenkin riittänyt auringon paistetta Rovaniemellä. Historia de Viajes- Katja tuli tänne pääsykokeisiin ja ilmeisestikin toi sen lämmön mukanaan Oulusta. Meinasin läkähtyä, mutta saatiin kierrettyä Rovaniemen parhaita paikkoja sen verran mitä jalkaisin pääsi ja ehti. Hauskinta oli, että pääsin näkemään ensimmäistä kertaa näköalapaikan, jonka ohi kuljen joka päivä pyörällä kaksi kertaa. Nyt oli hyvä syy pysähtyä! Oli hauska nähdä Katja 🙂

Jäätelö on maistunu harjoittelupaikalla. Pakko oli vähän hyödyntää tuollaisilla maisemilla olevaa parveketta ja tuulettua toimistosta hetkeksi.

Kävin eilen myös pyöräretkellä Pöykkölässä kukkia kastelemassa, kun serkut ovat parasta aikaa Lontoossa seikkailemassa. Matkalla joutui pysähtymään kuvaushommiin useammin kuin kerran. Jokimaisemat on Rovaniemellä ihan täydellisiä.

Ja jos joku ei tienny niin minun kesä jatkuu hetken päästä Sodankylässä jätskikiskalla. Ihan huippuhauskaa hommaa 😀 En ole koskaan tehnyt vastaavanlaista, aina istunut toimistolla tai tehnyt maastossa näytteenottoa. Tulukaapa siis pehmikselle jos ajatte ohi!

On täällä vain LÄMMIN.

Katjan blogissa muuten lissää Rollo-tarinoita ja allaolevassa postauksessa kesän ensimmäinen kunnon #suomiretki- stoori Noitatunturilta 🙂

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet inspiroivat bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera)Kaukokaipuu (Nella)  ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Omat instagram-kuvani löytyvät tunnuksen @magellant alta!//

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Katja torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 18:14

  Oli kyllä aivan mahti reissu pääsykoereissuksi! Ja hyvä että sinäkin näit uutta maisemaa. 😉 IHANA KESÄ !

  • Reply Maarit Johanna torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 20:06

   Joo näin ja hyvä ku tykkäsit! Mua naurattaa nämä meidän otsikoinnit 😀

 • Reply sandra torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 21:57

  En ole itse käynyt koskaan Jyväskylää pohjoisemmassa Suomessa (häpeää…), joten mielenkiinnolla seuraan näitä pohjoisen postauksia. Itse nautin lämmöstä, että meinaa tämänpäiväinen +29 astettakin olla liian vähän ainakin niinä hetkinä, kun aurinko menee pilveen.

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 6 kesäkuun, 2014 at 07:26

   Oho! No toihan on jo jonkinlainen meriitti, sun on pakko siis tulla tänne :p kyllä meinaa hiostaa, on heti aamusta yli kakskytä. Ei tartte lähteä ulkomaille ku täälläkin paahtuu ^^

 • Reply virpis75 torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 22:35

  Tosi hieno tuo jokimaisema kuva! 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 6 kesäkuun, 2014 at 07:26

   Kiitos! Kauniit maisemat on aina ikuistettava 🙂

 • Reply Kaukokaipuun Nella perjantai, 6 kesäkuun, 2014 at 01:07

  Teillä on ollut ihan huikeat treffit! Ja kiitos, että jaat nämä upeat kotimaanreissut #suomiretki-tägin alla, keräilen niitä kovaa vauhtia DreamDo:n sivulle ja olen varma, että moni löytää sieltä myös teidän blogeihin 🙂

  Terkkuja Sloveniasta, täälläkkin on lämmin!

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 6 kesäkuun, 2014 at 07:28

   Oli kyllä huippua tavata ekaa kertaa joku hauska matkabloggaaja 🙂 tää antaa niin paljon! Suomiretkeily on kyllä tämän kesän juttu ja varmasti jokainen postaus on ainaki hitusen #suomiretki ^^ ja kiitos! Mitenköhän mie löydän ne sieltä dreamdosta? 🙂

 • Reply Anna Koskela perjantai, 6 kesäkuun, 2014 at 08:28

  Ha-Haa 🙂 Toinen Rovaniemi aiheinen postaus. Kylläpä kaupunki nyt saa hehkutusta.

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 6 kesäkuun, 2014 at 09:47

   No sitäpä me Katjan kanssa naurettiinkin, kun pistettiin postaukset peräkkäin ja vielä melkein samoilla otsikoillakin 😀

 • Reply Jenni / Suurherttuan vieraana perjantai, 6 kesäkuun, 2014 at 11:00

  Voin kuvitella että jätskikiskalla on hauska olla, etenkin jos on lämmin sää. 🙂 Mä olen itse ollut lähinnä erilaisissa toimistotöissä, mutta yhtenä kesänä pääsin töihin majakalle, ja oli uskomatonta, että joku suostui maksamaan mulle lettujen paistosta auringossa, saunan lämmityksestä ja majakan historiasta luennoimisesta.

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 6 kesäkuun, 2014 at 12:37

   Varmaan unelmatyö!! Kyllä mie jollain kaiholla muistelen viime kesää kun sai ainakin olla jokaikinen päivä ulkona. 🙂

 • Reply Anna Koskela perjantai, 6 kesäkuun, 2014 at 12:57

  Laitetaanpa tähän samaan ketjuun sinulle vähän blogihaastetta 🙂
  http://tamamatka.pallontallaajat.net/2014/06/06/viisi-asiaa-viisi-paivaa-positiivisesti/

 • Reply lena perjantai, 6 kesäkuun, 2014 at 12:57

  Tulisin jätskille jos olisin lähempänä. 😀

  Mun Lappi-kuume sen kuin kasvaa teidän ansioista!!

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 6 kesäkuun, 2014 at 15:10

   Se ei auta sitten kun tulla lähemmäksi että pääsee jätskille! Samalla reissulla voikin käydä sitten vähän maastossa sightseeingillä :p

 • Reply Sofia perjantai, 6 kesäkuun, 2014 at 15:22

  Ihanat leidit siellä! Ja on kyllä ollut hempeät kelit, toivotaan että säilyvät koko kesän! 🙂

 • Reply Anu Johanna lauantai, 7 kesäkuun, 2014 at 14:52

  Voi vitsit, kirjoitathan jatkossa useammin Rollosta? Tulee niin nostalginen kaipuu vanhaan kotikaupunkiin, kun lukee tällaisia. Vanha kunnon Jätkänkynttilä ja kaikki :’)

  Oon muuten ihan samaa mieltä talvesta: siinä ylivoimaisesti pahinta on pimeys, kylmyys ja lumi on välissä ainakin ihan kivoja juttuja. Siinä on valitettavasti ehkä yksi isoimmista syistä, miksen voisi muuttaa takaisin Lappiin asumaan ainakaan pysyvästi ja ympärivuotisesti. Helsingissäkin tekee jo tiukkaa, vaikka ihan niin pimeää ei olekaan.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 7 kesäkuun, 2014 at 20:05

   No hei, tottakai kirjoitan jos kerta pyydetään! Muutama juttu onkin itseasiassa jo mielenpäällä. Viikko harjoittelua enää mutta saishan siinä jo postauksen aikaan 🙂 Kyllä se pimeys ja kylmyys tuntuu pahalta jos on muualla asuneena tottunut valoisampaan. Ymmärrän niin täysin!

 • Reply satuvw lauantai, 7 kesäkuun, 2014 at 15:01

  Juuri kommentoin toiseen blogiin että luulin olevani talvi-ihminen kunnes kesä taas saapui 🙂 Neljä vuodenaikaa on kyllä ihan parasta. Ja Rovaniemelle pitäisi tulla käymään joskus kesälläkin, itse olen siellä pyörinyt vain talviaikaan!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 7 kesäkuun, 2014 at 20:06

   Samanlaisia mieltymyksiä siis täälläkin 😀 Rovaniemi on mahtava kesäkaupunki, minusta parhaimmillaan tähän aikaan 🙂

  Leave a Reply