Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Kesän ekat huiputukset!

torstai, 29 toukokuun, 2014

Hei ihanaa torstaita!

Kesän paras juttu, patikkaretket ovat vihdoin alkaneet tällekin vuodelle meillä Lapissa. Instagramista saatoittekin jo huomata että retkellä käytiin ja vielä lauantaina ja sunnuntaina. Niistä sai sekä jalat kipeäksi, että kännyköiden kuvakansiot ääriä myöten täyteen. Ihanat maisemat piti ikuistaa kaikista kulmista sekä yksin ja yhdessä. Meillä oli mahtavaa, katsokaa vaikka näistä kuvista millaisissa maisemissa seikkailtiin. Lauantaina lähdettiin ihan muutaman kymmenen kilometrin päähän Sodankylästä Oratunturille ja sunnuntaina kierrettiin Noitatunturin lenkki Pyhä-Luostolla. Retkistä tulossa myöhemmin ihan erillistä juttua 🙂

Tämmöset meleko hienot maisemat oli selän takana kun kiikuttiin Noitatunturin päälle…

Nuo pitkospuut vei Pyhänkasteenputoukselle…

Josta sai ihanan raikasta vettä kun pullosta loppui omat kesken…

Ihan mahtavaa!

Eväät on tietenki se ”juttu” minkä takia retkelle lähetään. Pullaa, Sherwoodia, kahavia kuksasta ja herkkuleivät matkassa.

Pyhältä löytyy kaikenlaisia geologisia mielenkiintoisuuksia. Markulla käsissään muinaista merenpohjaa.

Onko teillä tiedossa patikkamatkoja tälle kesälle? Meillä ne on nimittäin vasta alkamassa! 🙂

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet inspiroivat bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera)Kaukokaipuu (Nella)  ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Omat instagram-kuvani löytyvät tunnuksen @magellant alta!//

 

 

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Katja torstai, 29 toukokuun, 2014 at 12:50

  Kauniita maisemia! Kunpa pääsisi juomaan tuollaista puhdasta purovettä!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 29 toukokuun, 2014 at 17:31

   Niin on! Purovesi on kyllä raikasta 🙂

 • Reply Saila torstai, 29 toukokuun, 2014 at 15:23

  Onko Pyhänkasteen putouksella tulistelupaikkaa? Ja eikös se Karhunjuomalampi ole aika lähellä siinä? Tuo vanha merenpohja on aika säväyttävä juttu tunturissa…varmaan heti jääkauden jälkeen muodostunut…

  • Reply Maarit Johanna torstai, 29 toukokuun, 2014 at 17:33

   Ihan putouksella ei tainnu olla mutta ihan lähellä on kyllä. Porukka jää tuohon näköalapaikalle syömään eväitä vaikkei laavua oliskaan 🙂 Karhunjuomalammelle on tuosta ehkä kilometri portaita ylös, siinä on kans ihana istuskella! Nuo aaltokuviot on kyllä mielettömiä, ollaan löydetty muitakin erikoisia.

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, 29 toukokuun, 2014 at 20:59

  Onpa kyllä hienoja maisemia! Ja just tajusin, että mullahan ei sitten ilmeisesti olekaan sua seurannassa instassa, kun en muista näitä nähneeni. Pitää siis heti mennä lisäämään! 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 29 toukokuun, 2014 at 21:31

   Niin on ja hei tervetuloa vaan seuraajaksi 🙂

 • Reply Sofia torstai, 29 toukokuun, 2014 at 21:01

  Ai että, upeaa! Meilläkin on edessä jonkinsortin Lappireissua tälle vuodelle, sitä odotellessa!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 29 toukokuun, 2014 at 21:31

   Sano muuta 🙂 minne päin ootte menossa seikkailemaan?

 • Reply Sofia torstai, 29 toukokuun, 2014 at 21:39

  Ei olla vielä lyöty mitään lukkoon mutta ajateltiin, että jos Norjaan asti ajeltas ja totta kai Rukalle. Vois kai sitä vielä Suomessakin hakeutua jonnekin pohjoisempaan… Ylläkselle ehkä! 😀

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 30 toukokuun, 2014 at 08:02

   Ylläksellä on kyllä mielettömiä maisemia 🙂 me ollaan vaan useasti ajettu ohi ja menty Pallakselle asti. Ylläs toiminu enemmän talvikohteena meille. Tosin ei sitä tiiä jos tänä kesänä eksytään sinnekkin, onhan se aika lähellä. ^^

 • Reply Tiina, Kinttupolulla torstai, 29 toukokuun, 2014 at 22:33

  Ihanan näköistä! Täällä Espanjassa patikoidaan ympäri vuoden, mutta Suomen luonto on kyllä ihan spesiaali 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 30 toukokuun, 2014 at 08:03

   Niihin Espanjan patikkamaastoihin onkin tutustuttava jossain vaiheessa oikein kunnolla! Onhan nämä ihan huikeita, varsinkin juuri näissä vuoden ensimmäisissä kerroissa on sitä taikaa 🙂

 • Reply Kaukokaipuun Nella perjantai, 30 toukokuun, 2014 at 00:56

  Aivan upeita maisemia! Kiitos, kun jaoit näin huipun jutun suomiretki-teeman alla. 🙂 Sulla on ollut mahtavia kuvia kotimaasta ja aivan super hienoja huiputuksia!

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 30 toukokuun, 2014 at 08:06

   Kiitos Nella! Näitä retkiä on onneksi luvassa lisää ja lisää… :))

 • Reply Lotta perjantai, 30 toukokuun, 2014 at 13:38

  Moikka! Huomasin että voitit kånken repun voicelta ja kun itsekkin voitin ajattelin tulla utelemaan että mitä sitten tapahtui kun otit yhteyttä siihen spostiin? Otin pari pv sitten yhteyttä ja kerroin että voitin repun ja annoin yhteystiedot, mutta mitään vastausta ei oo tullut? Oon käsittäny että ite saa valita minkä repun saa? Harmittaa nyt jos en saakkaan kun kerta voitin ja niin kauan oon himoinnu sellasta reppua:) mut kiitti sulle tosi paljon jos vastaat!!

  • Reply Maarit Johanna perjantai, 30 toukokuun, 2014 at 20:01

   Heippa Lotta! Joo mie instagramin kautta voitin ja lähetin niille postia ja kirjoitin siihen osoitteen ja siitä niiden reppulistasta kerroin mikä repun valkkasin. Sitte parin päivän päästä tuli vastaus että hyvä juttu kiitos, lähetetään reppu sulle pian. Odottamiseen meni ehkä reilu viikko ja sitte tuo ihanuus tuli. 🙂 lähetteleppä uuestaan sinne viesti jos se on vaikka hukkunu jonnekki bittiviidakkoon? 🙂 ja uskon jos oot haaveillu! Nuo on aivannn ihania! ^^

 • Reply Teea perjantai, 30 toukokuun, 2014 at 22:21

  Oih, ihanat maisemat ja patikkaretket <3! On se ihanaa ottaa joesta juomavedet :). Olen kerran käynyt lyhyen pätkän vaeltamassa Urho Kekkosen kansallispuistossa, kivat oli maisemat. Ja täällä etelämpänä sitten useammin, tosin useimmiten ne omat patikkaretket Suomen sisällä suuntautuu lähimetsiin 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 31 toukokuun, 2014 at 13:43

   On se ihanaa! UKK puistossa me ei olla käyty mutta on ehottomasti listalla 🙂

 • Reply Kthetraveller lauantai, 31 toukokuun, 2014 at 12:32

  Oi miten ihania maisemia ja kuvia. Patikkaretkeä ei ole suunnitteilla valitettavasti mutta ehkäpä jonain päivänä sellainenkin on koettava.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 31 toukokuun, 2014 at 13:44

   Kiitos 🙂 joo sun maisemat tulee vähän erilaisista kokemuksista ^^

 • Reply Jenni / Suurherttuan vieraana maanantai, 2 kesäkuun, 2014 at 18:47

  Ääh, mä niin haluan Lappiin patikoimaan! Jotenkin aina ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella, joten kun näitä kuvia katsoo, niin Ardennien vuoret ja Luxemburgin linnat ei jotenkin tunnukaan enää niin hienoilta. Seuraava patikointiretki varmaan taas parin viikon päästä.

  Heinäkuun alkuun on suunniteltu reissua Yellowstoneen, mutta saas nähdä, millaisia majoituksia sieltä enää näin myöhäisessä vaiheessa saa.

  • Reply Maarit Johanna maanantai, 2 kesäkuun, 2014 at 22:41

   Mulla taas silmät suurenee ja kateus iskee ku lukee sun suunnitelmia! Omat suunnitelmat Kevon luonnonpuistosta ja Ivalojoen Kultalasta haalistuu kun plärää instagramia hästäkillä yellowstone… No, ehkäpä mie joskus sinne ja sieki tänne! Kunhan reissuun vain pääsee :p ja aivan totta, aina on ruoho vihreämpää aidan toisella puolella 😀

 • Reply Maria lauantai, 26 syyskuun, 2015 at 17:02

  Juuri tässä pohdin eräspäivä, kuinka hassua on pohtia ja suunnitella matkoja maan ääriin, toiselle puolen planeettaa ja meren syvyyksiin, kun ei ole edes omaan kotoSuomeen tutustunut. Lappiin on joskus lähdettävä vaeltamaan 🙂 Ihania kuvia!

  – Maria
  http://tinytrek.blogspot.com

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 26 syyskuun, 2015 at 17:24

   Aivan samoja olen miettinyt viimeiset pari vuotta! Onneksi tässä on kerennyt ottaa vahinkoa takaisin Suomiretkien muodossa jo ihan hyvin. Silti hävettävän vähän on tullut kotimaata tutkittua. Mitäpä sille voi kun kaukokaipuu rajojen ulkopuolelle on niin kova! 😀
   Kiitos kehuista 🙂

  Leave a Reply