Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

#Suomiretki: Nattastunturi ja palovartijan maja

perjantai, 11 huhtikuun, 2014

Perjantaita arvon lukijat! Virhepainalluksella tämäkin julkaisu ilmestyi hetki sitten pelkillä kuvilla, very sorry kaikesta harmista, tilanne on nyt korjattu. Päivän aiheena mulla on ollut keräillä iPadin syövereistä viimesyksyn viimeisin eväsretki Vuotson taakse Nattasille. Meillä oli kameraa tuuraamassa vain tuo Pädi ja sillä sitten kohmeisin sormin nappailtiin otoksia maisemista. Maja on varsinainen hidden gem ympäristöineen, ens kerralla otan järkkärin. 🙂

Maisemiahan siellä tosiaan oli!

Sompiojärventieltä tuonne nousi alta tunnissa helppoa reittiä pitkin ja maisemat palkitsee nousun. Tosi helppo ja lyhyt retki nelostieltä Vuotsosta. Sodankylästä sinne ja takaisin ajoineen, nousuineen, eväs-, ja kuvaushetkineen aikaa meni ehkä kuusi tuntia eli oikein sopiva puolipäivä retki oli.

Kattokaa miten hauska mökki sieltä Nattasen päältä löytyi! Metsähallituksen palovartijan maja jota kaikki saavat käyttää. Saatiin olla ihan rauhassa tutkimassa ympäristöä.

Reissun ideana oli tietenkin eväät ja syöminen. Pastaa ja nötköttiä namnam. Normaalisti meillä kuuluu päiväreissuihin myös ne kahden pakkauksissa myytävät marjapiirakat. Ihan järjettömän hyvää ulkoilusapuskaa. Markku oli reissun masterchef, minä kuvailin puuhailua ja maisemia 🙂

Tällaiset maisemat ei haittais omalla takapihallakaan..

Nattasen päältä löytyy erikoisia luonnonmuodostelmia. Tietääkseni nuo on jääkausi tehnyt mutta luulin niitä aluksi ihmisen kokoamiksi kivikerroksiksi, ovat sen verran ihmeellisiä!

Ne on valtavia! Ja päälle on hauskaa kiikkua koska silloin näkee vielä kauemmaksi. 🙂

 

Jos joskus ajelette päämäärättömästi Lapissa kesäaikaan ja pikkuinen retki kiinnostaisi ilman kamalan painavia reppuja ja jatkuvaa turistivirtaa, suosittelen palovartijan majaa ja Nattasia! Me ollaan aivan varmasti menossa uudestaan heti kun jäät sulaa.

Parempia kelejä odotellessa, täällä on vielä monta kymmentä senttiä lunta.

Viikonloppuja 🙂

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply lena / london and beyond perjantai, 11 huhtikuun, 2014 at 19:24

  Tämän savolaisen sydän on kyllä Lapissa <3 Ihanan kaunista. Meidän Lapin roadtripillä bongasin yhden aivan syötävän söpön myytävän talon Muonion läheltä, ehdotin Matteolle että josko tästä meille kesä/talvipaikka… olisin aivan tajuttoman onnellinen jos näin kävisi. Tosin Muoniossa ei liene teoreettisen matematiikan tiedekuntaa tarjoamaan työtä tuolle italianolle :/ Mä niin tykkään ajatuksesta arki Lapissa 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 12 huhtikuun, 2014 at 13:47

   Oi miten ihana kommentti! 🙂 kyllä täällä luonto hurmaa, mutta muuta ei sitten oikein olekaan. Ne tiedekunnat on painottunut melko etelään, tänne pitäisi tulla ihan muut asiat kuin työt mielessä 🙂

 • Reply Anu Johanna lauantai, 12 huhtikuun, 2014 at 15:57

  Ihan upean näköistä! Mua suorastaan hävettää, miten vähän tunnen muuta Lappia kuin ihan omat, vanhat kotinurkkani. Onneksi tilanne on korjattavissa. 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 12 huhtikuun, 2014 at 18:47

   Mulla oli samanlainen tilanne vielä ihan muutama vuosi sitten, nyt ihan hiljattain vasta alkanut tutkimaan ympäristöä. Teininä ei olis voinu vähempää kiinnostaa 😀

 • Reply Jenni / Suurherttuan vieraana maanantai, 14 huhtikuun, 2014 at 12:16

  Mahtavan näköisiä maisemia! Musta hienointa Lapissa ja ylipäätään Suomessa vaeltamisessa on noiden kaikkien käytössä olevien tupien yleisyys. Jenkeissä on paljon säädellympää, kun kaikenlaiseen telttailuun tarvitsee (yleensä) maksullisen luvan, ja sekin saattaa koskea vain tiettyä telttapaikkaa tietyillä päivillä.

 • Reply Marika tiistai, 15 huhtikuun, 2014 at 12:29

  Vau mitkä maisemat! En ole koskaan kuullutkaan tästä. Kiitos.

  Omat kesän vaellusreissut pitäisi kohta saada kalenteriin.. Siis mahdollisimman monta ja mahdollisimman lappiin 🙂

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 15 huhtikuun, 2014 at 19:51

   Hieno juttu! 🙂 Tuo oli kyllä niin hienosti piilossa että ellei olisi puoliskolla ollut aikaisempaa tietoutta paikasta niin olis salaisuudeksi jäänyt. Kyllä on kesäisin mahtavaa asua Lapissa, voi joka viikonloppu tehdä lenkin missä vaan!

 • Reply Kaukokaipuun Nella torstai, 17 huhtikuun, 2014 at 10:36

  Aivan mieletön postaus! Miten tää oli mennyt multa ohi! Mutta kylläpä piristi silti tätäkin torstaita, aivan huikea kerrassaan. Linkkasin heti dreamdohon <3

 • Reply maisasofia lauantai, 19 huhtikuun, 2014 at 09:49

  Näyttää hyvältä paikalta aloitaa mun Lapin valloitus kun tähän asti oon niin rajoittunut Ruka-Ylläs välille… Ihanat maisemat ja tosi kiinnostavia nuo muodostelmat! 🙂

 • Reply Marimente tiistai, 29 huhtikuun, 2014 at 18:49

  Mä en ole koskaan kesäaikaan käynyt Lapissa päin, ehkäpä vielä joku kesä täytyypi suunnata sinne! Tuli muuten tuosta palovartijan majasta mieleen, kun olin lukion jälkeiset kolme kesää UPM:n sahalla palovartijan hommissa 😀 Taitaa nykyään olla aika harvinainen ammatti se, kun on palovartijan majoja noin tyhjillään…

 • Leave a Reply