Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Roadtrip Teidelle

lauantai, maaliskuu 15, 2014

Puerto de la Cruzissa oli ollut pilvistä monta päivää ja mietittiin jo että uskaltaako vuorelle lähteäkään. Lähtöaamuna oli kuitenkin loistava keli, joten lähdettiin tietenkin yrittämään!

IMG_9416Ajoimme La Orotavan kautta kohti saaren keskustaa. Teiden huippu sijaitsee suunnilleen keskellä saarta. Vaikka Kanariansaaret on tuliperäisiä ja mm. Fuerteventura on todella karu, Teneriffa yllättävän vehreä! Tarpeeksi korkealle ajettaessa tuli havumetsävyöhyke vastaan. Välillä tuntui kuin olisi ajanut kesäisessä Suomessa!

IMG_9283
IMG_9281
IMG_9403
IMG_9405
IMG_9398Teiden kansallispuisto kattaa melkein koko saaren keskustan. Havumetsän loppuessa ajettiin melkein Kuuhun! Tai siltä ainakin näytti. Maisema on todella karua. Hiekkaa, kukkuloita ja laavaa joka puolella. Teideä ympäröivä valtava romahtanut kaldera on mittasuhteiltaan niin valtava, ettei sitä pystynyt silmilläkään tarpeeksi käsittämään, saati että siitä saisi kuvia jossa sen muodot tulee kunnolla esiin. Ajettiin auto Teide Telefericon ala-asemalle ja otettiin siellä kuvia, sillä ylös ei kovan tuulen takia päässyt. Tuntui oudolta olla yli 2500 metrissä mutta mertakaan ei näkynyt! Kalderan reunat ulottuvat siis todella korkealle.

IMG_9294
IMG_9295
IMG_9339
IMG_9346
DSCF0879
DSCF0874
IMG_9326
DSCF0886Loppuun vielä tärkein, Teide itse.

Kuvanottohetkellä se verhoutui pilviseen pipoon, mutta se melkein vain paransi kuvanottajien fiiliksiä!
DSCF0889

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Elina / Narulelu maailmalla lauantai, maaliskuu 15, 2014 at 19:46

  Nuo metsämaisemat ei tosiaan tuo mieleen lainkaan Teneriffaa. Mulle tuli kuvista mieleen maisemat Virosta, Latviasta ja Liettuasta, kun muutama vuosi sitten ajeltiin kesällä ympäri Baltiaa.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, maaliskuu 15, 2014 at 20:24

   Oli tosiaan täysi yllätys! Mutta mulla on aikaisemminkin tullut mieleen ihan eripaikoista mieleen toisia ihan muualta. Esimerkiksi roadtripilä pohjoisessa Italiassa tuli aivan mieleen eteläinen Viro :p

 • Reply Jenni / Suurherttuan vieraana lauantai, maaliskuu 15, 2014 at 21:26

  Mielettömät maisemat! Olin vanhempien kanssa Teneriffalla joskus alle 10-kesäisenä, ja ainoa muisto koko reissusta ovat juurikin nuo kuumaisemat. Sykähdyttivät jo silloin. Joskus vielä pitää palata noihin maisemiin, mutta taidan jättää Kanarian lähemmäs eläkeikää. 😉

  • Reply Maarit Johanna lauantai, maaliskuu 15, 2014 at 21:55

   Kyllä ne sykähdyttää! Ja älä turhaan odota, vaikka se ON eläkeläisten kansoittama, se on turhan kaunis paikka jätettäväksi pelkästään niille :p esimerkiksi patikointimahdollisuuksia on niin paljon että olisin voinut jäädä kuukaudeksi niiden takia!

  Leave a Reply