Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Räntäinen Varsova

sunnuntai, maaliskuu 2, 2014

Wanhojen tanssien aika meni jo, ja muutama vuosi sitten meillä oli hyvät jatkot! Omat tanssini olen tanssinut aikoja sitten, mutta pikkusiskollani Tarulla oli Wanhat 2012. Kiinnostus jatkoille lähtemisestä mökille ei ollut absolutisteilla suuri, joten ideoimme jo paria kuukautta etuajassa, että lähdemme sinne minne on Helsingistä halvimmat lennot. Varsovaan oli ja neljälle hengelle varattiin sviitti (huoneisto) keskustasta Nowy Sviatilta kahdeksi yöksi.

DSC00090
DSC00096
DSC00097
DSC00102
DSC00107Olin tyttöporukan ainoa täysi-ikäinen ja siinä ei onneksi ollut mitään ongelmaa!

Varsovassa satoi vettä ja räntää mutta mieli oli kaikilla kirkas. Oltiinhan kuitenkin ulkomailla ja saatiin tutkia nähtävyyksiä 🙂

DSC00111
DSC00113
DSC00122
DSC00125Tuhlasimme kaikki rahamme modernissa Zlote Tarasyn kauppakeskuksessa, tytöt vaatteisiin ja mie kuppikakkuihin. Käytiin samalla reissulla myöhäisella lounaalla Hard Rock Cafessa.

DSC00136
DSC00137
DSC00155
DSC00154
DSC00166
DSC00148Hauskinta oli kävelyretki vanhaan kaupunkiin. Ilma oli hyytävä ja pysähtelimme alle kilometrin välein kahviloihin lämmittelemään. Vanha kaupunki oli ihana, kirkot oli upeita ja kyllä arkkitehtuuri aina sykähdyttää!

DSC00173
DSC00194
DSC00198
DSC00202
DSC00206
DSC00220
DSC00226
DSC00221
DSC00235Varsovan haluan joku kesä vielä kokea! Tuo räntä ja likainen lumi vei vähän tunnelmaa pois. Mutta ihanimpia reissuja just lähteä ihan hetkeksi vain tuulettumaan. Teneriffalle jo ensi viikolla… En jaksa odottaa!

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply lena sunnuntai, maaliskuu 2, 2014 at 16:46

  Varsova on ihan huippu! Kävin siellä pari vuotta sitten niinikään talvella ja vaikka sää olikin hieman huono niin en valita, hieno reissu oli. Tuolla HRC:ssäkin tuli piipahdettua parilla (erään tuopin koko oli kyllä ainakin 2x suomeen verrattuna ja siitähän se ilta hyvin alkoi… 😀 ) ja söimpä siinä fajitakset niinkuin HRC:ssä tapanani on. 😀

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, maaliskuu 2, 2014 at 21:20

   Joo kyllä kaupunkilomat toimii räntäsateellakin 🙂 famous fajitas höyryävällä kanalla on kyllä ehkä maailman parasta! Toki oon kyllä maistanu melko montaa muutakin listalta :p

 • Reply Teea sunnuntai, maaliskuu 2, 2014 at 18:25

  Vessa :D.

  Varsova on kyllä kiva. Kesällä haluaisin minäkin sen seuraavan kerran nähdä!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, maaliskuu 2, 2014 at 21:21

   Joo! Vaikka reilireissun yhteydessä joskus 🙂

 • Reply Jenni maanantai, maaliskuu 3, 2014 at 11:07

  Mökille? VARSOVAAN? Mun wanhojen jatkot oli muistaakseni helsinkiläisessä ravintolassa, josta lähdin kotiin taksilla ennen puolta yötä. Vähän eri tasoa tämä. 😀

  Mäkin olen käynyt Varsovassa vain talvella. Kovinkaan vahvoja muistikuvia ei paikasta ole (Krakova ja etenkin Auschwitz jäi paljon paremmin mieleen samalta reissulta), mutta kävin siellä kampaajalla, jonka kanssa ei ollut yhteistä kieltä. Ihan hyvät hiukset tuli silti.

 • Reply Maarit Johanna maanantai, maaliskuu 3, 2014 at 16:33

  Hahaa 😀 Me asutaan Lapissa joten kovin ei ole hulppeita rafloja näköpiirissä, Rovaniemelle eli lähimpään ”isoon” cityynkin on meiltä kotoa 130km joten Wanhojen jatkot on melko perinteisesti olleet jollain isolla mökillä Luoston tai Levin keskuksissa. Tällä kertaa meillä kiinnosti mielummin eritasoiset reissut joo 😀 Minäki olen kuullut paljon että porukka olisi pitänyt enemmän Krakovasta, pitänee kävästä sielläkin joskus 🙂

 • Reply p keskiviikko, marraskuu 19, 2014 at 14:35

  milllä rahalla sä oikein teet näitä reissuja? porukat kiltisti maksaa kaiken mihi haluut mennä eikä sun tartte tehä sen eteen mitään? hohhoijaa

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, marraskuu 19, 2014 at 14:54

   Mun duunariporukoilla oliskin varmaan rahaa maksaa mun reissut. 😀 Sitä kun on itse ihan kiltisti töissä eikä shoppaile rahoillaan riepuja H&M:stä tai tuhlaa kaikkea kaljotteluun niin johan sitä riittää. Kulutus on omista valinnoista kiinni.
   Jos olet lukenut blogia enemmänkin olet saattanut huomata että olen melko monta matkaa voittanut. Eli niistä ei ole tarvinnut maksaa mitään. 🙂

   • Reply p perjantai, marraskuu 21, 2014 at 21:55

    no hei kerro toki meille köyhillekin että mistä niitä matkoja voittaa? taitaa olla paskapuhetta ja suhteilla hankittuja etuuksia kun ei kukaan oikeasti voittele mitään matkoja joka kk. miks pitää esittää köyhää kun ei sitä selkeestikään oo? duunariki on aika iso käsitys ku duunari voi olla siivooja 1200 € kk palkalla tai sit joku kaivostyöntekijä tai muu joka saa 10000 € kk…

 • Reply p sunnuntai, marraskuu 23, 2014 at 04:16

  eli siis väität, että ne matkat joita et ole voittanut, olet itse maksanut ihan kokonaan? maksat siis asumisesi ja elämisesi myös yksin etkä elä vanhempiesi siivellä? vanhempasi eivät kustanna matkoihisi mitään? jos vastaus edes johonkin näistä on kyllä niin et ole maksanut matkojasi itse. eikä sillä silloin kannata leveillä.

  • Reply Anna Koskela sunnuntai, marraskuu 23, 2014 at 12:09

   ”p” se haluaa kommentoida vaan, vaikka ei selvästikkään tajua mitään bloggaajan asiallisista kommenteista.

   Trolliparka jankuttaa, ”et ole maksanut matkojasi itse. Et varmaan ole maksanut matkojasi itse.”

   Onneksi olkoon: tulit juuri kertoneesi kaikille, että vaikka miten mietit, et sitten kuitenkaan keksinyt ensimmäistäkään järkevää lausetta, mutta jotain oli hätäpäissään silti pakko määkäistä 😀

   • Reply Maarit Johanna sunnuntai, marraskuu 23, 2014 at 12:13

    Kiitos kommentista Anna! Ei lisättävää 😉

    Keskittyköön tämän postauksen kommentointi jatkossa Varsova-aiheisiin.

    • Reply Toni sunnuntai, marraskuu 23, 2014 at 16:15

     Täällä puhuu ihminen, jolla on todella pienet tulot (olen opiskelija enkä ole töissä). Olen silti matkustanut kesän ja syksyn aikana yli kaksi kuukautta ulkomailla, kiertäen lähes 20 maata euroopassa sekä etelä-amerikassa. Matkustustapana on ollut oma auto, junat, bussit, lentäen. Olen yöpynyt lähes 70 yötä, pääosin hotelleissa ja hostelleissa. Matkustaminen ei todellakaan vaadi paljoa rahaa, jos osaa käyttää järkeä. Olen matkustanut tarjouslennoin, yöpynyt tarjous- ja halvoissa hotelleissa, jotka olen itse etsinyt internetistä. Matkoillani en kuluta rahaa turhaan, vaan käyn syömässä missä paikallisetkin käy, enkä mielestäni juuri köyhäile matkoillani, vaan elän vain budjetilla. Yöpymispaikat ovat siistejä hotelleja jopa suomen mittapuulla. Käyn myös ulkomailla syömässä, siisteissä paikoissa. Vältän turistipaikkoja missä hinnat ovat moninkertaiset. Millä sitten rahoitan tämän kaiken? Suomessa ollessani säästän vähistä tuloistani, en osta mitään turhaa, vaan säästän ja priorisoin kaiken matkoihin. Kesällä kiersin eurooppaa 30 päivää, ja totaaliset kulut tähän matkaan oli 2000 euroa, sisältäen aivan kaiken, jopa muutaman kalliimman matkatuliaisen. Kuukausi sitten olin etelä-amerikassa, lensin ja kävin rio de janeirossa, sao paulossa, argentiinassa ja muuallakin. Olin etsinyt halvat tarjouslennot, jotka olivat murto-osa niistä hinnoista, mitä jotkut toiset maksavat. Se vaati vain hieman enemmän työtä, että löysin sellaiset. Joku toinen varaa ensimmäiset lennot, ja maksaa niistä puolet enemmän.

     Te ihmiset jotka ovat kateellisia toisille vain sen vuoksi että he matkustavat ja teillä ei muka ole rahaa siihen, voisitteko miettiä että kaikki jotka matkustavat paljon eivät välttämättä olekaan rikkaita, vaan he ehkä osaavat paremmin löytää halvempia matkoja ja keinoja, joilla voi rahoittaa matkailuaan. Kuulin eräästä tutusta joka kulutti puolitoista tonnia viikon pakettimatkaan kyprokselle. Itse matkustaisin samalla rahalla monta viikkoa ympäri eurooppaa, eläen silti aivan mukavasti. Saan itsekin jatkuvasti kyselyjä minua viisi kertaa rikkaammilta, miten minulla on varaa matkustaa.

     P. kannattaisiko miettiä että mitä sinä itse teet sen eteen että sinä voisit matkustaa kuin että kiusaat toisia ihmisiä, jotka vain käyttävät omia aivojaan. Mutta jos valittaminen on elämäntehtäväsi, niin onnea valitsemallasi uralle. Tälläkin hetkellä on monia tarjouslentoja, joilla pääsee euroopan maihin ja takaisin reilulla satasella. Satasen voit säästää vaikka kuukaudessa jättämällä joka viikko jonkun 25 euron ostoksen väliin. vaikka pari perjantaituoppia. ei ole niin vaikeaa. Hyviä hotelleja löytyy 30 euroa yö. Ei tää matkustaminen oo mitään rakettitiedettä. Mutta se vain vaatii hieman etukäteissuunnittelua ja perehtyneisyyttä matkakohteisiin. Me ihmiset jotka matkustetaan paljon, tehdään sitä. Sen vuoksi meillä on varaa matkustaa. Jopa välillä ihan luksuksella, maksamatta siitä liikaa.

     Aivan turhaan itket täällä että joku toinen tekee jotain, mitä itse et saa aikaiseksi tehdä.
     Mutta ehkä elämäntyösi on vain muiden (joita et edes tunne tai tiedä) mollaaminen ja täällä palstoilla trollaaminen. Jos sinulla on aiheellista sanottavaa, sano se, mutta älä itke että miksi tuo tekee noin, jos et itse osaa edes yrittää. Ja miten jonkun toisen rahankäyttö edes kuuluisi sinulle. Tai miksi se edes kiinnostaisi. Itseäni ei ainakaan kiinnosta paljonko jollain on rahaa tai mihin se sitä käyttää. Keskityn mieluummin omaan elämääni, jotta tekisin siitä mukavampaa.

 • Reply p sunnuntai, marraskuu 23, 2014 at 14:24

  tai sitten te ette osaa lukea ja sisäistää sitä asiaa niinkuin pitäisi. ihan oikeasti on törkeää väittää, että maksaa kaikki matkat itse jos asia ei niin ole. miksi asiaa pitää kaunistella? on olemassa ihmisiä jotka maksavat todella kaikki reissunsa itse ja sitten on niitä, jotka elävät elämänsä loppuun asti vanhempien siivellä. tiedän kyllä kokemuksesta että h&m:n palkoilla ei 22 vuotias kustanna itselleen lukemattomia ulkomaanmatkoja ja lisäksi maksa asumisesta, ruoasta, sähköstä, vedestä, netti- ja puhelinlaskusta, kaikesta muusta pakollisesta kulutustavarasta (varmaan sinäkin joudut kuitenkin niitä vaatteita välillä ostamaan vaikka niin pyhästi vannot käyttäväsi kaiken matkusteluun).

  annat itsestäsi todella ylimielisen kuvan, ja siksi ihmetyttää, että blogisi on rantapallon blogi. kuten jo ylempänä sanoin, miksi pitää esittää huonotuloista jos ei sitä selkeästikään ole? älyätkö, että ei tavallisella ihmisellä (siis ihan oikeasti niitten TAVALLISTEN DUUNARIEN) lapsilla ole varaa matkustella joka toinen viikko ympäri maailmaa. et varmaan tiedä koska et kuulu tuollaiseen perheeseen jos sinulla on varaa. ÄLÄ SITTEN VÄITÄ NIIN. se satuttaa niitä, jotka oikeasti joutuvat kituuttamaan surkeilla tuloilla tässä paskassa maassa.

  minäpä vielä valoitan sinulle mitä on olla oikeasti pienituloinen. silloin EI tehdä ulkomaanmatkoja. silloin lasketaan, että riittääkö kymppi kuussa ruokaan kun enempää ei ole. silloin ei käydä ravintoloissa syömässä eikä osteta edes niitä vaatteita muuta kuin kirpputorilta. silloin ei myöskään ole mitään säästötiliä pullollaan rahaa tai vanhempia auttamassa jos tulee paha tilanne.

  juuri sinunkaltaisten ihmisten takia tämä suomi on niin paska maa asua. et älyä maailmanmenosta oikeasti yhtään mitään.

  • Reply Annika | travelloverblogi maanantai, marraskuu 24, 2014 at 08:29

   Olet P ymmärtänyt nyt väärin. Tämä on matkablogi. Matkablogeissa puhutaan matkustamisesta. Matkustaa voi monella tavalla ja myös pienellä budjetilla. Se, että joku matkustaa, ei ole keneltäkään toiselta pois. Jos tämän blogin pitäjä tai minä jätän yhden matkan tekemättä, se ei tarkoita, että matkan saisi automaattisesti joku, joka ei siihen muuten pystyisi. Omaa katkeruutta ei kannata purkaa tällaisessa paikassa.

  Leave a Reply