Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Välilasku, eli Amsterdam neljässä tunnissa

torstai, 20 helmikuun, 2014

Mahtavaa torstaita kaikille!

Tällä viikolla jättäydyn lyhyen bloggausurani aikana toista kertaa #igtravelthursdaystä, mutta en aio ottaa tavaksi. Varsinkaan kun bloggaajien viikkoviestissä edellisviikon muisteloissa oli minun naama. Siis kuinka hienoa?! Täällä oltiin aivan fiiliksissä pienestä asiasta 🙂 Mutta päivän postaukseen. Mietin monta päivää että mitähän multa on oikein jäänyt postaamatta viimeisimmältä reissulta. Aruban biitsitki jo taputeltu ja Bugaloe-baaria hehkutettu. No, eihän sinne kohteeseen nyt ihan suorilla lennoilla menty joten välilaskukohteemme Amsterdam taisi jäädä vielä odottelemaan!

DSCF0427.
DSCF0426.
Olin pyytänyt voittamani kilpailun lento-organisoijilta erikseen josko saisin yhdistää matkaani yhden yön välilaskun Damissa ja olin onnellinen kun se sopi! KLM:llä monesti aikaisemmin lentäneenä Schipholin kenttä on tullut monesti nähtyä, mutta kaupungissa en ollut koskaan aikaisemmin päässyt vierailemaan. Laskeuduimme Damiin neljältä iltapäivällä ja otimme suoraan junan keskustaan. Aurinko oli laskemaisillaan, joten muistot kaupungista ovat melko pimeitä. Käsittämätön paikka. Kanaaleissa silloilla oli valot, muuten kauniit rakennukset olivat pimeänä. Ihan kokonaan siis, kun lähti vähänkin kauemmas turistiaukioilta. Outo fiilis isossa cityssä, ei iltavalaistusta nimeksikään. Tietääköhän joku tähän syytä vai haluavatko hollantilaiset vain säästää energiaa? En saanut yhtään kuvaa kanaaleista, silloista tai erikoisista taloista. Sen sijaan jalkamme veivät meidät melko suoraan Hard Rock Cafen eteen, jossa kyllä kamera kävi.

DSCF0423.
DSCF0424.Amsterdamista jäi mieleen myös täysin raaka hevosenjauhelihapihvi BlinQ-ravintolassa (se oli tartar eikä me tiedetty mitä se tarkoittaa…), pettymys liian pienessä Marlies Dekkersin lippulaivaliikkeessä ja marihuanan imelä haju, jota tulvi jokaisen coffee housen oviaukoista ulos. Ei mikään mukava tuoksu muuten.

DSCF0429.
DSCF0428.Kierreltiin pitkä lenkki keskustan liepeillä ja kanaaleilla ja tultiin takaisin rautatieasemalle sen verran ajoissa että oltiin ennen kymmentä jo Schipholin Hiltonissa nukkumassa. Pakko päästä joskus tuonne takaisin! Haluan nähdä ne talot myös auringossa joskus. Fiilikset citystä muutaman tunnin kierroksen jälkeen olivat lähinnä hämmentyneet. Benelux-kierros kiinnostaisi tulevaisuudessa ihan yleisellä tasollakin. Belgiasta ja Luxistakin kuullut pelkkää positiivsta tänne suuntaan. Ehkä reilaamaan joskus, ehkä äkkilähdölle tai roadtripille…? Postauksen kuvituksena joka ainoa kamerasta löytyvä Hollannin kamaralla otettu kuva. Eli ei kovin isoa pläjäystä tälläkertaa!

Muita mukavia välilaskukokemuksia? 🙂

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Katja torstai, 20 helmikuun, 2014 at 10:36

  Ihan mahtava, että saitte yön Amsterdamissa ehtiihän sitä kuitenkin aina vähän nähdä. 🙂 Minun välilaskuni sijoittuvat lähinnä Helsinki-Vantaalle, jossa aina suunnataan lentokenttähotelliin (yleensä rantasipiin tai cumulukseen) ja sieltä voi sitten käydä Jumbossa, jos oikein hurjaksi heittäytyy 😀
  Muuten maailmalla välilaskut ovat aina olleet sen verran lyhyitä, että lentokentältä ei ole ollut toiveitakaan päästä muualle.

  • Reply Maarit Johanna torstai, 20 helmikuun, 2014 at 10:55

   Hahaa, ihana :p Mulla ne vaihtoehdot Helsinki-Vantaalla on olleet aina Pilotti tai Hilton. Viimeksi kesällä oli jopa rahaa niin heittäydyin itekki hurjaksi ja otin ihan executive-huoneen! Harmi ettei tästä ole kuvia, oli ihan mahtavaa istua yläkerran loungessa viinilasin kanssa ja tsiigailla laskeutuvia lentoja mukavassa hämärässä ^^

 • Reply Jenni torstai, 20 helmikuun, 2014 at 16:06

  Hihii, ai tämän takia multa viimeksi tartarpihviä tilatessa ranskalainen tarjoilija varmisti, että tajuanhan, että pihvi on sitten raaka. 😀 Mitä pidit? Kyseinen pihvi on nimittäin ihan mun herkkua.

  Toi marihuana haisee puistoissa iltaisin täälläkin (sekä välillä mun rappukäytävässä…), ja musta se on oikeastaan yllättävän miellyttävä haju. Siis röökiin verrattuna ainakin. Tämä kommentti ihmiseltä, joka ei ole koskaan polttanut kumpaakaan…

  …ja mäkin olen nähnyt Amsterdamin kahdesti välilaskun yhteydessä. Ihana kaupunki, ja kovasti haluaisin sinne joskus kokonaiseksi viikonlopuksi! Isoimmat museot tosin ehdin jo kiertää välilaskujenkin yhteydessä, kun mun välilaskut on olleet yleensä klo 07-16 niiden aukioloaikaan.

  • Reply Maarit Johanna torstai, 20 helmikuun, 2014 at 16:36

   Kiitos hyvästä kommentista! 🙂 Olispa meiltäkin kysytty, ei kyllä näytetä normaalisti miltään gourmet asiantuntijoilta. Mulla oli maha ollut jännittämisestä sekaisin kolme päivää ennen reissua jännittämisestä (jännitän aina lentoja jos en ole yli puoleen vuoteen lentänyt) joten ekana sapuskana tyhjään mahaan ei ehkä olisi ollut fiksua ottaa raakaa jauhelihaa 😀 Mutta maistettiin toki joo ja olisin varmaan nälkääni syönytkin sen kun lisukkeet oli hyviä mutta järki kielsi närppimästä enempää. Mullakin noi museot kiinnostaisi, Damissahan niitä on melkolailla 🙂

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, 20 helmikuun, 2014 at 19:27

  Mulla ei ole mitään vastaavaa välilaskukokemusta, sillä olen aina pysytellyt kentällä (ellei ole tarvinnut vaihtaa kenttää), mutta viimeksi otimme Nykissä yhden yön lentojen väliin, niin pääsimme käväisemään kaupungilla ihan ajan kanssa ja emme joutuneet stressaamaan lentoaikatauluja 🙂 Ja tietty oli kiva nukkua välillä yö sängyssä, kun muuten olisimme lentäneet tyyliin pari päivää putkeen!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 20 helmikuun, 2014 at 21:22

   Oi vitsi että kuulostaa hyvältä päivältä! Nyki olis unelma välilaskukohde. Mulla ei se sellaisena kohteena hirvittävästi kiinnosta mutta päivässä olis hauska kävässä hakemassa fiiliksiä 🙂

  Leave a Reply