Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Throwback – Lissabonissa syömässä

keskiviikko, helmikuu 19, 2014

Meinaa krampata sormet ja aivot, liikaa kouluhommia yhdelle ihmiselle pieneen aikaan! Meinataan olla täällä jo loman tarpeessa. Onneksi kohta on lähtö. Pakko lepuuttaa mieltä ja kirjoittaa jotain mukavaa välillä 🙂

Sitä mie vaan tulin tänne tervehtimään, kun muistin että tasan kaks vuotta (niin kauan!) sitten otettiin melkoinen äkkilähtö reissuleissini Kristiinan kanssa Lissaboniin. Sodankylässä oli silloin -40’c pakkasta ja meinas mennä hermot kun ei päässyt ulos. Oli myös vähän aikaisemmin suunnitteilla reissua Australiaan ja kun selvisi, ettei sitä olekaan tulossa niin oli pakko päästä jonnekin korvaukseksi. Heti. Kristiinalle kelpasi kaikki kohteet ja mie valitsin. Eräänä synkeänä yönä halvimmat lennot oli Lissaboniin ja miehän varasin. Parin päivän päästä istuttiin jo junassa Helsinkiin ja kohta koneessa. Perillä meitä odotti ihanan leppeä +17’c ja aurinko.

DSC00051
DSC00072
DSC00065
Kumpikaan ei tiennyt kaupungista ennestään mitään. Kirjastosta käytiin hakemassa ennen lähtöä matkaopas, mutta se taisi olla päivätty kymmenen vuotta aikaisemmin. Löydettiin joka nurkan takaa kaikkea ihmeellistä, mie lähinnä ruokaa. Kuvakansio reissusta sisältää paljolti minua latomassa suuhuni herkkua toisen perään. Näistä vähän otoksista valloittammat versiot nyt hivelköön teidänkin silmiänne täällä! Jostain syystä olen ajatellut että minä syömässä on paljon mukavampi ikuistaa kuin pelkkä ruoka-annos. Tulkoon tähän tulevaisuudessa muutos :p

DSC00533
DSC00291
IMG_4270
IMG_4196Kierreltiin neljä päivää ja käveltiin varmaan sata kilometriä. Yhdeksästä yhdeksään joka päivä. Oi mulla on tätä reissua niin ikävä! Ihan sama vaikka reissupäiväkirjan mukaan kantapäät oli niin rakoilla että piti laittaa rakkolaastari joka meni rakolle heti seuraavana päivänä. Joku gps-träkkeri noille reissuille matkaan, yllättäis varmaan se kävely määrä!

IMG_4173
IMG_4178
IMG_4189
DSC00231
DSC00234
DSC00266
DSC00541
DSC00551
DSC00556
DSC00574
DSC00579.Kauneimmista kuvista krediitit Kristiinalle 🙂 Lissabonista tuli heti minun lemppari. Mikään kaupunki ei ole vielä onnistunut lyömään tätä titteliä! Ei, vaikka melkein heti tämän reissun jälkeen lähdin Varsovaan ja Osakaan. Niistä throwbackk-pläjäykset myöhemmin!

Mitkä kaupungit teitä on aivan erityisesti säväyttäneet?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Hanna keskiviikko, helmikuu 19, 2014 at 14:54

  Lissaboniin haluan kyllä joku päivä matkustaa! 🙂 Mulla taitaa olla useampiki kaupunki, joihin oon rakastunu ensisilmäyksellä, mutta ehkä Bordeaux täytyy sitten nostaa ykköseksi 😀

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, helmikuu 19, 2014 at 17:03

   Kuulostaa hyvältä ! Olin tosi yllättynyt ettei Lissabonia oltu hypetetty enemmän. Tuntui että kaikki oli sinä vuonna matkustamassa Barcelonaan. Miksei tätä tarjottu halvemmaksi vaihtoehdoksi ihmettelin minä :p

 • Reply Susanna89 perjantai, helmikuu 21, 2014 at 23:15

  Kivan näköinen kaupunki! itse oon tykästynyt Veronaan ja moneen muuhun kaupunkiin.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, helmikuu 22, 2014 at 10:21

   Todellakin! Veronassa en ole vielä kävässyt, Italian kokemukset rajoittuvat Venetsiaan ja Bibionen biitseihin 🙂

  Leave a Reply