Yleinen

Instagram Travel Thursday – KYLYMÄÄ

torstai, helmikuu 13, 2014

Mun instagram-elämässäni on koittanut onni ja autuus; olen saanut kuukausien värkkäämisen jälkeen Play-kaupan toimimaan ja viimeinkin vanhassa Galaxy Minissäni on insta! Pädillä oli rasittavaa ottaa kuvia, kamera on huono ja muutenkin pikkujuttujen kuvaamiseen se on meleko kömpelö.

f6d68eba93e311e3a596129b6936eade_8Mutta kyllä nyt kelepaa ottaa selfieitä ja maisemakuvia vaikka pyöräillessä. Paitsi että sää on ollu vähän surkia. Silti on ollut aikaa ikuistaa kaikkea, myös tuota astetta ilikiämpää ilmaa täällä Rovaniemellä.

Onnellisesti ehdin kuitenkin ennen suojasäitä kävässä hiihtämässä. Lasken keskustasta Ounasvaaralle liikahtamisen jo lähimatkailuksi, ei sinne tavallisena arkipäivänä ole aikaa lähteä. Maisematkin ovat kuin satukirjasta, toisinkuin keskellä kerrostaloja.

eb6e9b5e930b11e3bc38124489a0976e_8
572bc49e918a11e3ad9212062b8fc698_8On tässä ollut myös aikaa istua sisällä ja haaveilla. Kun nyt näyttäis siltä, että tulee aurinkolomia yliannostus tänä vuonna, suuntasin suunnitelmani tulevalle vuodelle ja astetta jäätävämpiin paikkoihin! Ensivuonna 2015 näkyy taas auringonpimennys. Mutta vain Huippuvuorilla ja Färsaarilla. Jälkimmäinen on melko pilvinen paikka ja sateelle altis ympäri vuoden joten olenkin nyt huokaillut SASin sivuilla, josko ens vuoden maaliskuun lentoliput Longyearbyeniin tulisivat myyntiin. Ens kuussa tulevat! Jee! Täytyy pitää peukut pystyssä että on sillä hetkellä rahaa tilillä, koska jos on, niin pari klikkausta ja mie alan jo hyppimään pöydillä! Vaikka sielähän on maaliskuussa kylmempi ku täällä. Mutta pitää se olla balanssi näissä reissuissaki, ettei aina pelkkää lämpöä ja biitsiä!

9a482abe940b11e38caa0e38f102355c_8Luonnonilmiöt ovat äärimmäisen kiinnostavia ja tämä kyseinen on kyllä bucket-listani kärkipäässä, kuten myös Huippuvuoret itsessään. Kaksi mieletöntä juttua kerrallaan olis näppäimillä. Ja siihen vielä roadtrip Tromssaan Sodankylästä keskellä talvea. Olisko joku muukin menossa? Tai etes haaveilemassa? 🙂

_________________________________________________________________________________

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet inspiroivat bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera)Kaukokaipuu (Nella)  ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Omat instagram-kuvani löytyvät tunnuksen @magellant alta!

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply lena torstai, helmikuu 13, 2014 at 12:03

  Mä niiiin tykkään Lapista, ihanaa lumifiilistelyä! Eikä huippuvuoret olisi pahasta ollenkaan 🙂 Tosin olen mahdollisesti menossa heinäkuussa Färsaarille ystäväni häihin mikäli aikataulu vain antaa periksi. En malta odottaa, sen verran outo paikka se minulle on 🙂

 • Reply Maarit Johanna torstai, helmikuu 13, 2014 at 12:06

  Eikä! Et oo tosissas! Olen niiin kateellinen ! Mulla nuo kaks paikkaa on kyllä sellaisia unelmia ettei tosikaan. Islanti siihen matkaan vielä. Lentosivustojen lisäksi olen tutkinu laivamatkoja Tanskasta Färsaarten kautta Islantiin. Eka pitäis varmaan saada töitä jos meinaa suuren seikkailun toteuttaa :p Onneksi sulla on kuvaus silmää, voin huokailla sun otoksille jos toivottavasti pääset paikan päälle! 🙂

 • Reply Rimma torstai, helmikuu 13, 2014 at 12:50

  Mä voisin niiiiiin lähteä käymään myös Huippuvuorilla ja todellakin roadtrip Lapissa TALVELLA kuulostais täydelliseltä!

  • Reply Maarit Johanna torstai, helmikuu 13, 2014 at 14:08

   Mieki oon vasta alkanu miettimään että miksi suunnitella roadtripejä vain kesälle, johan sitä yhtä mahtavat reissut sais talvellaki aikaiseksi 🙂

 • Reply Kea/Deep Red Blues torstai, helmikuu 13, 2014 at 14:03

  Pohjoiset paikat kiinnostaa mua aina… oonkin miettinyt miten budjetti antais periks Norjan road tripille huhtikuussa, mutta majoitukset taitaa olla liian kalliita + telttailu vielä siihen aikaan meidän varusteilla ja koiran kanssa mahdotonta. Färsaarilta mulla oli aikanaan yks tuttu, sinnekin olis kiva joskus lähteä! Miksei myös Huippuvuorille… 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, helmikuu 13, 2014 at 14:10

   Samoilla fiiliksillä. Viime kesänä käytiin kahden yön mutka Norjassa autolla joka tuli maksamaan yhtä paljon kuin lennot ja hotelli viideksi päiväksi Mallorcalle. Kaks viikkoa Norjassa kustantais varmaan maailmanympärimatkan verran, ainakin meidän budjetilla. Ja kyllä, haaveilen kummastakin kohteesta 🙂

 • Reply Hanna torstai, helmikuu 13, 2014 at 16:45

  Tampereella ei paljon viitsi maisemia nyt edes kuvata, koska asfalttia näkyy jo ihan liikaa, kun loskatkin alkaa olla sulaneet. Että hiihtäminen tollaisissa lumimaisemissa kelpaisi kyllä! 🙂

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, helmikuu 13, 2014 at 19:09

  Vau, olisko vähän hienoa matkustaa jonkin tuollaisen luonnonilmiön perässä jonnekin 🙂 Se tuntuisi jotenkin ylevämmälle kuin pelkkä ”haluan lomalle”, kun niinhän kaikki haluaa 😀

  • Reply Maarit Johanna torstai, helmikuu 13, 2014 at 21:25

   No sanoppa muuta :p tehtiin viime kesänä roadtrip Lofoottien päähän asti jos oltais nähty kurimus mutta sitä varten oliski pitäny kiivetä melkoisen jyrkän ja korkean vuoren päälle väsyksissä iltamyöhään että jäi näkemättä 😀

 • Reply satuvw perjantai, helmikuu 14, 2014 at 11:37

  Longyearbyen, AAAH! Yksi ehdottomista ”pitää joskus käydä” kohteista, peukutan lipuille. Ja kuten Heidikin sanoi, kuinka hieno tapa matkustaa, luonnonilmiön perässä! Toivottavasti se kunnon talvi palaa pian takaisin Suomeenkin!

 • Reply Maarit Johanna perjantai, helmikuu 14, 2014 at 17:21

  NIIMPÄ!! 🙂 Ja kiitos peukusta :p

 • Reply kaukokaipuu tiistai, helmikuu 18, 2014 at 19:02

  Voi että mikä kohde! Toivon sormet ristissä, että sulla on fyrkat tilillä, jotta saat liput ja me päästään lukeen upeista kokemuksista! (:

  • Reply Maarit Johanna tiistai, helmikuu 18, 2014 at 21:30

   Kiitos niin miekin toivon! On tässä jännät paikat kun hinnat tulee esille kuun vaihteessa 🙂

 • Reply Mertsi maanantai, lokakuu 13, 2014 at 20:33

  Oon haaveilemassa!! Miten edistyy matkan suunnittelu ja onko matka merkitty jo kalenteriin! Ite vasta nyt enemmän idealla antanu ajatusta ja en vielä oikeestaan senkään vertaan, mutta tosiaa roadtrip tromssaa ja huippuvuoret + auringonpimennys = eeppinen reissu!

  • Reply Maarit Johanna maanantai, lokakuu 13, 2014 at 23:10

   Tämä idea meni penkin alle melkein heti postauksen kirjoittamisen jälkeen. Minulla oli kontakti koulun kautta erääseen naiseen joka työskentelee Huippiksilla matkatoimistossa. Kyselin häneltä auringonpimennyksen ajankohdasta ja vierailuista sinne. Kuulemma vuoden 2015 pimennyksen ajankohta on buukattu koko saarella loppuun jo vuonna 2008!! Joten ei oikein onnannut tämä 😀 Pakko on kuitenkin saarille joskus lähteä. Ihan vaikka kesäistä keskiyön aurinkoa katsomaan 🙂

  Leave a Reply