Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Aruba – Palm Beach & Bugaloe

maanantai, 10 helmikuun, 2014

Rovaniemellä sataa kaatamalla vettä. Onneksi ehti eilen kävässä hiihtolenkillä niin jaksaa tätäkin kestää. Tiuhaan on kyllä tuijotettu countdownia Kanarialle, siellä jo polku Teidelle odottaa kiipijäänsä. Näissä tunnelmissa on varmaan ihan luvallista palailla vielä Aruballe, meidän toiseksi lemppareimmalle biitsille!

Palm Beach. Kaimoja rannalla on varmaan ainakin yhtä monta kuin Suomessa on Pyhäjärvellä. Etäisyyttä meidän kotibiitsi Eagleen oli vain alle viisi minuuttia bussissa, mutta sfäärit oli siellä ihan erit. Siinä missä Eagle Beachin ympärillä oli keskitason resortit, oli Palm Beach pelkästään luksusta. Riu, Radisson, Westin ja muut superkalliit ja korkeat ympäröi rantaa joka puolelta. Häämatkalaiset oli katukuvassa varmasti parhaimmillaan, ja lapsiperheitä näkyi melko vähän. Tutkailimme ennen reissua Palm Beachin hotellien hintoja, niin meidän ajankohdalla viikkohinta taisi alkaa 2500€:sta. Juu, suuntasimme tutkamme suosiolla Eaglelle! Palm Beach oli kaunis biitsi, mutta otimme siellä vain aurinkoa. Rentoilutuolit oli hotellien omia ja ulkopuoliset sai niistä maksaa. Lokoilimme paikalla siis yleensä juuri ennen auringonlaskua, jolloin hotellien asiakkaat olivat jo hipsineet all-inclusive pöytiensä tarjoilua ihmettelemään, eikä kukaan vaivautunut perimään meiltä tunnista mitään.

DSCF0512
DSCF0528
DSCF0523Palm Beachilla oli kuitenkin jotain mitä Eaglella ei. Shoppailtavaa! Koska Eaglen valtavaa ruokamarkettia ei lasketa. Resorttien takana oli pitkä katu, jonka varrelta löytyi ravintoloita, iltamarkkinoita, krääsäkauppoja turisteille, niitä jalokiviliikkeitä ja kaikkea mitä rantailuun ja vesielämään mahdollisesti voi tarvita. Toki kaikki oli rakennettu turisteja ajatellen. Hirvittävän erikoisia tai kauniita rakennelmat eivät olleet, mutta palatsimaiset resortit korvasivat senkin ”puutteen”. Ja tietenkin kun ollaan tropiikissa, niin on ravintoloissa ja kahviloissa se pointti istua ulkona, joten mihin niitä sen kummempia rakennuksia tarvittaisikaan!

DSCF0573

DSCF0572
Olin googlaillut Palm Beachiä jo etukäteen ja löytänyt sieltä raflan, jossa ehdottomasti haluaisin käydä. Reissusta oli kolme päivää jäljellä, kun muistin tämän paikan olemassaolon ja suuntasimme sinne heti samana päivänä. Bugaloe, tahdon takaisin! Laiturin päälle rakennettu bambukattoinen ilosyöttölä, parempaa kuvausta en paikasta keksi! Siellä oli onnellisia kasvoja mojitot ja margaritat käsissään. Kalusteet oli tehty todennäköisesti vanhoista veneistä ja niiden osista ja olihan ne mahtavia.
DSCF0568
DSCF0557
DSCF0564
Molemmilla vierailukerroilla saatiin paikka ihan laiturin nokasta. Esteettömät näkymät merelle ja laskevalle auringolle oli täydellinen lisä täydelliseen ruokanautintoon. Samalla sai toki avustaa naapuripöytien pariskuntia ottamaan täydelliset auringonlaskurakkaus-kuvat kotialbumeihin. Ruoka oli loistavaa ja paikkaan nähden aika halpaa. Cocktail-lista oli pitkä ja mojitot parhaita mitä olen maistanut! Anteeksi vain huutomerkkien viljely, Bugaloe todellakin ansaitsee paljon superlatiiveja, hypetystä ja positiivisia kommentteja! Jos suunnittelet matkaa Aruballe, en voi muuta kuin suositella karibialaiseksi elämykseksi. Jos ei syömään jaksa, niin ainakin cocktail kouraan ja laiturin nokkaan jalkoja heiluttelemaan ja maisemia ihailemaan auringonlaskun ajaksi. Parasta 🙂

DSCF0561
DSCF0569Oi mulla on aurinkoa ikävä!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Viivi lauantai, 14 maaliskuun, 2015 at 23:04

  Moikka! En tiedä vastaatko vanhoihin postauksiin, mutta kysyn silti 🙂 Ollaan menossa Venezuelan matkan yhteydessä Aruballe muutamaksi päiväksi… Eli onko Eagles tai Palm Beachillä (tai missään…) näkyvästi tarjolla mönkijöitä etc. vuokralle? Huomasin kyllä, että olitte itse käyneet päiväretkellä. jäin myös miettimään ovat Eagles ja Palm pelkästään ns. rantabulevardeja vai jatkuuko turistialue sisämaahan päin? Kiitos, jos jaksat vastata!
  -Viivi-

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 15 maaliskuun, 2015 at 15:17

   Moi Viivi! Toki vastailen, kiva kun eksyit blogiin 🙂
   Hauskaa että ootte ottaneet kohteeksi Aruban! Mun on pakko sanoa että suosittelisin ottamaan selvää etukäteen ihan joltain ”oikealta” vuokraamolta josta saa autojakin vuokrattua. Meillä oli nimittäin hotellin vastaanotossa myös matkojen varailutiski ja kyseltiin siitä näitä mönkijöitäkin. Rouvan mielestä aivan ehdottomasti näitä pitää välttää sillä useilla ei ole minkäänlaista vakuutusta niissä jos jotain tapahtuu. En tiedä sitten miten totta se oli, mutta edes inttämällä emme saaneet vuokrattua mönkijää. Käytiin myös Eaglesilla tutkimassa yhtä vuokraamoa ja varattavat mönkkärit oli vanhoja ja resuisia, nahkapenkitkin oli halki ja sisällöt tursus. Päätettiin siis ottaa ihan sellainen safari ettei päästy ite ajamaan. Se oli muuten loistopäätös sillä Aruballa on todella huonosti merkitty teitä. Me oltais eksytty heti. Mie ehkä suosittelisin että ottaisitte jonkin opastetun mönkijäsafarin, silloin ei ole ainakaan pelkoa vakuutuksista tai eksymisistä 🙂 Tokihan siellä monet omatoimisestikin liikkuu mutta jos teillä on vaan niin vähän aikaa.
   Ja vielä noista biitsialueista. Ei ne ole kovinkaan isoja valitettavasti. Bulevardeilla riittää kyllä ihan kivasti nähtävää ja varsinkin noita ravintoloita! Turistialueet ei taida jatkua sisämaahan enää paljoa. On siinä toki hotellialueita ja jotain casinoja mutta ei mitään niin isoa. Kannattaa käydä Oranjestadissakin, se on kaunis paikka!
   Toivottavasti tästä oli jotain apua 🙂

  Leave a Reply