Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

IG Travel Thursday – Cocktail of the day

torstai, 6 helmikuun, 2014

Torstaita!

Palasin juuri eilen illalla Ylläkseltä. Mieleen jäi paljon työtä ja hotellihuoneen keittiön pöytä. Hirviästi paljon muuta ei tullut nähtyä kolmessa päivässä. Haaveilin jo kameran kanssa tunturin päällä seikkailusta, mutta ei edes puhelimella tullut otettua yhtään kuvaa. Miksipä tosiaan, jos pysyi hotellialueella kokoajan töitä tehden. Monet oli lomamoodilla, mutta mie aloitin ihanan pitkän viikonlopun samalla onnellisuudella tänään! Mun lomaan kuuluu ehdottomasti yksi asia, drinkki, cocktail, ylitse muiden!

3b1c34508f0011e38f071285a6421f42_8Mojito!

94c6ea3a2de511e3beda22000ae80e87_7Tuollainen ylläoleva itsetehty mustikkamahtava oli ehkä parasta mitä omin käsin saanut aikaan. Ylimmässä kuvassa Aruban herkkuna Bugaloe beach barin taitavan baarimikon tuotos, jossa oikeasti oli paljon limeä ja minttua! Olispa ollu aina happy hour kun siellä oltiin. 🙂 En todellakaan ole mikään alkoholin suurkuluttaja. En oikeastaan sanottavammin edes tavallinen kuluttaja. Mutta loma ja mojito kuuluu erottamatta yhteen! Tämä oli minun ensimmäinen reissurakkaus. Thaimaassa juuri 18-vuotta täyttäneenä sai luvan kanssa kokeilla Hard Rockin valikoimista, että mikä se maistuis. Sen jälkeen jokaisella reissulla missä vain on ollut tarjolla, on pakko ollut kokeilla! Mansikalla, mustikalla, tai vaikka passionhedelmällä.

279bc3402c4111e3a3dd22000ae81e0c_7Tai no löytyy niitä läheltäkin! Yllä Rovaniemen Cafebar 21:sen mehevä mustikka mojito. Tuota pari kertaa jo päässy maistelemaan!
4bd548e8bfdc11e2a3d522000a9f13e2_7Niin ja johan niitä voi ite värkkäillä enemmänkin. Tässä ihan ensimmäiset kokeilut ja tarpeeksi isoihin laseihin! Aina jos on ollut lomafiilis on lupa tehdä 🙂 Aruballa tuli kokeiltua monessa paikassa, joten seuraavia makuelämyksiä odottelen Teneriffalta. Sieltä saa sitä toistakin herkkua, sangriaa! Mojitot menen kuitenkin suorilta ensimmäisenä testaamaan. Nam.

Paras resepti on sellanen vähän sinnepäin kaikkea. Ruokosokeria maun mukaan, sekaan heitetään sitruunamelissaa tai minttua kourallinen, limen mehua ja viipaleita ja sekoitellaan maut. Jääpalat (tai vaihtoehtoisesti jäiset mansikat) nakataan sekaan, päälle tilkka rommia ja jatketaan vaikka Spritellä. Tai vissyllä. Hyvää se on joka tapauksessa! Haaveissa olisi mojiton tekijän vehkeet hommata. Voisi alkaa ammattilaiseksi tässä yhdessä drinkissä ja tehdä sen joskus ihan oikein. Ainakin itselleen! 🙂
006d61c67fce11e38bd40e22c5f7ee48_8

8ed587a88f0611e3ae811209a296472f_8
fec5f40cc9be11e2adbf22000aaa04d4_7
Kesällä rakkaus syveni niin suureksi että muunsin sen juustokakuksi! Tuon parempaa herkkua ei taida olla olemassakaan. Ja olikohan fiksua kirjoittaa mojitojuttua torstaiaamuna. Nyt mulla huvittais mennä vain ostamaan tarvikkeita ja suunnitella iltaselle ihanat sekoitukset! Ei ei. Pakko odottaa!

Mitkä on teidän lempiherkkucocktailit reissussa? 🙂

____________________________________________________________________________________

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet inspiroivat bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera)Kaukokaipuu (Nella)  ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Omat instagram-kuvani löytyvät tunnuksen @magellant alta!

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Kea / Deep Red Blues torstai, 6 helmikuun, 2014 at 11:03

  Mulla alkaa tänään viikonloppuloma ja nyt vois kyllä mojito maistua, vaikken mäkään ole mikään alkoholin säännöllinen kuluttaja. 🙂 Kaikki missä on limeä ja minttua – NAM!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 6 helmikuun, 2014 at 11:11

   Alkaa olla melko täydellinen yhdistelmä! Ja ihanaa viikonloppua 🙂

 • Reply Anna Koskela torstai, 6 helmikuun, 2014 at 11:24

  Mun kaveri meni kauppaan ja kyseli myyjältä, että onko sulla sitä mojitoa? Myyjällä meni hetki tajuta, että minttuahan siinä tarkoitettiin 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 6 helmikuun, 2014 at 13:30

   Hahaa :p meillä oli kotikylässä kesällä melkein aina mintut ja melissat kaupoista loppu kun porukka teki drinkkejä. Pari kertaa tuntui että pitää lähteä kuormapäivinä seiskalta aamulla ovien eteen ootteleen että sais omansa pois!

 • Reply Teea torstai, 6 helmikuun, 2014 at 12:59

  Itsellä on käynyt usein aika huono tuuri noiden drinkkien kanssa ulkomailla. Joskus kun niihin tupataan laittamaan alkoholia moninkertaisesti mitä Suomessa ja hyiii, että maistuvat pahalta niin :). Harvemmin kyllä drinkkejä juon ja muutenkin alkoholia melkosen vähän, yleensä ihan viiniä tai olutta vaan lasillinen. Vähän tylsää kun ei ole tuollaista hauskaa perinnettä matkoilla 😀

  • Reply Maarit Johanna torstai, 6 helmikuun, 2014 at 13:32

   Höh ompa surku tuuri ollut! Meillä oli Aruballa allasbaarin baarimikolla vissiin säästölinja kun tuntui ettei hänen laittamissaan drinkeissä ollut rommia edes mauksi asti! Iteki on kyllä tullut kokeiltua muitakin cocktaileja silloin tällöin mutta mojito on ollut se joka pitää suosikkina pintansa 🙂 Viinistäkin kyllä tykkään matkoilla, mutta sitä lähinnä illallisilla.

 • Reply maisasofia torstai, 6 helmikuun, 2014 at 17:41

  Tuota kakkua kyllä kokeilen, kiitos vinkistä! Ja mustikkamojito ei näytä ollenkaan hassummalta. Oon kans tosi onneton alkoholin kuluttaja, mutta hyvän drinkin nauttii silloin tällöin sitäkin paremmalla omalla tunnolla! 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 6 helmikuun, 2014 at 20:48

   Just samat fiilikset! 🙂 ja kakun kans kävi ihan niin että tuli mieleen oliskohan kukaan aikaisemmin keksinyt mojitokakkua ja eikun googlaamaan. Tuloksia tuli jopa monta ja valkkasin parhaan ja sovelsin maun mukaan 🙂

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, 6 helmikuun, 2014 at 19:07

  Mojito on kyllä ihan paras ja eniten tilaamani drinkki! Olen juonut niitä mm. drinkin alkulähteillä Kuubassa ja edellisen kerran reissussa Miami Beachilla (missä yksi drinkki maksoi maltaita, mutta oli iso ja vahvaa muutenkin). Vietin 30v synttäreitteni kunniaksi Miami Vice -bileitä ja tehtiin mitäs muutakaan kuin mojitoja! Ostettiin oikein nippu paksuvartisia minttuja ja kulhollinen limettejä ja keitin drinkkiä varten sokeriliemen 🙂 Oli hyviä!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 6 helmikuun, 2014 at 20:51

   Kuubaan minäkin halajan näitä maistelemaan. Aruballa oltiin jo ainakin samalla merellä ja kyllä se maistui parhaalle tähän astisista kokemuksista siellä. Kuulostaapa herkulliselta tuo sokeriliemeen tekeminen! Taidan kesällä kokeilla jos tekee ison satsin porukalle 🙂

 • Reply Lena / London and beyond torstai, 6 helmikuun, 2014 at 19:59

  Näyttääpä herkullisilta drinksuilta 😉 Mojito rannalla auringonlaskussa on ehdottomasti suosikkini!!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 6 helmikuun, 2014 at 20:52

   Kiitti! Ja maistuu myös siltä :p kyllä se auringonlasku tuo oman säväyksensä makuelämykseenkin!

 • Reply kaukokaipuu torstai, 6 helmikuun, 2014 at 21:08

  Oi mitä drinksuja, kelpaa kattella näin viikonloppua vasten. (;

  • Reply Maarit Johanna torstai, 6 helmikuun, 2014 at 22:00

   No kelpaa! Teki vain tiukkaa kirjoitella aamusella :p onneksi huomenna on perjantai 🙂

 • Reply satuvw perjantai, 7 helmikuun, 2014 at 11:50

  Mojitolle ISO peukku, onneksi ollaan reissussa joten tässähän voisi lähteä ihan hyvällä omatunnolle drinksulle 🙂 Ja vaikka matkablogipuolella ollaan, tuon juustokakkureseptin oppisin kernaasti!

  Lempicoctail on muuten hieman tilanteesta riippuen reissussa JA kotona joko mojito tai mansikka-margarita 😉

 • Reply Maarit Johanna lauantai, 8 helmikuun, 2014 at 10:36

  Samat kyllä mulla! 🙂 mojitoa silti tilaan useammin. Ja kakkureseptiä en kyllä tähän hätään muista mutta onneksi noita löytyy useampi loistava googlaamalla 🙂

 • Reply surku tiistai, 11 helmikuun, 2014 at 14:16

  Heh, sympaattinen postaus, ymmärrän kyllä niin täysin tuon, että tietyt maut ja tuoksut vaan sytyttävät matkafiiliksen! Itselleni ei maistu mojito, kun en ole mintun ystävä, vaan vakiodrinkkinä toimii piña colada. 🙂 Se kun on oikein tehtynä ihan älyttömän hyvää ja sinnepäinkin tehtynä vähän vaikeampi totaalisesti pilata. Kalliita ravintoloita lukuun ottamatta kun etenkin täällä Aasiassa drinkit ovat aika ”mielenkiintoisen” makuisia, mikä on osaltaan vaikuttanut siihen, että olen vahingossa oppinut juomaan muutamaa olutlaatua, vaikka en todella mikään oluen ystävä olekaan. Esim. Laos on yksi maailman ihanimpia paikkoja, mutta kuvailisin paikallisia drinkkejä lähinnä esanssipaloviinaksi. 😛 Onneksi on beer lao!

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 11 helmikuun, 2014 at 17:15

   Kiitos kommentista! 🙂 Kyllä on kyseistä drinkkiä myös tullut maistettua, viimeksi Aruballa siitä tehtiin mulle ihan paksu smoothie, kyllä oli huippu hyvää. Itse en ole vielä eksynyt paikkaan jossa olisin olutta oppinut juomaan, se on vielä yök-kategoriassa minun makumaailmassa :p

 • Reply kristiina törnudd keskiviikko, 26 helmikuun, 2014 at 13:34

  Terveisiä Intian Goasta.
  Merituulen tuiverrus, aaltojen kohina ja oranssiaurinko! Mitä muuta ihminen tarvitsee?

  Intialainen hieronta tekee tosi hyvää, goalainen rento elämäntyyli terää, mausteinen riisiruoka tai hieman hillitympi munakas, maistuvat leivät ja piirakat, juomia joka lähtöön.

  Aito Goalainen ystävyys on vailla vertaa-ystävyyden syntyminen vie hetken, mutta kun luottamus syntyy- se on upeaa!
  Minulla on nyt kohta kokemusta 20 vuotta. joten mielelläni jaan….ja kerron.

  Hinduperheen pojalla oli pikkuinen riksa. Nyt hän on perheellinen nuori mies, ja hänellä on riksan lisäksi taksi. Kerron hänestä mielelläni ja annan yhteystiedot.
  Ken tahtoo luotettavan ja auttavaisen nuoren miehen kuskikseen, voin lämpimästi suositella.

  Muutenkin suosittelen lomapaikaksi Goaa, sillä siellä haihtuu kiire ja stressi. Ja voi palata Suomenmaahan virkeänä – kuin latautuneena ja uudesti syntyneenä.
  Itse olen kiitollinen kun olen saanut goalaisia ystäviä, silloin pääsee paremmin sisälle siihen kulttuuriin. Se on antoisaa!

  • Reply Maarit Johanna torstai, 27 helmikuun, 2014 at 10:04

   Kiitos ajatuksista 🙂 Goalla varmasti lämpöä riittää!

  Leave a Reply