Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Teneriffan tutkimusta, Santorinin suunnitelmia ja maisemallisia muistoja

perjantai, 31 tammikuun, 2014

Kylläpä näyttää tämän vuoden reissut harvinaisesti olevan suurimmalta osin lämpimiin maihin! Kuukauden päästä lennähdetään Teneriffalle ja elokuussa kesän jälkilämmöt nautitaan Santorinilla. Ihania uutisia sain myös puhelimessa juuri äsken, paras ystäväni on pääsemässä syksyllä vaihtoon Kanadaan. Mikäli käy niin onnellisesti, että pääsen kesäksi töihin, on todennäköisesti Kanadan reissuakin tiedossa loppuvuodesta 🙂

Aruballa tuli levättyä, melkein liiankin kanssa. Tuleville reissuille on onneksi liikkuvampia suunnitelmia. Varvaskengät on jo ready, mulla on vaelluspolkureitistö hollilla! Teiden kansallispuisto on ehdoton must-see Teneriffalla. Espanjan korkein huippu on käytävä katsomassa vaikka tulis kuinka korkeanpaikan kammot ja taudit. Monet blogit ja matkalehdet suosittelevat menemään kansallispuiston parkkipaikalta gondolihissillä melkein huipulle asti ja tulemaan alas polkua pitkin kävellen. Me haluttaisiin ehdottomasti tehdä se toisinpäin. Mitä hauskaa on alaspäin kävelemisessä kun voisi mielummin kiivetä? Pitää tehdä tarkempaa tutkimusta vielä aiheesta, maisemat on kuitenkin onneksi samat, menit sitten ylös tai alas päin.

P5041139Saaren eteläpuolelle on marraskuussa avattu Hard Rock Cafe ja täällä on joku joka jo hykertelee onnellisena! Jes, se yhdeksästoista! HRC-harrastuksestani voi lukea myös TÄÄLTÄ. Siinä lähellä on myös Siam Park-vesipuisto ja varmaan vaeltelujen vastapainoksi vesipetoilu on sallittua. Näytti olevan myös vähän minunlaiselle hermoheikollekkin sopivia liukumäkiä tarjolla 🙂

P5021015

DSCF0195
Ja Santorini. Luulin ettei me koskaan tavata mutta väärässä taisin olla! Syksyllä tutkailin lentoja sinne kadonneeseen Atlantikseen, mutta ne oli superkalliita ja meni Frankfurtin ja Ateenan kautta. Hotellitki makso mansikoita. En edes tiennyt että Aurinkomatkoilla on Santsikka valikoimissa, ja vielä suht halavalla! No sittenkun voitettiin tämä viimeisin lahjakortti niin ollaan vain odoteltu, että koska päästäisi jo matkat varaamaan! No lahjakortti tuli tällä viikolla viimeinen postista ja tänään kilahti matkaliputkin sähköpostiin. Onnellista!

DSCF0313Melkoisesti on tutkittu instagramista ja blogosfääristä mitä kaikkea saarelta löytyy. No maisemia ainakin! Romahtanut tulivuoren kaldera reunustaa puolta koko saaresta ja sen reunamilla menee myös retkeilypolkuja. Ollaan Markun kanssa jo tsekkailtu se pisin, sinne mennään. Blogeissa oli varoituksia, että reitissä menee neljä tuntia, ellet muutu maisemazombieksi. Eli turistiksi, joka on jäänyt hypnoottisesti tuijottamaan merelle kalderan reunalta. Hyvältä siis kuulostaa! 😀 Postauksen kuvat on viime vuoden reissuilta Irlantiin ja Mallorcalle. Lempparimaisemista!

Kukaan lukija käyny Teide-vuorella tai Santorinilla? Vinkkejä otetaan kiitollisena vastaan! 🙂

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply reissuesa perjantai, 31 tammikuun, 2014 at 22:12

  Olen käynyt Teidellä vuonna 2011. Tulin bussilla Santa Cruzista ja tuli huono olo serpentiiniteillä, olisi kannattanut ottaa matkapahoinvointilääkettä tai vuokrata auto. Menin itse köysirataa pitkin, mutta näin kyllä ylös kiivenneitä. Upeat kuumaiset maisemat oli.

 • Reply Maarit Johanna perjantai, 31 tammikuun, 2014 at 22:24

  Kiitos vinkistä, olen muutenkin huonovointinen bussikyydeissä! Pakko silti päästä käymään katsomassa 🙂

 • Reply Katja lauantai, 1 helmikuun, 2014 at 09:32

  En ole aikoihin käynyt Teidellä, mutta kävely kuulostaa ihan mahtavalle! Kannattaa suunnata heti aamusta, sillä siellä on moni muukin innokas turisti paikalla. 😀 ja etenkin jos huipulle haluaa hissillä.

  Nuihin vesipuisto/eläinpuisto juttuihin myydään yhteislippuja siampark/loro parque tai aqualand/jungle park, että jos haluaa esim siam parkin lisäksi käydä katselemassa eläimiä niin kannattaa ostaa yhteislippu, se on hieman edullisempi. Ja ihan yksittäisiä alekuponkeja jaettiin ainakin meille jo lentokentällä (esim Jungle Park -4€/hnklö) kannattaa semmosia metsästää. 😀

  Ja hard rock cafe oli oikein ylväänä keskeisimmällä paikalla americasta. 😀 siinä on kaikki pääostospaikatkin vastapäätä. 🙂

  Hyvää loman odotusta. Seurailehan blogiani, luultavasti kirjoittelen jotain turistivinkkejä sinne näistä yllämainituista 😀

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 1 helmikuun, 2014 at 10:29

   Varmasti Katja seurailen 🙂 kiitos kovasti vinkeistä! ^^

 • Reply Eeru sunnuntai, 10 elokuun, 2014 at 11:07

  Moikka,
  Muistaakseni se patikka Oiasta Firaan kalderaa vei meiltä noin puolitoista-kaksi tuntia keskipäivän kuumuudessa. Santorinista kokosin viime kesänä muisteluitani kahdelta lomalta (2009 ja 2011) yhteen postaukseksi: http://www.lily.fi/blogit/packing-peanuts/suuntana-santorini

  Santorini on kyllä aivan loistava paikka, mukavaa matkaa!

  • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 10 elokuun, 2014 at 11:24

   Oi kiitos kovasti vinkeistä! Juurikin eilen mietimme kauanko kyseinen patikka mahtaa kestää. Täytyy ehdottomasti tsekata blogisi ^^

  Leave a Reply