Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Aruba – Saari kierros nelivedolla

maanantai, tammikuu 27, 2014

Koska Karibian reissu on edelleen tuoreessa muistissa ja näen aallokosta jopa unia, en ainakaan ihan heti ole luopumassa Aruba-jutuista blogissakaan! Kuvia on koneella muutamia satoja ja parit koosteet olen ainakin aikeissa väkerrellä ennen Teneriffalle lähtöä. Kuvien vähyys vähän yllätti, muutaman päivän reissulta Keski-Eurooppaan tulee yleensä samanverran kuin meiltä yhteensä viikosta Aruballa. Tosin, ei me biitsipäivinä viitsitty kannella kameroita matkassa joka kerta joten ehkä se oli vain hyvä! Tästä julkaisusta olenkin jo tehnyt pre-postauksen ihan paikan päällä iPadin kuvilla koristettuna ja hotellin altaalta kirjoitettuna. Nyt olis tarjolla vähän parempaa (ja pidempää) tavaraa, toivottavasti sekä kuvien, että tekstin muodossa! Me siis vietimme mahtavan päivän De Palm Toursin järjestämällä kiertomatkalla saaren päänähtävyyksillä. Olisimme ehdottomasti halunneet vuokrata auton tai mönkijän, mutta kuulimme niin ihmeellisiä selityksiä vuokraamista vastaan joten tyydyimme valmiiseen kiertomatkaan. Jälkikäteen sanottuna koko sadan dollarin väärti! Kävin arvostelemalla tripadvisorille reissun viidellä tähdellä.

DSCF0575Matkaan lähdimme erikoisilla Land Rovereilla. Noissa oli myös onneksi turvavyöt! Ajoimme ensin puoli tuntia Arikok-kansallispuistoon. Pidin korvia koko matkan koska tuuli oli aivan järjettömän kova, varsinkin avoautossa. Kansallispuisto oli pelkkää laavakukkuloita ja kaktuksia. Jollain tavalla todella kaunista, eksoottista ainakin! Puistossa ei ollut asfalttiteitä, tietenkään. Kuskit ajoi lähestulkoon offroadia kokomatkan puiston sisällä. Markku oli onnensa kukkuloilla siitä keinutuksesta. Minä olin vain onnellinen että olin ottanut matkapahoinvointilääkkeen ennen reissua! No, oltiin tyytyväisiä jo ennen ensimmäistä vierailukohdetta ettei vuokrattukaan sitä autoa. Ei oltaisi nimittäin millään hyvällä tahdolla löydetty tuonne puistoon. Saarella ei ole ihan niin justiinsa jos ei vaikka teillä ei ole nimiä.

DSCF0583

DSCF0591

DSCF0586Ensimmäinen kohde meillä oli Conchi eli Natural Pool. Rakastuin täysillä siihen paikkaan, olisin halunnut jäädä! Paras juttu mitä muistan koko reissulta oli nimenomaan Conchi. Sinne laskeuduttiin korkealta rinteeltä ja näkymät saaren itärannalle oli mielettömät. Ei voi verratakkaan niihin pehmeisiin laineisiin mitä länsipuolen hotellien rannoilla oli kuohkeaa hiekkaa vasten.
DSCF0595

DSCF0600

IMG_8923Täällä alle kymmenen kilometrin päässä oli aivan eri meininki merellä ja rannalla. Tyrskyt, laava- ja kivimuodostelmat ja tietenki ite Conchi. Se on siis luonnon muovaama uima-allas. Saimme käyttöön kelluntaliivit ja snorkkelit ja lähdimme tutkimaan allasta. Pelkästään altaaseen pääseminen oli kirjaimellisesti kiven takana. Jokaisella askeleella oli melkoinen liukastumisen vaara ja pään olisi voinut lyödä mihin tahansa kiveen superhelpolla. Mulla ja Markulla oli Vibramin Fivefingers-kengät, joilla askellus liukkailla ja terävillä kivillä oli huomattavasti helpompaa kuin kanssamatkustajilla ilman kenkiä.

IMG_8913

DSCF0610

DSCF0608

DSCF0612

DSCF0617

DSCF0625Elämys. Se se oli. Olen kerran bongannut snorkkelilla sateenkaaren värisiä kaloja Thaimaassa mutta tämä oli vieläkin parempaa. Niitä oli koko allas täynnä eikä ne säikkyneet turisteja ollenkaan. Oli omaa kotona olevaa vedenkestävää kameraa ikävä. Altaan reunamilla sai kokea miten meri täyttää sitä jatkuvasti. Tyrskyjen voima oli aivan käsittämätön. Silloin vasta tajusi miksi meille tarjottiin ne kelluntaliivit.

IMG_8920Tunti oli äkkiä ohi ja matkaa piti jatkaa. Land Rover keinahteli meidät vanhan kultakaivoksen raunioille. Emme nousseet kyydistä mutta nappasimme muutamat kuvat.

DSCF0646Jatkoimme ajelua rantaa pitkin hienoissa maisemissa. Vastaan tuli porukkaa hevosen selässä ja näimme rannalle rakennettuja ”seitoja”. Tuota merta tuli myös tuijoteltua melkoisen kaihoisasti.

DSCF0635Aikoinaan saaren tärkein nähtävyys on ollut iso Natural Bridge. Se on valitettavasti hajonnut, mutta raunoioita tullaan silti katsomaan. Sen vieressä on ”Son of a Bridge”, jonka päälle mekin saimme toki kiikkua kuvan ottamista varten. Luonnon siltoja näimme matkalla vielä muutaman.

IMG_8949

IMG_8956

IMG_8987Saaren vanhin kappeli Alto Vista oli reittimme varrella joten pysähdyimme myös sinne. Reissu oli siinä vaiheessa kestänyt jo usean tunnin ja meinasi keskittyminen herpaantua. Saatiin kuitenkin otettua kuvia ja tehtyä tuttavuutta iguaanien ja kaktuksien kanssa.

IMG_8991

IMG_8993

IMG_8990Viimeisenä näimme melkein auringon laskiessa saaren maamerkin California Lighthousen. Olin tuossa vaiheessa jo ihan sippi enkä jaksanut muutakuin napata ihan muutaman kuvan. En ollut kovin vaikuttunut majakasta, se oli vähän ruostunut ja pilvisellä säällä se ei ollut ehkä kauneimmillaan. Turisteille myytävät pienoismallit ovat melkein hienompia. Mutta tulipa nähtyä!
IMG_9006

Tuo majakka näkyi itseasiassa meidän Eagle Beachillekin. Matkaa ainakin kymmenen kilometriä. Pakko mainita vielä loppuun miten hauskasti paikalliset puhuvat etäisyyksistä. Jos kysyimme kuinka pitkä matka on jonnekin biitsille joka ei ole ihan vieressä, saimme vastaukseksi kauhistuneen katseen ja kyselyitä, että miten kuiten olemme niin kauas menossa, sinnehän ajaa melkein kaksikymmentä minuuttia! No voi hurja, sehän on melkein puoli elämää 😀

Toivottavasti jaksoitte loppuun asti! Aruban lempparibiitseistä ja pääkaupunki Oranjestadista ajattelin vielä kirjoittavani piakkoin. Stay tuned 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply