Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Travel Trivia haaste !

keskiviikko, tammikuu 22, 2014

Reissussa ollessani, tein päivityksiä vain iPadilla ja nyt kun on päässyt mukavasti koneen ääreen voi vastata tähän haasteeseenkin! Kiitos vain Veera ja Natalie, olen oikein odottanut että pääsen vastaamaan ensimmäiseen haasteeseeni. Melko monta muiden tekemää olen jo lukenut ja saanut niistä inspiksiä.

P5061187

Kuinka monessa maassa olet matkustanut?

Nyt olen onnellinen voidessani vastata 22. Tänä vuonna toivottavasti tulee muutama lisää. Reissuja tulee ihan varmuudella, mutta ne ovat maihin joissa olen jo vieraillut.

Kuinka monessa maassa olet asunut?

Kahdessa vain; Suomessa ja Ruotsissa jos kolmen kuukauden kesätyö Kiirunassa lasketaan. 🙂 Haaveilin niin vaihto-opiskelusta, mutta päätin että maailmaa voi valloittaa vaikkei siellä ihan heti asuisikaan.

Mitä ilman en matkusta?

Postafen-matkapahoinvointilääkkeitä ja Gefilus-maitohappobakteerikapseleita on aina aivan pakko ottaa mukaan. Kamera ja matkapäiväkirja jos ei lähetä lääkelinjalle. Jokainen ilta reissussa on ihana lopettaa rentoon hetkeen, jolloin saa kirjoittaa ylös päivän tapahtumat ja sitten vielä katsella kaikki sinä päivänä ikuistetut otokset.

Miksi aloit matkustamaan?

En osaa vastata tähän kunnolla mutta yritän. Kipinä on aina ollut ja olen siitä kirjoittanutkin melkolailla ensimmäisissä postauksissa. Mutta jos mennään sitä kipinääkin aikaisempaan aikaan, niin kyllä vanhemmat on käyttäneet meitä ulkomailla ja hinku jatkaa aina eteenpäin oli kova kunhan sai vähän varmuutta omaan reissaamiseen. Omat pienet piirit Lapissa on vain niin pienet että uutta piti päästä näkemään!

31391_395234438854_7042329_n

Miksi matkustat yksin? Mitä positiivisia ja negatiivisia puolia on yksin matkustamisessa?

Ihan muutaman kerran olen matkustanut yksin. Itävaltaan vain. Muuten on aina ollut matkaseuraa. Omat aikataulut on olleet kyllä mukavat yksin, mutta kyllä minun mielestä kaverin kanssa on mukavampaa matkustaa. Se on turvana, mukana kokemassa seikkailua, shoppailukaveri, kuvanottaja, ja kaikkea muutakin! Yksin reissatessa sai itsevarmuutta, mutta jos vielä lähden reissuun yksin, lähden kohteeseen tapaamaan kaveria jonka kanssa voin olla paikan päällä, tai jonkun tarkoituksen vuoksi jossa tavataan muita samanhenkisiä ihmisiä/työreissulle. Matkaseura on yksi matkustamisen parhaita asioita 🙂

Miten matkustaminen on muuttanut elämääsi?

Hmm. Muuttanut. En voisi kuvitella omaa elämääni ilman matkailua, se on koko päätäntävaltaisen elämäni ajan kuulunut siihen tiiviisti. Rahan- ja ajankäytön suunnittelu on myös balanssissa reissujen kanssa. Voisi sanoa että matkustamattomuus muuttaisi elämääni radikaalisti ainakin tylsemmäksi.

DSCF0243

Mikä on oudoin ruoka, jota olet matkalla maistanut?

No empä ole kovin erikoisia edes maistellut! Syöminen kuuluu kyllä suurena osana reissaamiseen. Kulinaristiset elämykset, ah! Japanissa katsoin vierestä kun ravintolassa ongittiin sisäänkäynnin luona olevasta akvaariosta käärmeen näköinen kala, se avattiin lautaselle asiakkaan edessä, pistettiin suolaa päälle ja puikot messiin ja tarjolle. Samaisessa maassa ehkä se maisteluelämyskin tapahtui. Osakalaisessa valtavassa leipomomyymälässä myytiin ”pullaa” josta tarjoiltiin maistiaisia. Eka makuvivahde oli saippua. Kyseistä tuotetta myytiin yksittäispakattuna ja tokihan tutkailin pakkausta. Parasta ennen 2016. No ihimekkös jos noin pitkälle säilyy, että pelkät esanssit maistuukin! Liian pitkälle viety tuotekehittely. Yök. Reissussa kyllä muuten tulee aina syötyä liikaa. Varsinkin erikoisia herkkuja!

Japani12 122.

Onko sinua koskaan pelottanut matkoillasi?

Turbulenssi ja nousut lennoilla on kamalinta mitä tiedän. Maissa ei ole oikeastaan vielä pelottanut, ehkä ollut sillätavalla terveesti varuillani jos on ollut sellainen tilanne. 🙂

Onko olemassa maa johon palaat?

Helposti lähestyttävistä maista, kuten Ruotsista ja Norjasta puhumatta on rakas Itävalta! Sitä kauniimpaa maata saa hakea. Alpit on eteläisessä Itävallassa kauneimmillaan. Haluttaisi tehdä sinne autoreissu joku kesä. Vuoret ja järvet, kunnon aurinkoloma!

Onko sinulla pakkausrituaaleja?

Vain se, että aina on aloitettava aikaisin. En pystyisi olemaan viime hetken pakkaaja! Teen myös listoja ja ruksaan yli kun tavara on lentänyt laukkuun.

Mikä on kaunein ranta, jonka olet nähnyt?

Kai se on nyt oltava Aruban Eagle Beach. Niin puhdasta ja valkoista hiekkaa ei ole missään! Jopa se koostumus oli ihmeellinen, kuohkeaa kuin kerma. Vesi oli turkoosia ja aaltoja oli juuri sopivasti. Ja palmuja mie rakastan. Ja niitä erikoisia arubalaisia rantapuita! Auringonlaskuja oli mahtava katsella aurinkotuolista mojitolasi kädessä.
Toinen mahtava biitsi oli Fuerteventuran Corralejossa. Dyynejä oli kilometri tolkulla. Siellä ei kyllä ollutkaan muuta kuin hiekkaa. 🙂

Mikä oli ensimmäinen ulkomaanmatkasi? 

Juurikin Fuerteventuralle kahdeksan vuotiaana! Meitä lähti oma perhe ja vielä meidän serkut. Tjäreborgin matkaopaslehtiö oli siskon kanssa meidän raamattu jo 10kk ennen reissulle lähtöä. Oltiin opeteltu meidän kohteen kaikki tiedot sanatarkasti ulkoa, ja tiedettiin jo mihin halutaan ja montako huonetta meidän hotellissa on. Voi pojat kun pääsi serkkujen kanssa iltaisin minidiscoon pomppimaan, sai juoda mielinmäärin all-inclusive limsaa (kotona sai vain harvoin), afrikkalaisilla markkinoilla tehtiin pikkuletit päähän ja sai juhlistaa uimakoulussa saatua merenneito-merkkiä ihan merivedessä! Kyllä oli mahtava reissu.

Mainitse 5 asiaa bucketlistaltasi.

Meillä itseasiassa on Markun kans tämmönen! Siinä on aika monta kohtaa jo.

– Maailman ympäri kierros ja vähintään viisi maata samalla

– Hobittila-visiitti Uudessa Seelannissa ja kyseinen maa muutenkin

– Ainakin 50 Hard Rock Cafe paitaa (vaatii paljon paljon seikkailua)

– Haikkailureissu Huippuvuorille, Islantikin käy

– Kanoottiretki Grand Canyonilla

Haluttaisi kirjoittaa lisää listaa 😀

P3060184

Onko olemassa paikkaa, jonne et halua matkustaa?

Juuri nyt en ehkä suunnittelisi lähtöä Afrikkaan ihan ensimmäisenä, mutta sieltäkin haluaisin nähdä Itä-Afrikan repeämälaakson ja Kilimanjaron. Muutamat Lähi-Idän maat ovat pelottavia, mutta Geo-lehti esitteli tänä vuonna Afganistanin ruusulaaksoja ja ne oli mielettömiä! Jos tilanne joskus siellä suunnin rauhoittuu merkittävästi, lähtisin sinnekin mielelläni.

Mitä kaipaat Suomesta kun matkustat pitkään?

Mulla tulee aina hirvittävä hiilaripäänsärky ulkomailla. Liika leipä ja pastaähky on pakko vetää aina eikä sitä koskaan opi! Ruisleipä, maitorahka ja puhdas juomavesi on kyllä listan kärkipäässä. Höttöleivät ja sokerijugurtit ei voi korvata. Lisäksi puhtaita vaihtovaatteita ei ole koskaan liikaa matkassa joten puhdistautumiset ulkomailla voi joskus olla pelkällä käsipaperilla tai kosteuspyyhkeellä.

Japani12 006.

Uskotko että jos joskus asetut jonnekin? Jos asetut, niin minne?

Uskon, että varmaan jonnekin asetun! Toivoisin sen olevan akselilla Rovaniemi – Kiiruna. Tämän ikäisenä en osaa kyllä tulevia toiveitakaan vielä ennustaa! Asettuessa se paikka on varmasti hyvä 🙂

Mikä on suosikki lentokenttäsi ja lentoyhtiösi?

Helsinki-Vantaa nyt remontin jälkeen! Se on valoisa, tilava, avara ja kaiken löytää helposti. Ne linnunlauluvessat on ihanat! Lentoyhtiöistä varmaankin Norwegian ainakin hintojen puolesta. Finnair noin muuten on lemppari palveluide. Nyt olen KLM:lläkin lentänyt sen verran moneen kohteeseen joten pidän sitäkin poikkeuksellisen hyvänä!

Mikä on suosikkikaupunkisi?

Lissabon ja Budapest aikalailla. Kummastakin löytyy charmia ja ovat omalaatuisia ja viehättäviä. Minusta kaikissa kaupungeissa pitäisi olla ulkokylpylöitä kuten Budapestissa, varsinkin jos ei omia rantoja löydy. Lissabonissa pienet kukkulat ja maisemat veti sanattomaksi. Arkkitehtuuri oli vaikuttavaa!

kansikuvaOnkohan muita haasteita tiedossa? 🙂 Tähän oli hauskaa vastailla! Huomenna pääsee kotiin ja voi alkaa tsekkailemaan jo IG Travel Thusday-aineksia kasaan.

Torstaihin siis!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Teea - Curious Feet keskiviikko, tammikuu 22, 2014 at 17:27

  Todella kiva oli lukea tätä!

  Ensinnäkin, sulla on ihanat hiukset! Haha, ei liittynyt matkailuun nyt millään lailla, mutta huomasin vaan sun pitkät hiukset tuossa upeassa kuvassa missä katselet vuoria mietteliäänä :).

  ”Mulla tulee aina hirvittävä hiilaripäänsärky ulkomailla. Liika leipä ja pastaähky on pakko vetää aina eikä sitä koskaan opi!”

  Mulla on vähän samaa, mutta tämä on alkanut vasta muutama vuosi sitten kun vähensin leivän ja pastan syöntiä hyvin radikaalisti. Kun ei normaalisti noita syö ja sitten matkalla ostaa helppoa evästä kaupasta (eli leipää kun salaattivalikoimat ovat välillä todella huonot ja hedelmiä ei jaksaisi aina syödä) niin se helposti kostautuu. Nyt alan toivon mukaan oppia, ettei sitä ruokavaliota kannata päästää liian hunningolle vaikka matkustaisikin ja juoksisi paikasta toiseen,

  Sun bucket-listasi kuulostaa hyvältä, Uusi-Seelanti olisi huippua nähdä ja samalla käydä hobittien maitakin katsomassa 🙂

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, tammikuu 22, 2014 at 20:28

   Ihana kommentti! 🙂 En aio koskaan leikata lyhyeksi. Mulla on ollu aina pitkä tukka, sellainen kunnon imagoletti. Ja ruoka-asiasta. Tuntuu että muilla mailla sitä terveellisyysbuumia ei ole vielä oikein osattu ajatella, tuntuu että etsis mistä vaan löytyy pelkkää burgeria, ranskalaisia, pastaa ja patonkia. Randomisti ihan nam, mutta jos pitää pelkällä hiilarilla elää niin ei ole herkkua reissussa! Japanissa tiesin että ruoka on kallista niin varustauduin proteiinipirtelö-aamupaloilla ja se kyllä kannatti. 🙂

   • Reply Teea - Curious Feet keskiviikko, tammikuu 22, 2014 at 23:04

    Juu älä leikkaakaan! Tai hyvä se on ulkopuolisen sanoa, mutta olis se kiva jos itselläkin olis 🙂

    Hyvin sanottu, randomisti tosiaan nam, mutta pitkään en kestäisi tuolla linjalla vetää. Pirtelöitä söisin kanssa mielelläni ulkomaillakin, niitäkään ei kovin helpolla aina löydy, sokeroimattomia ainakaan. Oliko sinulla siis mukana jtn valmiita jauhoja tms. joista itse väsäsit proteiinipirtelön?

    Ja lukisin kanssa mielelläni pidemmänkin bucket list – postauksen 🙂

   • Reply Maarit Johanna keskiviikko, tammikuu 22, 2014 at 23:15

    Muutaman kerran on ollut matkassa ihan valmiit jauhot mutta silloin maidon löytyminen on hankalaa, enkä ole tykännyt tehdä pirtelöitä veteen. Japaniin otin Allevon pirteilöitä. Helppoja olivat kun niitä pystyi säilyttämään huoneenlämmössä. Pärjäs melko hyvin siihen asti kun pääsi kaupunkiin höttöpullalle :p

 • Reply Veera Bianca keskiviikko, tammikuu 22, 2014 at 18:02

  Aivan ihania vastauksia täällä, kiva että tartuit haasteeseen 🙂 Siitä vain listaamaan vielä omaan postaukseen pitempääkin Bucket listiä -reissukuume siinä tosin kasvaa 😉

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, tammikuu 22, 2014 at 20:29

   Hyvään haasteeseen hauska tarttua ^^ Bucket-list postaus jo luonnostelmissa :))

  Leave a Reply