Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

IGTravelThursday: 16 HRC-paitaa

torstai, 2 tammikuun, 2014

Aurinkoista (I only wish) vuoden ensimmäistä torstaita kaikille reissuinstaajille!

Aruballe lähtö alkaa olla kohta käsillä, tai ainakin Sodankylän kodista on liikahdettava pian snadisti etelään eli Rovaniemelle päin. Sain siis oikein hyvän syyn raahata jo vintiltä matkalaukun taas olohuoneen lattialle! Pakkauslistat on jo valmiina ja laukku odottaa täytettä sisuksiinsa. Onneksi on tällä kertaa iso pakaasi matkassa kun saatiin KLM:n lennoille matkalaukutkin samaan pakettiin. Olen kuullut että sekin yhtiö on alkanu veloittamaan ruumaan menevistä. -.- Mitäpä mie silti muuta tarvisin matkaan ku bikinit, kameran ja flipflopit? Laukku on räjähtämispisteessä kuitenki ku lähtöpäivä koittaa. Parempi olla varautunut kaikkeen! Ehkä mie vielä jonain kauniina päivänä onnistun pakkaamaan VAIN tarpeelliset asiat. 🙂

insta2

Ja itse aiheeseen. Pakko tunnustaa yksi asia. Mulle tarjottiin siis KLM:n lentoja Karibialle. Sain valita kohteista joko Aruban tai Curacaon. Tein tutkimusta molemmista saarista ja totesin ne ehdottoman upeiksi paratiiseiksi, joiden molempien biitsit löytyy kansainvälisien biitsiranking-listojen kärjistä. Miksi valitsin siis Aruban? No tuota, en ainakaan arvalla. Valinta oli itseasiassa melko helppo: Aruballa on Hard Rock Cafe ja Curacaolla ei.

Tämä on loistava päivä juuri tälle postaukselle, sillä ensimmäisen HRC-paitani ostin itseasiassa tasan viisi vuotta sitten Lontoosta uutena vuotena 2009. Päätettiin silloin äitin kanssa tehdä aivan extempore-shoppailumatka alennusmyynteihin heti joulun jälkeen ja lähdettiin. Siltä reissulta ei harmillisesti jäänyt yhtään otosta digitaaliseen muotoon, mutta onneksi Lontoossa on tullut käytyä jälkikäteen uudestaan. Kaikki alkoi, kun muutama vuosi taaksepäin ensimmäisestä Lontoo-visiitistä käytiin Pariisissa ja olin opetellut Näe&Koe Pariisi matkaoppaan ulkoa. Siinä mainittiin Hard Rock. Kinusin sinne koko reissun. Ei menty, koska peripariisilaiset raflat vei voiton. Kiinnostus kuitenkin jäi ja sen ekan paidan sain ostettua sitten Lontoosta. Päätin silloin 15-vuotiaan vahvalla mielellä, että joka ikisestä paikasta ostan, josta kyseinen syöttölä löytyy! Ja olenkin ostanut. Pariisistakin sen sain loppujen lopuksi toisella reissulla.

Mulla on tällä hetkellä 16 paitaa. Olen ihan hukassa niiden kanssa kohta. Tarvitsen ehdottomasti ennen pitkää niille oman vaatekaapin tai rekin!

Arubalta ja Amsterdamista tulee kaksi lisää. Siis tottakai, jos meillä on kokonainen ilta Damissa vietettävänä on HRC ensimmäinen kohde. Syömään ei jäädä, pikashoteille ehkä ja paitaostoksille varmasti!

Alla siis tähänastiset! Ne eivät kyllä ole missään aikajärjestyksessä. Samalla näette ensimmäiset tähänastiset surkukollaasit, joita koitin jo aikaisemmin instacollagella vääntää. Pakko koittaa opetella jotain parempaa tai tyytyä ihan normikuviin jatkossa. 🙂

Pariisi – Helsinki – Pattaya – Venetsia

hrc1
hrc3

Budapest – Tukholma – Madrid

hrc2
Lissabon

DSC00036
Varsova

DSC00134
Kööpenhamina
P6090140

Osaka Universal
P3050039

Dublin

P1011618

Berliini

PC150877

Lontoo

LONDON 049

Bangkok

DSC08814

Mallorca

P5031086

Seminole-inkkarien kuppiloita nousee tasaiseen tahtiin ympäri maailmaa ja onnellinen olen, että Teneriffallekin avattiin nyt joulukuussa! Me siis juuri sopivasti sinne matkataan maaliskuussa. Kanarian reissun jälkeen voikin sitten alkaa tutkailemaan paikkaa josta haluttaisi hankkia se Kahdeskymmenes!

Tiedän, että kyseessä on melko tavallinen kansainvälinen ravintolaketju jossa ei monenkaan mielestä ole mitään erityistä hohtoa. Aloitin kuitenkin paitojen keräilyn samaan aikaan kun aloin ylipäätään missään reissailemaan. HRC visiitit on siis aina olleet osana reissua jos sellainen on kohteesta löytynyt. Ne paidat on se syy! Varmaanhan sellaisen paidan voisi ostaa vaikka Mäkkäristä jos sellaisia myytäisiin rafloissa aina tietyn kaupungin nimellä. Minusta ne vain on loistava idea! Ja saa samalla syyn olla ostamatta mitään muuta krääsää, jossa lukee esim. ”I <3 Budapest”.

Me <3 HRC

Täällä on varmaan muitakin jotka ostavat tietynlaiset tuliaiset jokaisesta kohteesta. Ehkä nimenomaan HRC-paitoja? Montako teiltä niitä löytyy? 🙂

___________________________________________________________
Instagram Travel Thursday is a weekly blog post collection to promote Instagram as a travel experience as well as to promote travel enthusiasts on Instagram. It is founded by Skimbaco’s Katja Presnal and is hosted in Finland by three inspiring bloggers: Veera, Satu and Nella.

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera), Kaukokaipuu (Nella) ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita.

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply kaukokaipuu torstai, 2 tammikuun, 2014 at 09:10

  Mun on alkuun ihan pakko kommentoida, että luulin HCR:n tarkoittavan Helsinki City Runia ja innostuin, että onko joku toinenkin rantsulainen lähdössä puolimaratonille 😀

  Reissu kuulostaa ihanalta siitäkin huolimatta, että HCR ei liittynyt mitenkään juoksuharrastamiseen. Joko oot käynyt täällä Helsingin ravintolassa? 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 2 tammikuun, 2014 at 09:37

   Hahaa, eikä ! 😀 Yhden kirjaimen heitto tosiaan hämää :p Taitaa oma juoksuharrastus olla vielä melko kaukana puolimaratonilta mutta ehkäpä sinneki joskus! Helsingin raflan jo käynyt tsekkaamassa muutamaan otteeseen, sitä voi melkein pitää ”kotikahvilana” vaikka mulla onkin sinne vähän matkaa 😀

 • Reply lena torstai, 2 tammikuun, 2014 at 13:12

  Mahtavaa, mulla on kans tämä HRC must-kohde missäpäin olenkin – erittäin mielenkiintoinen postaus siis 🙂 Ollaan erittäin samoja reittejä menty HRC-kartalla, tosin Lontoossa en ole koskaan käynyt. Ehkä pitäisi.

  • Reply Maarit Johanna torstai, 2 tammikuun, 2014 at 13:30

   Heti kokeilemaan kotikohdetta! 😀 Hauska kuulla että muutki keräilee edes visiittejä ^^

 • Reply Veera Bianca torstai, 2 tammikuun, 2014 at 13:49

  Tähän väliin KLM-vinkki lentokonenörtiltä, ruumalaukun saa ilmaiseksi kun liittyy Flying Bluen Ivoryksi veloituksetta ja kirjaa Ivory-jäsennumeronsa ylös kentälle mentäessä! 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, 2 tammikuun, 2014 at 13:53

   Hei kiitti! Mulla on itseasiassa jo tili Ivoryssa mutta enpäs tuota tiennyt. Ens kerraksi sitten! Onneksi ei tarvinnut nytkään maksaa 🙂

 • Reply Hanna torstai, 2 tammikuun, 2014 at 17:49

  Voi tästä muistui mieleen ekat ulkomaanmatkat, jotka tehtiin lukiossa, kun kaikkien piti saada reissusta ostettua Benettonin t-paita, jossa luki sen kaupungin nimi! 😀 Itseltä löytyy paita Istanbulista, Roomasta ja Pariisista. Tukholman Benettonilta ei Stockholm-tekstillä varustettuja paitoja enää löytynyt, ja siihen jäi sitten se keräily. Ja myös siihen, että aika huonolaatuisia nuo Benettonin paidat olivat, joten täytyy ehkä kokeilla noita Hard Rock Cafén paitoja seuraavaksi! 😀

  • Reply Maarit Johanna torstai, 2 tammikuun, 2014 at 18:24

   Oi kuulostaapa hyvältä! En ole benettonin kaupunkipaidoista kuullutkaan, täytyy niistäkin ottaa kyllä selvää 🙂 toinen uusi löytö on Starbucksin mukit, ne on kans tosi ihania ja niitä tehdään kaupungin oman ”persoonan” mukaan!

 • Reply satuvw torstai, 2 tammikuun, 2014 at 19:18

  Aruba…. aivan mieletöntä, upeaa reissua lämpöön! Ja muuten, täällä Norjassakaan ei paista aurinko 😉

  • Reply Maarit Johanna torstai, 2 tammikuun, 2014 at 21:05

   Kiitos! Kyllä vain onkin tuntunut odotus pitkältä kun on niin pimeää! :p

 • Reply Katja perjantai, 3 tammikuun, 2014 at 16:27

  Voi mikä ihana keräilyharrastus! Minä en ole vielä koskaan nuihin kahvilohin päätynyt, vaikka monessa kaupungissa olenkin käynyt. Pitäisi ilmeisesti aloittaa 😉 sen sijaan lähetän aina joka kohteesta itselleni postikortin ja kavereideni täytyy myös tehdä niin. 😀

  Mukavaa matkaa Karibialle! Reissu kuulostaa aivan unelmalta!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 4 tammikuun, 2014 at 17:35

   Miekin kyllä rakastan postikortteja, itselleni ostan niitä monta ja kavereille aina lähetän 🙂 ne itselle ostetut on aina jääkaapin ovessa tietenkin matkamuistomagneeteilla kiinni. Kiitos toivotuksista, varmasti tulee mukavaa ^^

 • Reply AN79 keskiviikko, 19 helmikuun, 2014 at 11:44

  En ole käynyt yhtä monessa paikassa kuin sinä, mutta ensimmäinen HRC-paita taisi olla meillä Lontoosta.

  • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 19 helmikuun, 2014 at 12:06

   No aina voi jatkaa keräilyä vaikka koko ikänsä 🙂

  Leave a Reply