Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Kipinä – Instagram Travel Thursday

torstai, 12 joulukuun, 2013

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Ihanaa päivää!

Aamunsaki sai aloittaa mahtavasti uuden Instagram Travel Thursdayn merkeissä ja lukea ihan huiseja postauksia jälleen kerran! Torstaista on tulossa melkoisen lemppari päivä. 🙂 Instassa oon jo osallistunut mukaan, mutta blogitus inspais kun on itselläkin paljon tarinaa. Tässä tekstiä rakkausmaastani Itävallasta < 3

31391_395234453854_6604670_n

Niin. Se kipinä mistä kaikki lähti. Juttelin tänään Pelkosenniemellä asuvan serkkuni kanssa joka ei käytännössä katsoen ole koskaan käynyt ulkomailla. Ei ole kuulemma kipinää. Oli vaikea uskoa sitä. Pyörittelin asiaa mielessä ja omasta kipinästäni minun on pakko kiittää ja kumartaa Sodankylän lukion suuntaan. Isoimmat askeleet kohti suurta maailmaa lähtivät sieltä yläkerran atk-luokasta, jonka ovessa oli kerran lappu ilmoittautumisesta kansainvälisyyskurssille. Mahtavaa, tuumin silloin minä. Ja vielä ilmaiseksi! Meille tarjottiin viikon reissua Itävaltaan, Wieniin sekä Spittal an der Draun kylään, jos teemme kirjeenvaihtoa Spittalissa asuvien lukiolaisten kanssa ja majoitumme heidän luokseen perillä. Vaihtokauppaan kuului myös itävaltalaisten majoittaminen heidän vieraillessaan Suomessa.

183538_10150101455358855_4996251_n

En olisi sama ihminen, jos en olisi lähtenyt matkaan projektiin! First things first. En ollu koskaan uskaltanut puhua englantia kenellekään! Kirjoittaminen sujui, sähköpostia lähettelin ihanan Corinnan kanssa kuukausi kaupalla ennen kuin he tulivat Lappiin. Kun porukka saapui bussilla Sodankylään menin opettajan selän taakse piiloon. Voitteko kuvitella, seitsemäntoista vuotiaana! Mulla pelotti puhua : D Matkaa meille kotiin oli n. 2km ja sinä aikana kun käveltiin yhdessä, löysin ihan uudenlaisen kielen pääni sisältä. Halusin selittää kaiken ja kysellä ja olla mukana ja ymmärtää. Koskaan en ole ollut aikaisemmin niin peloissani ja innoissani!

24601_329068403854_1931525_n

Ilman pakkoa en varmaan vieläkään uskaltaisi puhua kunnolla, nyt suollan sitä kieliopista välittämättä kelle sattuu. Reissut Itävaltaan oli aivan mielettömiä. Ensimmäistä kertaa luokan kanssa tehdyn reissun jälkeen lähdin matkaan ihan itsekseni. Sinne takaisin tietenkin! Corinnan kodista on tullut minun kesäkoti, ja hänen vanhemmat on aina iloisia kun kesätyttö palaa etelään. Kaikki kesätyörahat on menneet siitä asti vain reissaamiseen. Ja muutkin rahat.

31391_395234438854_7042329_n

Nykyään ollaan parhaimpia kavereita ja nähdään noin kerran vuodessa.

Hänen perheensä kanssa olen matkustanut eteläistä Itävaltaa, käynyt Italian lomalla ja viimeksi tavattiin Budapestissa. Kaikki kunnia lukiosta lähteneelle kipinälle! Se on pakko jostain saada, jotta voi matkakuumeeseen sairastua : )

297157_10150269292533855_3507555_n___________________________________________________________________________________________

Instagram Travel Thursday is a weekly blog post collection to promote Instagram as a travel experience as well as to promote travel enthusiasts on Instagram. It is founded by Skimbaco’s Katja Presnal and is hosted in Finland by three inspiring bloggers: Veera, Satu and Nella.

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera), Kaukokaipuu (Nella) ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply satuvw torstai, 12 joulukuun, 2013 at 21:21

  Totta, torstait ovat nykyään täynnä aivan mielettömästi matkainspiraatiota! Ja hauska tarina, se on aina jälkeenpäin katsoessa jännä huomata miten jotkut silloin pienet asiat saattavat muuttaa elämän ihan täysin. Upeita kuvia, Alpeille olisi ihana päästä ja pian… 🙂

  • Reply maaritjohanna torstai, 12 joulukuun, 2013 at 21:45

   Näitä kyllä odottaa koko viikon! Asia tuli mieleen kun joku taas päivitteli mistä ihmeestä mulle on kehkeytynyt hinku buukkailla lentoja non-stop. Piti ihan miettiä että mistähän se lähti. 🙂

 • Reply Veera Bianca perjantai, 13 joulukuun, 2013 at 20:27

  Mahtavia maisemia 🙂 Torstai on viikon paras päivä;)

 • Leave a Reply