Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Päiväkirja!

maanantai, 2 joulukuun, 2013

Terkkuja kotiluolasta!

Pikkuhiljaa alan tutustumaan tähän wordpressin ihmeelliseen maailmaan ja tutkimaan muitakin blogeja muutenkin kuin vain lukijan näkökulmasta. Onhan tämä hankalaa! Kaipa sitä sitte näjemmä oppii ku muutki. Syy siihen miksi en ole blogia kirjoitellut on:

2013-12-02 09.04.52

Pädäm! Matkapäiväkirja.

Sain tuon äitirievulta lahajaksi 2010 jouluna ennen kuin oltiin astumassa Bangkokiin menevään lentsikkaan viettämään vuoden pimeimmät viikot Thaikkulassa. Ihana lahja! Siitä lähtien joka päivä reissun päällä on tullut tekstiä. Normaalisti en kotona kirjoittele muuta kuin esseitä kouluun. Eikä arki ole välttämättä niin erikoista että siitä jaksaisi edes kirjoittaa. Instakuvat saavat riittää. Mutta matkajuttuja on mahtavaa lukia jälkikäteen vaikka iltalukemisena mitä ihmettä värkättiin missäki paikassa. Kaikki palautuu mieleen! Ihanat ja ärsyttävät asiat : )

P1011644

Kirja on päässyt mukaani kaikille reissuille mihin on lähdetty lentokoneella. Koneessa kirjoittaminen helpottaa lentopelkoa! Välistä löytyy paikanpäältä ostettuja postikortteja ja pääsylippuja. Kun reissujen jälkeen kirjaa selailee, parasta on ne tuntemukset mitä on kirjoittanut ylös! Muistan siis Japanista muutakin, kuin Osakan linnan, Umeda Skybuildingin ja Shinkansen-junat…

P1011643

Niin, muistampa nyt tosiaan! Ilman kirjoituksia olisi varmaan päässyt unohtumaan myös kolme euroa kappaleelta maksavat omenat ja hifistelyvessat. Huomaa myös selkeästi millä matkoilla kirjoittaa yleisesti positiiviseen sävyyn. Budapestissa ja Dublinissa päiväkirja täyttyi gastronomisista elämyksistä ja kahviloiden ylistyksistä, Japanissa vinguin vain siitä kun ”oikeaa syötävää” ei löydy mistään, Lontoossa vedettiin nuudeleita hostellilla ja keskustassa vain chocochipkeksejä, kuppikakkuja ja Mäkkärin juustoja.

LONDON 110

Oikeasti, jos on saanu reissussa hyvin syödäkseen, se heijastuu suoraan siihen fiilikseen millä on tarttunut illalla kynään ja vuodattanut siihen koko menneen päivän elämän! Mutta jos on saanut muutaman macaronin liikaa, mulla tulee siitä helposti sellainen topic, joka esiintyy joka kappaleessa. Voi että ne onkin muuten hyviä! (Lukee melko monella sivulla)

DSC09995Näitä syömiskuvia on myös joskus liikaa. Pahoittelut jo etukäteen!

P1011648On siellä kirjassa karttakin! Kauniisti erittäin manuaalisella leikkaa-liimaa-piirräjaväritä-tekniikalla toteutettu Euroopan kartta, johon olen väritellyt been there-paikkoihin tähtiä ja kuvioita. Olen haaveillut oikeasta matkakirjoittajan unelmasta jossa olisi iso kartta valmiina. Kolmentoista maan jälkeen tässä opuksessa on vielä puolet sivuista jäljellä. Tavoite on, ettei samoihin kohteisiin lähetä, vaan lista jatkuu uusilla.

Pittää siis vissiin mennä osallistumaan taas muutamaan matkakilpailuun.

Buhaha!

p.s Kilroylla on facebookissa semmonen selfie-matkakuvakisa, mutta ei teillä oo mahollisuuksia ku osallistuin siihen jo ; )

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply