G niin kuin Gadan Songzanlin (Tsumtseling) gompa

Gadan Songzanlin gompa (eli temppeli) sijaitsee Shangri-lassa. Se on suurin buddhalainen luostari Yunnanissa ja siellä asuu n. 700 munkkia. Luostari rakennettii 1679 paikalle, jonka oli henkilökohtaisesti valinnut viides dalai lama ja sen rakentaminen vei kolme vuotta. Luostari muistuttaa Potalaa Lhasassa ja sitä onkin kutsuttu pieneksi Potalaksi. Viides dalai lama nimesi luostarin Gadan Songzanlin temppeliksi. Gadan tarkoittaa buddhalaisen kuusi kerroksisen taivaan neljättä kerrosta. Song(tsum) on tiibetiksi kolme, san (tse) tarkoittaa ”taivaallisten jumalien leikkikenttää” ja lin (ling) temppeliä.

4 vastausta artikkeliin ”G niin kuin Gadan Songzanlin (Tsumtseling) gompa

 1. Moi!
  Olen niin hävyttömän laiska kommentoimaan, mutta sanonpa nyt tässä, että nautin valtavasti saadessani lukea näitä sinun kirjoituksiasi Tiibetistä. Ei voi kuin hämmästellä, kuinka erilaista elämä siellä on.
  Kivat kotisivut olit myös väsännyt majatalosta. Tuli tunne, että sinne kun pääsisi, niin tietäisi todenteolla olevansa irti omasta arjestaan ja samalla voisi tehdä matkaa omaan itseensä. Tyttäreni Liisa lueskelee näitä juttuja Tiibetistä myös mielellään ja mielikuvituksessamme jo lähdimmekin reissuun sinne sinun maisemiisi. Kukapa sitä tietää, vaikka haave joskus toteutuisikin. Sitä odotellessa lueskelemme sinun elävästi kirjoittamia kertomuksia sikäläisestä elämästä edelleenkin. Haluan kiittää sinua monista mukavista hetkistä, joita tässä kotisivujesi äärellä olen saanut viettää. Älä vain lopeta tätä blogia, ethän!!!!
  terveisin Marjuska

  • Kiva, että tykkäätte! Ja kiva saada välillä palautetta. Muuten tulee sellainen olo, että eihän näitä juttuja kukaan lue.
   Saivat muuten ne guesthousen kotisivujen ongelmat korjattua, joten nyt pitäisi taas sekin olla kunnossa. Terve tuloa vain tänne! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *